12 Haziran 2008, Perşembe 16:51:12

Airex'te THY hostesleri tatbikat yaptı!

Türk Hava Yolları (THY) kabin ekibi, Airex 2008 Fuarı'nda ilk yardım tatbikatı yaptı. Cansız bir manken kullanan hostesler, uçaklarda bulunan kalp elektroşok cihazını (defibrillatör) da uygulamalı olarak gösterdi...
  • hostes arkadaşın bilmediği bir sey var.. uzun uçuşlarda yolculara kit dağıtılır ve bu kitlerin içerisinde çorap da var. yolcular ayakkabılarını çıkardıktan sonra bu çorapları giyerler.. yoksa kendi çorapları ile yolculuğa devam etmezler. kabin ekibinin cevap verirken bilgi birikim ve en önemlisi zekalarını kullanmaları çok önemli... tabi varsa (tecrübeden bahsediyorum) ..
  • dün öğlen saat 15.05 IST-AYT uçuşunu THY ile yaptım.Uçakta yanımda oturan yolcu ayakkabılarını çıkarıp uyumaya başladı.Hostesi çağırıp yolcuyu uyarmasını istedim bana bizim uçaklarımızda serbest,uzun uçuşlarda yolcularmız hep çıkarır dedi.Bende çok güzel bu A320 deki 180 kişi çıkarsın ayakkabıları hep beraber birbirimizin ağzına sokalım 50 dakikalık uçuşta diye bir fikir sundum.THy mi yoksa Libya havayollarımı anlayamadım. Anlayan bi arkadaş varsa anlatsınÇok yazık oluyor imaj diye bişey kalmıyor uçak yabancı dolu.Çok yazık çok.Ki bunlar en basit şeyler.....

Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali'nde bugün açılan 7. Uluslararası Sivil Havacılık ve Hava Limanları Fuarı'na (Airex) THY de büyük stant ile katıldı.

Etkinlikler sırasında kabin görevlileri, fuara katılanlara kalp krizi geçirmiş bir yolcuya nasıl müdahale edileceğini uygulamalı olarak gösterdi. Koltuğa oturtulan cansız bir manken, senaryo gereği fenalaştı. Yanındaki yolcu tarafından yolcunun durumu kabin ekibine bildirildi. Bilincini kaybeden manken yere yatırılıp, ilk önce boğazına bir şey kaçıp kaçmadığı, solunumu olup olmadığı kontrol edildi. "Yolcular arasında doktor var mı?" diye duyuru yapan kabin ekibi, olmadığı varsayılıp yolcuya müdahale etmeye başladı. Suni kalp masajı yapıldı. Ardından yolcuya, THY uçaklarında bulunan ilk yardımda kullanılan defibrillatöre bağlanıp, şok verildi.

Cihaz analiz yapıp sonucu verince kadar diğer yolcular, olay yerinden uzak tutuldu. Solunumu düzelmeyen hastaya tekrar kalp masajı uygulandı. Ardından defibrillatör ile yeniden şok verildi. Solunumu başlayan hasta yolcu, daha sonra cihaza bağlı olarak hostesler tarafından yan yatırıldı. Uçak acil iniş yapıp, sağlık ekipleri gelinceye kadar bu pozisyonda bekletildi. Kabin ekibinin tatbikatını, çevredekiler tarafından dikkat ve ilgi ile izlendi.

THY, ABD Federal Havacılık Dairesi'nin (FAA), kendisine gelen ve giden tüm ticari uçaklarda bu araçlardan bulundurma zorunluluğu getirmesi üzerine uçaklarında 2004 yılından bu yana defibrillatör bulundurmaya başladı.

 

Airex'te THY hostesleri tatbikat yaptı!

Yorumlar

eski toprak ~ 16 yıl önce
hostes arkadaşın bilmediği bir sey var.. uzun uçuşlarda yolculara kit dağıtılır ve bu kitlerin içerisinde çorap da var. yolcular ayakkabılarını çıkardıktan sonra bu çorapları giyerler.. yoksa kendi çorapları ile yolculuğa devam etmezler. kabin ekibinin cevap verirken bilgi birikim ve en önemlisi zekalarını kullanmaları çok önemli... tabi varsa (tecrübeden bahsediyorum) ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peturian ~ 16 yıl önce
dün öğlen saat 15.05 IST-AYT uçuşunu THY ile yaptım.Uçakta yanımda oturan yolcu ayakkabılarını çıkarıp uyumaya başladı.Hostesi çağırıp yolcuyu uyarmasını istedim bana bizim uçaklarımızda serbest,uzun uçuşlarda yolcularmız hep çıkarır dedi.Bende çok güzel bu A320 deki 180 kişi çıkarsın ayakkabıları hep beraber birbirimizin ağzına sokalım 50 dakikalık uçuşta diye bir fikir sundum.THy mi yoksa Libya havayollarımı anlayamadım. Anlayan bi arkadaş varsa anlatsınÇok yazık oluyor imaj diye bişey kalmıyor uçak yabancı dolu.Çok yazık çok.Ki bunlar en basit şeyler.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000