11 Haziran 2008, Çarşamba 12:36:59

AIREX HEYECANI YARIN BAŞLIYOR

Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı AIREX, yarın başlıyor. Fuara 40’ın üzerinde uçak ve 35 ülkeden 140 şirket katılacak.

Bu yıl Atatürk Havalimanı'nda 7'ncisi gerçekleşecek AIREX Fuarı, yarın sabah 10:30'da Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından açılacak. Fuar; Perşembe, Cuma ve Cumartesi günü 10:00-19:00, Pazar ise 10:00-15:30 saatleri arasında ziyarete açık olacak. Fuara, Red Bull Air Race pilotları da akrobasi uçuşlarıyla katkıda bulunacak.

1996’dan bu yana 12 yıldır Ulaştırma Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin destekleri ile yapılan AIREX’in ana sponsorları arasında Türk Hava Yolları A.O, THY Teknik A.Ş. ve TAV Havalimanları Holding bulunuyor.

Daha önceki yıllarda olduğu gibi, AIREX katılımcı profili itibarı ile tüm “sivil havacılık ve havalimanları” endüstrisini kapsıyor. Bu bağlamda, yolcu uçaklarından, iş jetlerine, helikopterlere, ambulans araçlarına ve sportif uçaklara kadar tüm hava araçları; uçak motorları; seyrüsefer ve uçuş kontrol sistemleri; simülatörler; yer, kargo, yolcu ve bagaj sistem ve ekipmanları; apron ve terminal sistemleri; havalimanı güvenlik ve entegrasyon sistemleri; havalimanı tasarım ve inşaatı; havalimanı ve terminal işletmecileri;  havayolları, charter ve hava taksi işletmeleri; havacılık kulüp ve meslek kuruluşları AIREX’de yer alacak.

İş jetleri yine sahnede

Türkiye’de ilk defa sergilenecek olan Dassault nadiren fuarlara gönderdiği son jenerasyon Falcon 7X’ni, Cessna; Mustang, Sovereign ve 400 modellerini, Bombardier;  Challenger 605’ini ve yeniden yapılanan Raytheon Aircraft Company, Hawker Beechcraft  Corporation olarak en yeni modeli Hawker 4000’i, bu yılın ilkleri arasında. Ayrıca AIREX’e gelenler “çok hafif iş jeti” konseptinin yaratıcısı Eclipse’le tanışacaklar. Gulfstream, Embraer EJ, Cirrus ve Agusta Westland müşterileri için yeni nesil araçları ile tanıtım uçuşları düzenleyecekler.

AIREX'e giriş, kapıda doldurulacak formlarla ücretsiz olarak yapılabilecek.

AIREX HEYECANI YARIN BAŞLIYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000