05 Haziran 2008, Perşembe 15:03:41

AIREX 12 HAZİRAN'DA KAPILARINI AÇIYOR

Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı AIREX, bu yıl 12-15 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. Fuara 40’ın üzerinde uçak ve 35 ülkeden 140 şirket katılacak.
  • Kadıköyden nasıl ulaşacağız mesela ?

Açılışı 12 Haziran 2008 Perşembe sabahı 10:30 ‘da Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından gerçekleştirilecek olan fuar, perşembe, cuma ve cumartesi günü 10:00-19:00, pazar ise 10:00-15:30 saatleri arasında ziyarete açık olacak.
Fuara, Red Bull Air Race pilotları da akrobasi uçuşlarıyla katkıda bulunacak. 1996’dan bu yana 12 yıldır Ulaştırma Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin destekleri ile yapılan AIREX’in ana sponsorları arasında Türk Hava Yolları, Türk Hava Yolları Teknik ve TAV Havalimanları Holding bulunuyor.

Daha önceki yıllarda olduğu gibi, AIREX katılımcı profili itibarı ile tüm “sivil havacılık ve havalimanları” endüstrisini kapsıyor. Bu bağlamda, yolcu uçaklarından, iş jetlerine, helikopterlere, ambulans araçlarına ve sportif uçaklara kadar tüm hava araçları; uçak motorları; seyrüsefer ve uçuş kontrol sistemleri; simülatörler; yer, kargo, yolcu ve bagaj sistem ve ekipmanları; apron ve terminal sistemleri; havalimanı güvenlik ve entegrasyon sistemleri; havalimanı tasarım ve inşaatı; havalimanı ve terminal işletmecileri;  havayolları, charter ve hava taksi işletmeleri; havacılık kulüp ve meslek kuruluşları AIREX’de yer alıyorlar.

Hedef 180 uçak satmak
Son yıllarda hızla büyüyen Türk Sivil Havacılık Sektörü’ndeki hareketlenme, uçak imalatçıları tarafından da yakından takip ediliyor. Fuara katılan yolcu uçağı imalatçıları Boeing ve Airbus’ın yaptığı araştırmalara göre Türkiye’nin yıllık yüzde 4 - 4.5 oranındaki bir ekonomik büyümesini sürdürmesi durumunda önümüzdeki 10 yılda Türkiye’deki havayollarının toplam değeri 12-16 milyar dolar seviyelerinde olan en az 150-180 arası uçak alması bekleniyor. AIREX’e katılan havayolları, hava taksi şirketleri, uçuş eğitim okulları gibi kuruluşların sayısındaki artış da sivil havacılıktaki hareketliliğin gelişime dönüştüğünün
en önemli kanıtını oluşturuyor.

İş jetleri yine ilgi çekiyor
Türkiye’de ilk defa sergilenecek olan Dassault nadiren fuarlara gönderdiği son jenerasyon Falcon 7X’ni, Cessna; Mustang, Sovereign ve 400 modellerini, Bombardier;  Challenger 605’ini ve yeniden yapılanan Raytheon Aircraft Company, Hawker Beechcraft  Corporation olarak en yeni modeli Hawker 4000’i, bu yılın ilkleri arasında. Ayrıca AIREX’e gelenler “çok hafif iş jeti” konseptinin yaratıcısı Eclipse’le tanışacaklar. Gulfstream, Embraer EJ, Cirrus ve Agusta Westland müşterileri için yeni nesil araçları ile tanıtım uçuşları düzenleyecekler.

AIREX 12 HAZİRAN'DA KAPILARINI AÇIYOR

Yorumlar

iceberg ~ 16 yıl önce
Kadıköyden nasıl ulaşacağız mesela ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000