08 Aralık 2010, Çarşamba 09:11:48

AHL'DEKİ YAKIT TANKLARI TEHLİKELİ Mİ?

Ataköy’deki apartmanlara 200 metre mesafede kurulan her biri 5 bin ton jet yakıtı kapasitesine sahip 7 yakıt tankı Ataköy sakinlerini korkutuyor.
  • O tankın üzerindeki emniyet ventili sıcak havalar da atmasında o zaman seyret, benzin istasyon tankı gömme tanklardır ısıya maruz şartları farklıdır, ağustos sıcağında %80 yüklü bir tankın üzerine çıkıp bir yürüyün, soğutmayında o tankları görürsün akaryakıt istasyonu ile dolum tesisi arasındaki farkı.konu Ataköylü olmamalı konu İstanbulun sorunu ve bu bölgelere yakın yerleşim veren belediyeler..
  • Bugün sokak arasındaki tüp bayilerine ya infilak olursa ne olur düşüncesi max 15-20 tüp stoklama izni veren ama Ambarlı daki tesisleri taşımak için binbir yolları arayıp, GSM ruhsatılarını didikleyen, ihlası bu tesislerin başına dolayan ama şehrin göbeğinde 3500 lük 5000 lik tankların bulunmasına izin veren idari zihniyet.
  • Ambarlı da akaryakıt firması veya gaz firması bir tank yapmaya kalksın ÇED in tutunda Ecrimisiline, GSM ruhsatına kadar atmadığı takla yok, buradaki tesislerle İHLAS evleri mahkemelik boşaltılması için, Ataköylüler başımıza uçak düşer korkusunu bıraksın bu tankın biri infilak etse ki arkası benzin istasyonu, o tankın parçalarını merter den toplarsınız. ÇED e tabii değilmiş bekle değiller..
  • yani ne demek beğenmeyen çeksin gitsin. sen hali hazırda olan bi duzeni boz gel evimin yanına yakıt silosu yap huzurumu kacır sonrada begenmiyosan git de. buna dagdan gelip bagdakini kovmak denir. cok kalmadı iisallah bu zihniyetin gitmesine. yazıklar olsun ne gunlere kaldık yaaa
  • goruntuden hosnut olmayan sakinler icin kolay bir cozum var tabiki de; evini satar gider bu kadar basit :) onleri mi kapanmis goruntu mu kotu olmus tehlike mi hadi ama o tanklar yokken ucaklarin pistten cikma ihtimali yokmuydu kimbilir belki pas gecerken sizin eve de gelir :D
  • Herkes sorumlu davranırsa hiçbir şey olmaz gösteri yapmanın da gereği yok anlamı yok o zaman şu soruyu sorarlar havalimanı etrafındaki apartmana niye taşındın diye sorarlar adama biliyorsun net olarak bu kadar basit. Ama sen ve çevrede oturanlar biraz dikkat ederseniz sorun olmaz hem de hiç..Ayrıca havaalanı etrafında neden bu kadar yapılaşma var başka sorudur..
  • YAKIT TANKLARININ HERHANGİBİR BENZİN İSTASYONUNDAN FARKI YOK; PATLAMA İHTİMALİ ÇOK DÜŞÜK. GALİBA ATAKÖYLÜLER EVLERİNİN DEĞERİ DÜŞTÜ VE MANZARALARI KAPANDIĞI İÇİN BU UYDURMALARI ÜRETİYORLAR.
  • ya şu ataköylülerin Ya uçak düşerse ? ya pistten çıkarsa ? tavrı berbat sanki tık dese gitti uçak... gerçekten saçmalıyo ataköylüler...
  • Evet bu tanklar virajda tam yol kenarında cidden birşey söylymmi ben yaptım oldu mantığı çok şey kaybettirecek bu ülkeye ama çok geç kalacağız.....
  • Hava alanının kurulması tabiki Ataköyden önce. Pistin uztılması ve sonunda yakıt tanklarını tapılması Ataköy'ün kurulmasından sonra yapılmıştır.Ataköyün kurucularından MEDENİ BERK bey kurulumdan önce tüm devlet dairelerinden onay aldıktan sonra (DHMİ dahil)kurulum yapılmıştır. şimdi ise orada oturan halk AKP ye oy vermediğinden tamamen Bakırköy'e verilen bir cezadır. bu nedenle AKP siyasetini kınıyorum.
Hürriyet gazetesinin haberine göre; Pistten çıkma gibi olası bir uçak kazasında havaalanına yakın mesafeye yerleştirilen tanklar havaya uçabilir. Atatürk Havalimanı’nın Ayamama Deresi yakınına kadar uzatılan “0/5-2/3” pistinin başlangıcına yakın bir noktada kurulan THY-OPET Havacılık Yakıtları AŞ’ye ait yakıt tankları için İstanbul İl Çevre ve Orman Müdürlüğü 28 Temmuz 2010 tarihinde Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu’na gerek olmadığına karar verdi. Yapımına onay verilen tankların yerleşim yerlerine yakın olması ve olası bir kaza, ya da sabotajın büyük bir felakete yol açabileceği gerekçesiyle CHP Milletvekili Tayfur Süner 13 Ekim 2010’da Meclis’e soru önergesi verdi.

Süner, soru önergesinde, tankların neden toprak altına konulmadığı sorusunun yanısıra “Ataköy 7-8-9-10’uncu kısımlardaki 10 bin 650 konutun güvenliğini nasıl sağlamayı düşünüyorsunuz? Oluşabilecek olası bir felaket sonrasında sorumluluğu üzerinize alıyor musunuz” gibi sorular yöneltiyor. Soru önergesinin üzerinden 2 ay geçmesine rağmen henüz konuyla ilgili cevap verilmedi.

Ya uçak pistten çıkarsa?
Uzatılan pistin yakıt tanklarına çok yakın olmasının da tehlikenin boyutunu büyüttüğünü belirten Tayfur Süner, “Bir uçağın pistten çıkmasıyla bu yakıt tankları havaya uçabilir. Bu tanklar Ataköy halkı için, havalimanından inip kalkan uçaklar ve yolcular için de tehlike arz ediyor” dedi.

Tank önünde protesto
Tankların yapıldığı yerin çevresinde protesto gösterileri düzenleyen CHP Bakırköy İlçe Başkanı Jeofizik Yüksek Mühendisi Dilek Baki ise, “Tüm başvurulara rağmen konuyla ilgili kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapılmadı. İnsan hayatı hiçe sayılıyor” diye konuştu. THY Basın Müşavirliği’ne yaptığımız başvuru sonunda da yakıt tankları ile ilgili sorularımıza cevap verilemeyeceği açıklandı.
AHL'DEKİ YAKIT TANKLARI TEHLİKELİ Mİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Misafir ~ 13 yıl önce
O tankın üzerindeki emniyet ventili sıcak havalar da atmasında o zaman seyret, benzin istasyon tankı gömme tanklardır ısıya maruz şartları farklıdır, ağustos sıcağında %80 yüklü bir tankın üzerine çıkıp bir yürüyün, soğutmayında o tankları görürsün akaryakıt istasyonu ile dolum tesisi arasındaki farkı.konu Ataköylü olmamalı konu İstanbulun sorunu ve bu bölgelere yakın yerleşim veren belediyeler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bugün sokak arasındaki tüp bayilerine ya infilak olursa ne olur düşüncesi max 15-20 tüp stoklama izni veren ama Ambarlı daki tesisleri taşımak için binbir yolları arayıp, GSM ruhsatılarını didikleyen, ihlası bu tesislerin başına dolayan ama şehrin göbeğinde 3500 lük 5000 lik tankların bulunmasına izin veren idari zihniyet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ambarlı da akaryakıt firması veya gaz firması bir tank yapmaya kalksın ÇED in tutunda Ecrimisiline, GSM ruhsatına kadar atmadığı takla yok, buradaki tesislerle İHLAS evleri mahkemelik boşaltılması için, Ataköylüler başımıza uçak düşer korkusunu bıraksın bu tankın biri infilak etse ki arkası benzin istasyonu, o tankın parçalarını merter den toplarsınız. ÇED e tabii değilmiş bekle değiller..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yani ne demek beğenmeyen çeksin gitsin. sen hali hazırda olan bi duzeni boz gel evimin yanına yakıt silosu yap huzurumu kacır sonrada begenmiyosan git de. buna dagdan gelip bagdakini kovmak denir. cok kalmadı iisallah bu zihniyetin gitmesine. yazıklar olsun ne gunlere kaldık yaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
goruntuden hosnut olmayan sakinler icin kolay bir cozum var tabiki de; evini satar gider bu kadar basit :) onleri mi kapanmis goruntu mu kotu olmus tehlike mi hadi ama o tanklar yokken ucaklarin pistten cikma ihtimali yokmuydu kimbilir belki pas gecerken sizin eve de gelir :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Herkes sorumlu davranırsa hiçbir şey olmaz gösteri yapmanın da gereği yok anlamı yok o zaman şu soruyu sorarlar havalimanı etrafındaki apartmana niye taşındın diye sorarlar adama biliyorsun net olarak bu kadar basit. Ama sen ve çevrede oturanlar biraz dikkat ederseniz sorun olmaz hem de hiç..Ayrıca havaalanı etrafında neden bu kadar yapılaşma var başka sorudur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
YAKIT TANKLARININ HERHANGİBİR BENZİN İSTASYONUNDAN FARKI YOK; PATLAMA İHTİMALİ ÇOK DÜŞÜK. GALİBA ATAKÖYLÜLER EVLERİNİN DEĞERİ DÜŞTÜ VE MANZARALARI KAPANDIĞI İÇİN BU UYDURMALARI ÜRETİYORLAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ya şu ataköylülerin Ya uçak düşerse ? ya pistten çıkarsa ? tavrı berbat sanki tık dese gitti uçak... gerçekten saçmalıyo ataköylüler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Evet bu tanklar virajda tam yol kenarında cidden birşey söylymmi ben yaptım oldu mantığı çok şey kaybettirecek bu ülkeye ama çok geç kalacağız.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hava alanının kurulması tabiki Ataköyden önce. Pistin uztılması ve sonunda yakıt tanklarını tapılması Ataköy'ün kurulmasından sonra yapılmıştır.Ataköyün kurucularından MEDENİ BERK bey kurulumdan önce tüm devlet dairelerinden onay aldıktan sonra (DHMİ dahil)kurulum yapılmıştır. şimdi ise orada oturan halk AKP ye oy vermediğinden tamamen Bakırköy'e verilen bir cezadır. bu nedenle AKP siyasetini kınıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000