20 Kasım 2013, Çarşamba 14:20:01

AHL'DEKİ KAZADA MAHKEME KARARI AÇIKLADI

Atatürk Havalimanı apronunda 2010 yılının başlarında yaşanan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan De-icing kazasına ilişkin devam eden mahkemede son karar verildi. İşte detaylar...
  • Arkadaşlar sözkonusu köşe yazısını bilen varsa yazsın lütfen.
  • habomcu almıştır o takozu onu da biz yaptık suç bizde !!
  • Böyle vahim konu altında bu denli bir mesaj atmanız ne kadar abesle iştigal bir durum farkında mısınız ? Hepsini geçelim hat mekanik teknisyenleri diyorsunuz yazık günah kaç kişi çalışıyor orada ? Neden herkesin günahını alıyorsunuz ? O kadar delikanlıysan hatta hangi ekipte bu durumun olduğunu yazarsın da kıskaç o kadar daralır ve bu kadar insan vebal altında kalmaz.
  • Sn Sefa İnan bey, 200 küsur tonluk bir uçak, takoz alınmadan nasıl hareket eder? Takozu kim aldı, kim okey işareti berdi? Lütfen seviyeni düşürme.
  • yorumunuz çok saçma içinde ölüm olan bir konuda gereksiz bir yazı yazmışsın, allah kimseye vermesin. basitsin hem de çok basitsin
  • Kaptan akp'li değil belli..!! Yandaş olsaydı şuan kimbilir hangi uçuşundaydı..
  • Süleyman kardeşimize çok geçmiş olsun evet kaza olduğunda TGS yeni göreve başlamıştı ama işin hacmini kavrayacak atölyede elinde eleman ne yazık ki bırakmamışlardı ve bu elemanlar bir köşeye atılmışlardı O aracın bakımını bir türlü yapamamışlar ve 3. kez olsa gerek yine arızalanan araç böyle bir kazaya sebep olmuş oldu. Cenabı Allah Her şeyi biliyor, sorumlularda farkında. topu taca atanlar ın vicdanları varmı. Çok şapkalı personel ile havacılık olmaz. AHL de hiç olmaz.
  • Hat mekanik teknisyenleri çaylarını rahat içsin nasıl olsa onların işlerini yapan habomcu arkadaşlar var,aman sakın arabadan aşşağı inmeyin.
  • Sefa İnan'ın yazdıklarına harfiyen katılıyorum.Uçakta sorumlu kaptan ise Headset'ten ayrılana kadar veya OK İşareti vereilene kadar asıl sorumlu uçak altındaki TEKNİSYENDİR. Sürecin nasıl işlediğinden çok hatalar zincirinde o uçağın altına gönderilen arkadaşların başlarına da hesap sorulmalı. Kaptan,follow me operatörü,de-icing operatörü vs vs olan şuan aramızda olmayan arkadaşımıza ve bir ömür suçluluk duygusu çekecek olan o an uçak altında ve kokpitte olanlara olacak... KAZASIZ. EMNİYETLİ BAKIMLAR VE UÇUŞLAR DİLİYORUM....
  • subat 2012 deki apron kazasinda agir yaralanan celebi personelide ayni sorunlari yasiyor 55 kez ameliyat oldu tedavisi yarim birakildi mahkemelerde yalanci sahitler konusturuldu sagdan soldan toplanan faturalar dosyaya konuldu bunu yapanda sirket ust duzey yoneticileri hakli cikmak icin her yolu deniyorlar.olan isciye oluyor ya sakat kaliyir veya can veriyor parasi olan zenginle devlete hic bisey olmaz

Atatürk Havalimanı apronunda 2010 yılının başlarında yaşanan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan De-icing kazasına ilişkin devam eden mahkemede son karar verildi. İşte detaylar...

Atatürk Havalimanı apronunda 2010 yılının Ocak ayında yaşanan ve bir kişinin hayatını kaybetmesine neden olan elim kazada, mahkeme kararını açıkladı. De-icing yaptığı uçağın kanadının araca çarpması sonucu yere düşen ve üzerine aracın devrilmesi sonucu hayatını kaybeden Apron Techizat Operötürü Güven Alkan’ın davasında, mahkeme uçağın kaptanı Mehmet Yücekol’u 2 yıl hapis cezasına çarptırdı, söz konusu dava nedeniyle 3 ay boyunca tutuklu kalan Follow Me şoförü Süleyman Bozkurt ise beraat etti.

Bakırköy 13. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde yaklaşık 3 yılı aşkın bir süredir devam eden ve 11. Duruşması geçtiğimiz günlerde yapılan davanın sonucunda 2 yıl hapis cezası alan THY uçağının kaptanı Mehmet Yücekol’un, denetimli serbestlikten yararlanarak cezasının ertelendiği öğrenildi. Yücekol, bir başka suç işlemesi durumunda cezaevine gönderilecek.

KAZA NASIL OLMUŞTU?

İstanbul-Bangkok seferini yapmaya hazırlanan Türk Hava Yolları’na ait Airbus A340 tipi yolcu uçağına, uçuş öncesi buzlanmaya karşı de-icing işlemi yapılmıştı. İşlem bittikten sonra manevra yapan uçağın kanadı de-icing aracına çarpmış ve çarpmanın etkisiyle aracın sepetinde bulunan Apron Techizat Operatörü Güven Alkan yere düşmüştü. Üzerine araç devrilen Alkan, kaza yerinde hayatını kaybetmiş, yaralanan sürücü Adem Yüksel ise hastaneye kaldırılmıştı.

Kazanın ardından mahkeme süreci başlamış ve uçağın kaptanı Mehmet Yücekol, follow me aracının talimatıyla uçağı hareket ettirdiğini ifade ederken, follow me sürücüsü ise kaptanın, talimat olmaksızın kendi kararıyla hareket ettiğini savunmuştu.

Geçtiğimiz günlerde 11. Duruşması yapılan davada mahkeme heyeti kaptan Mehmet Yücekol’u suçlu bularak 2 yıl hapsine, follow me sürücüsü Süleyman Bozkurt’un ise beraatine karar verdi.

KAZAYA İLİŞKİN HABER İÇİN TIKLAYINIZ

©AirportHaber

AHL'DEKİ KAZADA MAHKEME KARARI AÇIKLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Soru ~ 10 yıl önce
Arkadaşlar sözkonusu köşe yazısını bilen varsa yazsın lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
habomcu ~ 10 yıl önce
habomcu almıştır o takozu onu da biz yaptık suç bizde !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
habomdanarkadasa ~ 10 yıl önce
Böyle vahim konu altında bu denli bir mesaj atmanız ne kadar abesle iştigal bir durum farkında mısınız ? Hepsini geçelim hat mekanik teknisyenleri diyorsunuz yazık günah kaç kişi çalışıyor orada ? Neden herkesin günahını alıyorsunuz ? O kadar delikanlıysan hatta hangi ekipte bu durumun olduğunu yazarsın da kıskaç o kadar daralır ve bu kadar insan vebal altında kalmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mulayim ~ 10 yıl önce
Sn Sefa İnan bey, 200 küsur tonluk bir uçak, takoz alınmadan nasıl hareket eder? Takozu kim aldı, kim okey işareti berdi? Lütfen seviyeni düşürme.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ayıp ~ 10 yıl önce
yorumunuz çok saçma içinde ölüm olan bir konuda gereksiz bir yazı yazmışsın, allah kimseye vermesin. basitsin hem de çok basitsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kaptan akp'li değil belli..!! Yandaş olsaydı şuan kimbilir hangi uçuşundaydı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Basit olma ~ 10 yıl önce
Böyle elim olaylara dahi siyaseti katıp yargıçları savcıları ve onlarca yıllık (yani geçmiş dönemlerin) Adalet sistemi çalışanlarını zan altına almak tek kelime ile basitlik değil mi?? Klavye şovalyeliği yapan ergenlerden farkınız olmadığını bilseniz keşke..
Apron ~ 10 yıl önce
Süleyman kardeşimize çok geçmiş olsun evet kaza olduğunda TGS yeni göreve başlamıştı ama işin hacmini kavrayacak atölyede elinde eleman ne yazık ki bırakmamışlardı ve bu elemanlar bir köşeye atılmışlardı O aracın bakımını bir türlü yapamamışlar ve 3. kez olsa gerek yine arızalanan araç böyle bir kazaya sebep olmuş oldu. Cenabı Allah Her şeyi biliyor, sorumlularda farkında. topu taca atanlar ın vicdanları varmı. Çok şapkalı personel ile havacılık olmaz. AHL de hiç olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hat mekanik teknisyenleri çaylarını rahat içsin nasıl olsa onların işlerini yapan habomcu arkadaşlar var,aman sakın arabadan aşşağı inmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ProsedürHataları ~ 10 yıl önce
Sefa İnan'ın yazdıklarına harfiyen katılıyorum.Uçakta sorumlu kaptan ise Headset'ten ayrılana kadar veya OK İşareti vereilene kadar asıl sorumlu uçak altındaki TEKNİSYENDİR. Sürecin nasıl işlediğinden çok hatalar zincirinde o uçağın altına gönderilen arkadaşların başlarına da hesap sorulmalı. Kaptan,follow me operatörü,de-icing operatörü vs vs olan şuan aramızda olmayan arkadaşımıza ve bir ömür suçluluk duygusu çekecek olan o an uçak altında ve kokpitte olanlara olacak... KAZASIZ. EMNİYETLİ BAKIMLAR VE UÇUŞLAR DİLİYORUM....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 10 yıl önce
subat 2012 deki apron kazasinda agir yaralanan celebi personelide ayni sorunlari yasiyor 55 kez ameliyat oldu tedavisi yarim birakildi mahkemelerde yalanci sahitler konusturuldu sagdan soldan toplanan faturalar dosyaya konuldu bunu yapanda sirket ust duzey yoneticileri hakli cikmak icin her yolu deniyorlar.olan isciye oluyor ya sakat kaliyir veya can veriyor parasi olan zenginle devlete hic bisey olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000