21 Kasım 2010, Pazar 08:04:18

AHL'DE ZEHİR TACİRLERİNE GÖZ AÇTIRILMIYOR

Brezilya'dan gelen Türk Hava Yolları'na (THY) ait yolcu uçağındaki yabancı uyruklu 2 yolcu, uyuşturucu kuryesi olduğu iddiasıyla gözaltına alındı.
  • Güney Amerika da en çok ticareti yapılan ürün uyuşturucu değişik versiyonlar mevcut. Direkt seferlerin konması siparişi artırıyor kesin engellemek mümkün değil çünkü sipariş ve talep oluyor sefer de var seferi iptal etmen mümkün değil ancak havaalanında çok sıkı takip ve kontrol edilirse bu iş yapacak kişi veya kişiler 3 kere düşünürler yapıp yapmamak konusunda..Insanlar talep ediyor aracı siparişi veriyor bunlarda taşımayı yapıyor bu iş böyle.. İlginç olan midede saklı olan çok ciddi risk patlarsa ölürsün demek ki parası çok tatlı..
  • latin amerika ülkelerine yapılan seferlerin artışı ile bu tür suçların artışı devam edecektir.bütün avrupa havayollarınnın latin amerikaya yaptığı seferlerde aynı durum artarak sorun olmaya devam etmektedir..
Brezilya uyruklu kuryenin vücuduna sardığı paketlerden 3 kilo 150 gram, Bolivya uyruklu kuryenin midesinden ise 93 kapsül içinden 1 kilo 150 gram kokain çıktı.
 
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 18 Kasım 2010'da Brezilya'dan gelen ve saat 18.30'da Atatürk Havalimanı'na iniş yapan THY uçağından inen yolcuları takibe aldı.
 
Profil uzmanı ekiplerin şüphelendiği 2 yolcu durduruldu. Bu yolculardan Brezilya uyruklu Marcelo H.'nin bedenindeki şişkinlik dikkat çekti. Bu kişinin üzerinde yapılan aramada vücuduna sarılmış paketlerin içinde 3 kilo 150 gram kokain ele geçirildi.
 
İkinci şüpheli olan Bolivya uyruklu Simon T.'nin üzerinden herhangi bir madde çıkmadı. Sağlık kontrolünden geçirilen Simon T.'nin midesinde uyuşturucu sakladığı tespit edildi. Bunun üzerine Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderilen Simon T.'nin midesinden 93 kapsül içinden 1 kilo 150 gram kokain çıktı.
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen zanlıların, yapılan sorgulamada, kendilerine verilen kokaini 1000-2000 dolar karşılığında taşıdıkları belirlendi.
 
Zanlılardan Marcelo H.'nin uyuşturucuyu İstanbul'a getirdiği, Simon T.'nin ise İran'a götürmek istediği öğrenildi.
 
Emniyette işlemleri tamamlanan 2 zanlı sevk edildikleri Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.  (CNNTürk)
AHL'DE ZEHİR TACİRLERİNE GÖZ AÇTIRILMIYOR

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Güney Amerika da en çok ticareti yapılan ürün uyuşturucu değişik versiyonlar mevcut. Direkt seferlerin konması siparişi artırıyor kesin engellemek mümkün değil çünkü sipariş ve talep oluyor sefer de var seferi iptal etmen mümkün değil ancak havaalanında çok sıkı takip ve kontrol edilirse bu iş yapacak kişi veya kişiler 3 kere düşünürler yapıp yapmamak konusunda..Insanlar talep ediyor aracı siparişi veriyor bunlarda taşımayı yapıyor bu iş böyle.. İlginç olan midede saklı olan çok ciddi risk patlarsa ölürsün demek ki parası çok tatlı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
latin amerika ülkelerine yapılan seferlerin artışı ile bu tür suçların artışı devam edecektir.bütün avrupa havayollarınnın latin amerikaya yaptığı seferlerde aynı durum artarak sorun olmaya devam etmektedir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000