28 Kasım 2009, Cumartesi 07:48:12

AHL'DE UNUTULAN UÇAKLAR!

Türkiye'nin en büyük sınır kapısı İstanbul Atatürk Havalimanı, iflas eden havayolu şirketlerinin uçakları ile kaza sonrası tamir edilemeyen yolcu ve eğitim uçaklarının işgaline uğradı.
  • SİZ SİZE GELEN YORUMLARI NASIL SIRALANDIRIYORSUNUZ BİLMEM ANCAK YAZDIKLARIMIZ YOK ..MNG...ACT..KUZU..ULS..ONUR.DAN..VE HACİZLİ UÇAKLARDAN SÖKÜLEN PARÇALARI PRİMADA DEPOLANMASINDAN ..AYRICA DHM MÜD YEDİ EMİN OLUŞUNU YAZDIĞIM YORUMLAR YOK ..LÜTFEN YAYINLA GÜNÜ GELDİMİ İŞLER TERSE DÖNER..BİZ LER ALACAKLIYIZ..HACİZLİ MAL BİZLERİNDİR.KİM NE ALDI İSE BULURUZ BU TECRÜBEYE SAHİBİZ..
  • ARKADAŞ CANI YANAN BİZLERİZ SEN NEDEN KORUMA ALTINA ALIYORSUN BİZ YAZDIĞIMIZ İSİMLERİN DOĞRULUĞUNU BİLDİĞİMİZ İÇİN YAZDIK SEN İSE HIRSIZLARIN YANINDA YER ALIYORSUN ..PATRONLARINA PARÇA ALDIRAMAYAN VE YERDE YATAN UÇAKLARDAN PARÇA SÖKTÜREN TEK VE BAK MÜD VE GNM LERİNİ KİMSE KORUMASIN..HACİZLİ UÇAKLARDA ÇALIŞMIŞ BİR ÇOK ARKADAŞIN ALACAĞI VARDIR..BİZ GÜNÜ GELDİMİ BUNLARI ÇIKARIRIZ ASFALT ÇİĞNEMEDİK AHL YILLARIMIZ GEÇTİ..BAKACAĞIZ VE GÖRECEĞİZ..EĞER SİZ YAYINLAMASSANIZ BAŞKA YERLERE SİZE ÇEKTİĞİMİZ MAİLLERLE GÖNDERECEĞİÖM
  • vallarkadas ben shgm yazdim tek tek isimleride verdim.. bi haber cikmadi.. yanliz.. sunu soyluyeyim.. ozel sirketlerde bulunan calisan yard teknisyen statusunde calisanlari cok kotu kullaniyorlar.. patrona yalakalik yapalim diye.. sonra bakiyorlarki durum kotu hemen yard teknisyenin isine son ve desifre ediliyo... bunlar yasanmis seyler..adam calipta evine goturuyo bu parcalari.. tabiki calistigi sirketin ucagina takiliyo... ve ucuruluyo.. bu isin pesini birakmayacagim sn . binali yildirima yazacagim... belkide gidip anlatacagim AHL neler oldugunu .. isim vermiyecegim ama bazi kisiler rahat uyumasin derim.. o ucaklari soyup sogana cevirdiler... ama hersey kayitli soktugum her parcanin seri ve parca nosu ellimde.. ..hadi bakalimm
  • Bu konuda tam sizlere göre bir fıkra var : Bir gün 3 tane deli saklambaç oyununu oynarlar. Delinin birisi ebe olur başlar saymaya. Delinin birisi saklanır biriside bir mağaraya girer. 3 gün 5 gün 10 gün 1 sene 3 sene 5 sene derken aradan 15 sene geçer.Mağaraya iki tane genç gelir. Deli gençlerin yanına gider ve: Ebeye söyleyin bulacaksa bulsun beni yoksa oyunu bozacam demiş.
  • HABERİMİZ VAR ÇÜNKÜ BİZLER MADUR OLDUK SİZLER HEM ÇALIŞIP HEMDE BİZLERE AİT ALACAKLI OLDUĞUMUZ MALLARDAN PARÇA ÇALMAKLA BİZLERİ ÇALDINIZ..KENDİ ŞİRKETİNİZDEKİ PATRONLARINIZA PARÇA ALDIRAMIYORSUNUZ VE GELİP ÇALIYORSUNUZ İŞTE YAKALANDINIZ..BİZ BİLOYOZ...KURTARMA ŞANSINIZ ZOR OLACAK..AYRICA ...BU HAVACILIĞA KİM YANLIŞ YAPMIŞSA UZAYACAK BEYLER..SANYİDEN PARÇAYAPTIRAN SKY CILAR..VEDE BENZERİ ŞİRKETLERDE ÇALIŞANLAR YAZARIM VALLAHİ HEPNİZİN İSMİNİ BİRBİR
  • SEN YANLIŞ İŞLERDEN BAHSEDİYORSUN...FLY HAVA YOLLARININ UÇUŞUNDA HİÇBİR ZAMAN AKSİLİK OLMADI..AYRICA CATRERİNG İ OLMADIĞI İÇİN HANGİ HAVAALANINDA YEMEK SATAN FİRMA VARSA YEMEKLERİNİ ORADAN SİPARİŞ ETMİŞİŞTİR .SEN ŞİMDİ BU YANLIŞI DÜZELT BAK SAĞ SAĞLİM YAŞIYOR VE YORUM YAZIYORSUN..HAYIRLI UÇUŞLAR..
  • herkes deposundaki fly ucagindan goturdugu malzemeyi ya yok etsin yada goturup ucaga biraksin..gumruk kotu geliyo.. arastirma cok agir...basilabilirsiniz A300 ucuranlar...uls ozeliklen topun agzindasin..liste camera goruntuleri elimizde ...A .demir..vb
  • 2004 yilinda flyair ucagina bindim keske binmeseydim maastricht-antalya ucusunda yemekler küflenmis ve iceceklerin asiti kacmisti. beliydi flyairin batasi ahl deki ucaklardan flyair ucaklarida bulunuyor o foto daki gördügünüz ucak da flyairin airbus ucagi
  • EĞER SİZLERİN ARKADAŞLARININ ÇOĞUNUN ALACAKLARI VARDIR....GÜNÜ GELDİMİ SİZLERİ TEMİN EDİYORUM.....HERKES DİKKATLİ OLSUN BEN BENİ İLGLENDİREN ŞİRKETE AİT UÇAKLARIN MALZEME LİSTESİNİ BİLİYORUM..VEDE HANGİ FİRMANIN DEPOSUNDA KİRAYA VERİLDİĞİNİ DE BİLİYORUMM...AYRICA DHM MÜDLÜĞÜ YEDİ EMİN SAYILMAKTADIR..HESABI ONLAR ÖDERLER..KİMSENİN HESABI KİMSEDE KALMAZ BU İŞLERDE PRİMA OLAMYA GEREK YOK..ADAM GİBİ UÇURSAYDIN VE ..FLY ...OLARAK KALSAYDIN...SAKIN EL SÜRMEYİN ALACKLILAR GELİYOR..
  • 2 el sitelerine ilan versinler, kelepir fiyatına felan diye :)

Kaza yapan tonlarca ağırlıktaki yolcu ve kargo uçaklarının mezarlığı haline gelen havalimanının yöneticileri ise 1993'ten bu yana kaldırılmayı bekleyen çelik kuşların uzaklaştırılması için çaresiz bekleyişini sürdürüyor.

Türk Hava Yolları (THY) ile özel havayollarının filolarını güçlendirmesi sonucu artan hurda uçak sayısı, havalimanında zaman zaman sıkışıklığın yaşanmasına neden oluyordu. Bu sıkışıklığın içinden çıkılamaz bir sorun haline gelmesinde en büyük etken olarak batan havayolu şirketlerinin hacizli uçakları gösteriliyor.

Atatürk Havalimanı'nda yaklaşık 17 yıldır yaşanan sıkıntının çözümü konusunda bugüne kadar gerek Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, gerekse havalimanı işletmecisi TAV Havalimanları Holding girişimde bulundu. Ancak halen devam eden davaların sonuçlanmaması yüzünden park yeri sorunu çözülemediği gibi bir de hurda uçaklar görüntü kirliliği oluşturmaya başladı.

DHMİ'nin verilerine göre Atatürk Havalimanı'nda, 'hacizli veya uçuş özelliğini yitirmiş' 20'ye yakın uçak bulunuyor. Buna ek olarak kaza yapan 15'e yakın özel uçak veya eğitim uçağı da Genel Havacılık Terminali'nin bulunduğu Batı 4 Apronu'nda bekliyor. DHMİ, hurdaya çıkan uçakların havalimanından uzaklaştırılması amacıyla şirketleri sürekli uyarıyor. Ancak, bu uyarılar özellikle devam eden davalar yüzünden sonuçsuz kalıyor. TBMM gündemine de taşınan hurda uçakların parçalanıp havalimanı dışına çıkarılması konusunda çoğu zaman gümrük mevzuatı engeli ile karşılaşılıyor. Parçalanan uçağın, bürokrasi yüzünden havalimanı dışına çıkarılması da uzun zaman alıyor.

Konuyu Ulaştırma Bakanlığı'na ileten DHMİ, öncelikle hurda uçakların parçalanması için şirketlere süre verilmesini istedi. Kurum, verilen sürede hiçbir işlem yapılmayan veya mal sahibine ulaşılamayan uçakların DHMİ tarafından kaldırılması veya icra yoluyla satışının yapılmasını talep ediyor. Seferden çekilen hacizli uçaklar, uzun yıllar havalimanının bir köşesinde bekletildiğinden tamamen hurdaya çıkıyor. Bu yüzden uçağın birçok parçası yavaş yavaş sökülerek bakımı yapıldıktan sonra diğer uçaklara monte ediliyor. Motor, iniş takımı, flap ve kanattaki hareketli parçalar gibi yüksek talep gören parçalar bakımı yapıldıktan sonra yüksek fiyata satılıyor.

Kullanılacak parça ve kabloların hurdaya çıkan uçaktan sökülmesinin ardından kesilme işlemi gerçekleştiriliyor. Plazma adı verilen özel aletle gövde ve kanatlar kesilerek uçaktaki alüminyum ortaya çıkarılıyor. Hurdacılar tarafından alınarak eritilen alüminyum daha sonra ağırlıklı olarak kapı ve çerçeve yapımında kullanılıyor.

Zaman

AHL'DE UNUTULAN UÇAKLAR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 14 yıl önce
SİZ SİZE GELEN YORUMLARI NASIL SIRALANDIRIYORSUNUZ BİLMEM ANCAK YAZDIKLARIMIZ YOK ..MNG...ACT..KUZU..ULS..ONUR.DAN..VE HACİZLİ UÇAKLARDAN SÖKÜLEN PARÇALARI PRİMADA DEPOLANMASINDAN ..AYRICA DHM MÜD YEDİ EMİN OLUŞUNU YAZDIĞIM YORUMLAR YOK ..LÜTFEN YAYINLA GÜNÜ GELDİMİ İŞLER TERSE DÖNER..BİZ LER ALACAKLIYIZ..HACİZLİ MAL BİZLERİNDİR.KİM NE ALDI İSE BULURUZ BU TECRÜBEYE SAHİBİZ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ARKADAŞ CANI YANAN BİZLERİZ SEN NEDEN KORUMA ALTINA ALIYORSUN BİZ YAZDIĞIMIZ İSİMLERİN DOĞRULUĞUNU BİLDİĞİMİZ İÇİN YAZDIK SEN İSE HIRSIZLARIN YANINDA YER ALIYORSUN ..PATRONLARINA PARÇA ALDIRAMAYAN VE YERDE YATAN UÇAKLARDAN PARÇA SÖKTÜREN TEK VE BAK MÜD VE GNM LERİNİ KİMSE KORUMASIN..HACİZLİ UÇAKLARDA ÇALIŞMIŞ BİR ÇOK ARKADAŞIN ALACAĞI VARDIR..BİZ GÜNÜ GELDİMİ BUNLARI ÇIKARIRIZ ASFALT ÇİĞNEMEDİK AHL YILLARIMIZ GEÇTİ..BAKACAĞIZ VE GÖRECEĞİZ..EĞER SİZ YAYINLAMASSANIZ BAŞKA YERLERE SİZE ÇEKTİĞİMİZ MAİLLERLE GÖNDERECEĞİÖM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
vallarkadas ben shgm yazdim tek tek isimleride verdim.. bi haber cikmadi.. yanliz.. sunu soyluyeyim.. ozel sirketlerde bulunan calisan yard teknisyen statusunde calisanlari cok kotu kullaniyorlar.. patrona yalakalik yapalim diye.. sonra bakiyorlarki durum kotu hemen yard teknisyenin isine son ve desifre ediliyo... bunlar yasanmis seyler..adam calipta evine goturuyo bu parcalari.. tabiki calistigi sirketin ucagina takiliyo... ve ucuruluyo.. bu isin pesini birakmayacagim sn . binali yildirima yazacagim... belkide gidip anlatacagim AHL neler oldugunu .. isim vermiyecegim ama bazi kisiler rahat uyumasin derim.. o ucaklari soyup sogana cevirdiler... ama hersey kayitli soktugum her parcanin seri ve parca nosu ellimde.. ..hadi bakalimm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu konuda tam sizlere göre bir fıkra var : Bir gün 3 tane deli saklambaç oyununu oynarlar. Delinin birisi ebe olur başlar saymaya. Delinin birisi saklanır biriside bir mağaraya girer. 3 gün 5 gün 10 gün 1 sene 3 sene 5 sene derken aradan 15 sene geçer.Mağaraya iki tane genç gelir. Deli gençlerin yanına gider ve: Ebeye söyleyin bulacaksa bulsun beni yoksa oyunu bozacam demiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
HABERİMİZ VAR ÇÜNKÜ BİZLER MADUR OLDUK SİZLER HEM ÇALIŞIP HEMDE BİZLERE AİT ALACAKLI OLDUĞUMUZ MALLARDAN PARÇA ÇALMAKLA BİZLERİ ÇALDINIZ..KENDİ ŞİRKETİNİZDEKİ PATRONLARINIZA PARÇA ALDIRAMIYORSUNUZ VE GELİP ÇALIYORSUNUZ İŞTE YAKALANDINIZ..BİZ BİLOYOZ...KURTARMA ŞANSINIZ ZOR OLACAK..AYRICA ...BU HAVACILIĞA KİM YANLIŞ YAPMIŞSA UZAYACAK BEYLER..SANYİDEN PARÇAYAPTIRAN SKY CILAR..VEDE BENZERİ ŞİRKETLERDE ÇALIŞANLAR YAZARIM VALLAHİ HEPNİZİN İSMİNİ BİRBİR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SEN YANLIŞ İŞLERDEN BAHSEDİYORSUN...FLY HAVA YOLLARININ UÇUŞUNDA HİÇBİR ZAMAN AKSİLİK OLMADI..AYRICA CATRERİNG İ OLMADIĞI İÇİN HANGİ HAVAALANINDA YEMEK SATAN FİRMA VARSA YEMEKLERİNİ ORADAN SİPARİŞ ETMİŞİŞTİR .SEN ŞİMDİ BU YANLIŞI DÜZELT BAK SAĞ SAĞLİM YAŞIYOR VE YORUM YAZIYORSUN..HAYIRLI UÇUŞLAR..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
herkes deposundaki fly ucagindan goturdugu malzemeyi ya yok etsin yada goturup ucaga biraksin..gumruk kotu geliyo.. arastirma cok agir...basilabilirsiniz A300 ucuranlar...uls ozeliklen topun agzindasin..liste camera goruntuleri elimizde ...A .demir..vb

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
2004 yilinda flyair ucagina bindim keske binmeseydim maastricht-antalya ucusunda yemekler küflenmis ve iceceklerin asiti kacmisti. beliydi flyairin batasi ahl deki ucaklardan flyair ucaklarida bulunuyor o foto daki gördügünüz ucak da flyairin airbus ucagi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
EĞER SİZLERİN ARKADAŞLARININ ÇOĞUNUN ALACAKLARI VARDIR....GÜNÜ GELDİMİ SİZLERİ TEMİN EDİYORUM.....HERKES DİKKATLİ OLSUN BEN BENİ İLGLENDİREN ŞİRKETE AİT UÇAKLARIN MALZEME LİSTESİNİ BİLİYORUM..VEDE HANGİ FİRMANIN DEPOSUNDA KİRAYA VERİLDİĞİNİ DE BİLİYORUMM...AYRICA DHM MÜDLÜĞÜ YEDİ EMİN SAYILMAKTADIR..HESABI ONLAR ÖDERLER..KİMSENİN HESABI KİMSEDE KALMAZ BU İŞLERDE PRİMA OLAMYA GEREK YOK..ADAM GİBİ UÇURSAYDIN VE ..FLY ...OLARAK KALSAYDIN...SAKIN EL SÜRMEYİN ALACKLILAR GELİYOR..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
2 el sitelerine ilan versinler, kelepir fiyatına felan diye :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000