24 Aralık 2012, Pazartesi 14:35:57

AHL'DE "MODERN HAT SANATI" GÜNLERİ

TAV Havalimanları Holding ve Türk Hava Yolları işbirliğiyle, hat sanatçısı Bilal Akkaya’nın 70’e yakın eseri Atatürk Havalimanı'nda sergilendi.
  • bu da bademgillerden..belli...
  • Körler sağırlar birbirlerini ağırlar... İyi ve bol eğlenceler beyler..
  • Bu haber tumuyle bir takim kisilerin reklami.
  • Türk İslam Sanatı temsilinin, profesyonel bir sanatkarın eserleri ile, dünyaya açılan bu galeride yapılması çok yerinde bir karar olmuş. Yüzyılların ruhunu barındıran hat sanatı ile tekke ve zaviyeler arasında bağlantı kurarak konuyu başka noktalara çekmenin anlamı yoktur. Bu sergi için emek veren herkesi tebrik eder, kendilerine teşekkür ederim.
  • bunlarda ucube mi acaba :))
  • bir de tekke türbe zaviye açında uçalım arık

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar terminalindeki kültür-sanat platformu TAV Galeri İstanbul’da açılan sergi bir ay boyunca ziyaret edilebilecek.

 

Geleneksel hat çizgisini modern bir bakış açısı ile yorumlayarak, hat sanatına orijinal ve yenilikçi tasarımlarla katkıda bulunan Bilal Akkaya imzalı Modern Hat Sanatı Sergisi, TAV Galeri İstanbul’da açıldı.

Türk Hava Yolları ve TAV Havalimanları’nın işbirliğiyle düzenlenen serginin açılışına İstanbul Vali Yardımcısı ve Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ali Bakoğlu, DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil ve TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener’in aralarında olduğu çok sayıda davetli katıldı.

Bilal Akkaya kimdir?

1964 yılında, Zonguldak'ın Devrek ilçesinde doğan Bilal Akkaya, ilk ve orta öğrenimini 1984'te Adapazarı'nda tamamladı. Lisede iken, Hattat Ali Rüştü Oran'dan İskenderpaşa'da hat dersleri almaya başladı. Yedi yıl boyunca hat eğitimi gören sanatçı; sülüs, nesih ve rika hatlarını mesk etti ve Süleymaniye Camii’si imamlarından Hattat Saim Özel'den icazet aldı. 1985 yılında, Islami ilimler alanında eğitim almak üzere Suriye'ye gitti. Burada, örgencilere hat dersleri verdi. 1988 yılından bugüne, reklam sektörü ve sanat dünyasında faaliyet gösteren Bilal Akkaya, geleneksel hat çizgisini, modern bir bakış açısı ile yorumlayarak, klasik hat meski kullanımından farklı, orijinal ve yenilikçi tasarımlar oluşturmaktadır.

AHL'DE "MODERN HAT SANATI" GÜNLERİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

badem ~ 11 yıl önce
bu da bademgillerden..belli...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Durmak yok ... ~ 11 yıl önce
Körler sağırlar birbirlerini ağırlar... İyi ve bol eğlenceler beyler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adamlarin reklami ~ 11 yıl önce
Bu haber tumuyle bir takim kisilerin reklami.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bera Alem ~ 11 yıl önce
Türk İslam Sanatı temsilinin, profesyonel bir sanatkarın eserleri ile, dünyaya açılan bu galeride yapılması çok yerinde bir karar olmuş. Yüzyılların ruhunu barındıran hat sanatı ile tekke ve zaviyeler arasında bağlantı kurarak konuyu başka noktalara çekmenin anlamı yoktur. Bu sergi için emek veren herkesi tebrik eder, kendilerine teşekkür ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaka ~ 11 yıl önce
bunlarda ucube mi acaba :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dc3 ~ 11 yıl önce
bir de tekke türbe zaviye açında uçalım arık

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000