26 Temmuz 2017, Çarşamba 16:41:21

AHL'de korkutan kaza; THY uçağının kuyruğu yırtıldı

Türk Hava Yolları'nın (THY) Boeing B777 tipi uçağına Scat Ailines'a ait bir yolcu uçağı çarptı.
  • Bu ne biçim başlık? Sanki adamın sonu yırtıldı
  • Şimdi pist başı yapan bir ucak havalanmadan diğer uçağı salarsan arkasındaki uçak türbülansa girip geriye takla atma olasılığı olabilirdi dolayısıyle uçak kalkışa hazırlanırken dörtlü yakmış beklerken diğer uçak sol sinyal yakıp sollamaya çıkmış yanlış kule kontrolörleri göreve :)))))))))))))))))))
  • Kaptan kesin örgütcü.. Hemen tutuklayın.. Sistem bu.. Koş Sevim....
  • Scat ın uçağının yanındayım onların uçağının sağ kanat wingleti. Yok galiba o bizim 77 ye girdi
  • Suçlu tamamen Scat Airlines pilotlarıdır. Taxi line'ın solundan taxi yaptıklarını ATC konuşmalarında da kabul etmişlerdir. "Liveatc" de ilgili saatler aratıldığında konuşmalar dinlenebilir.
  • Arkadaşlar yalan haber bu thy yi kolluyor herkrz halbuki tk çarptı scata ben rampdeyddim
  • Muhtemel ATC dünyada eşi benzeri olmayan bir taksi talimatı vermiştir "arrival 2C" falan...... Yen'i havalimanında nasıl olur acaba "arrival 4MA" , "departure 2SM".......
  • ....IST-TPE 286 yolcu.....iste bu !!! Gercekten gurur duyuyoruz !!!! Her ne kadar bazi gruplar THY üzerinde etkisi "cok fazla`da " olsa .....!!! Ben 1990 meslege basladigimda THY`nin sadece ya 27 yada 51 ucagi vardi...BRAVO !!! Her daim basarilariniz devamini diliyoruz.
  • Böyle durumlarda iki havayolu şirketi de masa başında karşılıklı maillerle hesaplaşma kitaplasma muhattap olma başlıyor. DHMİ düşünsun şimdi.
  • Hicbir 737 uçağınin kanat ucu kendisinden 8 metre yükseklikteki 777 uçağının arka dikey stabilizesine ulaşıp temas edip o bölgeyi hasarlayamaz.Yanlış bilgi var.

Atatürk Havalimnı'nda Türk Hava Yolları'nın Boeing B777 tipi yolcu uçağına Scat Airlines'a B737-700 tipi yolcu uçağı çarptı.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; dün gece yaşanan olayda TC-JJS kuyruk tescilli TK24 sefer sayılı THY uçağı, Taipei seferini gerçekleştirmek üzere pist başına doğru ilerlemeye başladı. 

Bu sırada Scat Airlines'a ait İstanbul-Aktau seferini yapacak olan B737-700 tipi yolcu uçağı taksi yapmakta olan THY uçağının kuyruk bölgesine çarptı. Scat Airlines'ın kanadının çarptığı THY uçağının kuyruk altında yırtık oluşunca THY uçağının kokpit ekibi park pozisyonuna geri döndü. 

İçinde 286 yolcusu bulunan uçak seferden çekilerek bakıma alındı. Yolcular için TC-JJP kuyruk tescilli uçak tahsis edilirken seferin 6 saatlik gecikmeye uğradığı öğrenildi. 

THY'den konu ile ilgili şu açıklama yapıldı;
25/jul/2017 TK 24 İstanbul/Taipei(Tayvan) seferini icra eden TC-JJS kuyruk kodlu Boeing 777 tip uçağımız zamanında push back yaptıktan sonra pist başına doğru ilerlerken başka bir havayolna ait uçak tarafından hasarlanmıştır.

SCAT AIRLINES’a ait VSV 812 İstanbul/Aktau (Kazakistan) seferini icra eden Boeing 737-700 tip uçağın kanadı pist başına doğru taksi yapmakta olan TC-JJS kodlu uçağımızın kuyruk alt tarafına çarparak hasar vermiştir. Sefer kaptanı kuyruk tarafından aldığı sarsıntı üzerine S2 adlı park posizyonuna dönmüştür.

Yapılan teknik incelemelerin ardından uçak ground edilmiş 286 sefer yolcusu emniyetli bir şekilde terminale alınmıştır. Sefer için TC-JJP kuyruk kodlu uçak atanmış ve tarifesinden yaklaşık 6 saat sonra uçak havalanmıştır.


©AirportHaber ÖZEL

AHL'de korkutan kaza; THY uçağının kuyruğu yırtıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (39)

Xxx ~ 7 yıl önce
Bu ne biçim başlık? Sanki adamın sonu yırtıldı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 7 yıl önce
Şimdi pist başı yapan bir ucak havalanmadan diğer uçağı salarsan arkasındaki uçak türbülansa girip geriye takla atma olasılığı olabilirdi dolayısıyle uçak kalkışa hazırlanırken dörtlü yakmış beklerken diğer uçak sol sinyal yakıp sollamaya çıkmış yanlış kule kontrolörleri göreve :)))))))))))))))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A9 ~ 7 yıl önce
Kaptan kesin örgütcü.. Hemen tutuklayın.. Sistem bu.. Koş Sevim....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
--- ~ 7 yıl önce
Scat ın uçağının yanındayım onların uçağının sağ kanat wingleti. Yok galiba o bizim 77 ye girdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
liveATC ~ 7 yıl önce
Suçlu tamamen Scat Airlines pilotlarıdır. Taxi line'ın solundan taxi yaptıklarını ATC konuşmalarında da kabul etmişlerdir. "Liveatc" de ilgili saatler aratıldığında konuşmalar dinlenebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 7 yıl önce
Arkadaşlar yalan haber bu thy yi kolluyor herkrz halbuki tk çarptı scata ben rampdeyddim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Salla ~ 7 yıl önce
777 b12de beklerken arkasindan gecen scat kuyruguna carpti. Iyi sallamissin aproncu
ATC ~ 7 yıl önce
Muhtemel ATC dünyada eşi benzeri olmayan bir taksi talimatı vermiştir "arrival 2C" falan...... Yen'i havalimanında nasıl olur acaba "arrival 4MA" , "departure 2SM".......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SÜPER ~ 7 yıl önce
....IST-TPE 286 yolcu.....iste bu !!! Gercekten gurur duyuyoruz !!!! Her ne kadar bazi gruplar THY üzerinde etkisi "cok fazla`da " olsa .....!!! Ben 1990 meslege basladigimda THY`nin sadece ya 27 yada 51 ucagi vardi...BRAVO !!! Her daim basarilariniz devamini diliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkçe ~ 7 yıl önce
Sen var biraz türkçe çalışmak.
?? ~ 7 yıl önce
35 veya 44 de olabilir.
@ TÜRKCE ~ 7 yıl önce
Yurtdisinda yasadigimdan bildigim türkce bana yetiyor. Yasadigim yerde tek türk ben oldugum icin de türkce`yi unutmus olabilirim, uyarin icin tesekkürler !!! Sayet birgün sivri dilinden dolayi issiz kalirsan bana yaz, kücük bir ciftligim var ve sürekli eleman ariyorum. Bende sayemde Türkcemi yeniden gelistirme imkani bulurum.
vs ~ 7 yıl önce
Böyle durumlarda iki havayolu şirketi de masa başında karşılıklı maillerle hesaplaşma kitaplasma muhattap olma başlıyor. DHMİ düşünsun şimdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airdrops ~ 7 yıl önce
Hicbir 737 uçağınin kanat ucu kendisinden 8 metre yükseklikteki 777 uçağının arka dikey stabilizesine ulaşıp temas edip o bölgeyi hasarlayamaz.Yanlış bilgi var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 7 yıl önce
Türkler kot farkını kullanıp aşşağı kadar indirmiştir :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000