19 Ocak 2010, Salı 15:42:39

AHL'de buzlanmaya karşı önlem

Atatürk Havalimanı'nı kullanan uçaklar, soğuk nedeniyle oluşabilecek gizli buzlanma tehlikesine karşı piste yakın bir noktada özel bir kimyasalla yıkanıyor...
  • az once bir thy ucagina 1 saat 30 dakika sonrasina bekleme verildi.. gecikmeler artiyor.. thy de 35 dakikalik bekleme yapaiblecegini soyledi.. gokcen hazir olmali divertler olablir..
  • ATATURKTE 36L pistinde kar mucadeleisnden dolayi 36r kullaniyor ve orada da ils olmadigi icin ucaklar bekletiliyor havada.. 45 dakikaya kadar beklemeler oluyor.. 36r ils g/f su an sanirim.. bir kac ucak yeterli yakitlari olmadigini soyledi.. gokcene divert edebilirler..

Geçtiğimiz günlerde THY'nin bazı uçuşlarında başlatılan 'De-icing' işlemi, bugünden itibaren artırıldı. Uçakların yanı sıra pistlere de belli aralıklarla yine buzlanma önleyici bir kimyasal püskürtülüyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkilileri, kombine kar mücadele araçlarıyla apron ve pistlerde oluşacak olumsuz şartlara karşı hazır şekilde bekletildiğini açıkladı.

DHMİ görevlileri, başta THY olmak üzere yüksek irtifada buzlanmayı önlemek için alkol ve glikoz karışımı bir maddeyi uçakların üzerine püskürtüyor. Buzlanma önleyici kimyasal, piste yakın bir noktada konuşlanan forklift araçlarından sefere gidecek uçaklara uygulanıyor.

Kanat, motor, kuyruk ve gövdeye püskürtülen özel sıvı sayesinde, yüksek irtifada uçaklarda oluşabilecek buz çözülerek, aerodinamik yapının korunmasını sağlıyor. Öte yandan, şu ana kadar uçak seferlerinin sorunsuz şekilde sürdürüldüğü, iptal yada gecikme yaşanmadığı gözlendi.

Star

AHL'de buzlanmaya karşı önlem

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
az once bir thy ucagina 1 saat 30 dakika sonrasina bekleme verildi.. gecikmeler artiyor.. thy de 35 dakikalik bekleme yapaiblecegini soyledi.. gokcen hazir olmali divertler olablir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ATATURKTE 36L pistinde kar mucadeleisnden dolayi 36r kullaniyor ve orada da ils olmadigi icin ucaklar bekletiliyor havada.. 45 dakikaya kadar beklemeler oluyor.. 36r ils g/f su an sanirim.. bir kac ucak yeterli yakitlari olmadigini soyledi.. gokcene divert edebilirler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000