16 Haziran 2012, Cumartesi 17:49:48

AHL'DE BÜYÜK EYLEM

Türk Hava Yolları’ndan çıkartılan 305 personel için eylem yapan Hava İş sendikasının eylemi 19. gününe girdi.
  • bu insanlar kovulana kadar firmalarına baglı türk calısanlardı. doktor raporuna ragmen, tazminatsız kovulup, bir de terörist eylemci damgasıyla işsizlik maaşarı bile alındı. valla bana da yapılsın aynı şey, kesin dağa çıkar örgüte katılırdım. madem yasa dışı eylem, alsana yasa dışı eylem. alt tarafı ucagı indirip kaldırıyoruz diye 20bin lira maas alıyoruz. ucusun geri kalanında da hostesleri surekli mesgul tutup, yemek getir içcek getir. valla mis gibi iş :) allahtan muhendislik yapmamısım :)
  • akp nin bdp den hiçbir eksiği yok maşallah!!!!
  • bdp ye bolucu diyen findik beyinli. Bolucu olan kim bir bak bakalim etrafina. Son 10 yilda turkiye oyle bir bolundu ve satildi ki...... Allah sonumuzu hayir etsin.
  • thy yonetiminin derhal istifa etmesi lazim. 1 milyar dolarin hesabini bu bademlere kim soracak. Yeter artik. Daha dun bosnada 30milyon usd hibe ettiler. 12milyon suriyeye biraktilar. Yazik bu millete yazik.
  • PKK lılarla birlikte slogan atarak işe zor alınırsınız geri
  • 305 kişiyi işten attırdınız hala çocuğunuzun yüzüne nasıl bakacaksınız edebiyatı yapıyorsunuz. sizi eleştiren herkes onursuz bir onurlu sizsiniz..sizin çapınızı anlamak için buraya yaptığınız yorumları ve facebook paylaşımlarınızı okumak bile yeterli. fazla lafa gerek yok.
  • ya biride cıkıp soylesın nasıl gonderıcez bu sendıka yonetımını.ımza ıse ımza ıstıfa ıse ıstıfa.atilay dermı ben gıdıyorum dıye yada guven oylaması yapıcam dıye.yokmu bunun olagan ustu genel kurulu falan.
  • hava iş işcilerindir.Atilay Ayçinin özel şirketi değildir.İşciler bu yaraları saracak ve hava iş sendikası özlenen ve istenen yere gelecektir.Önce bu yönetim işcilerin oylarıyla gidecektir.Ve yaralarımızı tekrar saracağız.THY işvereni karşısında ne dediğini bilen temiz insanlardan oluşmuş bir sendika yönetimi gördüğünde bu numaraları bir daha yapamıyacatır.Umudumuz asıl şimdi başlıyor.Bu sendika yönetimi ile 2013 ocakta başlıyacak sözleşmeye oturmayacağız.Hava iş kimsenin çiftliği değildir
  • yanlış olanı protesto etmeye geleni bunlar terörist bölücü diye nitelendirenler yazık size. keşke biraz saksıları çalıştırabilecek yetiniz olsa. milliyetçilik ve din sizi kör etmiş. fakat kapitalizm sizi çok seviyor, buna inanın:)
  • İşin içine BDP'li vekillerde girdiyse yazıklar olsun sana AYÇİN . TK calışanları en olarak güven oyu istiyoruz Hava-iş yönetimi için !

Türk Hava Yolları (THY) tarafından greve katıldığı gerekçesiyle işten çıkarılan 305 personele destek için Hava- İş Sendikası tarafından başlatılan direnişe çeşitli sendikalardan çok sayıda çalışan Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali önüne gelerek destek verdi. Bu arada BDP Milletvekili Sabahat Tuncel ile İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel de eyleme destek verenler arasında yer aldı.

Bugün saat 15.00’dan itibaren Atatürk Havalimanı’na gelen SDP, TKP, ÖDP gibi partilerin yanı sıra  BDP Milletvekili Sabahat Tuncel ile İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel’in de aralarında bulunduğu grup sloganlar atarak eylem alanına ulaştı. THY ve AKP aleyhine slogan atan gruba polis müdahale etmediği gözlendi.

Katılımcılar "15-16 Haziran Olayları"nın yıldönümü nedeniyle işten kovulan THY çalışanlarına destek için geldiklerini belirtiler. Eyleme katılanlar, 'Grev haktır yasaklanamaz', 'Birleşe birleşe kazanacağız', 'THY işçisi yalnız değildir' diye slogan attıktan sonra konuşma yapan Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, yine AKP hükümeti ve Türk Hava Yolları yönetimine çattı.

İşte Ayçin’in yaptığı o konuşma;“Grev anayasal bir haktir. Grev bir sendikanın olmazsa olmazıdır. Grev işçilerden sonra devletten sonra olmazsa olmazımızdır.

O nedenle elinden grev kararı alınmış bir sendikanın dolaylı olarak toplu sözleşme hakkını da kaldırıyorsunuz. Sahtekârlık yapıyorsunuz. Kamuoyuna yalan üstüne yalan söylüyorsunuz. Biz neden burada bu eylemi yapıyorsunuz. 8 yıldır bize itiraz ettiniz yetkimize itiraz ettiniz. Elimizde grev hakkı varken, bize toplu sözleşme yaptırmayanlar. Bize yaptırmazlar. Haklarımızı kollayabilir miyiz? Günlerdir içimize nifak tohumu sokmaya çalışıyorlar. Günlerdir içeride çalışan arkadaşlarımızın kafalarını karıştırıyor, sendikaya karşı kışkırtıyorlar. Yaptıkları sahtekârlıklarla ağza alınmayacak küfürlerle bize saldırıyorlar. Eğer sendikanın içinde ihale önceleriyle idari kararlarıyla ilgili belge olup açıklamayan namussuz oğlu namussuzdur. Namert oğlu namerttir. Biz 22 yıldır hiçbir partinin, hiçbir iktidarın yanında olmadık. Bizim hiçbir partiyle göbek bağımız yoktur. Hiçbir güç bizi biat ettiremez. Türk Hava Yolları’nın işverenleri ve Başbakan ücretlerin yüksek olmasından dolayı rekabet etme şansını yakalayamıyoruz diyor. Bu şirket stratejik bir şirkettir. Turizm ayağının önemli bir adımıdır. diyor. Ekonomi kötüye gider diyor. Peki, bu ülkenin ekonomisi iyiye mi gidiyor? AKP iktidarından memnun olan var mı? E o zaman bu ülkede işçiler işten atılıyorsa, iş yerleri kapanıyorsa, insanlar çocuğunu okutamıyorsa burada ekonomik iyilikten söz edebilir misiniz?

Ücretlerimizin yüksekliğinden bahsediyorlar. Doğrudur. Bizim ücretlerimiz hak ettiğimiz yerdedir. Ama biz bunlar için yıllardır savaşıyoruz. Yeri geldi insanlar işten atıldı. Yeri geldi insanlar sürgüne gönderildi. Ve biz eylem alanında mücadelemizi verdik. Vermeye devam ediyoruz. Özel sektörde ücretler düşükse o hükümetin ayıbıdır. Ne diyor başbakan benim özel teşebbüsümün önüne çıkan karşısında beni bulur diyor. Biz de diyoruz ki özel sektördeki işçinin de yanında olacağız. Sen orada da bizi bulacaksın. İşçileri, emekçileri bulacaksın. Biz sıkışıp kalmayacağız. Bu mücadeleyi tüm Türkiye’ye taşıyacağız. Emekten yaratılan partilerle omuz omuza vereceğiz. Gönül dostlarımızla savaşmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Sık sık sloganlarla bölünen Ayçin’in konuşmasının ardından halay çeken eylemciler, otobüslere binerek Kadıköy'de 19:00'da başlayacak eylem alanına gittiği öğrenildi.

©AirportHaber.com

AHL'DE BÜYÜK EYLEM

Yorumlar Tüm Yorumlar (48)

pilot x ~ 12 yıl önce
bu insanlar kovulana kadar firmalarına baglı türk calısanlardı. doktor raporuna ragmen, tazminatsız kovulup, bir de terörist eylemci damgasıyla işsizlik maaşarı bile alındı. valla bana da yapılsın aynı şey, kesin dağa çıkar örgüte katılırdım. madem yasa dışı eylem, alsana yasa dışı eylem. alt tarafı ucagı indirip kaldırıyoruz diye 20bin lira maas alıyoruz. ucusun geri kalanında da hostesleri surekli mesgul tutup, yemek getir içcek getir. valla mis gibi iş :) allahtan muhendislik yapmamısım :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
akp = bdp ~ 12 yıl önce
akp nin bdp den hiçbir eksiği yok maşallah!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emin biyik ~ 12 yıl önce
bdp ye bolucu diyen findik beyinli. Bolucu olan kim bir bak bakalim etrafina. Son 10 yilda turkiye oyle bir bolundu ve satildi ki...... Allah sonumuzu hayir etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emin biyik ~ 12 yıl önce
thy yonetiminin derhal istifa etmesi lazim. 1 milyar dolarin hesabini bu bademlere kim soracak. Yeter artik. Daha dun bosnada 30milyon usd hibe ettiler. 12milyon suriyeye biraktilar. Yazik bu millete yazik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot X ~ 12 yıl önce
PKK lılarla birlikte slogan atarak işe zor alınırsınız geri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
polka ~ 12 yıl önce
305 kişiyi işten attırdınız hala çocuğunuzun yüzüne nasıl bakacaksınız edebiyatı yapıyorsunuz. sizi eleştiren herkes onursuz bir onurlu sizsiniz..sizin çapınızı anlamak için buraya yaptığınız yorumları ve facebook paylaşımlarınızı okumak bile yeterli. fazla lafa gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hava is ~ 12 yıl önce
ya biride cıkıp soylesın nasıl gonderıcez bu sendıka yonetımını.ımza ıse ımza ıstıfa ıse ıstıfa.atilay dermı ben gıdıyorum dıye yada guven oylaması yapıcam dıye.yokmu bunun olagan ustu genel kurulu falan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hava iş işcilerindir ~ 12 yıl önce
hava iş işcilerindir.Atilay Ayçinin özel şirketi değildir.İşciler bu yaraları saracak ve hava iş sendikası özlenen ve istenen yere gelecektir.Önce bu yönetim işcilerin oylarıyla gidecektir.Ve yaralarımızı tekrar saracağız.THY işvereni karşısında ne dediğini bilen temiz insanlardan oluşmuş bir sendika yönetimi gördüğünde bu numaraları bir daha yapamıyacatır.Umudumuz asıl şimdi başlıyor.Bu sendika yönetimi ile 2013 ocakta başlıyacak sözleşmeye oturmayacağız.Hava iş kimsenin çiftliği değildir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
yanlış olanı protesto etmeye geleni bunlar terörist bölücü diye nitelendirenler yazık size. keşke biraz saksıları çalıştırabilecek yetiniz olsa. milliyetçilik ve din sizi kör etmiş. fakat kapitalizm sizi çok seviyor, buna inanın:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BDP ! ~ 12 yıl önce
İşin içine BDP'li vekillerde girdiyse yazıklar olsun sana AYÇİN . TK calışanları en olarak güven oyu istiyoruz Hava-iş yönetimi için !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000