07 Aralık 2008, Pazar 07:41:27

AHL'de Bayram Bereketi!

Atatürk Havalimanı'nda, Ramazan Bayramı'nda yaşanan yolcu bereketi, ekonomik kriz etkisi ve yılbaşı tatiline az bir süre kalması sebebiyle Kurban Bayramı öncesinde yaşanmadı.

Özellikle Dış Hatlar Terminali'nde olağanüstü bir yoğunluk yaşanmazken iç hatlar terminali zaman zaman memleketlerine giden vatandaşların akınına uğradı.

Turizm şirketleri, 9 günlük tatile rağmen talepte ciddi azalma olduğunu, hatta bazı operatörlerin turlarını iptal ettiğini söyledi. Havayolu şirketleri de geçen bayram fazla olan ek sefer sayılarını en çok talep gören yerlere göre ayarladı. Türk Hava Yolları (THY) iç ve dış hatta 42, Atlasjet 63, Pegasus 64 ve Onur Air de yoğun hatlarda uçak tiplerini büyütüp öncelikle iç hatta 13 ilave sefer yapacağını duyurdu. İç hatlardaki yolcu yoğunluğu dış hatlar terminalinde sabah saatleri haricinde yaşanmıyor. Dış hatlar terminali giriş kapıları, bilet bagaj işlemlerinin yapıldığı kontuarlar ile pasaport kontrol noktalarında az sayıdayolcu olduğu, bazı noktalarda da hiç yolcu olmadığı gözlendi.

Bayram öncesinde beklenilen yolcu yoğunluğunun yaşanmadığını tur şirketleri de doğrularken, iç hatlarda cuma gününden itibaren gözle görülür bir yolcu artışı gözlendi. Havayolu şirketlerinin verdiği bilgilere göre, yurdun çeşitli yerlerindeki olumsuz hava şartları nedeniyle özellikle sis görülen yerlere uçak seferleri gecikmeli olarak yapılabiliyor. Havayolu yetkilileri, yolculardan, gidecekleri yerin iklim koşullarını dikkate alarak yaşanması muhtemel rötarlara hazırlıklı olmalarını istedi.

Zaman

AHL'de Bayram Bereketi!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000