18 Ocak 2009, Pazar 12:15:15

AHL’DEN KALKAN UÇAKTA ECEL TERLERİ

Lufthansa Havayolları’na ait yolcu uçağı İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Frankfurt’a gitmek üzere kalkış yaptığı sırada korkunç dakikalar yaşandı. Uçağın içi bir anda yolcuların çığlığı ile yankılandı.
  • focustada patladı örtbas edildi sonra ısparta oldu vay gidenin haline
  • audio selector panel kardeşim sakin ol pls.lufthansa, sun express, german wings, condor,air berlin nasıl birbirinin kardeşi ise türk şirketlerde biribirinden o kadar uzaktır.bence bu milli havayolumuzun siyesetidir.sanki türk özel şirketlerinde yabacılar çalışmaktadır.ve sanki türk özel şirketlerinin yönetimi yabancıların elindedir.bu gün en milli havayolu türk özel şirketleridir.çünkü adı milli olan şirketimizden daha milliyetçidirler.çalışanı ve yönetimi %100 türktür.hattta ve hatta emeğini büyük bir bölümünü yurtdışında kazanım türkiyede harcamaktadır çalışanları.bundan daha büyük milliyetçilik göran varsa buyursun...
  • Bu olay herhangi bir TC ucagına almanyada olsaydı motorda alev uzaması yolcuların gormesi parcalar kopması etraftaki meskun mahale dusmesi nasıl manset olurdu simdi turk medyasından bekliyorum bu olay genis kesimlere aktarılmalı airport haberle sınırlı kalmamalıdır
  • bu ucusun yolcularindan birisiyim. gercektende korkutucu anlar yasandi.
  • evet bir kabin memuru olarak kuş sürüsüne girildiğini gördüm.nasıl derseniz.o ufak yuvarlak penceremizin önünden bişeyler uçup gitti bir an ve uçak hızla tırmanırken aniden alçalmaya başladı.içimden düşüoruz diye geçirdim tabi kuş sürüsü olduğunu anlayamadım ama kaptan bunu açıkladı sonra.ve pencere önünden uçan şeyleri hatırlayınca evet doğry sürüye girdik diyebilirim rahatlıkla.ne yazıkki o anda kelime-i şahadet getirmekten başka birşey gelmiyor bizim elimizden..
  • işte bizlere böyle kabin memurları lazım...uçağın kuş sürüsüne girdiğini gören kabin memurları...
  • yapılan o büyük alışveriş merkezinin yüksek binaları yükselince görün alçalma hattını.hangi ülkede böyle saçmalık vardır ki uçakların alçalma hattına sırayla gökdelen yapmak.kalkan yada inen uçaklara hamburger servisi mi yapmayı planlıyorlar ne
  • onlarin hudson nehri varsa bizimde ayamama deremiz var gerci biraz dar ama yinede idare eder korkmaya gerek yok
  • Geçen sene tam araştırma yapılmadan sonuçlar irdelenmeden "kahraman" ilan edilen THY pilotunun durumunu hemen unutuverdik. Şimdi de Amerikalı pilot "kahraman" ilan edildi. Her iki olayın tek sevinilecek gerçeği kimsenin yaşamını yitirmiş olmamasıdır. Son olayda Kaptan; tek motor ile neden gelip inmediği sorusuna vereceği cevap olayın kilit sorusu olacaktır. Bekleyelim görelim derim. AHL için kaygılanmayın. Çekmece gölleri ve çepeçevre denizimiz var ancak 6 dakikada müdahale edecek imkanımız maalesef yok!
  • Parçaların fotoğrafını istiyoruz nasıl olmuş yani bunu merak ettik ne parçası bunlar

Amerika’da US Airways uçağının motorlarına kuş girmesinin ardından uçağın kahraman pilotu Hudson Nehri’ne sağ salim inmeyi başarmıştı. Bu olayın üzerinden saatler geçmesinin ardından İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan kalkış yapan Lufthansa uçağında da facia neden olabilecek bir olay yaşandı. İçinde çok sayıda yolcu ile önceki gün saat 05.25 sıralarında Atatürk Havalimanı’ndan kalkış yapan Airbus 321tipi yolcu uçağının motorlarından patlamalar duyulmaya başladı. AirportHaber’in edindiği bilgiye göre uçak kalkışa geçtikten 10 saniye sonra motorlardan bir tanesinden patlamalar meydana geldi. Ard arda iki patlama yaşanan uçağın motorundan kor halinde parçalar düştüğü ifade edildi. Motordan düşen parçalardan bir tanesinin Şirinevler’de bulunan bir çikolata fabrikasının üzerine düştüğü belirtildi.

 

Büyük bir facianın eşiğine gelinen olayla ilgili olarak uçağın içinde bulunan bir yolcu AirportHaber’e şu açıklamayı yaptı. “Atatürk Havalimanı’ndan LH 3345 sefer sayılı Lufthansa uçağı ile Frankfurt’a gitmek üzere kalkış yaptık. Kalkıştan hemen sonra uçağın sol motorunda patlama meydana geldi. Alev topları gördüm. Benim oturduğum koltuğun penceresinden patlamaları ve kopan parçaları net bir şekilde gördüm” dedi. Yolcu, bu patlamaların ardından pilotun “Elektrik arızası nedeniyle geri dönüyoruz” diyerek Atatürk Havalimanı’na iniş yapıldığını ifade etti.

 

Patlamadan sonra uçağın içinde bulunan 154 yolcunun çığlık attığı ve ağladıkları belirtildi. Sol motoru patlayan Lufthansa Havayolları’nın Airbus 321 tipi uçağının Atatürk Havalimanı’na indikten sonra THY Teknik’te acilen bakıma alındığı bildirildi.

 

Uçağın motoruna herhangi bir cisim girip girmediği araştırılırken, gözler Genel Havacılık tarafından başlatılan hangar inşaatına çevrildi. Genel Havacılık tarafında yapılan hangar çalışması nedeniyle kamyonların hafriyat taşımalarına paralel olarak aprona herhangi bir yabancı cisim gelip-gelmediği araştırılıyor.

 

©AirportHaber Özel

AHL’DEN KALKAN UÇAKTA ECEL TERLERİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

focus ~ 15 yıl önce
focustada patladı örtbas edildi sonra ısparta oldu vay gidenin haline

Yanıtla

Kalan karakter 1000
koaka ~ 15 yıl önce
audio selector panel kardeşim sakin ol pls.lufthansa, sun express, german wings, condor,air berlin nasıl birbirinin kardeşi ise türk şirketlerde biribirinden o kadar uzaktır.bence bu milli havayolumuzun siyesetidir.sanki türk özel şirketlerinde yabacılar çalışmaktadır.ve sanki türk özel şirketlerinin yönetimi yabancıların elindedir.bu gün en milli havayolu türk özel şirketleridir.çünkü adı milli olan şirketimizden daha milliyetçidirler.çalışanı ve yönetimi %100 türktür.hattta ve hatta emeğini büyük bir bölümünü yurtdışında kazanım türkiyede harcamaktadır çalışanları.bundan daha büyük milliyetçilik göran varsa buyursun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asp ~ 15 yıl önce
Bu olay herhangi bir TC ucagına almanyada olsaydı motorda alev uzaması yolcuların gormesi parcalar kopması etraftaki meskun mahale dusmesi nasıl manset olurdu simdi turk medyasından bekliyorum bu olay genis kesimlere aktarılmalı airport haberle sınırlı kalmamalıdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 15 yıl önce
bu ucusun yolcularindan birisiyim. gercektende korkutucu anlar yasandi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kabin memuru ~ 15 yıl önce
evet bir kabin memuru olarak kuş sürüsüne girildiğini gördüm.nasıl derseniz.o ufak yuvarlak penceremizin önünden bişeyler uçup gitti bir an ve uçak hızla tırmanırken aniden alçalmaya başladı.içimden düşüoruz diye geçirdim tabi kuş sürüsü olduğunu anlayamadım ama kaptan bunu açıkladı sonra.ve pencere önünden uçan şeyleri hatırlayınca evet doğry sürüye girdik diyebilirim rahatlıkla.ne yazıkki o anda kelime-i şahadet getirmekten başka birşey gelmiyor bizim elimizden..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rumuz ~ 15 yıl önce
işte bizlere böyle kabin memurları lazım...uçağın kuş sürüsüne girdiğini gören kabin memurları...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
daha bu ne ki ~ 15 yıl önce
yapılan o büyük alışveriş merkezinin yüksek binaları yükselince görün alçalma hattını.hangi ülkede böyle saçmalık vardır ki uçakların alçalma hattına sırayla gökdelen yapmak.kalkan yada inen uçaklara hamburger servisi mi yapmayı planlıyorlar ne

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk ~ 15 yıl önce
onlarin hudson nehri varsa bizimde ayamama deremiz var gerci biraz dar ama yinede idare eder korkmaya gerek yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sakin ~ 15 yıl önce
Geçen sene tam araştırma yapılmadan sonuçlar irdelenmeden "kahraman" ilan edilen THY pilotunun durumunu hemen unutuverdik. Şimdi de Amerikalı pilot "kahraman" ilan edildi. Her iki olayın tek sevinilecek gerçeği kimsenin yaşamını yitirmiş olmamasıdır. Son olayda Kaptan; tek motor ile neden gelip inmediği sorusuna vereceği cevap olayın kilit sorusu olacaktır. Bekleyelim görelim derim. AHL için kaygılanmayın. Çekmece gölleri ve çepeçevre denizimiz var ancak 6 dakikada müdahale edecek imkanımız maalesef yok!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ada ~ 15 yıl önce
Parçaların fotoğrafını istiyoruz nasıl olmuş yani bunu merak ettik ne parçası bunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000