18 Mayıs 2008, Pazar 14:48:56

AHL METEOROLOJİ İSTASYONU YENİLENDİ

Florya’daki Atatürk Havalimanı Meteoroloji İstasyonu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve havayolu şirketlerinin desteği ile baştan sona yenilenerek hizmete sunuldu.
  • Kıymetli çalışmalarınızdan dolayı tebriklerimi iletiyorum.Hizmet aşkınız hiç değişmemiş.Çok duygulandım.
  • Umarım istasyonla birlikte 127.4 kanalından yapılan tahminlerdeki bilgilerin doğruluğu da daha güvenilir olmuştur. Özellikle "Atatürk" mto lojisinin sonunda geçen slush-slush-..... gibi sözcükleri kaldırırlar mı? iyi olur...

Atatürk Havalimanı Meteoroloji Müdürlüğü’ne bağlı Florya Meteoroloji İstasyon’u baştan sona yenilenerek, hem teknik hem de fonksiyonel olarak eskisinden daha verimli hale getirildi. 2 bin 500 metrekare alan içinde kurulu olan istasyonun teknik blok, rasat bölümü ve lojmandan oluşan 3 binası Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yeniden dizayn edildi. Teknik anlamda otomatik gözlem istasyonu işlevi gören Florya İstasyonu’nun daha verimli hale gelmesi için odaları yeniden tanzim edildi. Teknolojinin son ürünü modern izleme cihazları ile donatıldı.


İstasyonun çevre düzenlemesi tamamlanarak, etrafı telden çitlerle çevrildi. İstasyonda meteorolojik gelişmeler 2 personel tarafından 24 saat aralıksız olarak takip ediliyor veriler toplanarak merkeze gönderiliyor.


İstasyonda haftanın 5 günü İstanbul’un değişik ilçelerinden gelen öğrencilere uygulamalı meteoroloji dersleri veriliyor. 

 

Teşekkür Buluşması

 

Florya Meteoroloji İstasyonu’nun yenilenmesine Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra THY, TAV Havalimanları Holding, HAVAŞ, DHMİ, MNG Havacılık, TARKİM Havacılık ve Eyüp İlçe Tarım Müdürlüğü de katkı sağladı. Bu kurumların temsilcileri bugün Atatürk Havalimanı Meteoroloji Müdürü Hasan Köksal’ın Florya İstasyonu’nda düzenlediği teşekkür pikniğinde bir araya geldi.


İstasyonun yenilenmesine katkıda bulunanlara teşekkür eden Atatürk Havalimanı Meteoroloji Müdürü Hasan Köksal, “6-7 ay öncesine kadar binalarımız kullanılmaz haldeydi. Ders için gelen öğrenciler çamur yüzünden çok zorluk çekiyordu. Yaptığımız yenileme çalışmalarının ardından burayı daha etkin şekilde kullanılacak bir düzeye getirdik. Şimdi derse gelen öğrencilere daha sistematik ve doyurucu bilgiler sunabiliyoruz” dedi.


Meteoroloji

 

Meteoroloji

Meteoroloji

AHL METEOROLOJİ İSTASYONU YENİLENDİ

Yorumlar

Murat Pekdemir ~ 16 yıl önce
Kıymetli çalışmalarınızdan dolayı tebriklerimi iletiyorum.Hizmet aşkınız hiç değişmemiş.Çok duygulandım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mrsunny ~ 16 yıl önce
Umarım istasyonla birlikte 127.4 kanalından yapılan tahminlerdeki bilgilerin doğruluğu da daha güvenilir olmuştur. Özellikle "Atatürk" mto lojisinin sonunda geçen slush-slush-..... gibi sözcükleri kaldırırlar mı? iyi olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000