25 Eylül 2013, Çarşamba 12:45:50

'AHL KÜÇÜK AMA LİDER KONUMDA'

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda kapasite artırımı çalışmaları kapsamında yapımı tamamlanan yeni yolcu giriş kapısı, TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener ve THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun katıldığı törenle açıldı.
  • koca koca adamlar 'kapi' aciyor ya, hic mi isiniz yok. gidin bir havacilik blog u okuyun, bir tedarikci tasarimina bakin, birsey yapin yahu, bos vakit harcamayin yaziktir.daha komigi 86% kalkis orani ile ovunuyor. dunya nerde siz nerde. gidin bakin emirates dubaide a380 terminali acti. nasil yapiliyormus gorun
  • Acilisa bak. Alti ustu yeni bir giris kapisi bunu bile törenle yapmislar. Gören de yeni havalimani acildi heralde sancak. Artik bu törenleri asin ya, baska islerlerle ugrasin... (tabi baska birsey yapiyosa bu elemanlar)
  • Pislikten AHL'deki hiç bir erkek tuvaletine girilmiyor. Girer girmez ağır bir koku. Klozetler pislik içinde. Çoğunda tuvalet kağıdı yok. AHL dökülüyor. Ayda 20 kezden fazla uçuş yapıyorum, AHL hergün kötüye gidiyor. yolcu koltuklarının çoğu kırık. Ortadaki koridor tam alışveriş merkezi. TAV, AHL kapanmadan yatırdığı parayı çıkarmanın derdine düştü. Yazın çalışmayan havalandırma ise cabası.
  • maasallah kilolu kilolu amcalar yuzlerinden nur damliyor.. ton ton amcalar ,, hele asaf abi ise icinin guzelligi yuzune vurmuss.. aman bozmayin kendinizi.. ne guzel amcalarr.. emekcileri ezenler korkmadan cekinmeden .. DEVAM..
  • Sayin tav yetkilileri Ciddi anlamda infirmation elemani ihtiyaciniz var.oraya information desk koymussunuz ama eleman yok yada var durmuyor orda.Son ucusumda orda yolcular saskin ordek gibi kime neyi soracaklarini bilmiyorlardi gercegi soracak kimse yoktu.tgs elemanlarina sorduklarinda informationa sorun diyorlardi beyefendi ler..neyse bu yolcu kaybina memnuniyetsizlige neden oluyor bilginize
  • Bayram Özçelik ya.. Adamın hammaddesi..

Dış Hatlar Terminali’nde, geliş katı 220 numaralı gate yanında hizmete giren yeni yolcu girişiyle, açığa park eden uçakların yolcuları dış hatlara artık iki kapıdan giriş yapabilecek.

Açılışta konuşan TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü 'Ulaştırma Bakanlığı’nın yönlendiriciliğinde, başta DHMİ, THY ve TAV olmak üzere, sektör oyuncularının ortak çabasıyla Türkiye’de havacılık sektörü hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Bugün gelinen noktada Atatürk Havalimanı için transfer yolcu ve uçak kabul kapasitesini artırmak öncelik kazanmış durumda. TAV Havalimanları olarak, havalimanımızı kapasite olarak geliştirmek, yolcularımıza ve havayollarımıza daha kaliteli bir hizmet sunabilmek için tüm gücümüzle çalışmaya ve yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Bu sayede, yolcu memnuniyetinden ödün vermeden çift haneli bir büyümeyi sürdürüyoruz” dedi.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener ise; ‘Bazı eksiklerimizi gidermeye çalışıyoruz. Bu da eksiklerden biriydi, küçük ama önemli bir adım oldu. Türk Hava Yolları ile ortak çalışma mekanizması sonucunda aldığımız kararlardan biriydi. Biz THY’nin hedefleri kapsamında onlar ne yapacaksa hedefleri neyse ona uygun olarak çalışmalara devam ediypruz. Yolcu girişi bu kapıyla daha da kolaylaştırıldı. Hayırlı olsun’ dedi.

Sani Şener’in ardından değerlendirmede bulunan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu; ‘Atatürk Havalimanı çok yoğun ancak bazı eksiklikleri olan bir meydan. Örneğin transit yolcuya pek uygun değildi. Ancak bu kapıyla bu sorun önemli ölçüde aşıldı. THY’nin şu anki transit yolcu sayısı 2002 yılındaki toplam yolcu sayısına denk gelmiş durumda. Bizim büyümemiz transit yolcuyla paralel olarak devam edecek. 236 havalimanına uçuyoruz. Hub’ımız da Atatürk Havalimanı. İşletici firma, havalimanı güvenlik birimleri, Vali yardımcılarımız, ve DHMİ olarak bir bütünüz ve bu mantıkla çalışmaya devam ediyoruz’ dedi.

Topçu; ‘Türk Hava Yolları’nın zamanında kalkış oranı yüzde 86’ya ulaştı. CIP salonumuz daha büyüyek ve önümüzdeki Şubat ayının başında hizmete açmayı planlıyoruz. Ayrıca apron çalışmalarıyla yeni park alanları da oluşturuluyor. Bunun yanı sıra e-vize uygulaması ile artık kapıda vize uygulamasının zahmeti büyük ölçüde aza indirildi. En önemli amaç, yolcuyu zaman kaybetmeden gideceği yere ulaştırmak ve İstanbul’a girmesini sağlamak. Bu kapı bu anlamda da çok önem taşıyor. Hayırlı olsun’ şeklinde konuştu.

Son olarak görüşlerini aktaran AHL Mülki İdare Amirliğini vekaleten yürüten Yalçın Bulut 'THY ve TAV, bayrak taşıyan, ülkemizi temsil eden kurumlarımız. Burada emeği bulunan herkese valiliğimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum' dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle yeni yolcu girişi hizmete açıldı.


















 

'AHL KÜÇÜK AMA LİDER KONUMDA'

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

ahmet ~ 11 yıl önce
koca koca adamlar 'kapi' aciyor ya, hic mi isiniz yok. gidin bir havacilik blog u okuyun, bir tedarikci tasarimina bakin, birsey yapin yahu, bos vakit harcamayin yaziktir.daha komigi 86% kalkis orani ile ovunuyor. dunya nerde siz nerde. gidin bakin emirates dubaide a380 terminali acti. nasil yapiliyormus gorun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SPQ ~ 11 yıl önce
Acilisa bak. Alti ustu yeni bir giris kapisi bunu bile törenle yapmislar. Gören de yeni havalimani acildi heralde sancak. Artik bu törenleri asin ya, baska islerlerle ugrasin... (tabi baska birsey yapiyosa bu elemanlar)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
frequent flyer ~ 11 yıl önce
Pislikten AHL'deki hiç bir erkek tuvaletine girilmiyor. Girer girmez ağır bir koku. Klozetler pislik içinde. Çoğunda tuvalet kağıdı yok. AHL dökülüyor. Ayda 20 kezden fazla uçuş yapıyorum, AHL hergün kötüye gidiyor. yolcu koltuklarının çoğu kırık. Ortadaki koridor tam alışveriş merkezi. TAV, AHL kapanmadan yatırdığı parayı çıkarmanın derdine düştü. Yazın çalışmayan havalandırma ise cabası.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haklısın ~ 11 yıl önce
aynen katılıyorum, bir ay önce torontoya uctum,THY bilet ofisine yakın olan tarafta tek kişilik tuvalet var, zencinin biri aletini çıkarmış, çöp kutusundaki naylon torbaya çiş yapıyordu, şkaz ettik ama aldırmadı bileö tabii tuvaletlerin pislik içinde olması normal. TAV yöneticilerine duyurulur AHLden geçen yabancılar ne düşünür Türkiye hakkında
yalan ~ 11 yıl önce
Burada yazdıklarının tamamı yalan ve iftira. Tamamen çamur at izi kalsın mantığı...
Yalancılar ~ 11 yıl önce
Burdaki arkadaşlar tamamen yalancılar utanmazlar havalimanın hiç bir yerinde tek tuvalet yok ayrıca tuvalet konusunda o tuvaletler bu 2 arkadaşın evindeki tuvaletlerden temiz olduğuna inanıyorum ayda 20 defa ucuyormuş yalana bak bu ikis hayatında belliki havalimanı bile görmemişler ayda 20 kez ucuş yapan biri zengin ve iş adamı olması lazım böyle bir adamın yorum köşelerden ne işi var bu arkadaşlar tamamen yalancı ya limak personeli yada simsar bunlar hani şu rent car daki simsarlar yolcuları kazıklayan sultan ahmet 100 tl götüren ve turistleri kazıklayan kişiler bunlara TAV izin vermediği icin karalıyorlar inanmayın bu yalancılara.
Yalancı ~ 11 yıl önce
frequent flyer yalancının önünde gidenisin ayda 20 defa ucan biri zengin olması lazım zengin ise CİP bölümünden gecmen lazım ve ordaki kalite temizlik bir havalimanında yok sen tamamen yalancının birisin
nur damliyor.. ~ 11 yıl önce
maasallah kilolu kilolu amcalar yuzlerinden nur damliyor.. ton ton amcalar ,, hele asaf abi ise icinin guzelligi yuzune vurmuss.. aman bozmayin kendinizi.. ne guzel amcalarr.. emekcileri ezenler korkmadan cekinmeden .. DEVAM..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
business yolcu ~ 11 yıl önce
Sayin tav yetkilileri Ciddi anlamda infirmation elemani ihtiyaciniz var.oraya information desk koymussunuz ama eleman yok yada var durmuyor orda.Son ucusumda orda yolcular saskin ordek gibi kime neyi soracaklarini bilmiyorlardi gercegi soracak kimse yoktu.tgs elemanlarina sorduklarinda informationa sorun diyorlardi beyefendi ler..neyse bu yolcu kaybina memnuniyetsizlige neden oluyor bilginize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu ~ 11 yıl önce
Bayram Özçelik ya.. Adamın hammaddesi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000