08 Mayıs 2014, Perşembe 10:47:12

AHL EN ÇOK GÜZERGAHA SAHİP HAVALİMANI OLDU

TAV Havalimanları tarafından işletilen İstanbul Atatürk Havalimanı, Avrupa’da doğrudan uçulan nokta sayısını en fazla artıran havalimanı oldu. Uçuş ağına eklenen 20 yeni destinasyonla Atatürk Havalimanı Euro Annies 2014 Ödülleri’nde “En fazla yeni güzergâha sahip havalimanı” seçildi.
  • Hertaraf FOD dolu, apronlar cokuk, ucak motorlarinda cok hasar var
  • Keşke AHL 'yi de LHR , CDG , DXB ve benzerleri gibi 5 yıllık planlar ile büyüterek , geliştirerek , yenileyerek sürdürülebilirlik çerçevesinde varolan değerinin üzerine değer katarak geleceğe taşıyabilseydik . Bunlara nostalji diyerek negatif yaklaşacaklar olacaktır, 3. havalimanında yapılacak altyapı yatırım maliyetlerini , mega yatırımın finansal maliyetlerini , bu yatırımın şehir ve bölge yaşamına getireceği eksen kayma maliyetlerini toplam olarak değerlendirdiğimizde ,GSMH değerlerinin hangi mertebede olduğunu da göz önüne aldığımızda çok büyük maliyetli bir işin altına girdiğimiz anlaşılacaktır. Oysa şehir havalimanları anlayışı ile bakarak AHL _- SAW - IST (İstanbul ) üçlemesi ile de daha ulusal yatırım ölçeklerimize uyan bir planlama ile bu işi halledebilirdik. Sorun , yatırım yapma imkanları olmamasına rağmen kamunun karar verici olması ile yatırıma niyetli özel sektörün karar safhasında söz sahibi olmamasıdır. Hatta yanlış karar altına imza atmalarında mı ?

İstanbul Atatürk Havalimanı, havacılık sektörünün yakından takip ettiği anna.aero sitesi tarafından bu yıl beşinci kez düzenlenen Euro Annies 2014 Ödülleri’nde “En fazla yeni güzergaha sahip havalimanı” oldu. Atatürk Havalimanı Ağustos 2013-2014 döneminde doğrudan uçuş gerçekleştirilen nokta sayısını 20 artırarak havacılık sektörünün en iyilerinin belirlendiği Euro Annies’de ilk sırada yer aldı.

TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, “İstanbul Atatürk Havalimanı hızlı büyümesine devam ederek havacılıkta dünyanın önde gelen çekim merkezleri arasına girdi. 2013’te 406 bin uçak ve 51,3 milyon yolcuya hizmet sunan Atatürk Havalimanı, bu rakamlarla Avrupa’nın beşinci, dünyada ise  17. sırada yer alıyor. Hâlihazırda Atatürk Havalimanı’ndan 70’den fazla havayolu 264 iç ve dış hat noktasına uçuyor. Yolcu memnuniyeti açısından da kendi kategorisinde dünyanın ilk 10 havalimanı arasında bulunuyor. DHMİ, SHGM ve THY başta olmak üzere tüm paydaşlarımızla birlikte uyumlu bir şekilde çalışarak Atatürk Havalimanı’nı dünyanın sayılı bağlantı merkezlerinden biri haline getirmek üzere çalışıyoruz. Geçtiğimiz Avrupa havalimanları arasında doğrudan uçulan destinasyon sayısını en fazla artıran havalimanı olarak bu ödülü almaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

İngiltere merkezli havacılık haber ve analiz sitesi Anna.aero tarafından tamamen verilere dayanarak verilen Euro Annies ödülleri, havalimanı ve havayollarının iş geliştirme ve büyüme performanslarını değerlendiriyor. İstanbul Atatürk Havalimanı, geçtiğimiz yıl düzenlenen ödüllerde yüzde 21’lik çarpıcı büyümeyle Avrupa’da kendi kategorisinde yolcu trafiğini en çok artıran havalimanı olmuştu. Önceki yıl da ”Avrupa dışında en fazla yeni güzergâha sahip havalimanı” kategorisinde Amsterdam Schiphol Havalimanı ile birinciliği paylaşmıştı.

AHL EN ÇOK GÜZERGAHA SAHİP HAVALİMANI OLDU

Yorumlar

FOD ~ 10 yıl önce
Hertaraf FOD dolu, apronlar cokuk, ucak motorlarinda cok hasar var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİLEN ~ 10 yıl önce
Keşke AHL 'yi de LHR , CDG , DXB ve benzerleri gibi 5 yıllık planlar ile büyüterek , geliştirerek , yenileyerek sürdürülebilirlik çerçevesinde varolan değerinin üzerine değer katarak geleceğe taşıyabilseydik . Bunlara nostalji diyerek negatif yaklaşacaklar olacaktır, 3. havalimanında yapılacak altyapı yatırım maliyetlerini , mega yatırımın finansal maliyetlerini , bu yatırımın şehir ve bölge yaşamına getireceği eksen kayma maliyetlerini toplam olarak değerlendirdiğimizde ,GSMH değerlerinin hangi mertebede olduğunu da göz önüne aldığımızda çok büyük maliyetli bir işin altına girdiğimiz anlaşılacaktır. Oysa şehir havalimanları anlayışı ile bakarak AHL _- SAW - IST (İstanbul ) üçlemesi ile de daha ulusal yatırım ölçeklerimize uyan bir planlama ile bu işi halledebilirdik. Sorun , yatırım yapma imkanları olmamasına rağmen kamunun karar verici olması ile yatırıma niyetli özel sektörün karar safhasında söz sahibi olmamasıdır. Hatta yanlış karar altına imza atmalarında mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000