23 Haziran 2009, Salı 15:33:25

Ağaçlar, uçuş güvenliğini tehdit mi ediyor?

Çanakkale Havaalanı yakınlarında bulunan ağaçların uçakların inişlerini tehlikeye düşürdüğü iddia edildi.
  • pist sonundaki çöplük alan özellikle kış aylarında martların akınına uğramaktadır.Kuş hareketliliği de söz konusudur, acilen çöplüğün yer değiştirilmesi gerekmektedir.
  • umarım 'alt tarafı 2 ağaç 1 direk' deyip geçiştirmezler....
  • Burda "uçuş güvenliği" olarak söylenmiş kavram aslında "uçuş emniyeti"dir. Uçuş güvenliği uçuş operasyonuyla ilgili tüm birimlerin, araçların, kişilerin yasa dışı olaylara karşı korunması ile ilgilidir. Uçuş emniyeti ise uçuş operasyonunda kaza ve kırım ile karşılaşmamak için yapılan çalışmalar ve alınan önlemleri ifade eder. Tüm sektör tarafından takip edilen airporthaberin bundan sonraki haberlerinde bu noktayı dikkate alması gerektiğini düşünüyorum..
  • inşallah bilgilendirmeleriniz dikkate alınır siz de böyle aksaklıkları bildirdiğiniz için spekülasyonların adamı ilan edilmezsiniz

Son olarak Pazar günü 110 yolcusu ile İstanbul'dan Çanakkale'ye gelen Türk Hava Yolları'na ait "Ahlat" isimli tarifeli uçağın kaptanı havaalanı yakınlarındaki ağaçların ve yaklaşık 40 metre uzunluğundaki telsiz direğinin uçuş güvenliğini tehlikeye düşürdüğünü belirterek bu durumu uçuş emniyet bürosuna bildireceğini açıklamıştı.

Uçağın kaptanı havaalanında telsizle kuleyle yaptığı görüşmede güvenliğin tehlikede olması sebebiyle bir rapor yazarak bu durumu uçuş emniyet bürosuna bildireceğini belirterek, "2.2 turlu yaklaşmada karşılaştığım risk olabilecek konularla ilgili uçuş emniyet büromuza bir yazı yazacağım. Bu konuda sizlere de bir takım önerilerim olacak. Amacım uçuş emniyeti. Birincisi antenin mutlaka güzüküyor olsa bile kule tarafından bilgilendirilmemiz çok faydalı olur. İkincisi de 2.2 pist başına yaklaşırken ağaçların konumu son derece emniyetsiz. Normal durumda bu ağaçlar çok rahatsız eder. Bu nedenle bu iki konuyu uçuş emniyet büromuza bildireceğim" şeklinde konuştu.

Çanakkale Havaalanı'nda yaşanan bu durum karşısında uçakların güvenli inişlerinin tehlikede olmasının bir kaptan tarafından açıklanması bu bölgede gerekli önlemlerin en kısa sürede alınmasının gerektiğini ortaya koymuş oldu.

Ağaçlar, uçuş güvenliğini tehdit mi ediyor?

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
pist sonundaki çöplük alan özellikle kış aylarında martların akınına uğramaktadır.Kuş hareketliliği de söz konusudur, acilen çöplüğün yer değiştirilmesi gerekmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
umarım 'alt tarafı 2 ağaç 1 direk' deyip geçiştirmezler....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Burda "uçuş güvenliği" olarak söylenmiş kavram aslında "uçuş emniyeti"dir. Uçuş güvenliği uçuş operasyonuyla ilgili tüm birimlerin, araçların, kişilerin yasa dışı olaylara karşı korunması ile ilgilidir. Uçuş emniyeti ise uçuş operasyonunda kaza ve kırım ile karşılaşmamak için yapılan çalışmalar ve alınan önlemleri ifade eder. Tüm sektör tarafından takip edilen airporthaberin bundan sonraki haberlerinde bu noktayı dikkate alması gerektiğini düşünüyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
inşallah bilgilendirmeleriniz dikkate alınır siz de böyle aksaklıkları bildirdiğiniz için spekülasyonların adamı ilan edilmezsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000