30 Ekim 2017, Pazartesi 09:37:38

Afgan halısını THY uçuracak

Dünya Gazetesi yazarlarından Kerim Ülker, THY'nin yaptığı yeni anlaşmayı köşesinden duyurdu.
  • Guzel anlasma afgan halilari kesinlikle dunyada cok unlu halilardir. Amaaaa,bizim kendi halilarimiz icin neden boyle birsey yapilmiyor? Mesela bkz: milas,hereke,kula,yahyahali,kars,yoruk daha onlarcasi.. bu halilarin her biri cok degerli. Bizim elimizde oyle degerler var ki ama maalesef birhaberiz hersey de oldugu gibi.
  • Afgan Tacikistan bunlar Suriyeliden daha tehlikeli bunlar işide en çok katılan ülkeler bildiğin esrarcı bunlar rusyada nas diye Esrar içiyorlar kafa döndü mü babasını tanımaz bunlar yazık Türkiye'ye birde yerleştiriyprlar bunları Türkiye'ye sonu kötü türkiyenin iç savaş yakın
  • Hangi süper zekanın icadı bu anlaşma...resmen zarar! Hem havayolu için...hem Türk halıcılığı için...
  • 16 yillik arap isgali altindaki Turkiye! Turk sanayicisinin ihracatcisinin bir malina sponsor ol bak adi ustunde 'Turk!' Havayollari...
  • Ülkemizde Alışveriş yapıyoruz bir ürün 2.69 lira parayi veriyoruz niye bizim 1 kuruş üstü gelmiyor eyyyyy ..kuruş geçmiyorsa ürün fiyatlarına o rakamlar konulmamali..kuruş kuruş yine kasalariniza giriyor. .Neden? ? Küçümsemeyin Arkadaslar yine bize giriyor ..Birde yine kontorlü hatlarda niye 1.64 kuruş haberleşme ve telsiz ücreti kesiyorsunuz zaten konuşurken patir patir konturden çalıyorsunuz. .yurt dışında böyle şeyler yok ..sonra özenmis oluyoruz niye bizde biraz daha rahat yasamayalim...Başımdan geçen bir olay hatlı tel. Kullanıyordum 3 yıl önce kapattım borcu yoktur yazisi da var sonra kendime kontorlu no.aldim.geçen gün msj geldi borcum varmış ..Devlet Türk telekom, Turkcell ve Vodafone ların borçlarını sildi torba yasadan çıktılar. .Yani yine insanlari soymak nasıl Soysak..hiç bir faturanizi atmayın belgelerinizi saklayın sacmaliklar ülkesi. .
  • Bedava tasisaydik
  • 2 dolar yerine 8 sent nasıl onu anlamadım. biz nasıl karlı çıkıyoruz bu işten.
  • Bu anlasmanin mantigi yok. Sponsorluk desen degil, kimse bilmeyecek boyle enayilik yaptigimizi. Daha cok Afgan THY ile ucacak deseniz bu da degil. Turk haliciligina belki kostek vurabilir, bu da iyi degil. Ben bir mantik bulamadim. Belki bulanlardan ogrenirim.
  • Bu ilçenin bir zamanlar halısıyla ünlü olduğunu hatırlayan var mı? Küresel Havayolu şirketi bu ilçede el emeği göz nuru ile dokunan halılara da destek vermişmidir acaba. En güçlü olduğumuz sektörlerden Tekstil silindi gitti. Bu ülkede Halının üretildiği yeri hatırlamıyor artık millet. Globbaly Yalaka şiketimiz Afgan Halısını ucuza taşıyacakmış. Ülkemize de getirin bari ceddiniz de nasibini alsın beddualarımızdan.
  • benzine 12 kuruş zam!

Dünya Gazetesi yazarlarından Kerim Ülker, THY'nin yaptığı yeni anlaşmayı köşesinden duyurdu.

Ülker'in THY yazısı:

Türk şirketleri küresel yolculuklarını yaptıkları sponsorluklarla güçlendiriyorlar. Sadece sponsorluklar değil aslında. Yerel işbirlikleri de bu anlamda oldukça önemli. Bunlar arasında en dikkat çekeni ise Türk Hava Yolları (THY). Geleneksel sporlara verdiği desteklerle tanınan THY, geleneksel ürünlerde de ülkelere, şirketlere destek oluyor. Örneğin Afganistan’da olduğu gibi…

Geçen hafta THY yöneticileri, Afganistan Halı Üreticileri Birliği ile bir araya geldi. Kabil’de yapılan anlaşmaya göre THY, Afgan halısını dünyaya taşıyacak. Hem de büyük indirimlerle.

Yapılan anlaşmayla özellikle Avrupa ülkeleri başta olmak üzere 300’e yakın destinasyona Afgan halıları düşük fiyatlarla taşınacak. Belirlenen indirim oranı ise yüzde 50’nin üzerinde...
Avrupa ülkelerine yapılacak taşıma tutarı kilogram başına 2.5 dolar olacak. THY’nin uluslararası kargo birimi yöneticisi Jamal Muradian, Afgan işadamlarını istedikleri pazara kısa sürede ulaştırmayı hedeflediklerini dile getiriyor.

'2 dolar yerine 8 cent ödeyeceğiz'

Birlik üyesi Sayed Abbas ise THY ile yapılan anlaşmadan dolayı indirim oranının bazı ülkelerde oldukça yüksek olduğunu Dubai örneğiyle anlatıyor: “Türk Hava Yolları ile yapılan anlaşmadan önce Dubai’ye kilogram başına  2 dolar ödüyorduk. Şimdi sadece 8 cent ödüyoruz…”

Türkiye ile birlikte dünya halı üretiminin en önemli oyuncularından Afganistan. Yapılan anlaşmanın bir benzerinin Türkiye’de de uygulanıp, Türk halıcıları için oldukça başarılı sonuçlar getireceği aşikar…

Afgan halısını THY uçuracak

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Yerli mali. ~ 6 yıl önce
Guzel anlasma afgan halilari kesinlikle dunyada cok unlu halilardir. Amaaaa,bizim kendi halilarimiz icin neden boyle birsey yapilmiyor? Mesela bkz: milas,hereke,kula,yahyahali,kars,yoruk daha onlarcasi.. bu halilarin her biri cok degerli. Bizim elimizde oyle degerler var ki ama maalesef birhaberiz hersey de oldugu gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yerli mali ~ 6 yıl önce
Birbirimizi sevemedik ki ,Elimizdeki değerleri bilelim. .güzel insan
Rus asıllı LAZ ~ 6 yıl önce
Afgan Tacikistan bunlar Suriyeliden daha tehlikeli bunlar işide en çok katılan ülkeler bildiğin esrarcı bunlar rusyada nas diye Esrar içiyorlar kafa döndü mü babasını tanımaz bunlar yazık Türkiye'ye birde yerleştiriyprlar bunları Türkiye'ye sonu kötü türkiyenin iç savaş yakın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oo yeah ~ 6 yıl önce
İyiye gitmedigimiz kesin. .
cem ~ 6 yıl önce
Hangi süper zekanın icadı bu anlaşma...resmen zarar! Hem havayolu için...hem Türk halıcılığı için...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kusbeyin ~ 6 yıl önce
16 yillik arap isgali altindaki Turkiye! Turk sanayicisinin ihracatcisinin bir malina sponsor ol bak adi ustunde 'Turk!' Havayollari...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok Güzelmiş ~ 6 yıl önce
Ülkemizde Alışveriş yapıyoruz bir ürün 2.69 lira parayi veriyoruz niye bizim 1 kuruş üstü gelmiyor eyyyyy ..kuruş geçmiyorsa ürün fiyatlarına o rakamlar konulmamali..kuruş kuruş yine kasalariniza giriyor. .Neden? ? Küçümsemeyin Arkadaslar yine bize giriyor ..Birde yine kontorlü hatlarda niye 1.64 kuruş haberleşme ve telsiz ücreti kesiyorsunuz zaten konuşurken patir patir konturden çalıyorsunuz. .yurt dışında böyle şeyler yok ..sonra özenmis oluyoruz niye bizde biraz daha rahat yasamayalim...Başımdan geçen bir olay hatlı tel. Kullanıyordum 3 yıl önce kapattım borcu yoktur yazisi da var sonra kendime kontorlu no.aldim.geçen gün msj geldi borcum varmış ..Devlet Türk telekom, Turkcell ve Vodafone ların borçlarını sildi torba yasadan çıktılar. .Yani yine insanlari soymak nasıl Soysak..hiç bir faturanizi atmayın belgelerinizi saklayın sacmaliklar ülkesi. .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok güzelmiş ~ 6 yıl önce
Bende hergün zaten oradan alışveriş yapıyorum Sağol
kuruş ~ 6 yıl önce
ilginç ama carefuor para üstü 1 kuruş veriyor. Self servis kasalarda :))
Jj ~ 6 yıl önce
Bedava tasisaydik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kadir ~ 6 yıl önce
2 dolar yerine 8 sent nasıl onu anlamadım. biz nasıl karlı çıkıyoruz bu işten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 6 yıl önce
o konuyu atla para önemli değil önemli olan insanlık:)
Selim ~ 6 yıl önce
Bu anlasmanin mantigi yok. Sponsorluk desen degil, kimse bilmeyecek boyle enayilik yaptigimizi. Daha cok Afgan THY ile ucacak deseniz bu da degil. Turk haliciligina belki kostek vurabilir, bu da iyi degil. Ben bir mantik bulamadim. Belki bulanlardan ogrenirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hereke ~ 6 yıl önce
Bu ilçenin bir zamanlar halısıyla ünlü olduğunu hatırlayan var mı? Küresel Havayolu şirketi bu ilçede el emeği göz nuru ile dokunan halılara da destek vermişmidir acaba. En güçlü olduğumuz sektörlerden Tekstil silindi gitti. Bu ülkede Halının üretildiği yeri hatırlamıyor artık millet. Globbaly Yalaka şiketimiz Afgan Halısını ucuza taşıyacakmış. Ülkemize de getirin bari ceddiniz de nasibini alsın beddualarımızdan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bezin ~ 6 yıl önce
benzine 12 kuruş zam!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000