06 Ekim 2009, Salı 14:40:05

Adnan Menderes Havalimanı'nın aklı fikri Atina'da!

Adnan Menderes Havalimanı TAV Dış Hatlar Terminali Genel Müdürü Erkan Balcı, İzmir'deki turizm çalışmalarının son dönemde örnek bir güçbirliğiyle devam ettiğini belirtti...
  • thy nin hangi ucagi , izmirden belcikaya fransa ya direk olarak ucuyor, soyleyin bakalim....
  • Belirtiten güzerhatta ki potansiyeli aktiviteye dökmek gerek. İzmir Atina arası ucak Yunanlıların yanı sıra , atinadan kısa süreli de olsa Türkiyyee oradaki yabancıları cekebilir.
  • izmirden belçika ve fransaya direkt uçuşlar mevcut. Özellikle BELÇİKAYA !!!! Ne Güzel Bol Keseden Böyle :)
  • daha belcikaya fransaya direk ucus yok izmir den, millet atinaya takmis, sanki atina turklere kolay vize veriyor...
  • Umarım Erkan beyin dedikleri gerçekleşir. İzmir de bu işten nasibini alır.

Adnan Menderes Havalimanı TAV Dış Hatlar Terminali Genel Müdürü Erkan Balcı, İzmir'in turizmdeki büyük potansiyelini hareket ettirmek için geçmişte dağınık biçimde yapılan çalışmaların son dönemde örnek bir güçbirliğiyle devam ettiğini belirtti.

Valilik, belediye, odalar, oteller ve acentelerin ortak bir çalışmayla bir hedef pazar belirlediğini kaydeden Balcı, Atina'ya konulan uçaklarla ilk adımın atıldığını dile getirdi.

Şu anda Sunexpress ve Pegasus'un koyduğu uçuşlarla İzmir'den Atina'ya haftanın 5 günü uçuş olduğunu, THY'nin de uçuş koymak için potansiyeli izlediğini kaydeden Balcı, bunun çok ciddi bir rakam olduğuna dikkati çekti.

İzmir'e en yakın ülke merkezi konumundaki Atina'nın önemli bir ticari hacme sahip olduğunu, uzun bir süredir Türk iş dünyasının uçuş talebinin bulunduğunu kaydeden Balcı, şöyle konuştu:

''Atina'da Anadolu kökenli birçok insan yaşıyor. Oraya gittiğinizde pek çok insanın Türkçe konuşabildiğini görüyorsunuz. O insanlar köklerini merak ettikleri için Türkiye'ye geliyor. İzmir ve çevresine genelde deniz yolu ya da İstanbul aktarmalı uçuşlarla gelebiliyorlardı. Bu durum uzun yolculuk saatlerini gerektiriyordu. Şimdi 45 dakikalık uçuşla ulaşabilme imkanı sunuldu. Bu nedenle uçakların öncelikle bu potansiyel nedeniyle dolacağını tahmin ediyoruz. Türkler'in de Atina'ya büyük ilgisi var. Vize sorunu konusunda Yunanistan'ın İzmir'deki konsolosluğu elinden gelen yardımı yapmaya çalışıyor.

İzmir'de inanılmaz bir turizm potansiyeli var. Ancak bunu harekete geçirmek için bir kıvılcım gerekiyor. Bu kıvılcım da Atina'dır. Atina uçakları dolarsa gerisi gelir. Ancak uçaklar dolmazsa İzmir'e ilgi azalabilir. Talep yetersizliği nedeniyle uçuş iptalleri, turizmde büyük hedefleri olan İzmir'in için hoş olmaz.''

Acentelerle anlaşma

Atina'nın önemi nedeniyle seyahat acenteler ve havayolu şirketlerinin Yunanistan'dan gelen turist sayısını artırma çalışmalarına girdiğini dile getiren Balcı, çalışmaların sonuç vermeye başladığını, bir havayolu şirketinin Yunanistan'dan iki acenteyle anlaşma sağladığını kaydetti.

Türkiye'ye Yunanistan'dan acenteler ve gazetecilerin geldiğini, kısa süre içinde başka grupların da geleceğini dile getiren Balcı, bu çalışmaların olumlu sonuç vereceğine inandıklarını kaydetti.

Balcı dış uçuşlarda Atina'nın ardından Bulgaristan'ın hedef olarak alınabileceğini belirtti. Ege Bölgesi'nde Bulgaristan ve diğer Balkan ülkelerinden çok sayıda vatandaşın bulunduğunu, genelde otobüsle yolculuğu tercih eden yolculara uçak alternatifinin sunulabileceğini kaydeden Balcı, direkt uçuş noktaları arasına Sofya'nın eklenmesi durumunda bu ülkeden önemli sayıda turist çekilebileceğini söyledi.

İzmir'in turizm pazarlarında öncelikle direkt uçuş bulunan kentleri hedeflemesi gerektiğini dile getiren Balcı, ''Dünyada turizm hareketliliği direkt uçuşlara göre planlanıyor. Birçok insan gideceği yerin özelliklerinin yanında kolay ulaşım seçeneğini değerlendiriyor. İzmir'den en fazla uçuşun bulunduğu Almanya, Belçika, Hollanda, Fransa ve İngiltere'nin potansiyelini henüz dolduramadık. Japonya, ABD gibi alternatif pazarlardan önce uçuş bulunan kentlerden gelen turist sayısını artırmamız gerekiyor'' diye konuştu.

Ege'nin çıkış noktası

İzmir Dış Hatlar Terminali'nin tüm havalimanları gibi krizden etkilendiğini ancak yolcu sayılarında geçen yılın altına düşmeyeceklerini ifade eden Balcı, krizin İzmir'den hızlı bir yükseliş beklenen bir dönemde gerçekleştiğine dikkati çekti.

Balcı sözlerini şöyle sürdürdü:,

''Krizin etkileri konusunda İzmir açısından korkulacak bir şey yok. Ağustos ayı itibarıyla yolcu sayılarına baktığınızda çok ciddi bir düşüşün olmadığı görülüyor. Bu yıl turizm sezonunun ramazan nedeniyle erken bitmesi ve çok önemli saydığımız Atina uçuşlarının da tam bu dönemde başlaması sayıları olumsuz etkiledi. Kurban Bayramı ve hac sezonu rakamları artıracaktır. Son haftalarda ekonomideki canlanmaya paralel olarak da bir hareketlilik gözleniyor. Tahminim bu yıl sonunu geçen yılın rakamlarıyla hemen hemen aynı seviyede kapatacağımız yönünde. İzmir'in gerçek potansiyelini görmemiz için 1 yıl daha beklememiz gerekiyor. Krizden çıkış sonrası ertelenen talebin harekete geçeceğini ve istenen rakamlara gelecek yıl ulaşabileceğimizi düşünüyoruz.''

Balcı, terminal açıldığında İzmir'i bir transfer noktası yapma hedefi koyduklarını da hatırlatarak, bu konuda Sun Express ile İzmir'i Ege'nin çıkış noktası yapma konusunda bazı çalışmaların bulunduğunu kaydetti.

İzmir'in Türkiye'de iç hat yolcusu en hızlı artışı yakalayan havalimanı olduğunu, bunu dış hatlarda da değerlendirmek istediklerini belirten Balcı, kruvaziyer turizmde de İzmir'in başlangıç noktası olabilmesi halinde havalimanının önemli ölçüde canlanacağını dile getirdi.

TAV'ın işlettiği İzmir Dış Hatlar Terminali'nden 2009 yılında tarifeli ve charter olarak 36 ülkede 96 noktaya 77 havayolu uçuş gerçekleştiriyor.

Turizmhaberleri

Adnan Menderes Havalimanı'nın aklı fikri Atina'da!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
thy nin hangi ucagi , izmirden belcikaya fransa ya direk olarak ucuyor, soyleyin bakalim....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Belirtiten güzerhatta ki potansiyeli aktiviteye dökmek gerek. İzmir Atina arası ucak Yunanlıların yanı sıra , atinadan kısa süreli de olsa Türkiyyee oradaki yabancıları cekebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
izmirden belçika ve fransaya direkt uçuşlar mevcut. Özellikle BELÇİKAYA !!!! Ne Güzel Bol Keseden Böyle :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
daha belcikaya fransaya direk ucus yok izmir den, millet atinaya takmis, sanki atina turklere kolay vize veriyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Umarım Erkan beyin dedikleri gerçekleşir. İzmir de bu işten nasibini alır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000