20 Mart 2014, Perşembe 08:52:05

ADIYAMAN HAVALİMANI GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılarak hizmete giren Uluslararası Adıyaman Havalimanı; kapasitesi, hizmeti ve görünümüyle göz kamaştırıyor.
  • Wooooow
  • Artik su adiyamana bi firma daha girsin yeter ya thy biletleri ucuyo resmen urfadan gidiyoruz pegasusla rezillik
  • düseldorfa günde iki sefer koysa thy full çeker yetkililer göreve..
  • pegasus sabiha gökçenden bu yıl adıyaman uçuşlarına başlıcak tam tarifi belli degil ama kesin olarak başlıyo...
  • o kadar yatırım yap dev gibi bina inşa et bi körük koyma. benim pek gözüm kamaşmadı
  • Vay benim güzel memleketim. Sana da bu yakışırdı. Şimdi sırada Sabiha Gökçen'den Pegasus ile sefer düzenlemek kaldı. O da olursa değme Adıyaman'ın keyfine.. :)
  • 1 Milyonluk sanayi şehri Kahramanmaraş havalimanı terminal binası ahıra benziyor bizim oturma odamızdan bile küçük.Apron büyüklüğü 1uçaklık tam bir komedi.650 yakın fabrika 95 bin sanayi işçisi 30 bin üniversite öğrencisi 30bin mülteci 1000 nato alman askeri.Hükümete 100%67 en fazla destek veren il şaşılacak durum anlaşılır gibi değil.2014 yılı yatırım programına alınan yeni terminal binası apron yenı kule ve pist uzatılma işi iptal edilerek 2015 e alındı ve dhm başta olmak üzere hiç kimse açıklama yapmadı.Rica ediyorum artık duyun bizi çoğu yolcularımızı antep ve adanayı kullanıyor.Örneğin 4 kişilik ailem hafta sonu pazar günü kıbrısa antepten uçuyor yazık bu şehre yan şehirlerden uçmak zorunda değiliz
  • Darisi K.marasa Sn. MAhir Ünal aciklama yapti ve Havaalani insallah büyütülüyor günde en az 5 kapsiteede bir apron pist 4 00m uzatilacak Pegasus SAWdan belki hergün sefer yapacak Anadolujet Ankardan Gece 23:45 sefer düzenliyor ucak sabah kadar K.marasta kaliyor ve sabah 6:45de Ankaraya kalkiyor. THY Istanbul seferlerinin saatleri degistirelecek ve günde iki sefere cikarilacak insallah. K.maras Hv. öncelik THY, Anadolujet ve Pegasusta. Nisan ayinda bunun icin UDH Bakani Sn. Elvan K.marasa geliyor. Narli Hv. ise fizibilite calismalarina baslandi. Bu arada K.marasta cogunluk %65 oraniyla AKP destekliyor MHpyi degil Büyüksehir oylamasinda Büyüksehir olmasini istemeyen partidir MHP ve CHP.
  • istanbuldan thy dışında şirketlerin de ucması lazım.
  • Vatanin her yeri bir ayrimi hic sevmiyorum ve yapilan isi takdir ediyorum ama usak havalimaninin terminali afrika ulkelerindekilerden bile kotu kulesi askeri nobet kuleleri gibi metalden ilkel bir goruntusu var birazda buraya birseyler yspildin lutfen usak halkida yatirim bekliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılarak hizmete giren Uluslararası Adıyaman Havalimanı; kapasitesi, hizmeti ve görünümüyle göz kamaştırıyor.

1999 yılında hizmete açılan Adıyaman Havaalanı, iki yıl sonra kapandı. Daha sonra tekrardan açılan Adıyaman Havaalanı 2011 yılına kadar hizmet verdi. 2011 yılında yeniden inşa edilen Uluslararası Adıyaman Havalimanı, 14 Eylül tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı.

Bin 200 metrekare kapalı alana sahip iken 23 bin metrekare kapalı alan ile hizmet vermeye başlayan Adıyaman Havalimanı, 66 milyon TL’ye mal oldu. Adıyaman Havalimanı’nın pisti 2500x30 metre iken 2500x45 metreye çıkarken, aprona 1 uçak girebilirken, 5 uçak kapasitesine ulaştı. Araç parkı 75 araçtan, 305 araca çıkartıldı. Yıllık yolcu kapasitesi ise 300 binden 2 milyona çıkartıldı. Dış hatların altyapısı da uçuşa hazır.

Yolcu sayısı 2001 yılında 7 bin iken 2013 yılında bu kapasite 118 bine ulaştı. Adıyaman-İstanbul ve Adıyaman-Ankara uçuşları var. Her gün Ankara ve İstanbul’a THY ve Anadolu Jet firmaları uçuş gerçekleştiriyor. Diğer firmalardan da Adıyaman’a uçuş gerçekleştirilmesi için girişimler yapıldığı öğrenildi.

Yolcular, yeniden inşa edilen havalimanının modern ve Avrupa standartlarında olduğunu belirterek, bu tür yatırımların bu bölgeye yapılmasıyla bölge insanının yüzünün güldüğünü, refah seviyesinin arttığını vurguladı.





ADIYAMAN HAVALİMANI GÖZ KAMAŞTIRIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Meltem ~ 5 yıl önce
Wooooow

Yanıtla

Kalan karakter 1000
birriiste ~ 9 yıl önce
Artik su adiyamana bi firma daha girsin yeter ya thy biletleri ucuyo resmen urfadan gidiyoruz pegasusla rezillik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dus ~ 10 yıl önce
düseldorfa günde iki sefer koysa thy full çeker yetkililer göreve..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saw ~ 10 yıl önce
pegasus sabiha gökçenden bu yıl adıyaman uçuşlarına başlıcak tam tarifi belli degil ama kesin olarak başlıyo...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
körük? ~ 10 yıl önce
o kadar yatırım yap dev gibi bina inşa et bi körük koyma. benim pek gözüm kamaşmadı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Vay benim güzel memleketim. Sana da bu yakışırdı. Şimdi sırada Sabiha Gökçen'den Pegasus ile sefer düzenlemek kaldı. O da olursa değme Adıyaman'ın keyfine.. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maraşlı ~ 10 yıl önce
1 Milyonluk sanayi şehri Kahramanmaraş havalimanı terminal binası ahıra benziyor bizim oturma odamızdan bile küçük.Apron büyüklüğü 1uçaklık tam bir komedi.650 yakın fabrika 95 bin sanayi işçisi 30 bin üniversite öğrencisi 30bin mülteci 1000 nato alman askeri.Hükümete 100%67 en fazla destek veren il şaşılacak durum anlaşılır gibi değil.2014 yılı yatırım programına alınan yeni terminal binası apron yenı kule ve pist uzatılma işi iptal edilerek 2015 e alındı ve dhm başta olmak üzere hiç kimse açıklama yapmadı.Rica ediyorum artık duyun bizi çoğu yolcularımızı antep ve adanayı kullanıyor.Örneğin 4 kişilik ailem hafta sonu pazar günü kıbrısa antepten uçuyor yazık bu şehre yan şehirlerden uçmak zorunda değiliz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K.marasli ~ 10 yıl önce
Darisi K.marasa Sn. MAhir Ünal aciklama yapti ve Havaalani insallah büyütülüyor günde en az 5 kapsiteede bir apron pist 4 00m uzatilacak Pegasus SAWdan belki hergün sefer yapacak Anadolujet Ankardan Gece 23:45 sefer düzenliyor ucak sabah kadar K.marasta kaliyor ve sabah 6:45de Ankaraya kalkiyor. THY Istanbul seferlerinin saatleri degistirelecek ve günde iki sefere cikarilacak insallah. K.maras Hv. öncelik THY, Anadolujet ve Pegasusta. Nisan ayinda bunun icin UDH Bakani Sn. Elvan K.marasa geliyor. Narli Hv. ise fizibilite calismalarina baslandi. Bu arada K.marasta cogunluk %65 oraniyla AKP destekliyor MHpyi degil Büyüksehir oylamasinda Büyüksehir olmasini istemeyen partidir MHP ve CHP.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zz ~ 10 yıl önce
istanbuldan thy dışında şirketlerin de ucması lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Vatanin her yeri bir ayrimi hic sevmiyorum ve yapilan isi takdir ediyorum ama usak havalimaninin terminali afrika ulkelerindekilerden bile kotu kulesi askeri nobet kuleleri gibi metalden ilkel bir goruntusu var birazda buraya birseyler yspildin lutfen usak halkida yatirim bekliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000