18 Mart 2010, Perşembe 08:48:21

Adı duyulmayan şirketler İSG'yi yukarılara taşıyor...

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ile İstanbul Atatürk Havalimanı arasındaki rekabete "ismi bilinmeyen hava yolları" damgasını vurdu.
  • ISG öncelikle çalışanlarının kafasını rahatlatsın ki verim alabilsin.Kaliteli hizmet Kalitesiz maaşla çalışandan beklenmez.Bir eşşeğe Bir eşşeklik yük vurulur.Yemi az eşşeğe üç eşşeklik iş YAPTIRAMAZSIN.Bu iş patlar.
  • Güzel bir kategoriymiş. Zorda kalınmadıkça uçulmayacak meydan. Aynen öyle... Bence yöneticiler diğer meydanlarda biraz eğitim almalı ve işletmeciliği ve handling işini baştan sona öğrenmeliler.
  • Türk sivil havacılığının yükselen yıldızı ISG.. kaliteli hizmet, yolcu ve çalışan memnuniyeti, yepyeni ekipmanlar ve profesyonel hizmet.. ISG yer hizmetleri klasmanında liderliğe oynuyor, ISG gururumuz..(vay be, bu küçük haplar çok etkiliymiş hakkaten)
  • isg hayvanat bahcesi oldu galiba ne o oyle kaplan,aslan filan...bari bugday falan da ekin de yem olarak kullanirlar hic olmazsa...
  • önemli olan pekçok havayolunu buraya çekmek değil onlara hangi kalitede hizmet verebilmektir.. Sayın Buğday bunun hakkındada bir konuşma yapsaydı güzel ve faydalı olurdu... Sevgilerle
  • Heaştan devir alınan Havaalanı Heaş sayesinde o kadar şirketle çalışmakta.Bu kadar şirket SAW'a başvuruyorsa buda Heaştan bugünlere getiren isimsiz emekçi kahramanları sayesinde gerçekleşiyor.Eminim ki İSG sıfırdan başlasaydı bu kadar şirketi kısa sürede içine alabilirmiydi acaba?Sen yeni şirketleri bünyenize kattığınızı söylüyorsunuz ama gelen olduğu kadarıyla gidebilecek şirketlerde var.Mesela Germanwings ve Easy Jet İSG'ye uyarı niteliğinde ikaz ettiğni hizmetin daha kalıteli verilmesi gerektiği hiç hesaba katılmıyor.Sen misin sendikadan dolayi işi bilen ehli kişileri işten atan.Unutma ki her çıkışın bir inişi de vardır.Emek veren emekçileri daha fazla üzmeden haklarını geri verin.Bir gün olur sende de aynı durumlara düşebilirsin.
  • SAW ın havacılık literatüründe ki pozisyonunu biliyor musunuz ? Zorda kalınmadıkça uçulmayacak havalimanı... Adı sanı olmayanlar uçar tabii. Aklı başında şirket oraya gider mi allahaşkına ? 3. meydan açılınca ne yapacaklar çok merak ediyorum.
  • Sayın Buğday son günlerde Atatürk havalimanından kovulup yaz'ı burada geçirmek zorunda kalan uçakların :park yeri ,ISG personelin profesyonelliği ve park yerlerinin etkin ve efektif kullanımında ne tür sıkıntıları olduğunu bilmiyor galiba. Genel havacılık apronunda 15'e yakın C172 tarzı hiç uçmayan yada hafta sonu uçan uçakların kargo apronunun kenarına yerleştirilmesi ile anormal bir park yeri açığa cıkacakki buda SAW a büyük bir gelir Orada 1 tane bile alttan kaldırmalı tow yapacak araç yok yani bunlar büyük maliyetler değil ama iyi bir para girdisi yaratabilir.Tabi buraların 1 kişinin keyfine verilmeside ayrı konu. personelin geneli cok tecrübesiz yöneticileri ise keyfi ve günlük planlar peşinde. Sayın buğday bunlara da el atsın l
  • gokcen boyle buyurken yatirimlarda gec kalinmamali. paralel pist bir an once yapilmali. ve high speed taksi yollari coğaltilmali. eksi terminal yıkılarak o bolgeye içhatlar terminali seklinde yine buyuk bir terminal yapilmali. teknik bloklar gerekirse taşinarak park sabahasi çoğaltilmali. paralel pis yapilacaksa zaten sorun olmaz. ara bolgeye buyuk bir park sahasi ve terminal yapilabilir. bir an once rnav prosedurleri yururluge sokulamali. yaklaşma hatlarindaki binalar temizlenerek en azindan catII alçalma yapilabilecek hale gelmeli paralel pist ise cat III yaklaşma yapilabilecek şekilde inşa edilmeli.hepsi maliyetli cozumler ama yarim yamalak yapilirsa ataturke benzer.gec kalinirsa ataturkun su an dustugu halden daha beter hale geleblir

İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Havalimanı CEO'su Gökhan Buğday, "Bizi, ‘İsmi bilinmeyen hava yollarını getiriyor' diye eleştiriyorlar. Evet geliyor ama biz bunu bilinçli yapıyoruz. Çünkü çevik panterlerin peşindeyiz. Burada bu işler farklı olarak sistematik ve planlı işliyor" dedi. Geçen yıl yolcu sayısını yüzde 52 artırarak toplam 6 milyon 639 bin 958 yolcuya çıkaran İSG'nin hedefinde ise Antalya'nın ikincilik tahtı var. Bünyesinde 9 hava yolu şirketi olan Skyteam'in de peşine düşen İSG yönetimi, 2010 yılını 11 milyon yolcuyla kapatmayı hedefliyor.
 
İSG, 35 hava yoluna üs oldu

Aralarında Daghestan Airlines, Kish Airlines ve Jezeera Airlines gibi 35 hava yolunun uçaklarına pistini açan Sabiha Gökçen, geçen yıl yeni terminalin de açılmasıyla beraber yolcu kapasitesini 25 milyona çıkardı. Yeni hava yollarını havalimanına kazandırmak için kapsamlı araştırmaların içinde olduklarını anlatan Buğday, sistematik çalıştıklarını belirterek şöyle konuştu: "Bu bölgede 18 milyon civarında yaşayan var. Boğazı sınır kabul ederseniz Ankara'ya kadar başka uluslararası havalimanı yok. Bizi ‘İsmi bilinmeyen hava yolları geliyor' diye eleştiriyorlar. Evet geliyor, biz bilinmeyenleri getiriyoruz ki, turizm elçiliği yapıp hizmet edelim. Atatürk Havalimanı'ndan çalsam ülkenin menfaatine değil."

Hedef hava yollarını çekmek için özel fizibilite raporları hazırladıklarını anlatan Buğday, "Bütün bu bilgileri bölgede uçacak hedef hava yollarına götürüyoruz. Ama British Airways'e (BA) gitsem, o hantal yapıda bana gelmesi en az iki yılımı alır. O yüzden Easy Jet'e gidiyorum; ‘Sen çeviksin, pantersin, uçarsın, burada böyle bir pazar var, bu kadar bilet satılmış' deyince, o da ‘geliyorum' diyor. Ben kaplanlarla uğraşıyorum" dedi. Geçen günlerde Skyteam'le 3 saat süren bir toplantı yaptıklarını aktaran Buğday, "Onlara ‘İSG, Skyteam'in havalimanı olsun' dedik. Çok sıcak baktılar" diye konuştu.
 
Türkiye, bölgenin merkezi olmaya aday

Türkiye'de havacılığın büyümeye devam edeceğini, İstanbul'un ise bir merkez olmaya aday olduğunu kaydeden Buğday, "Türkiye uçakla yeni yeni tanışmaya başladı. Uçan yolcu sayımız 9 milyon civarında, hâlâ uçmayan 60 milyon insan var. Büyüme hızla devam edecek ve dış hatları tetikleyecek. Türkiye'nin, özellikle İstanbul'un önemi giderek artacak" dedi.

2014-2015 yılında 20 milyon yolcu taşımayı hedeflediklerini belirten Buğday, bu hedefi 2017 için koyduklarını ancak şu anda erkene çektiklerini vurguladı. Buğday, "2010'da 3. büyük olacağız dedik, olduk. 2013'te 18 milyon barajını geçip Antalya'yı geçmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu. Buğday, geçen yıl 500 milyon euro yatırımla yeni terminale kavuştuklarını, bu yıl için ise 3 milyon euro civarında yatırım öngördüklerini belirtti. 2011'e hazırlık çalışmaları yaptıklarını anlatan Buğday, terminalleri büyütmeyi bile düşünebileceklerini açıkladı. Şu anda iç hatlarda iki adet bagaj alım yerleri bulunduğunu kaydeden Buğday, bir tane daha bagaj alım yeri kuracaklarını dile getirdi.
 
HAVADA YER BULAMADI KARAYA KÖK SALDI

1984 yılından beri havacılık sektöründe çalışan Gökhan Buğday'ın çocukluk hayali aslında savaş pilotluğuymuş. THY ve Havaş'ta uzun yıllar üst düzey yönetcilik görevlerini yürüten Buğday, "Havada yer bulamadık ama karada bulduk" diyor. Emeklilik ise en büyük kâbusu. "Kendime yapacak bir şeyler bulmam gerekiyor" diyen Buğday, amatör kaptanlık lisansı sınavına girip kazanmış bile. Havacılık ve denizciliğin birbirine çok benzediğini söyleyen Buğday, yelkenin yanı sıra ziraata da merak salmış. Buğday, ziraat mühendisi iki arkadaşıyla beraber bir köye yerleşip köylülere doğru tarım teknikleriyle ilgili bilgi vermek istediğini anlatıyor.
 
 
RAKAMLARLA SABİHA GÖKÇEN

- 4718 araç ve 72 otobüs kapasiteli 4 katlı otopark.
- Kara ve hava tarafından ayrı girişleri olan 4 katlı ve 128 odalı havalimanı oteli.
- 112 adet check-in kontuarı, 24 adet self check in kontuarı.
- 8 en büyük gövdeli (IATA kod E) veya 16 orta gövdeli (IATA kod C) uçağa eşzamanlı hizmet verilebilecek çoklu uçak park ettirme sistemi.
- 400 metrekare konferans salonu.
- 5 bin metrekare restoran ve kafe alanı.
- 4500 metrekarelik duty free alanında uluslararası düzeyde duty free mağazaları.

(Referans)

Adı duyulmayan şirketler İSG'yi yukarılara taşıyor...

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
ISG öncelikle çalışanlarının kafasını rahatlatsın ki verim alabilsin.Kaliteli hizmet Kalitesiz maaşla çalışandan beklenmez.Bir eşşeğe Bir eşşeklik yük vurulur.Yemi az eşşeğe üç eşşeklik iş YAPTIRAMAZSIN.Bu iş patlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Güzel bir kategoriymiş. Zorda kalınmadıkça uçulmayacak meydan. Aynen öyle... Bence yöneticiler diğer meydanlarda biraz eğitim almalı ve işletmeciliği ve handling işini baştan sona öğrenmeliler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Türk sivil havacılığının yükselen yıldızı ISG.. kaliteli hizmet, yolcu ve çalışan memnuniyeti, yepyeni ekipmanlar ve profesyonel hizmet.. ISG yer hizmetleri klasmanında liderliğe oynuyor, ISG gururumuz..(vay be, bu küçük haplar çok etkiliymiş hakkaten)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
isg hayvanat bahcesi oldu galiba ne o oyle kaplan,aslan filan...bari bugday falan da ekin de yem olarak kullanirlar hic olmazsa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
önemli olan pekçok havayolunu buraya çekmek değil onlara hangi kalitede hizmet verebilmektir.. Sayın Buğday bunun hakkındada bir konuşma yapsaydı güzel ve faydalı olurdu... Sevgilerle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Heaştan devir alınan Havaalanı Heaş sayesinde o kadar şirketle çalışmakta.Bu kadar şirket SAW'a başvuruyorsa buda Heaştan bugünlere getiren isimsiz emekçi kahramanları sayesinde gerçekleşiyor.Eminim ki İSG sıfırdan başlasaydı bu kadar şirketi kısa sürede içine alabilirmiydi acaba?Sen yeni şirketleri bünyenize kattığınızı söylüyorsunuz ama gelen olduğu kadarıyla gidebilecek şirketlerde var.Mesela Germanwings ve Easy Jet İSG'ye uyarı niteliğinde ikaz ettiğni hizmetin daha kalıteli verilmesi gerektiği hiç hesaba katılmıyor.Sen misin sendikadan dolayi işi bilen ehli kişileri işten atan.Unutma ki her çıkışın bir inişi de vardır.Emek veren emekçileri daha fazla üzmeden haklarını geri verin.Bir gün olur sende de aynı durumlara düşebilirsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SAW ın havacılık literatüründe ki pozisyonunu biliyor musunuz ? Zorda kalınmadıkça uçulmayacak havalimanı... Adı sanı olmayanlar uçar tabii. Aklı başında şirket oraya gider mi allahaşkına ? 3. meydan açılınca ne yapacaklar çok merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın Buğday son günlerde Atatürk havalimanından kovulup yaz'ı burada geçirmek zorunda kalan uçakların :park yeri ,ISG personelin profesyonelliği ve park yerlerinin etkin ve efektif kullanımında ne tür sıkıntıları olduğunu bilmiyor galiba. Genel havacılık apronunda 15'e yakın C172 tarzı hiç uçmayan yada hafta sonu uçan uçakların kargo apronunun kenarına yerleştirilmesi ile anormal bir park yeri açığa cıkacakki buda SAW a büyük bir gelir Orada 1 tane bile alttan kaldırmalı tow yapacak araç yok yani bunlar büyük maliyetler değil ama iyi bir para girdisi yaratabilir.Tabi buraların 1 kişinin keyfine verilmeside ayrı konu. personelin geneli cok tecrübesiz yöneticileri ise keyfi ve günlük planlar peşinde. Sayın buğday bunlara da el atsın l

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
gokcen boyle buyurken yatirimlarda gec kalinmamali. paralel pist bir an once yapilmali. ve high speed taksi yollari coğaltilmali. eksi terminal yıkılarak o bolgeye içhatlar terminali seklinde yine buyuk bir terminal yapilmali. teknik bloklar gerekirse taşinarak park sabahasi çoğaltilmali. paralel pis yapilacaksa zaten sorun olmaz. ara bolgeye buyuk bir park sahasi ve terminal yapilabilir. bir an once rnav prosedurleri yururluge sokulamali. yaklaşma hatlarindaki binalar temizlenerek en azindan catII alçalma yapilabilecek hale gelmeli paralel pist ise cat III yaklaşma yapilabilecek şekilde inşa edilmeli.hepsi maliyetli cozumler ama yarim yamalak yapilirsa ataturke benzer.gec kalinirsa ataturkun su an dustugu halden daha beter hale geleblir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000