16 Kasım 2008, Pazar 08:56:07

Adana-Ankara uçuş saatlerinin düzenlenmesine tepki

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş, aralık ayında yürürlüğe girmesi planlanan Adana-Ankara arasındaki uçak seferleri saatlerinin kente iş amaçlı günübirlik gidecek işadamlarını mağdur edeceğini bildirdi.

ATO tarafından Adana-Ankara arasındaki uçuşları gerçekleştiren Türk Hava Yolları kuruluşu Anadolu Jet yönetimine yapılan yazılı başvuruda; Aralık 2008'de yürürlüğe girecek yeni uçuş tarifesinde her gün sabah 09.15'te gerçekleşen Adana-Ankara uçuşunun 10.20'ye kaydırılacak olmasının çok yönlü olumsuzluklar yaratacağına işaret edildi.

Yeni düzenlemeye göre, Ankara'ya iş amaçlı günübirlik gidecek olanların, bir gece konaklamak zorunda kalacağı ve bu konuda tüm sivil toplum kuruluşlarının da aynı görüşte olduğu belirtilen ATO Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş imzalı yazıda şöyle denildi: "Çukurova'nın merkezi konumundaki Adana'nın, Ankara ile olan havayolu ulaşımı günlük karşılıklı birer seferle yürütülmektedir. Mevcut seferlerin sayısı az olmakla birlikte değişik dönemlere göre artış da sağlanabilmektedir. Ancak asıl sorun, özellikle Adana'dan Ankara'ya gerçekleşen seferin zamanlamasındadır. Aralık ayı itibarıyla Adana'dan Ankara'ya sabah gerçekleşen uçuş, kalkış 09.15, yarış da 10.20 olacak şekilde düzenleneceği bilgisi alınmıştır. Esenboğa Havalimanı'nın kent merkezine olan uzaklığı yaklaşık 45 dakikadır. Dolayısıyla Ankara'ya iş için günü birlik giden işadamlarımız, mesai saatinin yarısını yollarda geçirmekte, bundan dolayı konaklamak durumunda kalmaktadırlar. Beklentimiz, Adana-Ankara uçuşunun saatinin değiştirilmeyerek işadamlarımıza daha geniş hareket alanı sağlanmasıdır."

Öte yandan, THY yetkilileri, uygulamanın her kış yapıldığını belirterek, şu an için bir değişim olmayacağını ifade etti.

Adana-Ankara uçuş saatlerinin düzenlenmesine tepki

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000