08 Ocak 2011, Cumartesi 10:30:01

ACILAR HALA TAZE...

Bugün, Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Diyarbakır seferini yapan uçağının kırıma uğramasının 8. yıl dönümü...
  • Merak ediyorum,ortada 8.yıl önce yaşanan bir trajedi var ve 75 can'ıtoprağa verdik.Tamam sıcak haber olduğu için bütün basın kazayı ve nedenlerini yaklaşık 1 ay boyunca gaztelerinde haber olarak verdiler.Peki sorum şu,o günden bu güne şartların iyleşmesi için elinizdeki gücü kulanarak neyi düzelterek bu memletekete faydalı oldunuz.Size bu gücü veren,Bu memelekete ve insanlarına hiç mi borcunuz yok
  • Ben Torpilli olarak bir yerlere idareci olarak gelip,bu kadar sıkıntıya sebep olan,Devlet kurumlarını güya yöneten şahsiyetlerin,kahrola sı koltuklarını,Vicdanlarına tercih edenleri,ve bunlara partizan hisiyatıyla kalmalarına müsade eden,Amir, brokrat ve siyasetçilere sadece yazıklar olsun demekten başka elimizden bir şey gelmiyor.Ey DHMİ,ve Ulaştırma Bakanlığı,size bir tek sorum olacak.Ama lütfen bir kez samimi olun.Sizin kendinize ait bir işletmeniz olsaydı, Böyle beceriksiz idarecileri işletmenizde ne kadar tutardınız.Hatalarına bu kadar göz yumarmıydınız!!!Allahtan Korkun Yazık!!!
  • Espri yapiyorsaniz size soyleyecek birseyim yok (komik bulmadim). Asagida yorum yazan arkadas buyuk ihtimalle bir hata sonucu DIY yerine DYB yazmis. Siz de sordugunuz icin (ciddi sordugunuzu dusunerek) cevap yazdim. Ama cok bildiginiz yazdiklarinizdan anlasiliyor, dolayisiyla sorunuza cevap vererek hata yaptigimi anladim.
  • Tani meteoroloji VOR istasyonuna özel SA/TAF yayınlıyor ve orası CAVOK ama demek ki DIY CAVOK değil.
  • DYB Diyarbakir'daki VORve NDB'nin 3'lu kodudur...
  • Sayın noksanların bileşkesi başlıklı yazıyı yazan arkadaşım, DIY Diyarbakırın üçlü kodu da DYB neresi ben bulamadım.
  • İyi niyetle kaza demekten kaçınıyorsunuz galiba ama bu kırım değil kazadır. Kırımda ekipman pelt olmaz, can kaybı yaşanmaz.
  • Ayın 4ünde DYB için pilotlar son rasatları incelediğinde bölgedeki görüşü Cavok olarak biliyorlardı, akşam saatlerinde çöken sisin bilgisi Taf veya Speci olarak yayınlanmamıştı, alçalmada görüş bilgisi ancak pas geçen pilotlardan yaklaşık değerler olarak alındı,şansını deneyen denedi yada alternatif meydana iniş planladı,takiben yayınlanan Speci de görüşün CAT1 minimalarının bile altında olduğu görüldü, bırakın IlS'i aylardır ATİS yok DYB'de(bu durum çoğu meydan için geçerli), yol boyu çalışan bir tane Doğu tabanlı Volmet frekansı yok,doğu operasyonlarında uçak performansı elverdiği sürece gidiş-dönüş yakıtının alınmasının sadece eko tedbirler yada min. grnd time için değil aynı zamanda tutarsız ve eksik bilgiler sebebiyle olması trajik
  • Diyarbakıd'a ILS olsaydı bu kaza olmazdı... diyorsunuz. Peki arızalı olan ILS tamir edilmeyince ne olur? Haa bir de Siirt havalimanı ne durumda? Hala aynı mı?
  • Sayın Airporthaber yetkilileri, havacılıkta ''kırıma uğramak'' ifadesi daha çok can kaybı yada yaralanma ile sonuçlanmayan kazalar için kullanılır. Bahsettiğiniz feci kazada 75 kişi, pekçoğu da yanarak can vermiştir. Türkçemizde böyle bir olayın karşılığı ''uçak kazası'' yada ''uçağın düşmesi'' dir. Lütfen biraz daha dikkat. Tekrar böyle kazalar yaşanmaması umudu ile.

Tarih 8 Ocak 2003. Türk Hava Yolları'nın TC-THG tescilli, RJ100 tipi TK634 sefer sayılı uçağı, Diyarbakır Askeri Havaalanı pist başına 900 metre mesafede kırıma uğradı.

Kazada ikisi pilot, üçü kabin görevlisi ve yetmişi yolcu olmak üzere toplam 75 kişi hayatını kaybetmiş, 5 yolcu ise ağır yaralı olarak kurtarılmıştı.

Diyarbakır Havaalanı'nda geçtiğimiz yıl bir araya gelen kazazede aileler, ölen yakınlarının anısına Diyarbakır'a sivil havaalanı yapılmasını istemişlerdi.

6 yıl önce de Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı yeni göreve geldiğinde 75 insan anısına park yapacağı sözü vermişti.

AirportHaber olarak kazada yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine de tekrar baş sağlığı diliyor, yaralı olarak kurtulanlara da geçmiş olsun diyoruz.

ACILAR HALA TAZE...

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 13 yıl önce
Merak ediyorum,ortada 8.yıl önce yaşanan bir trajedi var ve 75 can'ıtoprağa verdik.Tamam sıcak haber olduğu için bütün basın kazayı ve nedenlerini yaklaşık 1 ay boyunca gaztelerinde haber olarak verdiler.Peki sorum şu,o günden bu güne şartların iyleşmesi için elinizdeki gücü kulanarak neyi düzelterek bu memletekete faydalı oldunuz.Size bu gücü veren,Bu memelekete ve insanlarına hiç mi borcunuz yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ben Torpilli olarak bir yerlere idareci olarak gelip,bu kadar sıkıntıya sebep olan,Devlet kurumlarını güya yöneten şahsiyetlerin,kahrola sı koltuklarını,Vicdanlarına tercih edenleri,ve bunlara partizan hisiyatıyla kalmalarına müsade eden,Amir, brokrat ve siyasetçilere sadece yazıklar olsun demekten başka elimizden bir şey gelmiyor.Ey DHMİ,ve Ulaştırma Bakanlığı,size bir tek sorum olacak.Ama lütfen bir kez samimi olun.Sizin kendinize ait bir işletmeniz olsaydı, Böyle beceriksiz idarecileri işletmenizde ne kadar tutardınız.Hatalarına bu kadar göz yumarmıydınız!!!Allahtan Korkun Yazık!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Espri yapiyorsaniz size soyleyecek birseyim yok (komik bulmadim). Asagida yorum yazan arkadas buyuk ihtimalle bir hata sonucu DIY yerine DYB yazmis. Siz de sordugunuz icin (ciddi sordugunuzu dusunerek) cevap yazdim. Ama cok bildiginiz yazdiklarinizdan anlasiliyor, dolayisiyla sorunuza cevap vererek hata yaptigimi anladim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tani meteoroloji VOR istasyonuna özel SA/TAF yayınlıyor ve orası CAVOK ama demek ki DIY CAVOK değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
DYB Diyarbakir'daki VORve NDB'nin 3'lu kodudur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sayın noksanların bileşkesi başlıklı yazıyı yazan arkadaşım, DIY Diyarbakırın üçlü kodu da DYB neresi ben bulamadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İyi niyetle kaza demekten kaçınıyorsunuz galiba ama bu kırım değil kazadır. Kırımda ekipman pelt olmaz, can kaybı yaşanmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ayın 4ünde DYB için pilotlar son rasatları incelediğinde bölgedeki görüşü Cavok olarak biliyorlardı, akşam saatlerinde çöken sisin bilgisi Taf veya Speci olarak yayınlanmamıştı, alçalmada görüş bilgisi ancak pas geçen pilotlardan yaklaşık değerler olarak alındı,şansını deneyen denedi yada alternatif meydana iniş planladı,takiben yayınlanan Speci de görüşün CAT1 minimalarının bile altında olduğu görüldü, bırakın IlS'i aylardır ATİS yok DYB'de(bu durum çoğu meydan için geçerli), yol boyu çalışan bir tane Doğu tabanlı Volmet frekansı yok,doğu operasyonlarında uçak performansı elverdiği sürece gidiş-dönüş yakıtının alınmasının sadece eko tedbirler yada min. grnd time için değil aynı zamanda tutarsız ve eksik bilgiler sebebiyle olması trajik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Diyarbakıd'a ILS olsaydı bu kaza olmazdı... diyorsunuz. Peki arızalı olan ILS tamir edilmeyince ne olur? Haa bir de Siirt havalimanı ne durumda? Hala aynı mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sayın Airporthaber yetkilileri, havacılıkta ''kırıma uğramak'' ifadesi daha çok can kaybı yada yaralanma ile sonuçlanmayan kazalar için kullanılır. Bahsettiğiniz feci kazada 75 kişi, pekçoğu da yanarak can vermiştir. Türkçemizde böyle bir olayın karşılığı ''uçak kazası'' yada ''uçağın düşmesi'' dir. Lütfen biraz daha dikkat. Tekrar böyle kazalar yaşanmaması umudu ile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000