14 Ekim 2009, Çarşamba 08:00:45

Acentelerden THY'ye tepki var

Uçak bileti satan seyahat acenteleri, firmaların reklam prensibine oldukça tepkili...
  • o resimlere vakit harcayacagına git bir okulada turkce dersi al...... barmak ne yaa okundugu gibi yazılmaz yazıldıgı gibi okunur !!!
  • bır zamanlar sultan suleyman bır fotograf cektırmıştı orda kı resım aklıma geldı o fotograftakı iş adamlarının bugunku durumunu duşunursek yarın ne olur bılmem devran nereye doner ruzgar nerden eser ruzgarın yonu degışirse bırılerı yaladıkları barmakların yerını başka barmak yalayıcıları alır
  • YA MERAK EDIYORUM HEM ALTIN ISI YAPAN FIRMAYA HEMDE RAMSEYMIDIR NEDIR ONLARA SORUYORUM YA ALLAH VERMIS SIZE YETMEDIMI YA ACENTALARIN CEBINDEKI 3 /5 KUSURU ALMAK NEYINIZE YA INSANLARIN EKMEGINI BALTALAMAK NEYINIZE YA DOYMADINIZMI 800 LIRA MAASLA CALISAN BINLERCE INSAN VARKEN SIZ HALEN DOYMAMISSINIZ YAZIKLAR OLSUN SIZE YA HARAM ZIKIM OLSUN GÖZÜNÜZÜ TOPRAK DOYURSUN BAKIN SIZLER GIBI DOYMAYAN BIRISI DAHA VARDI SIMDI SIGINICAK ÜLKE ARIYOR ADI CIKTI HIRSIZA HERSEYINI KAYBETTI HADI MAL VARLI NEYSE YA ONURU SEREFI HAYSIYETI ILAHI ADELETTEKI DURUMU NE OLUCAK VAH VAH YAZIK YAZIK GERCI BENIM SAYDIKLARIM O SEYLERE DEGER VERENLER ICIN KAYIPTIR -- ALLAH NE VERIRSE HAYIRLISINI VERSIN NE DIYIM
  • UNUTMASINLARKI SAG GÖZ SOL GÖZDEN HAKKINI ALICAK EGERKI ONLARDA YÜZLERCE ACENTAYI MAGDUR EDERLERSE ONLARIN AILELERININ COCUKLARININ VEBALI ONLARIN SIRTINA YAPISIR YATAMAZLAR HESABINI VEREMEZLER IKI TANE ZENGIN IS ADAMINI MUTLU EDICEM DERKEN YÜZLERCE INSANI MADUR ETMEK NE INSAFA NE VIJDANA SIGAR BIRAK INSANLAR EKMEGINI KAZANSINLAR O KONFEKSIYONCUDA KENDI ISINI YAPSIN ALMASINLAR MAZLUMLARIN AHINI BU ÜLKE NECE ZENGINLER GÖRDÜ NECE YIKILMAM DIYENLERI GÖRDÜ AMA SONLARINIDA GÖRDÜK CALDIKLARI ETIKLERI ONLARI PERISAN ETTI SONLARI HAZIN OLDI HERSEYDEN KÖTÜSÜ MALLARINI KAYBETTILER YETMEDI ONURLARINIDA ITIBARLARINIDA KAYBETTILER YAZIK YAZIK IBRET OLSUN BU GARIBANIN EKMEGI ILE OYNAYANA SAYGILARIMLA
  • ALDIĞINIZ AİDAT VE MAAŞLAR HARAM OLSUN ...SİZ ACENTELERİ KORUMAK İÇİN YOKMUSUNUZ ? YOKSA YANLIŞ MI ANLADIK PARA VERİRKEN....KASAPTA MANAVDA BİLET SATILMAYA BAŞLANDI...HABERİNİZ OLSUN ...GÜNAYDINNNN
  • Ramsey,THY biletlerini verececeğine İşbirliği yapılan ATASAY'ın altınlarını versin ,madem ki bu kadar düşüğe alıyorlar,bakalım o altınları yok fiyatına verebileceklermi?
  • Siz daha çok tepki koyarsınız. THY büyüyor yahu. Havayolu şirketleri de önümüzdeki yıllarda sızlanmaya başlayacaklar. Onların uğraşıp açtığı hatlarda THY rekabete bir başlasın.
  • Niye şaşırıyoruz ki ? Ömürleri bitmek üzere. Devir değiştiğinde bakalım bu yardakçı takımı ne yapacak ? O zaman da milli piyango bileti satarlar herhalde cami kapısında.

Uçak bileti satan seyahat acenteleri, havayolu şirketlerinin kendilerine komisyon ödememek için hergün yeni yöntemlere başvurduğunu savunarak son dönemde THY’nin firmalar ile birlikte yürütülen kampanyalarda bu kez bazı kişi ve kurumların yan şirketleri konumundaki acentelerin devreye sokulduğunu belirtiyor.

Uçak bileti satışı ağırlıklı çalışan seyahat acenteleri, THY’nin kendilerini devredışı bırakarak firmalarla ortak kampanyalara gitmesine tepki gösteriyor. Biletçi acenteler ekonomik kriz nedeniyle zaten zor durumda olduklarını, böyle bir ortamda yıllardır işbiriğiğ mhalinde oldukları THY’den destek beklerken hergün yeni bir sıkıntıya neden olan uygulamalara gidildiğini söylüyorlar.

Yandaş kişi ve firmalar

Biletçi seyahat acenteleri, havayolu şirketlerinin kendilerine komisyon ödememek için hergün yeni yöntemlere başvurduğunu savunarak, son dönemde THY’nin firmalar ile birlikte yürütülen kampanyalarda bu kez bazı kişi ve kurumlar ile yan şirketleri konumundaki acentelerin devreye sokulduğunu belirtiyorlar.

Erdoğan’ın çocuklarına burs veren Remzi Gür'ün Ramsey'i  

Buna örnek olarak da, son günlerde AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen Ramsey firmasının gazetelere verdiği ilanlarla duyurulan kampanya gösteriliyor.

Erdoğan’ın çocuklarına burs vermesi ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri dönemindeki kritik oylama  öncesi milletvekillerini arayarak AKP’ye destek olmalarını istemesi ile gündeme gelen işadamı Remzi Gür’ün sahibi olduğu Ramsey'in, “Ramsey ve Türk Hava Yolları İşbirliğiyle Uçmak İster misiniz?” başlığı ile verdiği ilanlarda şöyle deniyor:

“İster dünyanın bir çok ülkesine ister yurt içine, hiçbir alan vergisi ve ekstra ücret ödemeden uçmak istiyorsanız, 31 Ocak 2010 tarihine kadar Ramsey mağazalarından yapacağınız 400 TL'lik alışverişinize yurtiçi tek yön uçak bileti, 800 TL'lik alışverişinize yurtiçi gidiş-dönüş uçak bileti, 1.400 TL'lik alışverişinize yurtdışı gidiş-dönüş uçak biletiniz anında hediye fırsatını sakın kaçırmayın...”

Aracı acente de yandaşlardan

“Başım derde girmesin” diye adının verilmesini istemeyen bir seyahat acentesi sahibi, THY-Ramsey kampanyasının biletlerinin, yine Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen işadamı Cihan Kamer’in sahibi olduğu Atasay Kuyumculuğun da aralarında bulunduğu yeni kurulan bir acente üzerinden sağlandığını söyledi.

THY acenteleri dışlıyor

THY-Ramsey kampanyası ile ilgili olarak uçak bileti satan seyahat acentelerinin kurduğu, kısa adı ISAD olan, IATA Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Selma Yılmaz ise konu ile iligili olarak şunları söyledi:

“Artık THY ve seyahat acenteleri işbirliği diye haberler göremeyeceğiz.

Çünkü milli havayolumuz koltuklarını 1618 sayılı Seyahat Acenteleri Kanununun verdiği hakları olmasına rağmen seyahat acenteleri yerine Garanti Bankasi, OPET, TURKCELL, Marks and Spencer Mağazlarından sonra şimdi de Ramsey Mağazalarına sattırmaya, rezerve etmeye, kısaca pazarlamaya çıktı.”

Acentelerden THY'ye tepki var

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 15 yıl önce
o resimlere vakit harcayacagına git bir okulada turkce dersi al...... barmak ne yaa okundugu gibi yazılmaz yazıldıgı gibi okunur !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bır zamanlar sultan suleyman bır fotograf cektırmıştı orda kı resım aklıma geldı o fotograftakı iş adamlarının bugunku durumunu duşunursek yarın ne olur bılmem devran nereye doner ruzgar nerden eser ruzgarın yonu degışirse bırılerı yaladıkları barmakların yerını başka barmak yalayıcıları alır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
YA MERAK EDIYORUM HEM ALTIN ISI YAPAN FIRMAYA HEMDE RAMSEYMIDIR NEDIR ONLARA SORUYORUM YA ALLAH VERMIS SIZE YETMEDIMI YA ACENTALARIN CEBINDEKI 3 /5 KUSURU ALMAK NEYINIZE YA INSANLARIN EKMEGINI BALTALAMAK NEYINIZE YA DOYMADINIZMI 800 LIRA MAASLA CALISAN BINLERCE INSAN VARKEN SIZ HALEN DOYMAMISSINIZ YAZIKLAR OLSUN SIZE YA HARAM ZIKIM OLSUN GÖZÜNÜZÜ TOPRAK DOYURSUN BAKIN SIZLER GIBI DOYMAYAN BIRISI DAHA VARDI SIMDI SIGINICAK ÜLKE ARIYOR ADI CIKTI HIRSIZA HERSEYINI KAYBETTI HADI MAL VARLI NEYSE YA ONURU SEREFI HAYSIYETI ILAHI ADELETTEKI DURUMU NE OLUCAK VAH VAH YAZIK YAZIK GERCI BENIM SAYDIKLARIM O SEYLERE DEGER VERENLER ICIN KAYIPTIR -- ALLAH NE VERIRSE HAYIRLISINI VERSIN NE DIYIM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
UNUTMASINLARKI SAG GÖZ SOL GÖZDEN HAKKINI ALICAK EGERKI ONLARDA YÜZLERCE ACENTAYI MAGDUR EDERLERSE ONLARIN AILELERININ COCUKLARININ VEBALI ONLARIN SIRTINA YAPISIR YATAMAZLAR HESABINI VEREMEZLER IKI TANE ZENGIN IS ADAMINI MUTLU EDICEM DERKEN YÜZLERCE INSANI MADUR ETMEK NE INSAFA NE VIJDANA SIGAR BIRAK INSANLAR EKMEGINI KAZANSINLAR O KONFEKSIYONCUDA KENDI ISINI YAPSIN ALMASINLAR MAZLUMLARIN AHINI BU ÜLKE NECE ZENGINLER GÖRDÜ NECE YIKILMAM DIYENLERI GÖRDÜ AMA SONLARINIDA GÖRDÜK CALDIKLARI ETIKLERI ONLARI PERISAN ETTI SONLARI HAZIN OLDI HERSEYDEN KÖTÜSÜ MALLARINI KAYBETTILER YETMEDI ONURLARINIDA ITIBARLARINIDA KAYBETTILER YAZIK YAZIK IBRET OLSUN BU GARIBANIN EKMEGI ILE OYNAYANA SAYGILARIMLA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ALDIĞINIZ AİDAT VE MAAŞLAR HARAM OLSUN ...SİZ ACENTELERİ KORUMAK İÇİN YOKMUSUNUZ ? YOKSA YANLIŞ MI ANLADIK PARA VERİRKEN....KASAPTA MANAVDA BİLET SATILMAYA BAŞLANDI...HABERİNİZ OLSUN ...GÜNAYDINNNN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ramsey,THY biletlerini verececeğine İşbirliği yapılan ATASAY'ın altınlarını versin ,madem ki bu kadar düşüğe alıyorlar,bakalım o altınları yok fiyatına verebileceklermi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Siz daha çok tepki koyarsınız. THY büyüyor yahu. Havayolu şirketleri de önümüzdeki yıllarda sızlanmaya başlayacaklar. Onların uğraşıp açtığı hatlarda THY rekabete bir başlasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Niye şaşırıyoruz ki ? Ömürleri bitmek üzere. Devir değiştiğinde bakalım bu yardakçı takımı ne yapacak ? O zaman da milli piyango bileti satarlar herhalde cami kapısında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000