24 Aralık 2010, Cuma 08:02:57

ACENTALARIN YÜZÜ GÜLECEK

Bankalar ve Acentalar arasındaki haksız rekabet sona eriyor...
  • haksızca, insanları sömürerek bizim satmamız gereken biletleri satıyolar.İnşallah yasaklanırda acentalar hizmetlerinin karşılığını alır
  • Sadece Akbank mı satıyor bileti Garanti bankası da ucus hattından bilet satıyor.
  • Seyahat Acentelerinin Akbank 'a actigi kacak acentecilik davasi halen suruyor ve Türsab yani Seyahat Acentelerinin Birligi ''Bankalar Kacak Acentedir ''seklinde bilirkisi raporu vermesi gerektigi halde henuz vermedi!
  • Adalet yerini buluyor.Acenteler birleşerek bir de havayolu şirketlerini düşük fiyattan bilet satışını engellerse bu sektörün ömrü biraz daha uzar.
Bankaların Kredi kartında biriken miller ve kampanyalar karşılığında gerçekleştirdiği uçak bileti satışı yıllardır seyahat acenteleri ile bankaları haksız rekabet mücadelesinde karşı karşıya getiriyordu. Bankaların uçak bileti kampanyaları nedeniyle; pazar paylarının daraldığını ve haksız rekabetten zarar gördüklerini belirten seyahat acentaları, 1618 sayılı yasaya aykırı olduğunu savundukları uygulamalarla ilgili bu güne kadar herhangi bir sonuç elde edemediler.

İŞTE SEYAHAT ACENTALARINI SEVİNDİRECEK BİLİRKİŞİ RAPORU
Türk Hava Yolları tarafından Akbank'a usulsüz marka kullanımı ve haksız rekabet iddiası ile açılan davada; bankalar- havayolları ve seyahat acentalarını yakından ilgilendiren çok önemli tarihi bir gelişme yaşandı.

Açılan dava kapsamında üniversite profesörleri ve sektörden bilirkişinin bulunduğu heyetçe verilen rapor ile ilgili detaylar ilk kez turizmhaberleri.com 'da:

1618 SAYILI YASAYA AYKIRI
Türk Hava Yolları tarafından Akbank A.Ş. ye İstanbul 1. Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesinin 2007/117 Esas sayılı bir dosyası ile ikame edilen usulsüz marka kullanımı ile haksız rekabet iddiasıyla açılan davada, bilirkişi Akbank'ın axess wings programı üzerinden bilet satma eyleminin, seyahat acenteleri yönetmeliğinin 5. maddesindeki seyahat acentelerine munhasır hizmetlerin, seyahat acentesi olmayan kişi ve kuruluşlar tarafından yapılmasını yasaklayan hükmüne aykırı olduğuna karar verdi.

HAKSIZ REKABET YARATIYOR
Akbank'ın Wings programı kapsamında yaptığı '' Türkiyenin en iyi uçuş programı, Türkiyenin en kolay uçuran kartı ve daha fazlası '' vurgulu reklam kampanyalarının özellikle programda tüketiciye sunulan hizmetlerin vaadedildiği değerde olmaması, bir çok noktada THYnin mil programı ile aynı düzeyde olmaması, örneğin '' yurtdışı biletlerin yalnız istanbul çıkışlı olması, nihai varış noktasına ulaşmak için yalnızca bir havayolunu kullanmaya imkan sağlaması, bilet iadesinde kısıtlama olması, mil kullanım sürelerinin kısıtlı olması, alışverişlerde kazanılan milin THY ile Garanti Bankası'nın kredi kartı Shop&Milestan daha az olması '' hususları yönünden yanıltıcı bulundu. Akbank'ın reklamlarının yıkıcı oluşu ve markasını tescilli olmayan bir sınıfta kullanması nedenleri ile haksız rekabet yaptığına kanaat getirildi.

BİLİRKİŞİ RAPORUNDAKİ KARAR EMSAL OLACAK MI?
Bilirkişi raporunda alınan bu karar hem tüketicinin aydınlatılması hem de Tursab üyesi acenteler tarafından uzun zamandır mücadelesi verilen, bankaların uçak bileti satışlarının doğru olup olmadığı tartışmasına önemli bir açıklık getiriyor .Emsal teşkil edecek tarihi bir gelişme olduğu da tartışılmaz bir gerçek.
 
(Turizmhaberleri.com)
ACENTALARIN YÜZÜ GÜLECEK

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
haksızca, insanları sömürerek bizim satmamız gereken biletleri satıyolar.İnşallah yasaklanırda acentalar hizmetlerinin karşılığını alır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sadece Akbank mı satıyor bileti Garanti bankası da ucus hattından bilet satıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Seyahat Acentelerinin Akbank 'a actigi kacak acentecilik davasi halen suruyor ve Türsab yani Seyahat Acentelerinin Birligi ''Bankalar Kacak Acentedir ''seklinde bilirkisi raporu vermesi gerektigi halde henuz vermedi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Adalet yerini buluyor.Acenteler birleşerek bir de havayolu şirketlerini düşük fiyattan bilet satışını engellerse bu sektörün ömrü biraz daha uzar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000