27 Ağustos 2008, Çarşamba 08:23:55

Acentalar tepkili, açıklama Akbank'tan geldi!

Uçak bileti satan seyahat acentalarının her vesile ile dile getirdikleri bankaların kredi kartı yoluyla kendileriyle haksız rekabet yaptıklarını ilişkin şikayetin haklılığı Akbank’ın açıklaması ile bir kez daha kanıtlandı.
  • bankalar her seyi yapabilir THY acentalarini rakibi görür is acentalara gelince hep kurallar isler.Kebapciya kasaba armasini astirmayi bedava reklamimi yapiyor diye savunan THY dan ne bekliyorsunuz ki???

Uçak bileti satan seyahat acentalarının bankaların kendileri ile haksız rekabet yaptıklarına ilişkin yakınmalarının haklılığı bizzat banka tarafından doğrulandı.

Bankalardan sonra ulusal havayolu taşıyıcısı Türk Hava Yolları (THY)’nin de bankalarla işbirliği halinde açtıkları kampanyalar sonucu haksız rekabet nedeniyle iş yapamaz duruma geldiğini savunan bilekçi acentalar, bu sıkıntılarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a iletmek üzere açtıkları imza kampanyası sürerken, Akbank’tan yapılan açıklama, konuyla ilgili tartışmalara açıklık getirdi.

Wing kart ile 300 bin bedava bilet dağıttık
Akbank Ödeme Sistemlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mine Könüman, Mart 2007'de tüketicilerine sundukları Wings ile bugüne kadar 300 bin bedava bilet verdiklerini söyledi. Könüman, “Wings ile bin 500 adet uçak dolusu yolcunun bedava uçuş yaptı, 60 bin kişide avans mil puanı ile uçtu” dedi.

Wings ile mil puan biriktirmenin çok kolay olduğunu söyleyen Könüman, “Wings ile alışverişlerde, uçuşlarda, özel üye işyerlerinde, chip paralarla ve avans mil ile mil puan kazanmak çok kolay” diye konuştu.

Diğer bankalar da bedava bilet dağıtıyor

Könüman, şunları söyledi:

“Wings ile yüzde 55 indirimli ve sigortalı vale parking hizmetinden bu güne kadar 135 bin araç faydalandı. Buna karşılık olarak 4 milyon YTL indirim yapıldı. Atatürk Havalimanı ve Esenboğa’da bulunan Wings Primeclass Lounge’larımızda 425 bin adet ziyaretçimizi ağırladık. Yurtdışında otel ve restoran harcamalarında sağladığımız indirimlerle ise toplam 1 milyon YTL indirim sağladık.”

Akbank gibi aralarında Garanti, Yapı Kredi, Finansbank ve İş Bankası'nın da olduğu bankalar müşterilerine verdikleri kredi kartları ile yapılan harcamalar üzerinden toplanan puan karşılığında bedava bilet veriyor.
Bilet satan seyahat acentalmarı ise bunun haksız rekabet nedeni olduğunu savunarak bankaların bu uygulamasına karşı çıkıyor.

 

Acentalar tepkili, açıklama Akbank'tan geldi!

Yorumlar

hava civa ~ 16 yıl önce
bankalar her seyi yapabilir THY acentalarini rakibi görür is acentalara gelince hep kurallar isler.Kebapciya kasaba armasini astirmayi bedava reklamimi yapiyor diye savunan THY dan ne bekliyorsunuz ki???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000