21 Mart 2017, Salı 20:16:52

ABD'nin ardından İngiltere de yasak getirdi

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) bugün duyurduğu kabinde elektronik eşya taşınmasına ilişkin yasak kararının ardından İngiltere de aynı kararı aldı. Kararda 6 ülkeden gelen uçuşlarda kabinde elektronik cihaz taşınması sınırlandırıldı. İşte etkilenecek ülkeler
  • Lübnan, Ürdün, Mısır, Tunus ve Suudi Arabistan gibi Arap ülkeleri ile Türkiye' nin aynı kategoriye alınması bir Türk olarak kanıma dokunuyor arkadaş. Bizdeki müslümanlar da İslam olmayı Arap olmak sayıyorlar ya onlara koymaz bu muamele.
  • bize yasak getiriyorlar,büyümemizi istemiyorlar, başarılarımızı kıskanıyorlar falan tamam da biz ne yapıyoruz peki ? karşılık verebiliyor muyuz ? kısasa kısas diyebiliyor muyuz ? adamlara posta koyabiliyor muyuz ? mallarını boykot edebiliyor muyuz ? madem öyle deyip vatandaşlarına vize uygulayabiliyor muyuz ? ya gücümüz yok ne yapalım onlara da paralarına da turistlerine de icatlarına da mecburuz deyip sineye çekeceğiz bu devran böyle devam edecek ya da onurlu,haysiyetli bir ülke ve millet olarak gereken tepkileri vereceğiz ne pahasına olursa olsun...
  • Yok anasının amerika!
  • Batının bu düşmanlığına karşı, 10 saat pc kullanmak için biletini değiştirip batılı havayollarından bilet alan vatandaşlarımızın bu hareketi can yakıyor. bu nedenle biletini iptal edenlere esneklik tanınmamalı, bilet kuralları ne ise aynen uygulanmalı. Ne olur 10 saat kullanmasan batıya tepki versen çok mu zor.
  • Benim merak ettiğim konu şu. Abd uçuşları gibi sadece İstanbuldan olan uçuşlarda mı yasak? Çünkü haziranda Sunexpressle İzmir-Londra uçuşum var. Yani İzmir de dahil mi bu yasağa?
  • Evet sayın yetkililer,madem büyük ülkeyiz bu iki ülkeye aynı yaptırımı,aynı yasaklamayı derhal uygulamaya koymalıyız.Hatta şu an bizimle kavgalı olan bütün Avrupa ülkelerine onlardan önce davranarak bu kısıtlamaları başlatmalıyız.Laptop benim sevgilim,onsuz yatamıyorum bile diyenler varsa ,onlara sormak gerek,20-30-40 sene önce anan ,babanda mı laptopla uçuyordu?
  • krizi fırsata döndürebilir thy aslında. Hemen bugün yüksek kaliteli ve korumalı laptop çantaları siparişi verilir. UK ve US uçuşlarında yokcuların laptopları körükte (bebek aracı gibi) yolcunun gözünün elinde o çantaya konulur ve tekrar körükte çanta hediye edilerek yolcuya teslim edilir.
  • Bir tutulduğumuz ülkelere bak....
  • Listede ırak, iran bile yok bırakın körfez ülkelerini. Ah kalleş sinsi ingiliz yine gösterdin Lawrence beynini. Sıkıyorsa Emiratesi Qatar a getir yasağı, battı tabi TK nın yükselişi, Dubai de millet elini kolunu sallayarak biniyor uçağa, İstanbuldaki güvenliğin yarısı yok
  • transit yolcu bırakır THY Yi!!!

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) ardından İngiltere de uçak kabininde taşınacak elektronik eşyalara sınırlama getirdi.

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 8 ülkeden İngiltere'ye uçuş yapacak yolcular kabine, bilgisayar ve tabletle giremeyecek. İngiltere Başbakanı Theresa May'in Sözcüsü tarafından yapılan açıklama yasaktan Türkiye, Lübnan, Ürdün, Mısır, Tunus ve Suudi Arabistan'dan İngiltere'ye yapılan doğrudan uçuşların etkileneceği belirtildi.

Yasakla 16 santimetreden büyük cep telefonu, bilgisayar ve tabletler uçağın kabinine alınamayacak. Yasağın kamu güvenliği için alındığı vurgulandı.

Türkiye'den İngiltere'ye uçuşlar gerçekleştiren Türk Hava Yolları (THY), AtlasGlobal ve Pegasus Havayolları yolcuları bu durumlardan etkilenecek.

ABD'nin ardından İngiltere de yasak getirdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (84)

Türkiyem ~ 7 yıl önce
Lübnan, Ürdün, Mısır, Tunus ve Suudi Arabistan gibi Arap ülkeleri ile Türkiye' nin aynı kategoriye alınması bir Türk olarak kanıma dokunuyor arkadaş. Bizdeki müslümanlar da İslam olmayı Arap olmak sayıyorlar ya onlara koymaz bu muamele.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
onur ~ 7 yıl önce
bize yasak getiriyorlar,büyümemizi istemiyorlar, başarılarımızı kıskanıyorlar falan tamam da biz ne yapıyoruz peki ? karşılık verebiliyor muyuz ? kısasa kısas diyebiliyor muyuz ? adamlara posta koyabiliyor muyuz ? mallarını boykot edebiliyor muyuz ? madem öyle deyip vatandaşlarına vize uygulayabiliyor muyuz ? ya gücümüz yok ne yapalım onlara da paralarına da turistlerine de icatlarına da mecburuz deyip sineye çekeceğiz bu devran böyle devam edecek ya da onurlu,haysiyetli bir ülke ve millet olarak gereken tepkileri vereceğiz ne pahasına olursa olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
United Kinder ~ 7 yıl önce
Yok anasının amerika!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
canımı yakıyor ~ 7 yıl önce
Batının bu düşmanlığına karşı, 10 saat pc kullanmak için biletini değiştirip batılı havayollarından bilet alan vatandaşlarımızın bu hareketi can yakıyor. bu nedenle biletini iptal edenlere esneklik tanınmamalı, bilet kuralları ne ise aynen uygulanmalı. Ne olur 10 saat kullanmasan batıya tepki versen çok mu zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 7 yıl önce
Bilmem farkında mısın ama kabinde pc kullanamazsın demiyor sana. Kabine pc sokamazsın diyor sana. Hadi turistik seyahate gidenler götürmedi diyelim. ABD ye İngiltereye giden bir sürü işadamı var öğrenci var onlar ne yapsın? Gidip de bilgisayarı bagajla uçak altına verirsen o bagajın kayıp(!) olması muhtemeldir. Velev ki bagaj kaybolmasa bile valizler uçaktan indirilirken resmen havada uçuyor, yere düşüyor vs. Sert plastik valizler bile kırılabiliyorken benim bilgisayarımı nasıl sağlam taşısınlar? Ayrıca çoğu havayolunun uçak altına verilen elektronik eşya için sorumluluk kabul etmediğini belirteyim.
? ~ 7 yıl önce
kabinde pc kullanamazsın demiyor kabine pc sokamazsın diyor diye yazıyorsun da yasak varken kabine pc'yi nasıl sokacağız onu neden yazmıyorsun ?
~ 7 yıl önce
Benim merak ettiğim konu şu. Abd uçuşları gibi sadece İstanbuldan olan uçuşlarda mı yasak? Çünkü haziranda Sunexpressle İzmir-Londra uçuşum var. Yani İzmir de dahil mi bu yasağa?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mikrop ~ 7 yıl önce
Yazık,yazık...seni taşıyacak ekine yazık..uçma sen uçma uçma!
Hehehe ~ 7 yıl önce
Yok izmir baska bir ulkeymis. Avrupa'da bi yermis. Siz bi deneyin. :)))
fkurt ~ 7 yıl önce
Evet sayın yetkililer,madem büyük ülkeyiz bu iki ülkeye aynı yaptırımı,aynı yasaklamayı derhal uygulamaya koymalıyız.Hatta şu an bizimle kavgalı olan bütün Avrupa ülkelerine onlardan önce davranarak bu kısıtlamaları başlatmalıyız.Laptop benim sevgilim,onsuz yatamıyorum bile diyenler varsa ,onlara sormak gerek,20-30-40 sene önce anan ,babanda mı laptopla uçuyordu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 7 yıl önce
20-30-40 sene önce bilgisayarlar bu kadar hayatın merkezinde yer almıyordu. Günümüzde ise her şey dijital ortamda işliyor. Özellikle işadamı ve öğrenci gibi insanlar için bilgisayar çok önemli bir ihtiyaç. Dolayısıyla gidip de milletin anasını babasını işin içine karıştırmadan önce biraz muhakeme yapmanı öneririm.
Laptop çantası ~ 7 yıl önce
krizi fırsata döndürebilir thy aslında. Hemen bugün yüksek kaliteli ve korumalı laptop çantaları siparişi verilir. UK ve US uçuşlarında yokcuların laptopları körükte (bebek aracı gibi) yolcunun gözünün elinde o çantaya konulur ve tekrar körükte çanta hediye edilerek yolcuya teslim edilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Murat ~ 7 yıl önce
Güzel fikir.
Yazık... ~ 7 yıl önce
Bir tutulduğumuz ülkelere bak....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
liste ~ 7 yıl önce
Listede ırak, iran bile yok bırakın körfez ülkelerini. Ah kalleş sinsi ingiliz yine gösterdin Lawrence beynini. Sıkıyorsa Emiratesi Qatar a getir yasağı, battı tabi TK nın yükselişi, Dubai de millet elini kolunu sallayarak biniyor uçağa, İstanbuldaki güvenliğin yarısı yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kötü ~ 7 yıl önce
transit yolcu bırakır THY Yi!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cok bilion ~ 7 yıl önce
ne birakacak kardesim alt tarafi laptop asagi verilecek
~ 7 yıl önce
Laptop u aşağı vereyim de çalınsın veya kırılsın değil mi?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000