24 Nisan 2012, Salı 08:04:59

ABD'Lİ TURİST SAYISINI THY ARTTIRDI

Havayolu şirketleri Atlantik seferi yapan uçuşlarını azaltınca, bilet fiyatları Paris'te %22, Londra'da %14, Yunanistan'da ve İtalya'da %15 arttı. Türkiye'ye seyahatin maliyetinin %5 azalması ve dolar kurundaki artış Türkiye'yi ABD'li turist için 'fırsat destinasyonu' yaptı.
  • Amerikalıların çoğu haritada ülkemizin yerini bile gösteremez bence.Öyle kimse çok fazla turist beklemesin.Ayrıca her an komşusuna saldırma seçeneğini masada tutan bir ülkeyi de sivil normal bir vatandaş ziyaret etmek istemeyebilir.Oldukça anlaşılır.
  • ...'Zaten o hatlar dolu hatlar. Dolayısıyla Amerikalı turist daha da gelecektir. Yeter ki Suriye meselesi çözülsün' diye konuştu. ---suriye ne alaka burda yaa?
ABD'li turistler Avrupa'ya gelmek istiyorlarsa bu yıl ellerini ceplerine biraz daha fazla atacak. Kayak.com'un , Wall Street Journal'daki araştırmasına göre, ABD'den Avrupa'ya seyahatler bu yıl ortalama yüzde 15 civarında pahalandı. Bunun ana sebebi ise uçak maliyetlerindeki artış. Çoğu şirket yakıt maliyetlerindeki artışla birlikte Atlantik seferi yapan uçuşlarını azaltırken, bu durum da Türkiye'ye yaradı. Uçak biletlerindeki artış Paris'te yüzde 22, Londra'da yüzde 14, Yunanistan'da yüzde 15, İtalya'da yüzde 15'i buldu. Buna karşılık hem uçak seferlerindeki artış hem de oda arzının artmasıyla birlikte Türkiye'ye seyahatin maliyeti yüzde 5 azaldı. Aynı zamanda dolar kurundaki yüzde 5'lik artış da ABD'li turist için kaçırılmayacak bir fırsat oldu.

ŞİMDİDEN YÜZDE 8.8 ARTTI
TUSKON ve TÜSİAD'ın 2023 hedefi için ABD'yi adres göstermesinin ilk adımı da turizmde kendini göstermiş oldu. Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, İstanbul'a gelen Amerikalı turist sayısının ilk üç ayda yüzde 8.8 arttığını ifade ederken THY'nin ABD'ye birçok ek sefer koyduğunu hatırlattı. Bayındır, 'Zaten o hatlar dolu hatlar. Dolayısıyla Amerikalı turist daha da gelecektir. Yeter ki Suriye meselesi çözülsün' diye konuştu.

Müşteriler arasında ABD'lilerin payı iki katına çıktı
POİNT Hotel Barbaros Genel Müdürü Cihan Yılmaz, 'ABD'nin özellikle kendi içinde yaşadığı ve çok ağır hissettiği büyük ekonomik kriz sonrası durgunluk gösteren ABD pazarı, 2011'in son çeyreğinden sonra tekrar hareketlenmeye başladı. 2011'in otelimiz genel toplamında yüzde 3 olan ABD'li turist sayısı, 2012 yılının ilk çeyreğinde yüzde 7'e ulaştı' dedi. Yılmaz, şöyle devam etti: 'Bizim gibi iş ve kongre otellerinin ilk üç ayında görülen yüzde 4'lük artış, 'leisure' segmentindeki ABD'li turist sayısını da yaklaşık yüzde 8-9 oranında bir önceki yıla göre artırdı' diye konuştu.

İstanbul dışında gidebilecekleri turistik yerleri bilmiyorlar
HİLTON Dalaman Sarıgerme Resort&SPA Genel Müdürü Hakan Alpay ise ABD'den gelen misafirlerin küçük bir paya sahip olduğunu belirterek, bu sayıda artış yaşandığını söyledi. Alpay, 'Ülkemizde maalesef İstanbul dışındaki turistik yörelerimiz Amerikalı gezginler tarafından pek bilinmiyor. İstanbul geçtiğimiz son 5 yılda turist sayısında ciddi ölçüde artış aldı. ABD menşeli havayolları haricinde THY'nin her geçen gün Amerika'ya uçtuğu nokta ve safer sayısı artıyor. Bu da Amerika'dan İstanbul'a gelişlerin arttığını gösteriyor' dedi.

(Akşam)
ABD'Lİ TURİST SAYISINI THY ARTTIRDI

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Amerikalıların çoğu haritada ülkemizin yerini bile gösteremez bence.Öyle kimse çok fazla turist beklemesin.Ayrıca her an komşusuna saldırma seçeneğini masada tutan bir ülkeyi de sivil normal bir vatandaş ziyaret etmek istemeyebilir.Oldukça anlaşılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
...'Zaten o hatlar dolu hatlar. Dolayısıyla Amerikalı turist daha da gelecektir. Yeter ki Suriye meselesi çözülsün' diye konuştu. ---suriye ne alaka burda yaa?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000