20 Nisan 2016, Çarşamba 11:14:15

ABD'li gazeteci THY'ye hayran kaldı

Gazeteci ve blog yazarı Yasmina Blackburn, ABD'li haber sitesi huffingtonpost'ta bir makale yazdı. Makalenin öne çıkan özelliği ise Türk Hava Yolları'na duyduğu hayranlık oldu.
  • https://web.archive.org/web/20160420070848/http://www.huffingtonpost.com/yasmina-blackburn/turkish-airlines-business_b_9720366.html
  • Yazi huffingtonpost sitesinden kaldirilmis galiba, link calismiyor.
  • Do&Co şefi tgsden gelmeymiş kesin bilgi yayalim
  • Arkadaş hep yorumlar bu şirkette çalışmak isteyipte çalışmayanlarla dolu ve hep bir beğenmezlik...Bende çalışmak istiyorum THY bünyesinde ama çalışmadığım için kötüleme durumum yok. Ayıp ya artık başarıyı biraz hazmedin.
  • Ben teknolojimizle övülmeyi ve övünmeyi tercih ederdim. Hizmet dediğin nedir ki? Güler yüz dediğin sadece göstermelik bir görüntü. Sonuçta bu özelliklerimizle insanlar bize hayran kalabiliyorlar ama devamı yok. Bu özelliğimiz bize zenginlik ve güç getirmiyor. Keşke daha güçlü, üretken ve uluslararası arenada söz sahibi olabilseydik. Buda planlı, programlı, projeli olarak sağlanır. Tabi önce üzerimizdeki bıkkınlığı, öz güven eksikliğini ve birbirimize olan hazımsızlığı gidermemiz lazım. Çünkü biz bize lazımız. Dünyada çok büyük zulum ve haksızlık var. Dünyada böyle bir Türkiye'ye ihtiyaç var. Dünyayı ancak böyle bir Türkiye kurtarır. Bizim dışımızdaki bütün milletlerden adalet, hakkaniyet, şefkat beklemek ancak saflıktır, yanılgıdır.
  • Ama yalama yıkamada. Ne de olsa Pleasure. Hem de her şekilde.
  • Emirates ile Qatar ile Etihad ile uçmamış ki kıyaslama yapabilsin. Omlet pişiriyorlar Qatar ın galley de.
  • THY huzur güven mutlulukla sevinci gökyüzünde hissetmeyi basaran bi havayolu 1 numara dünyada seni seviyoruz thy
  • Madem şirketi beğenmiyorsunuz uçmayın...madem çalışmaktan memnun değilsiniz istifa edin...madem şirket bu kdar büyütülecek kadar değil yorum yapmayın... Madem şirket sizi işe almamış gocunmayın çok çalışın tekrar deneyin... Madem torpil var sizde bulun çok istiyorsunuz ya!... Beyler bayanlar bırakın artık aşağılamayı kötülemeyi... Takdir edin doğru olanı...kötüyü söylediğiniz kadar... Aşağıladığınızı sandığınız yorumlr sadece nerde olduğunuzu gösteriyor... Komik duruma düşmekten vazgeçin artık... Ayıptır yazıktır günahtır... Emek var çaba var kimsenin görmek istemediği... Saygı duyun... Duyamıyorsanız içinizde yaşayın... Gölge etmeye çalışmayın... Olmuyor yapamıyorsunuz...
  • Bir yabanci ile türkün farki. Bizimkiler olsa bos bos konusup gereksiz espriler yapip memnuniyetsiz bir sekilde ucaktan inerdi. Yabancilarin yuzde 99 u boyle iste en ufak.seyden memnun kalir.ezigizz ezik

Gazeteci ve blog yazarı Yasmina Blackburn, bir dizi ziyaret ve görüşmeler için Türkiye'ye geldi. Seyahatinde de Türk Hava Yolları ile uçan Blackburn, adeta THY'ye hayran kaldı.

Blackburn, İstanbul, Ankara ve Gaziantep'e gelerek terörle mücadele konusunu, mültecilerin durumu, akademislenlerle görüşme ve parlamento ziyareti gibi birçok temasta bulundu.

Türkiye seyahati için THY ile uçan ünlü blogger, THY deneyimini ayrı bir yazıyla paylaştı. Uçağa ilk girişinden ikramlara ve kabin ekibinin nezaketine kadar birçok hususta milli şirkete hayran kalan Blackburn, 'Türk Hava Yolları beni şımarttın, mahvettin!' ifadelerini kullandı.

İşte ünlü gazetecinin THY deneyiminden satır başları:

Foto muhabiri meslektaşım Sadaf Syed ile birlikte Parlamento  ziyaretleri, akademisyenler ve terörle mücadele uzmanları ile görüşmelerin yanı sıra mülteci kampı ziyareti için Türkiye'ye gidiyoruz.

Türk Hava Yolları ile ilk kez uçuyorum ve bu benim ilk business class deneyimim. Türklerin misafir perverliğini uçağa girişte hissettim. Ayrıca mutfağı harika. Mükemmel ikramları var. Bilgisayarlarımız için uçakta WI-FI seçenekleri de var. 

Önce organik mevye ikramı yaptılar. Bitkisel içecekleri harikaydı. Yatağa çevirdiğim koltuklarıyla toplam 20 saat süren seyahatte hep rahattım. Yemek ikramında taze salata, somon ve karides dahil harika seçenekler sundular. 

Lavaboya gidiyorsunuz ve gül ve limon kokulu sabun kendinizi çok iyi hissettiriyor.  Türk Hava Yolları beni mahvettin!

Türk Hava Yolları harikaydı!


YAZININ İNGİLİZCE METNİ VE TAMAMINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ. TIKLAYINIZ...












ABD'li gazeteci THY'ye hayran kaldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (62)

Kerem ~ 8 yıl önce
https://web.archive.org/web/20160420070848/http://www.huffingtonpost.com/yasmina-blackburn/turkish-airlines-business_b_9720366.html

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Partizan ~ 8 yıl önce
Yazi huffingtonpost sitesinden kaldirilmis galiba, link calismiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Memuristan ~ 8 yıl önce
Do&Co şefi tgsden gelmeymiş kesin bilgi yayalim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazıkkk!!! ~ 8 yıl önce
Arkadaş hep yorumlar bu şirkette çalışmak isteyipte çalışmayanlarla dolu ve hep bir beğenmezlik...Bende çalışmak istiyorum THY bünyesinde ama çalışmadığım için kötüleme durumum yok. Ayıp ya artık başarıyı biraz hazmedin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tercihim ~ 8 yıl önce
Ben teknolojimizle övülmeyi ve övünmeyi tercih ederdim. Hizmet dediğin nedir ki? Güler yüz dediğin sadece göstermelik bir görüntü. Sonuçta bu özelliklerimizle insanlar bize hayran kalabiliyorlar ama devamı yok. Bu özelliğimiz bize zenginlik ve güç getirmiyor. Keşke daha güçlü, üretken ve uluslararası arenada söz sahibi olabilseydik. Buda planlı, programlı, projeli olarak sağlanır. Tabi önce üzerimizdeki bıkkınlığı, öz güven eksikliğini ve birbirimize olan hazımsızlığı gidermemiz lazım. Çünkü biz bize lazımız. Dünyada çok büyük zulum ve haksızlık var. Dünyada böyle bir Türkiye'ye ihtiyaç var. Dünyayı ancak böyle bir Türkiye kurtarır. Bizim dışımızdaki bütün milletlerden adalet, hakkaniyet, şefkat beklemek ancak saflıktır, yanılgıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 8 yıl önce
bizim dışımızdaki bütün milletlerde adalet,hakkaniyet,şefkat beklemek saflıktır,yanılgıdır diye yazmışsın da sen acaba ülkemizdeki hangi adalete,hakkaniyete,şefkate dayanarak bunu yazdın? ülkemizde bu kavramlar var mı? en büyük ihtiyacımız belki de adalet onu da mumla arıyoruz memlekette ne kanun kalmış ne onu uygulayacak dürüst insanlar, hal ortada! hakkaniyet zaten hak getire, ancak birinin ya da bir düzenin adamıysan hakkın,hukukun var! şefkat hepten yok, millet en ufak olayda birbirini vurur hale gelmiş! gelişmiş ülkelerdeki adalet,hakkaniyet,şefkatin,saygının,hürmetin kaçta kaçı ülkemizde mevcut? ülkemizde öncelikle bu kavramlar gelişecek ki başka şeyler de gelişsin!
? ya cvp ~ 8 yıl önce
Ben milletten bahsettim, hükümetten değil...
turşucu hurşit ~ 8 yıl önce
merhaba kardeşim. yazın için teşekkürler senin yazdıklarına hazmedemeyen kabızlara yazıklar olsun. doğru yoldasın. bizim içimizdeki hain ve satılmış aşağılık mahlukların toplamı dünyadaki hainlerden daha fazladır. gezen ve dolaşan birisi olarak biliyorum. 80 senedir cumhuriyet döneminde bir tane fabrika mı yapılmış. herkes köler osun elit bir azınlık thy yi aile şirketi gibi kullansın dönemi bitti bu hainler bitmedi buradan allaha münacat ediyorum allahım bunlar adam olmazlar bunları en kısa zamanda bizden ayır hainistan adında bir adaya sür orada lemurlar ile yaşasınlar belki lemurlardan şirinlik öğrenirler.
tursucuya ~ 8 yıl önce
sattigin teelkom, sattigin seker fabrikalari, sattigin komur isletmeleri, sattigin demir celik fabrikalari ,sumerbank ,sifirdan ulke yaratti ataturk.. seninki yapa yapa hepsini satín kendine kacak saray yaptirdi..sarayida ataturkun batakliktan ormana cevirdigi yerde kacak yaptirdi..
1 numara ~ 8 yıl önce
Ama yalama yıkamada. Ne de olsa Pleasure. Hem de her şekilde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reklam kokan hareketler ~ 8 yıl önce
Emirates ile Qatar ile Etihad ile uçmamış ki kıyaslama yapabilsin. Omlet pişiriyorlar Qatar ın galley de.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
imam hatipoğlu ~ 8 yıl önce
uçtum hepsiyle de uçtum o göreceli biraz bana göre hiç bir havayolu thai havayollarının kabin ekibi ile boy ölçüşemez. ekonomi kabin sınıfında en mobran ve erkek eleman bizdedir.
Hasan sağlam ~ 8 yıl önce
THY huzur güven mutlulukla sevinci gökyüzünde hissetmeyi basaran bi havayolu 1 numara dünyada seni seviyoruz thy

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasus ~ 8 yıl önce
Ucıza uçtukça dahada mutlu oluyorum anıladın mı? Tjy flypgsı arası hiç farkı yok
yağcı hasan ~ 8 yıl önce
ismini de yazmışsın thy'de işin hazır ya da makamın merak etme.
ismini de yazmis ~ 8 yıl önce
10 yasindaki cocuk zekasindasin hasan saglam ismin ama kafan saglam degil belli
Madem ~ 8 yıl önce
Madem şirketi beğenmiyorsunuz uçmayın...madem çalışmaktan memnun değilsiniz istifa edin...madem şirket bu kdar büyütülecek kadar değil yorum yapmayın... Madem şirket sizi işe almamış gocunmayın çok çalışın tekrar deneyin... Madem torpil var sizde bulun çok istiyorsunuz ya!... Beyler bayanlar bırakın artık aşağılamayı kötülemeyi... Takdir edin doğru olanı...kötüyü söylediğiniz kadar... Aşağıladığınızı sandığınız yorumlr sadece nerde olduğunuzu gösteriyor... Komik duruma düşmekten vazgeçin artık... Ayıptır yazıktır günahtır... Emek var çaba var kimsenin görmek istemediği... Saygı duyun... Duyamıyorsanız içinizde yaşayın... Gölge etmeye çalışmayın... Olmuyor yapamıyorsunuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa ~ 8 yıl önce
Sana ne milletin ne yapacağından? sen kimsin? Herkes senin gibi düşünmek zorunda değil.insanların eleştirme hakkı var.bunları senden öğrenecek değiliz bay çok bilmiş.THY babanın şirketi mi ki fütürsuzca insanlara direktifler yağdırıyorsun ?
Mustafa ya ~ 8 yıl önce
Öğrenmek ayıp değil korkma bu kadar öğrenmekten...eleştirmek ile kötülemek ayırımını öğren önce...THY milli hava yolmuz... THY hepimizin kötüleyeceğine gurur duy...
Kimsin sen ~ 8 yıl önce
Ben istifa ettim mesela simdi yurtdisinda insan gibi calisiyorum. Ne kadar kit zekali oldugun bu yazdiklarindan belli. Yurtdisinda sana tuvalet bile temizletmezler soyleyeyim de...
Kafkaskartali ~ 8 yıl önce
Bir yabanci ile türkün farki. Bizimkiler olsa bos bos konusup gereksiz espriler yapip memnuniyetsiz bir sekilde ucaktan inerdi. Yabancilarin yuzde 99 u boyle iste en ufak.seyden memnun kalir.ezigizz ezik

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000