25 Şubat 2009, Çarşamba 16:44:45

AB Komisyonu: THY KARA LİSTEDE DEĞİLDİ

Avrupa Komisyonu THY ile uçaklarının güvenilirliği konusunda sorunları olmadığını ve AB'nin havayolları için oluşturduğu kara listede THY'nin bulunmadığını açıkladı.
  • British Airways Heathrow'da B777 ile Air France Toronto'da A340 ile kaza yapınca Komisyon "BA kara listede değil" "AF kara listede değil" gibi bir açıklama yapma ihtiyacı duydu mu acaba?
  • THY'ye gelene kadar kara listeye eklenmesi gereken birçok havayolu şirketi var.Yerli ve yabancı havayolu şirketleri..THY gibi Dış hatlarda Avrupa 4. sü olan bir şirket asla kara listelerde yer almaz,almamalıda zaten.Böyle bir havayolu şirketi kara listeye ekleyenler havacılık sektörü hakkında bilgi sahibi olamaz.

Avrupa Komisyonu'nun Ulaştırmadan sorumlu üyesi Antonio Tajani'nin sözcüsü AB'nin havayolları için oluşturduğu kara listeyi her üç ayda bir güncelleştirdiğine dikkati çekerek listede kara listede yer alan uçakların AB üyesi 27 ülkeye uçuşlarının yasaklandığını hatırlattı. AB'nin havayolu şirketleri için hazırladığı kara liste 12 sayfadan oluşuyor ve bu listede yer alan havayolu şirketlerinin çoğunluğu Afrika ve Asyalı şirketlerden oluşuyor.

Komisyon'dan verilen bilgilere göre THY uçağının Schiphol havaalanına inişte düşmesi sonrası çok sayıda Avrupalı gazeteci Tajani'nin sözcüsüne başvurarak THY uçaklarının güvenli olup olmadığı ve AB havayolu kara listesinde bulunup bulunmadığı sorusunu yönelttiler.

AB Komisyonu: THY KARA LİSTEDE DEĞİLDİ

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
British Airways Heathrow'da B777 ile Air France Toronto'da A340 ile kaza yapınca Komisyon "BA kara listede değil" "AF kara listede değil" gibi bir açıklama yapma ihtiyacı duydu mu acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY'ye gelene kadar kara listeye eklenmesi gereken birçok havayolu şirketi var.Yerli ve yabancı havayolu şirketleri..THY gibi Dış hatlarda Avrupa 4. sü olan bir şirket asla kara listelerde yer almaz,almamalıda zaten.Böyle bir havayolu şirketi kara listeye ekleyenler havacılık sektörü hakkında bilgi sahibi olamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000