01 Ekim 2011, Cumartesi 09:25:33

93 MUSEVİ THY UÇAĞINA BİNEMEDİ...

Fildişi Sahili'nden hac ibadetini yapmak için İsrail'e gitmek isteyen 93 Musevi, vizeleri iptal edilince Atatürk Havalimanı'nda mahsur kaldı...
  • thy kötüdür öcüdür dediğimiz zaman yayınlanıyor ama buradaki başlığı yanlış atmışınız millet yanlış fikre kapılıyor dediğimiz zaman yayınlanmıyor, emeğe saygı lütfen.
  • haber başlığına bak çay demle... sanki thy musevileri uçağa almamış gibi sunuluyor haberin içeriğine uygun başlık bulursanız daha doğru olmazmı
  • gel ne olursan gel demiş mevlana..
  • Korkunun ecele faydası yok...
  • Yahudi ile Musevi aynı şeydir. Bizim komşumuza Grek yerine Yunanlı dememizle benzer şekilde Türk nezaketi gereği Türkiyedeki Musevileri diğer Yahudilerden ayırmak için Osmanlıdan itibaren kullanılan bir kelimedir. "Çok hesaplı, inatçı ve pazarlıkçıdır. Korkak, yaygaracı ve çıkarcıdır." ile ifade edilen veya "Yahudiyi öldüreceğine korkutacaksın" deyişinde geçenler ile Türk vatandaşı Museviler arasında önemli bir fark vardır. Türkiyedeki Museviler "ticaret yapılabilir, kaliteli mal ve hizmet sağlayan, işlerinin tamamının legal olması ve sorun çıkmaması" ile tanımlanan bir topluluktur.
  • sonradan musevi olmak diye birsey vardir, ancak yahudiler irkci olduklarindan afrika musevilerini israilde istemezler. etiyopyadan goc eden musevilere de cok zorluk cikarmislardi. yahudiligin bir millet, museviligin ise din olduguna dikkatinizi cekerim.
  • Müslümanlıktan başka hiçbir dinde "Hac" ibadeti yoktur. Dini ziyaretle Haccı birbirine karıştırmamak lazım. Lütfen biraz daha dikkatli olalım...
  • mülki idare amirliği bu insanları malliyetini karşılayarak en iyi şekilde misafir etmeli. israile giderlersede, gitmezlersede harika bir türkiye reklamı olur.
  • sonradan musevi olmak diye birşey yoktur. ya musevi olarak doğarsın, ya da omrun boyunca olamazsın. oyle "canım sıkıldı bir de musevi olayım" deme sansınız yoktur yani...
  • tam ucaga binmeden once yapilan iptal... Istanbul`un transfer merkezi olmasi... Onlarca yolcu... Kasit var midir acaba bu iste? Basimiza sarmislar resmen.
Kazablanka'dan Air Maroc ile İstanbul'a gelen, buradan da hac ibadetleri için Telaviv'e gidecek olan 93 Musevi, THY uçağına binecekleri sırada İsrail makamlarından gönderilen resmi yazı sonucu geri çevrildiler. 27 Eylül Salı günü Atatürk Havalimanı'na inen Musevi yolcular, ertesi gün THY uçağıyla Tel Aviv'e devam etmek için kontuarlara gelerek bilet ve pasaport işlemlerini yaptırdılar.

Yolcular son güvenlik kontrolünden geçtikten sonra uçağın kalkış saatini beklemeye koyuldular. Tam uçağa binecekleri sırada vize kontrolü yapan görevliler, "Bu vizeler geçerli değil, uçuşunuz iptal edildi" diyerek Musevi yolcuları arınmış salona geri gönderdiler. Duruma tepki gösteren Musevi yolcular, dini bayram için Kudüs'e yetişmek istediklerini belirterek, tekrar İsrail makamlarıyla temasa geçerek, vizelerinin yenilenmesini talep ettiler. Üç gün boyunca gelecek sonucu bekleyen aralarında eski bakan ve bürokratların da yer aldığı Musevi yolcular, "Hükümetimiz sorunu çözmek için çalışmalarını sürdürüyor. Biz iki ülke arasında diplomatik bir krize sebep olmak istemiyoruz. O nedenle lütfen fotoğraf çekmeyin" dediler. 
 
Bu gelişmelerin ardından konuya el atan Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği, sorunu çözmek için harekete geçti. İlgili makamlarla görüşen Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın, "27 Eylül 2011 Salı günü Fas Casablanka'dan 93 kişilik bir grup geldi. Atatürk Havalimanı'ndan Telaviv'e gideceklerdi. İsrail yetkili makamları bize resmi bir yazı göndererek, bu yolcuların vizelerinin değişik gerekçelerle iptal edildiğini, İsrail'e gönderilmemelerini istedi. Biz Musevi yolcuları havalimanında barındırdık. Daha sonra bu yolcular başvurularını yenileyerek Telaviv'e gitmek istiyorlar. Oradaki dini bayrama yetişmek istediklerini söylüyorlar. Önceki gün bu yolcuları Fas'a geri gönderecektik. Ancak yaptıkları son başvurunun sonucunu bekliyoruz. 'Bu hac yolculuğu, hac yolu çilelidir, bu da ibadettir.

Ne olursa olsun Kudüs' e gideceğiz' diyerek ısrarla bekliyorlar. İsrail makamları izin verirse Telaviv'e göndereceğiz. Eğer gidemezlerse Dışişleri Bakanlığımızdan gelecek izinle bu yolcuları 7-8 günlük vize ile İstanbul'daki otellere göndereceğiz. Ayrıca AB masasında görevli yetkililerimiz hem İsrail hem de Fildişi Sahilleri Konsolosluğu'yla görüşüyor. Bunlar dini amaçlı seyahat eden Fildişi Sahilleri pasaportlu samimi Museviler. Bu akşama kadar izin çıkarsa otellerde misafir edeceğiz. Bu görüşmeler sonrasında İsrail makamları izin verirse Telaviv'e göndereceğiz. Rahatça hac ibadetlerini yapacaklar. Bir Müslüman ülke olarak Musevi yolcuların ibadetlerini rahat yapabilmelerini biz de gönülden istiyoruz. Bu yolculardan memnunuz, bize sıkıntı da vermiyorlar. Önümüzdeki hafta bu sorunun çözüleceğini ümit ediyoruz" diye konuştu. 





93 MUSEVİ THY UÇAĞINA BİNEMEDİ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 13 yıl önce
thy kötüdür öcüdür dediğimiz zaman yayınlanıyor ama buradaki başlığı yanlış atmışınız millet yanlış fikre kapılıyor dediğimiz zaman yayınlanmıyor, emeğe saygı lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
haber başlığına bak çay demle... sanki thy musevileri uçağa almamış gibi sunuluyor haberin içeriğine uygun başlık bulursanız daha doğru olmazmı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
gel ne olursan gel demiş mevlana..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Korkunun ecele faydası yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yahudi ile Musevi aynı şeydir. Bizim komşumuza Grek yerine Yunanlı dememizle benzer şekilde Türk nezaketi gereği Türkiyedeki Musevileri diğer Yahudilerden ayırmak için Osmanlıdan itibaren kullanılan bir kelimedir. "Çok hesaplı, inatçı ve pazarlıkçıdır. Korkak, yaygaracı ve çıkarcıdır." ile ifade edilen veya "Yahudiyi öldüreceğine korkutacaksın" deyişinde geçenler ile Türk vatandaşı Museviler arasında önemli bir fark vardır. Türkiyedeki Museviler "ticaret yapılabilir, kaliteli mal ve hizmet sağlayan, işlerinin tamamının legal olması ve sorun çıkmaması" ile tanımlanan bir topluluktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sonradan musevi olmak diye birsey vardir, ancak yahudiler irkci olduklarindan afrika musevilerini israilde istemezler. etiyopyadan goc eden musevilere de cok zorluk cikarmislardi. yahudiligin bir millet, museviligin ise din olduguna dikkatinizi cekerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Müslümanlıktan başka hiçbir dinde "Hac" ibadeti yoktur. Dini ziyaretle Haccı birbirine karıştırmamak lazım. Lütfen biraz daha dikkatli olalım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
mülki idare amirliği bu insanları malliyetini karşılayarak en iyi şekilde misafir etmeli. israile giderlersede, gitmezlersede harika bir türkiye reklamı olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sonradan musevi olmak diye birşey yoktur. ya musevi olarak doğarsın, ya da omrun boyunca olamazsın. oyle "canım sıkıldı bir de musevi olayım" deme sansınız yoktur yani...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tam ucaga binmeden once yapilan iptal... Istanbul`un transfer merkezi olmasi... Onlarca yolcu... Kasit var midir acaba bu iste? Basimiza sarmislar resmen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000