09 Nisan 2010, Cuma 18:54:40

“THY BİZİ YALNIZ BIRAKTI”

Kırgızistan’daki gerginliğin durulmasından sonra Türk Hava Yolları’nın TK347 sayılı Bişkek – İstanbul seferiyle seyahat eden yolcuları Atatürk Havalimanı’na indi.
  • thy nin yapabilecegi , o gun ucuslari olan yolcularin biletlerini ucretsiz degisiklige acmak , isteyene cezasiz iade sunmaktir. bunlari da yapmistir. tum teskilata mesaj yollayarak kirgizistan olaylari sebebiyle yolcularin maduroyei giderilmesi icin ucretsiz degisikliklere olanak tanimistir. bundan daha fazlasini ucak sirketinden isteyemezsiniz. ya ne yapacakti? orada calisan 3 personel 3 gunun toplam belki 500 yolcusunu alip evlerine mi goturecekti. nedir insanlardaki thy ye saldirma zevki , ihtiyaci anlamak mumkun degil. airport haber de attigi basliklarla durumu korukluyor.
  • thy nın işi gücü yok korumacılıkmı yapacak.atacaksan tası konsolosluga at.canı sıkılan thy ye catıyo ya.sızın fotorlerıde görduk bugunku thy de.sor bakalım anan baban deden bukadar rahat ucabılıyomuydu bu memlekette.hortumcuların parasını odemekten.he sor bakalım.ıyıkı varsın sıvıl zıhnıyet.saol thy
  • Aynen yazdıklarınız doğrudur. KKTC de aynı durumda. Pasaport çıkartmak için 45 gün süre veriyorlar. Ne yazık ki bunlar son 10 yılın hizmetleri. Ne olduysa ? THY da aynı durumda işte ne olacak ?
  • THY NİN VE KONSOLOSLUĞUMUZUN YALNIZ BIRAKMASI ANORMAL BİR ŞEY DEĞİL.YURTDIŞINDA GİDİN TÜRK KONSOLOSLUKLARINA VATANDAŞA NASIL HİZMET VERİLMEDİĞİNİ, NASIL HORLANDIĞINI,AŞAĞILANDIĞINI,BAĞIRILIP ÇAĞIRILDIĞINI GÖRÜN..BİZZAT BEN LONDRA KONSOLOSLUĞUMUZDA YAĞMUR ALTINDA ONLARCA KİŞİYLE SIRILSIKLAM OLARAK BEKLEDİĞİMİ BİLİRİM..GÖREVLİYE BİZİ İÇERİ ALMASINI SÖYLEDİĞİMİZDE ''EĞER SİZİ İÇERİ ALIRSAM ÇOK GÜRÜLTÜ OLUR ÇALIŞAN MEMURLAR RAHATSIZ OLUR'' GİBİ SON DERECE NAHOŞ CEVAP VERMİŞTİ GERÇİ BİZ AĞZININ PAYINI VERMİŞTİK ...BU OLAYI KONSOLOSA ANLATALIM DEDİK İNANIN 3 GÜN NERDEYSE ORADA YATTIM KALKTIM KONSOLOSU GÖREMEDİM..EE DAVETLERDEN,GEZMELERDEN FIRSAT BULUP DA GELSEYDİ MAKAMINA GÖRÜŞECEKTİK..THY DA DA TAKUNYALILAR VARKEN HİÇ BİR ŞEY OLMAZ, OLAMAZ.
  • he canım nıye gıtmedı ucaklarda acars falan varya saldırı olursa heber verecek :)) ya arkadaslar sız ulkemızde goruyorsunuz kı dogu ıllerıne daha 5 yıl oncesıne kadar kımse memur olarak gıtmek ıstemıyordu teror var dıye sızce savasın oldugu ulkeye ucmak mantıklımı??? ayrıca ulkesıne donmek ısteyen adam her turlu gelır. afganıstan ucutugunda nıcın ucuyor savas var denılmıyormuydu????
  • Rusya'dan alana değiştirmeden yani havalimanından çıkmadan 24 saat içinde transit gelebilirdi
  • THY yine yusuf yusuf kimsenin kimseden haberi yok...normaldir nede olsa sözüm ona dünya devi yaaaa :))
  • İnsanların birbirine saldırdığı iç isyanın çıktığı devletinin toritesinin olmadığı içişleri bakanın makam odasında dövüldüğü devlet dairelerinin basıldığı bir ülkeye havayolu şirketi olarak sefer yapmak mümkün değildir. İstediğinizi söyleyin işde mahmut havayolu uçtu thy niye uçmuyor, kelle koltukta uçarsın ya isyancılar havaalanını ele geçirse uçaklara saldırıp kaçırmak isteseler o zaman ne olacak bu sefer de neden thy isyan çıkan ülkeye sefer düzenledi dersiniz..
  • Ne bekliyordun? Orada ihtilal oluyor. THY uçağını gönderir mi? Bu tür operasyonlar için "yürekli" yöneticiler gerek. Buralara gelince bir bak, görürsen haber ver. Bu sıralarda sadece "yalakalıkla" ilgileniyoruz.
  • Rusya vizesini büfeden mi veriyorlar?
Gerginlikleri yüzlerinden okunan yolcuların arasında saatlerce havaalanında konaklayan, olayların ortasında kalan ve birçok kişinin vurulduğunu görenlerde var.
 
“Havaalanı en güvenli yer”
 
Bişkek’te ticaret ile uğraştığını söyleyen yolculardan Recep Türkoğlu, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Olayları duyar duymaz bavulları alıp, büyükelçiliğe gittim. Oraya sığınmak için... ‘İçeride yer yok’ dediler ve bizi içeri almadılar. ‘En güvenli yer havaalanı’ dediler. Kendi imkânlarımızla taksi tutup havaalanında 24 saat kaldık. Sonra oraya yakın güvenli bir otelde konakladık. Gördüğüm kadarıyla Moskova uçuşlarının hepsi yapıldı. Bizim orada uçağımız olmadığı için orada kaldık. Türk Hava Yolları ise bizi yalnız bıraktı.”
 
“Konsolosluk, uçağın gelip gelmediğini nasıl bilmez?”
 
Yolculardan Mehmet Kılıç ise AirportHaber’e yaptığı açıklamada, “Olayların patladığı gün hemen konsolosluğu aradım. Türk Hava Yolları uçağının ne zaman kalkacağını sorduğumuzda bize hiçbir şey söylemeden Bişkek’teki THY ofisinin telefonunu verdiler. Türk Hava Yolları uçağının gelmediğini yarın akşam seferin yapılabileceği söylendi. Sabah tekrar aradık. Sabah gittik uçak geldi gidebilirsiniz dediler. Uçak oradan geç gelmiş. Türkiye saatiyle biraz geç de olsa öğlen 13.30’da havalandık. Memleketime geldiğim için çok mutluyum” diyerek duygularını paylaştı.
 
Kırgızistan’da öğrenci olarak yaşayan ve olayların tam ortasında kaldığını söyleyen Cenker Koçak ise “İlk olaylar başladığında kafedeydim. Sesleri duyunca dışarı çıktım. Sağ taraftan yüz kişilik bir grup bağırarak ve slogan atarak üzerime doğru geliyordu. Olay yerinden uzaklaşmak için önce bir hastaneye saklandım. Ardından biraz sakinlik olunca eve gittim. Uçuşum aslında Çarşamba günüydü. Uçağı kaçırmasam yaşananları görmeyecektim. Ama orada yaşananlar insanlık dışıydı. Tüm dükkânlar yağmalandı. Zaten bir Türk marketi vardı, onun hiç şansı olmadı. Artık Kırgızistan’a bu sene dönmeyi düşünmüyorum. Okula seneye devam edeceğim” diyerek yaşanan olayların boyutu hakkında bilgi verdi.

 
“THY BİZİ YALNIZ BIRAKTI”

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 14 yıl önce
thy nin yapabilecegi , o gun ucuslari olan yolcularin biletlerini ucretsiz degisiklige acmak , isteyene cezasiz iade sunmaktir. bunlari da yapmistir. tum teskilata mesaj yollayarak kirgizistan olaylari sebebiyle yolcularin maduroyei giderilmesi icin ucretsiz degisikliklere olanak tanimistir. bundan daha fazlasini ucak sirketinden isteyemezsiniz. ya ne yapacakti? orada calisan 3 personel 3 gunun toplam belki 500 yolcusunu alip evlerine mi goturecekti. nedir insanlardaki thy ye saldirma zevki , ihtiyaci anlamak mumkun degil. airport haber de attigi basliklarla durumu korukluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
thy nın işi gücü yok korumacılıkmı yapacak.atacaksan tası konsolosluga at.canı sıkılan thy ye catıyo ya.sızın fotorlerıde görduk bugunku thy de.sor bakalım anan baban deden bukadar rahat ucabılıyomuydu bu memlekette.hortumcuların parasını odemekten.he sor bakalım.ıyıkı varsın sıvıl zıhnıyet.saol thy

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Aynen yazdıklarınız doğrudur. KKTC de aynı durumda. Pasaport çıkartmak için 45 gün süre veriyorlar. Ne yazık ki bunlar son 10 yılın hizmetleri. Ne olduysa ? THY da aynı durumda işte ne olacak ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY NİN VE KONSOLOSLUĞUMUZUN YALNIZ BIRAKMASI ANORMAL BİR ŞEY DEĞİL.YURTDIŞINDA GİDİN TÜRK KONSOLOSLUKLARINA VATANDAŞA NASIL HİZMET VERİLMEDİĞİNİ, NASIL HORLANDIĞINI,AŞAĞILANDIĞINI,BAĞIRILIP ÇAĞIRILDIĞINI GÖRÜN..BİZZAT BEN LONDRA KONSOLOSLUĞUMUZDA YAĞMUR ALTINDA ONLARCA KİŞİYLE SIRILSIKLAM OLARAK BEKLEDİĞİMİ BİLİRİM..GÖREVLİYE BİZİ İÇERİ ALMASINI SÖYLEDİĞİMİZDE ''EĞER SİZİ İÇERİ ALIRSAM ÇOK GÜRÜLTÜ OLUR ÇALIŞAN MEMURLAR RAHATSIZ OLUR'' GİBİ SON DERECE NAHOŞ CEVAP VERMİŞTİ GERÇİ BİZ AĞZININ PAYINI VERMİŞTİK ...BU OLAYI KONSOLOSA ANLATALIM DEDİK İNANIN 3 GÜN NERDEYSE ORADA YATTIM KALKTIM KONSOLOSU GÖREMEDİM..EE DAVETLERDEN,GEZMELERDEN FIRSAT BULUP DA GELSEYDİ MAKAMINA GÖRÜŞECEKTİK..THY DA DA TAKUNYALILAR VARKEN HİÇ BİR ŞEY OLMAZ, OLAMAZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
he canım nıye gıtmedı ucaklarda acars falan varya saldırı olursa heber verecek :)) ya arkadaslar sız ulkemızde goruyorsunuz kı dogu ıllerıne daha 5 yıl oncesıne kadar kımse memur olarak gıtmek ıstemıyordu teror var dıye sızce savasın oldugu ulkeye ucmak mantıklımı??? ayrıca ulkesıne donmek ısteyen adam her turlu gelır. afganıstan ucutugunda nıcın ucuyor savas var denılmıyormuydu????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Rusya'dan alana değiştirmeden yani havalimanından çıkmadan 24 saat içinde transit gelebilirdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY yine yusuf yusuf kimsenin kimseden haberi yok...normaldir nede olsa sözüm ona dünya devi yaaaa :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İnsanların birbirine saldırdığı iç isyanın çıktığı devletinin toritesinin olmadığı içişleri bakanın makam odasında dövüldüğü devlet dairelerinin basıldığı bir ülkeye havayolu şirketi olarak sefer yapmak mümkün değildir. İstediğinizi söyleyin işde mahmut havayolu uçtu thy niye uçmuyor, kelle koltukta uçarsın ya isyancılar havaalanını ele geçirse uçaklara saldırıp kaçırmak isteseler o zaman ne olacak bu sefer de neden thy isyan çıkan ülkeye sefer düzenledi dersiniz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ne bekliyordun? Orada ihtilal oluyor. THY uçağını gönderir mi? Bu tür operasyonlar için "yürekli" yöneticiler gerek. Buralara gelince bir bak, görürsen haber ver. Bu sıralarda sadece "yalakalıkla" ilgileniyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Rusya vizesini büfeden mi veriyorlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000