21 Temmuz 2008, Pazartesi 10:36:22

“Pilot ihtiyacı artacak”

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, Türkiye'nin pilot istihdamında kendine yeter noktaya geldiğini belirterek, 2007'de Türkiye'deki uçuş okullarından mezun olduktan sonra lisans alan pilotlardan 300'ünün işe yerleştiğini söyledi.
  • millet evini arabasını satıp bu okullara gidiyor. gerçek ne? bir türlü ortaya çıkmıyor. ben ppl için başvurmuştum. sonra vazgeçtim. hazır işimizden de olmayalım.
  • İş bulamayan arkadaşlar lütfen kendilerine şu soruları sorsunlar: 1- Askerliğimi yaptım mı? 2- Adam gibi bir üniversitede 4 yıllık lisans eğitimimi tamamladım mı? 3- İngilizceyi akıcı şekilde konuşup okuduğum herşeyi rahat anlıyor muyum? Ben yukardaki soruların hepsine "evet" cevabı veriyorum, hiç tanıdığım yok ve daha lisansım çıkmadan iş buldum. SAYGILAR !
  • Saygıdeger okurlar lütfen pembe bir tablo olduğunu düşünmeyin.
  • haklısın arkadaşım bende sana katılıyorum....evet bir yıl oldu neredeyse
  • söylenenler doğru olsaydı atpl sahibi ben ve bir çok arkadaşım şu anda bi yerde çalışıyor olurduk.lisans alalı aylar oldu.bu tür haberler uçuş okullarına müşteri çekme amaçlıdır.saygılar...

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, Türkiye'de sivil havacılık sektörünün son yıllarda yüzde 25 oranında büyüdüğünü ifade etti. Bu büyümeye paralel sektörün pilot ihtiyacının da artmasının beklendiğini belirten Arıduru, 2002'de 2 olan uçuş eğitimi okulu sayısının 15'e ulaştığını bildirdi.

Arıduru, sözlerine şöyle devam etti: "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yanı sıra Türk Hava Kurumu (THK) ve THY'nin de uçuş okulları var. Ayrıca THY'nin Anadolu Üniversitesi ve THK ile de anlaşması var. Bazı havayolu şirketlerinin uçuş eğitimi veren özel okullarla da anlaşmaları var. TSK'dan her yıl ortalama 150 pilot, sivil havacılığa geçiyor. TSK pilotlukta ana merkez olmaktan artık çıktı. 2007'de uçuş okullarından mezun olup Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden lisans alanlardan 300'ü sektörde istihdam edildi. Sivil havacılık sektörünün hızlı büyümesine paralel Türkiye'nin pilot ihtiyacı da artacak. Türkiye, son yıllarda uçuş eğitimi veren okullara yapılan ciddi desteklerle pilot istihdamında kendine yeter noktaya geldi. Artık çevre ülkelere sektördeki yetişmiş insan kaynağını transfer etme hedefimiz var." Arıduru, havaalanı olmayan illere pist yapılması yönünde projeleri bulunduğunu anımsatarak, "Bu projenin hava taksi işletmeciliğini, bölgesel taşımacılığı ve çapraz uçuşları da tetiklemesini hedefliyoruz. 2010'da bitirilmesini planladığımız bu projeyle sektörün pilot ihtiyacı artacak" diye konuştu.

Arıduru, Türkiye'de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nce yetkilendirilen toplam 15 uçuş okulu bulunduğunu da belirtti.

“Pilot ihtiyacı artacak”

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Rumuz ~ 16 yıl önce
millet evini arabasını satıp bu okullara gidiyor. gerçek ne? bir türlü ortaya çıkmıyor. ben ppl için başvurmuştum. sonra vazgeçtim. hazır işimizden de olmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yenipilot ~ 16 yıl önce
İş bulamayan arkadaşlar lütfen kendilerine şu soruları sorsunlar: 1- Askerliğimi yaptım mı? 2- Adam gibi bir üniversitede 4 yıllık lisans eğitimimi tamamladım mı? 3- İngilizceyi akıcı şekilde konuşup okuduğum herşeyi rahat anlıyor muyum? Ben yukardaki soruların hepsine "evet" cevabı veriyorum, hiç tanıdığım yok ve daha lisansım çıkmadan iş buldum. SAYGILAR !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Saygıdeger okurlar lütfen pembe bir tablo olduğunu düşünmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
haklısın arkadaşım bende sana katılıyorum....evet bir yıl oldu neredeyse

Yanıtla

Kalan karakter 1000
unemployed ~ 16 yıl önce
söylenenler doğru olsaydı atpl sahibi ben ve bir çok arkadaşım şu anda bi yerde çalışıyor olurduk.lisans alalı aylar oldu.bu tür haberler uçuş okullarına müşteri çekme amaçlıdır.saygılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000