13 Kasım 2008, Perşembe 09:01:09

“Hayvanların bile hakları var, pilotların hakları yok”

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) yönetimi düzenledikleri yemekte basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gecede pilotların sorunları konuşulurken TALPA Başkanı Ali Ziya Yılmaz “Hayvanların bile hakları var, pilotların hakları yok” diyerek sektördeki yasal boşluğa dikkat çekti.
  • YAZILAN YORUMLARDA VE TALPANIN TOPLANTISINDA BAŞKANIN SÖYLEDİĞİ GİBİ THY DIŞINDA ÖZEL ŞİRKETLERDE Kİ PİLOTLARIN SOSYAL HAKKI VE GÜVENCESİ YOK.ACABA NEDEN? THY DE ÇALIŞAN PİLOTLARA BU HAKLARI THY A.O MU? VERİYOR YOKSA ÖRGÜTLÜ OLDUKLARI HAVA-İŞ SENDİKASIMI ALIYOR BİR DÜŞÜNÜN.ÖZELDE Kİ PİLOTLAR ACABA NİÇİN SENDİKAL ÖRGÜTLÜLÜĞE GİTMİYOR?BU KADAR ÖNEMLİ VE YAPTIRIM GÜCÜ OLAN BİR MESLEĞE SAHİP PİLOTLAR ACABA NEDEN KORKUYORLAR?SENDİKALI OLDUKLARINDA İŞVERENLERİ HEPSİNİ İŞTEN ATACAK DEĞİL YA!!!UNUTMAYIN HAK VERİLMEZ ALINIR.
  • Talpa gibi bir kurulus haklarini koruyamiyorsa,digerleri ne yapabilir havacilikta!Bana göre tipik Türk Sistemi agam pasam agirlamasi.Acentelere gelince onlarin Kurumlari ve Dernekleride ayni,ben onlari cok iyi tanirim.Bir yedek yolcusu okeylenmesi icin takla atarlar.Ondan sonra arkadan konusurlar.
  • Ya hu bu talpamızın başkanını hiç samimi bulmadım.Ziya bey kaç yerde çalışıyor benim bildiğim 3 ayrı yerde çalışıyor arada bir de vakit kalırsa talpaya ugruyor.
  • Pilotlar haksizliktan dem vurursa ya Acentelere ne demeli. Acentelerin durumu gercekten sadaka cok vahim. Ama kimsenin sesi cikmiyor ne yazikki. Tabiki korku var, Eger birazcik konusacak olsalar ya hemen Acenteligi iptale edilir, yada hemen yanibasina üc kiseye daha Aecntelik verilir... Sayin yetkililer duyun sesimizi, Kiramizi bile ödeyemiyoruz. Pilot arkadaslar haktan bahsediyor, bizde ne hakki ariyorsunuz, hic bir sosyal güvencemiz yok. Ancak beöese Hizmetciyiz, sigortamiz bile yok, yani kacak calistiriyor, ikide bi azar isitiriz ucaklar niye dolmuyor diye. Bide Internetten yapilan satislarlada bize rakip olurlar... ama bunu kimse görmek istemez... Dert coookkk dinleyen yok. Saygilarimla....
  • kıyamam yaa içim acıdı garibanlara hesap numarası verinde yardım toplayalım, arkadaşlar neden bahsediyorsunuz siz memleketin garibanlarını işçilerini memurunu bi doyurun sonra gelir sıra kaptanların peynir tepsisine
  • ya kabin memurların hakları?
  • Yasaları yok kardeşim yasaları.İşçi mi , memur mu her neyse belli değil.Yıllarca birçok özel şirkette paraları kaldı.Efendiliklerinden uçaklar yerde kalmasın diye uçuşlara devam ettiler.Karşılığı ne oldu.Hakettiklerini alamadılar.İzin paralarını,tazminatlarını,harcırahlarını alamadılar.Alamıyorlarda.Thy de çalışanların tuzu kuru.Benzin parasına kadar şirket ödüyor.Sendika mensubular.Özelde çalışan pilotların nesi var.Birtek Allahları var.Bir de üstelik bazı şirketler ayrılanları mağdur ediyor.Hakimleride bu yasal boşluktan istifadeyle kandırıyorlar.Tehditler, maddi ödemeler v.s.Patronun insafına kalmış.Başlıkta az bile yazılmış.Gerçekten hayvanların hakları varda...
  • 20 yıldır bu sektörde çalışıyorum, bir tek şirket görmedim (göremdim) kaptanların istediği her hangi bir şey yapılmasın. Bu açıklama bana çok "tuaf" geldi. Acaba sn kaptanlar daha ne istiyorlar gerçekten çok merak ettim. Açıklayan olursa sevinirim.
  • Sn TALPA yetkilileri her nedense toplantıları , iftarları yemekli içkili muhabbetleri maşallah pek seviyorsunuz..Bir aralar da sık sık IFALPA vs yurtdışı toplantılarına eşlerinizle birlikte THY dan TALPA sayesinde alınan PASS ( beleş ) biletlerle uzakdaoğu , Kanada artık nerede varsa buralara gidiyordunuz..Malum özellikle yurtdışı ilişkiler bölümünde çalışanlar bunun kaymağını böylelikle yiyordu..Artık her yönetim değişiminde yönetimde kalıp devam edeceğiz diye canhıraş faaaliyet göstereceğinize biraz da ilgili yasaların çıkması için faaliyetde bulunun..Boynu bükük aciz garibanlar gibi "Napalım bizde istiyoruz çabalıyoruz ama kanun çıkmıyor.." diye hayıflanmayın..TALPA sizlerin emeklilik günlerinizi geçireceğiniz yer değil !! çaba değil artık SONUÇ lazım..

Ali Ziya YILMAZDün akşam Ataköy Marina’da düzenlenen geceye TALPA Başkanı, dernek yöneticileri ve çok sayıda basın mensubu katıldı. TALPA Başkanı Yılmaz, derneğin faaliyetleri ilgili bilgilerin yanı sıra pilotların sorunlarından söz etti. Türk Hava Yolları haricinde diğer özel şirketlerde uçan pilotların hiçbir yasal hakkı olmadığını söyleyen Yılmaz,  bu konuyla ilgili hükümetle temas halinde olduklarını dile getirdi. Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti:

“Yıllarca özel bir hava yolun şirketinde çalışan pilot arkadaşlarımız tazminat almadan işten çıkartılabiliyor. Bugün birçok sektörde çalışan işçilerin bile yasal hakları varken, pilotların yok. Maden işçilerinin, gemicilerin daha ismini sayamadığım birçoklarının hatta hayvanların bile hakları varken, bir tek bizleri koruyan bir yasa yok.”

Gecede geçen sene Isparta meydana gelen talihsiz uçak kazası da konuşuldu. Aylar önce tamamlanan fakat henüz açıklanmayan kaza kırım raporu ile ilgili Başkan Yılmaz, “Detaylı ve doğruları içeren bir rapor hazırlandığını düşünüyorum. Şu anda bu konuyla ilgili konuşmak doğru olmaz. Raporu gördükten sonra tabi ki yorumlarımızı yapacağız” dedi.

TALPA

“Hayvanların bile hakları var, pilotların hakları yok”

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

MATRİS ~ 15 yıl önce
YAZILAN YORUMLARDA VE TALPANIN TOPLANTISINDA BAŞKANIN SÖYLEDİĞİ GİBİ THY DIŞINDA ÖZEL ŞİRKETLERDE Kİ PİLOTLARIN SOSYAL HAKKI VE GÜVENCESİ YOK.ACABA NEDEN? THY DE ÇALIŞAN PİLOTLARA BU HAKLARI THY A.O MU? VERİYOR YOKSA ÖRGÜTLÜ OLDUKLARI HAVA-İŞ SENDİKASIMI ALIYOR BİR DÜŞÜNÜN.ÖZELDE Kİ PİLOTLAR ACABA NİÇİN SENDİKAL ÖRGÜTLÜLÜĞE GİTMİYOR?BU KADAR ÖNEMLİ VE YAPTIRIM GÜCÜ OLAN BİR MESLEĞE SAHİP PİLOTLAR ACABA NEDEN KORKUYORLAR?SENDİKALI OLDUKLARINDA İŞVERENLERİ HEPSİNİ İŞTEN ATACAK DEĞİL YA!!!UNUTMAYIN HAK VERİLMEZ ALINIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neredeyiz ~ 15 yıl önce
Talpa gibi bir kurulus haklarini koruyamiyorsa,digerleri ne yapabilir havacilikta!Bana göre tipik Türk Sistemi agam pasam agirlamasi.Acentelere gelince onlarin Kurumlari ve Dernekleride ayni,ben onlari cok iyi tanirim.Bir yedek yolcusu okeylenmesi icin takla atarlar.Ondan sonra arkadan konusurlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dogrucu ~ 15 yıl önce
Ya hu bu talpamızın başkanını hiç samimi bulmadım.Ziya bey kaç yerde çalışıyor benim bildiğim 3 ayrı yerde çalışıyor arada bir de vakit kalırsa talpaya ugruyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biletci ~ 15 yıl önce
Pilotlar haksizliktan dem vurursa ya Acentelere ne demeli. Acentelerin durumu gercekten sadaka cok vahim. Ama kimsenin sesi cikmiyor ne yazikki. Tabiki korku var, Eger birazcik konusacak olsalar ya hemen Acenteligi iptale edilir, yada hemen yanibasina üc kiseye daha Aecntelik verilir... Sayin yetkililer duyun sesimizi, Kiramizi bile ödeyemiyoruz. Pilot arkadaslar haktan bahsediyor, bizde ne hakki ariyorsunuz, hic bir sosyal güvencemiz yok. Ancak beöese Hizmetciyiz, sigortamiz bile yok, yani kacak calistiriyor, ikide bi azar isitiriz ucaklar niye dolmuyor diye. Bide Internetten yapilan satislarlada bize rakip olurlar... ama bunu kimse görmek istemez... Dert coookkk dinleyen yok. Saygilarimla....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık ~ 15 yıl önce
kıyamam yaa içim acıdı garibanlara hesap numarası verinde yardım toplayalım, arkadaşlar neden bahsediyorsunuz siz memleketin garibanlarını işçilerini memurunu bi doyurun sonra gelir sıra kaptanların peynir tepsisine

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
ya kabin memurların hakları?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
unknown ~ 15 yıl önce
Yasaları yok kardeşim yasaları.İşçi mi , memur mu her neyse belli değil.Yıllarca birçok özel şirkette paraları kaldı.Efendiliklerinden uçaklar yerde kalmasın diye uçuşlara devam ettiler.Karşılığı ne oldu.Hakettiklerini alamadılar.İzin paralarını,tazminatlarını,harcırahlarını alamadılar.Alamıyorlarda.Thy de çalışanların tuzu kuru.Benzin parasına kadar şirket ödüyor.Sendika mensubular.Özelde çalışan pilotların nesi var.Birtek Allahları var.Bir de üstelik bazı şirketler ayrılanları mağdur ediyor.Hakimleride bu yasal boşluktan istifadeyle kandırıyorlar.Tehditler, maddi ödemeler v.s.Patronun insafına kalmış.Başlıkta az bile yazılmış.Gerçekten hayvanların hakları varda...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ex ~ 15 yıl önce
20 yıldır bu sektörde çalışıyorum, bir tek şirket görmedim (göremdim) kaptanların istediği her hangi bir şey yapılmasın. Bu açıklama bana çok "tuaf" geldi. Acaba sn kaptanlar daha ne istiyorlar gerçekten çok merak ettim. Açıklayan olursa sevinirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kpt ~ 15 yıl önce
Sn TALPA yetkilileri her nedense toplantıları , iftarları yemekli içkili muhabbetleri maşallah pek seviyorsunuz..Bir aralar da sık sık IFALPA vs yurtdışı toplantılarına eşlerinizle birlikte THY dan TALPA sayesinde alınan PASS ( beleş ) biletlerle uzakdaoğu , Kanada artık nerede varsa buralara gidiyordunuz..Malum özellikle yurtdışı ilişkiler bölümünde çalışanlar bunun kaymağını böylelikle yiyordu..Artık her yönetim değişiminde yönetimde kalıp devam edeceğiz diye canhıraş faaaliyet göstereceğinize biraz da ilgili yasaların çıkması için faaliyetde bulunun..Boynu bükük aciz garibanlar gibi "Napalım bizde istiyoruz çabalıyoruz ama kanun çıkmıyor.." diye hayıflanmayın..TALPA sizlerin emeklilik günlerinizi geçireceğiniz yer değil !! çaba değil artık SONUÇ lazım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000