26 Şubat 2012, Pazar 08:34:40

787 DEVRİM Mİ YOKSA HAYAL KIRIKLIĞI MI?

Birkaç yıllık gecikme sonrasında ilk müşterisi Japon All Nippon Airways (ANA) filosunda, 1 Kasım 2011 itibariyla öncelikle iç hatlarda uçuşlara başlayan Boeing 787, artık Tokyo-Frankfurt arasındaki 11,5 saatlik uzun uçuşlarına da geçmiş bulunuyor...
  • çocukları gibi.. Benim uçağım senin uçağını geçer, benim babam senin babanı döver. Değil ticari, tek motorlu uçak dahi üretemiyorsun, kimin uçağı daha kaliteli ahkam kesiyorsun, neye göre o da belli değil.
  • 777 ler cok maliyetli THY bu ucaklardan hic kar etmiyor.THY amiral gemisi 737 filosudur en cok mesai ucus yapanlarda 737 kaptanlaridir.777 ayda ucar 4kere gittigi meydanlar bile bir elin parmaklarini gecmez cunku kisa ucuslar maliyeti coktur.
  • 777 oyle fos bir uçakki airbus a340 üretimini durdurdu,önünü alamadılar yapıcak birşey yok,koskoca uçak iki tane motorla Allah'ın işi işte bir iman biraz sihir olay bu
  • Aralarındaki fark diğer telefonlarla iphone arasındaki fark gibi.
  • Yaa geç boeingi kardeş.Tofaşın kuşları gibi.
  • caps lock neden açık?
  • AIRPORT TA VERİLEN HABERE KATILMIYORUM.İŞLETMELER AÇISINDAN BENCE DEVRİM.EN AZINDAN KENDİ SINIFINDA OLAN UÇAKLARA GÖRE % 20 AZ YAKIT YAKIYOR.BENCE BU BİR DEVRİMDİR.MATEMATİĞİ KUVVETLİ OLANLAR EN AZINDAN THY İÇİN YILDA NE KADAR TASARRUF YAPABİLECEĞİNİ HESAPLAYABİR.VEYA MADEM BURAYA HABER OLARAK VERİLMİŞ.BUNU BİZAHMET AIRPORT HESAPLATSIN BAKALIM.GÖRELİM ARADAKİ FARKI.SONRA KABİN TAZYİĞİNDE EN AZ 3000 FEET FARK VAR.BU DA BENCE BÜYÜK FARK.SONRA,İNSAN OĞLUNU MEMNUN ETMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR.ANCAK IŞINLANMA YOLUYLA SEYAHAT ÇIKARSA EHH BELKİ ONA KUSUR BULMAZLAR BELKİ.AMA İNANIYORUM ONA BİLE BİRŞEY BULURLAR.787 İÇİNDE ŞÖYLE SÖYLEYEYİM;BENCE GÖRMEDEN KONUŞMAYIN..PENCERELERİ OLDUKÇA BÜYÜK VE İÇERİSİ ÇOK FERAH.AIRBUS TAKİ GİBİ HAPİSHANE PENCERESİ YOK..
  • 777 fos mu? hahahahahahahahah aha ahha bu çok iyiydi ya!!!
  • 777 GIBI FOS CIKTI, VARSADA YOKSA DA AIRBUS !
  • 787 görmek ban nasip oldu çok hayran kaldım kanat yapısı süper çok güzel uçak tek kelime ile geçen hafat tayland bangkok da idi suvarnabhumı havalimanına geldi thaı aırwasys hangarınada tanıtımı yapıldı kimbilir belki birgün tip kursunu görmek nasip olur
Pek çok Boeing yetkilisine göre, havacılıkta devrim yaratacak kadar iddialı olan model, yolcular gözüyle pek de büyük fark yaratabilmiş değil. Ticari uçuşlara başlamadan evvel yolculara vaat edilen daha az baş ağrısı, daha az jet-lag etkisi ve hatta bebek yolcuların uçuş esnasında daha az ağlaması gibi hususlar kısmen başarılmış olsa da iddia edilen büyük beklentilerin altında kalınmış gibi... En azından ilk izlenimler böyle. Dünya havacılığının, ağırlıklı olarak kompozit alaşımdan üretilen ilk uçağı olan Boeing 787, şu ana kadar rekor sayıda sipariş almış durumda. Havayolları, özellikle işletme maliyetlerini azaltması, yakıt tasarrufu, uçuş menzili ve ideal koltuk sayısı (200-280 civarı) nedeniyle modele büyük ilgi gösteriyorlar. Kompozit alaşım -en basit tercümeyle 'süper kuvvetli plastik'- nedeniyle yolculara sunulan kabin içi konforun göreceli olarak daha fazla olması bekleniyor. Bildiğiniz gibi sık ve uzun mesafeli uçuş yapan yolcuların en önemli şikayetleri, yolculuk sonrasında aşırı yorgunluk hissi, ciltte kuruma, baş ağrısı ve değişen saat dilimlerinden kaynaklanan jet-lag etkisidir. Boeing 787'nin kabinlerinde yapılan ölçümlere göre rutubet oranı yüzde 10-15 civarındayken diğer uçak modellerinde yüzde 4-7 arasında. Alışılagelmiş nem oranı iki misline çıkarılmış dahi olsa durum henüz beklentileri karşılayabilmiş değil. Yeni modelin sunduğu bir diğer avantajsa daha geniş çaplı pencereler ve ışıklandırma düzeni. Bu sayede yolcuların uzun seyahatler esnasında yaşayabileceği mide bulantısının azaltılması ve jet-lag etkisinin asgariye indirilmesi hedeflenmiş durumda. 

Şu ana kadar 59 havayolundan toplam 870 adetlik sipariş almış olan modelle ilgili olarak yolculardan gelen ilk tepkilere Boeing'in yazılı cevabı 'Yolcu konforuyla ilgili sağladığımız gelişme tartışmalı olsa dahi, yeni bir modelde bu kadar yenilik kombinasyonun başarılmış olması kanımızca bir devrim niteliğindedir' şeklinde oldu. 787 Dreamliner modelinin uzun süre gecikmesi ya da çok iddialı olması yolcular nazarında beklentileri artırmış olabilir. Ancak modelin havayolları için sunduğu avantajlar sayesinde tercih edilmeye devam edeceği de kesin. Şu ana kadar THY dahil olmak üzere hiçbir havayolumuz bu modelden sipariş vermedi. Piyasada Dreamliner, tercüme etmek gerekirse rüyaların havayolu olarak anılan bu model özellikleri, menzili, yolcu konforu, işletme maliyetleri avantajlarıyla henüz devrim yaratmamış olsa da bir evrim yaratacak gibi gözüküyor. 

(Tolga Turgut/AKŞAM)
787 DEVRİM Mİ YOKSA HAYAL KIRIKLIĞI MI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 12 yıl önce
çocukları gibi.. Benim uçağım senin uçağını geçer, benim babam senin babanı döver. Değil ticari, tek motorlu uçak dahi üretemiyorsun, kimin uçağı daha kaliteli ahkam kesiyorsun, neye göre o da belli değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
777 ler cok maliyetli THY bu ucaklardan hic kar etmiyor.THY amiral gemisi 737 filosudur en cok mesai ucus yapanlarda 737 kaptanlaridir.777 ayda ucar 4kere gittigi meydanlar bile bir elin parmaklarini gecmez cunku kisa ucuslar maliyeti coktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
777 oyle fos bir uçakki airbus a340 üretimini durdurdu,önünü alamadılar yapıcak birşey yok,koskoca uçak iki tane motorla Allah'ın işi işte bir iman biraz sihir olay bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Aralarındaki fark diğer telefonlarla iphone arasındaki fark gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yaa geç boeingi kardeş.Tofaşın kuşları gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
caps lock neden açık?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
AIRPORT TA VERİLEN HABERE KATILMIYORUM.İŞLETMELER AÇISINDAN BENCE DEVRİM.EN AZINDAN KENDİ SINIFINDA OLAN UÇAKLARA GÖRE % 20 AZ YAKIT YAKIYOR.BENCE BU BİR DEVRİMDİR.MATEMATİĞİ KUVVETLİ OLANLAR EN AZINDAN THY İÇİN YILDA NE KADAR TASARRUF YAPABİLECEĞİNİ HESAPLAYABİR.VEYA MADEM BURAYA HABER OLARAK VERİLMİŞ.BUNU BİZAHMET AIRPORT HESAPLATSIN BAKALIM.GÖRELİM ARADAKİ FARKI.SONRA KABİN TAZYİĞİNDE EN AZ 3000 FEET FARK VAR.BU DA BENCE BÜYÜK FARK.SONRA,İNSAN OĞLUNU MEMNUN ETMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR.ANCAK IŞINLANMA YOLUYLA SEYAHAT ÇIKARSA EHH BELKİ ONA KUSUR BULMAZLAR BELKİ.AMA İNANIYORUM ONA BİLE BİRŞEY BULURLAR.787 İÇİNDE ŞÖYLE SÖYLEYEYİM;BENCE GÖRMEDEN KONUŞMAYIN..PENCERELERİ OLDUKÇA BÜYÜK VE İÇERİSİ ÇOK FERAH.AIRBUS TAKİ GİBİ HAPİSHANE PENCERESİ YOK..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
777 fos mu? hahahahahahahahah aha ahha bu çok iyiydi ya!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
777 GIBI FOS CIKTI, VARSADA YOKSA DA AIRBUS !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
787 görmek ban nasip oldu çok hayran kaldım kanat yapısı süper çok güzel uçak tek kelime ile geçen hafat tayland bangkok da idi suvarnabhumı havalimanına geldi thaı aırwasys hangarınada tanıtımı yapıldı kimbilir belki birgün tip kursunu görmek nasip olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000