02 Şubat 2009, Pazartesi 12:58:00

66 THY PERSONELİ BOŞTA BEKLİYOR

Türk Hava Yolları çağrı merkezi dün gece saat 00.00 itibariyle yeni şirkete devredildi. THY’nin Call Center’da çalışan personellerden 150’si bu sabah yeni işyerleri olan Yer işletme başkanlığında göreve başlarken, 66 kişi ise THY’nin eski call center binasında hiç bir iş yapmadan bekliyor...
  • Call Center'da rezervasyon yaptırmak 1 saatimi aldı. Çalışanlar son derece deneyimsiz, düzgün Türkçe bile konuşamıyor. Özelleştirmekle çok başarısız bir iş yapılımış THY'nin kendisine de 2 tane şikayet yazısı gönderdim.
  • Temel Kotil artık misafir sanatçıdır, öyle sağı solu arayacak değil ya canım.5 çayı yapacak, etrafa gülücükler dağıtacak ,eften püften işlere bakacak ve sonraaaaa....Ziyaretin iyisi kısa olanıdır.TÜRK ATASÖZÜ.
  • SADECE BİR YOLCU OLARAK TEK ŞUNU İSTİYORUM LÜTFEN TEMEL KOTİL BEYFENDİ 10 DAKİKASINI AYIRIPTA ÇAGRI MERKEZİNİ ARASIN VE ABARTISIZ SÖYLÜYORUM BİR SAAT BEKLEMENİN NE DEMEK OLDUGUNU GÖRSÜN İŞCİSİNİMİ ÇIKARMIŞ ÖZELLEŞMİŞMİ BU BENİ BAGLAMAZ AMA SEN ORAYA BİR MÜDÜR OLARAK GELMİŞSEN Kİ GELMİŞSİN BU YENİ PERSONELİ ADAM AKILLI EGİT SONRA ORAYA OTURT BUNU DÜŞÜNMEN LAZIMDI VE ŞUNU SÖYLÜYORUM EGER THY ULAŞAMAZSANIZ DAHA DOGRUSU BEKLEMEYE TAHAMMÜL EDEMİYORSANIZ DİGER ŞİRKETLERİ ARAYIN GERÇEKTEN THY DEN HİÇ Bİ FARKLARI YOK HATTA ARTISI VAR TLF FATURANIZ DAHA AZ GELECEKTİR BEN BU ŞİKAYETİMİ DAHA BAŞKA YERLEREDE BİLDİRDİM AMA BANA GERİ DÖNÜŞ OLMADI BU DA THY FARKI DEMEK Kİ
  • arkadaslar bugun cagrı merk yarın yolcu hızmetlerı 0burgun kargo ondan sonra neresı????..... Siz kaç yılda ne şartlarda turk hava yolları bu prestıjı kazandı satanlar sıze soruyorum.amaç birilerine para kazandırmaksa gıdın beledıyeden ıhale verın alt yapı ıslerını nasıl olsa topragın altında kımse gormez ama bunlar goktekı Turk Bayrağını indiriyor.sayın yonetım 1 gunde kendınızı bıtırdınız haberınız yok cagrı merkz berbat orda calısanlar sadece rezarvasyon yapmıyor daha neler var.Ayrıca kolladıgınız adamlar onumuzde secım var hıcbırı sızın partınıze oy vermeyecek bunu bılın sızın kendı bındıgınız dalı kestınız herkez ıcın hayırlı olsun bu surec.Ama kimse size hakkını helal etmıyor sızde hak hukuk dıye bısey yok. torpıl hava yolları ::::::)
  • dünyada sayılı hava yolu şirketlerinden biri olan bir firma nasıl müşterilerini böyle bir çagrı merkezine emanet edebilir? Amaç müşterilere iyi bir hizmet vermek degilmidir? daha tlf bakıp cevap veremeyen insanlar la nasıl müşteri memnuniyeti saglamayı düşünüyorsunuz.? kimse thy ile uçmak zorunda degil türkiyede uçuş yapan tek firma thy de degil insanla hizmet nerdeyse oradan alır biletini kimse parasıyla rezil olmak istemez unutmayın ki 1 müşteri giderse yanında 10 müşteri gitti demektir.sonuçta bizler degil yine thy kaybedecek bizler otobüs firmalarıyla yada diger hava yolu firmalarıylada seyehat edebiliriz ama bizler olmassak thy hangi yolcuya hizmet verecek çok merak ediyorum???
  • 02 02 2008 tarihinde 444o849 nolu tlf dan rezervasyon yaptırmak istedim fakat çagrı merkezine ulaşmam tam bir saatimi aldı nihayet ulaşabildim ve karşıma çıkan alooooo diyerek cevap verdi pordon isminiz dedigimde şerife diyebildi kendisine neden bir saat bekledigimi sordum ve bilemiyorum dedi bilene sor dedim ve bir beye kadın şikayet ediyor bir saat beklemiş ne diyeyim diyor oda bişeyler de diyor ve bende bunun üzerine şirketimizin hep bu firmayı kulladıgını ve özelliklede elit yolcu oldugumu belirtmeme rağmen şerife iyi o zaman siz bilirsiniz havaalanı veya satış ofisine iptal edebilirsin diye cevap verdi terbiyesiz bi şekilde yani kısaca thy bu kadar seviyesiz personel yakışmıyor
  • Kotil'in istifa ettiği doğru mu? Bu özelleştirme işi çok adamı götürür oradan. Yeni adamlar tam bir felaket. Suç onların değil aslında eğitime gereksiz bir masraf kalemi olarak bakanların. Yazık ki o adamlara özgüvenleri kırılacak. Bakalım günler daha ne şov diyaloglar yaşatacak bizlere.
  • Arabistan havayolunda sigara içenler kırbaçlanıyormuş.Bence Temel Beyde yolcuya cevap veremeyenleri terlikle dövsün.Hee heee hee..Sizi gidi çarıklılar siziiii...
  • bu gece saat 12 de aradım call center'i tam 1,5 saat hatta bekledim antalyaya rezervasyon yaptıracaktım 1,5 saat bekledikten sonra telefonu açan şahısa derdimi anlatmam tam 20 dakika sürdü yazıklar olsun ne halde gelmiş thy
  • su an merak ettgıım ıcın call center ı aradım ve ıstanbul zurıch ıcın bılet rezevarsyonu ıstedım telefonu acan bayan dırek bılet satamadıklarını soyledı mıllerle gıdıcem dedım heeeee dıye cevap verıyo belırtmeden 3 kere beklemeye alıyo devamlı cevaplarıma heee dıye cevap vermekte son bomba adama yardımcı olamıyorum dıyo yanındakıne burda haberı okudum aradım guluyorum su an ınanmayan arasın bı rezervasyon yaptırmak ıstesın cok uzuldum arayın ınsan eskı personelden az ınsan bırakmazmı temel kotıl aramazmı hıc call centerı

THY Call Center’ı devralan Arap sermayesi Assist ve Vodatech gece yarısı 00.00’da göreve başladı. Bir süredir THY Call Center çalışanları tarafından Yalova ve Ankara’da eğitilen  Assist ve Vodatech’in yeni personeli böylece işe başlamış oldu.

Asıl devir tarihi olan 01 Ocak 2009’da yapılmayarak bunun bir ay ötelenmesinin sebebi ise yeni personelin eğitimlerinin bir türlü tamamlanamamış olmasıydı. Aradan geçen bir ayın ardından tamamlanan eğitimlerin sonrasında yeni personel başta Yalova ve Ankara olmak üzere Türkiye’nin çeşitli ilerinde hizmete başladı. Personelin ne derece verimli olacakları da şu anda merak konusu?

THY’nin Call Center’da görevli yapan kendi personeli ise bu sabah yeni görevlerine başladı. 150 personel Cuma günü yapılan yazışmalar ve tebligatlar sonrasında bu sabahtan itibaren Yer Hizmetleri Başkanlığı emrine verilirken, 66 personelin ise ne yapacakları hala merak konusu. 

THY’nin Atatürk Havalimanı B Kapısı’nda bulunan ve bugüne kadar Call Center olarak kullanılan binada şuan da beklemede olan 66 kişi sabah saatlerinden itibaren hiçbir iş yapmadan bekledikleri öğrenildi.

Öte yandan Call Center olarak kullanılan binanın bundan sonrada da ne olarak kullanılacağı da merak edilen konular arasında.

UYARI

66 THY PERSONELİ BOŞTA BEKLİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Misafir ~ 15 yıl önce
Call Center'da rezervasyon yaptırmak 1 saatimi aldı. Çalışanlar son derece deneyimsiz, düzgün Türkçe bile konuşamıyor. Özelleştirmekle çok başarısız bir iş yapılımış THY'nin kendisine de 2 tane şikayet yazısı gönderdim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Temel Kotil artık misafir sanatçıdır, öyle sağı solu arayacak değil ya canım.5 çayı yapacak, etrafa gülücükler dağıtacak ,eften püften işlere bakacak ve sonraaaaa....Ziyaretin iyisi kısa olanıdır.TÜRK ATASÖZÜ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilgilerinize ~ 15 yıl önce
SADECE BİR YOLCU OLARAK TEK ŞUNU İSTİYORUM LÜTFEN TEMEL KOTİL BEYFENDİ 10 DAKİKASINI AYIRIPTA ÇAGRI MERKEZİNİ ARASIN VE ABARTISIZ SÖYLÜYORUM BİR SAAT BEKLEMENİN NE DEMEK OLDUGUNU GÖRSÜN İŞCİSİNİMİ ÇIKARMIŞ ÖZELLEŞMİŞMİ BU BENİ BAGLAMAZ AMA SEN ORAYA BİR MÜDÜR OLARAK GELMİŞSEN Kİ GELMİŞSİN BU YENİ PERSONELİ ADAM AKILLI EGİT SONRA ORAYA OTURT BUNU DÜŞÜNMEN LAZIMDI VE ŞUNU SÖYLÜYORUM EGER THY ULAŞAMAZSANIZ DAHA DOGRUSU BEKLEMEYE TAHAMMÜL EDEMİYORSANIZ DİGER ŞİRKETLERİ ARAYIN GERÇEKTEN THY DEN HİÇ Bİ FARKLARI YOK HATTA ARTISI VAR TLF FATURANIZ DAHA AZ GELECEKTİR BEN BU ŞİKAYETİMİ DAHA BAŞKA YERLEREDE BİLDİRDİM AMA BANA GERİ DÖNÜŞ OLMADI BU DA THY FARKI DEMEK Kİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yok otesı ~ 15 yıl önce
arkadaslar bugun cagrı merk yarın yolcu hızmetlerı 0burgun kargo ondan sonra neresı????..... Siz kaç yılda ne şartlarda turk hava yolları bu prestıjı kazandı satanlar sıze soruyorum.amaç birilerine para kazandırmaksa gıdın beledıyeden ıhale verın alt yapı ıslerını nasıl olsa topragın altında kımse gormez ama bunlar goktekı Turk Bayrağını indiriyor.sayın yonetım 1 gunde kendınızı bıtırdınız haberınız yok cagrı merkz berbat orda calısanlar sadece rezarvasyon yapmıyor daha neler var.Ayrıca kolladıgınız adamlar onumuzde secım var hıcbırı sızın partınıze oy vermeyecek bunu bılın sızın kendı bındıgınız dalı kestınız herkez ıcın hayırlı olsun bu surec.Ama kimse size hakkını helal etmıyor sızde hak hukuk dıye bısey yok. torpıl hava yolları ::::::)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isyankar ~ 15 yıl önce
dünyada sayılı hava yolu şirketlerinden biri olan bir firma nasıl müşterilerini böyle bir çagrı merkezine emanet edebilir? Amaç müşterilere iyi bir hizmet vermek degilmidir? daha tlf bakıp cevap veremeyen insanlar la nasıl müşteri memnuniyeti saglamayı düşünüyorsunuz.? kimse thy ile uçmak zorunda degil türkiyede uçuş yapan tek firma thy de degil insanla hizmet nerdeyse oradan alır biletini kimse parasıyla rezil olmak istemez unutmayın ki 1 müşteri giderse yanında 10 müşteri gitti demektir.sonuçta bizler degil yine thy kaybedecek bizler otobüs firmalarıyla yada diger hava yolu firmalarıylada seyehat edebiliriz ama bizler olmassak thy hangi yolcuya hizmet verecek çok merak ediyorum???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
elit ~ 15 yıl önce
02 02 2008 tarihinde 444o849 nolu tlf dan rezervasyon yaptırmak istedim fakat çagrı merkezine ulaşmam tam bir saatimi aldı nihayet ulaşabildim ve karşıma çıkan alooooo diyerek cevap verdi pordon isminiz dedigimde şerife diyebildi kendisine neden bir saat bekledigimi sordum ve bilemiyorum dedi bilene sor dedim ve bir beye kadın şikayet ediyor bir saat beklemiş ne diyeyim diyor oda bişeyler de diyor ve bende bunun üzerine şirketimizin hep bu firmayı kulladıgını ve özelliklede elit yolcu oldugumu belirtmeme rağmen şerife iyi o zaman siz bilirsiniz havaalanı veya satış ofisine iptal edebilirsin diye cevap verdi terbiyesiz bi şekilde yani kısaca thy bu kadar seviyesiz personel yakışmıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
meraklı ~ 15 yıl önce
Kotil'in istifa ettiği doğru mu? Bu özelleştirme işi çok adamı götürür oradan. Yeni adamlar tam bir felaket. Suç onların değil aslında eğitime gereksiz bir masraf kalemi olarak bakanların. Yazık ki o adamlara özgüvenleri kırılacak. Bakalım günler daha ne şov diyaloglar yaşatacak bizlere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
slipper ~ 15 yıl önce
Arabistan havayolunda sigara içenler kırbaçlanıyormuş.Bence Temel Beyde yolcuya cevap veremeyenleri terlikle dövsün.Hee heee hee..Sizi gidi çarıklılar siziiii...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zuhal ~ 15 yıl önce
bu gece saat 12 de aradım call center'i tam 1,5 saat hatta bekledim antalyaya rezervasyon yaptıracaktım 1,5 saat bekledikten sonra telefonu açan şahısa derdimi anlatmam tam 20 dakika sürdü yazıklar olsun ne halde gelmiş thy

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kenan ~ 15 yıl önce
su an merak ettgıım ıcın call center ı aradım ve ıstanbul zurıch ıcın bılet rezevarsyonu ıstedım telefonu acan bayan dırek bılet satamadıklarını soyledı mıllerle gıdıcem dedım heeeee dıye cevap verıyo belırtmeden 3 kere beklemeye alıyo devamlı cevaplarıma heee dıye cevap vermekte son bomba adama yardımcı olamıyorum dıyo yanındakıne burda haberı okudum aradım guluyorum su an ınanmayan arasın bı rezervasyon yaptırmak ıstesın cok uzuldum arayın ınsan eskı personelden az ınsan bırakmazmı temel kotıl aramazmı hıc call centerı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000