26 Ocak 2016, Salı 11:33:18

65'ten 300'e Türk Hava Yolları

70 yılda 65 uçaklık filoya sahip olan Türk Hava Yolları (THY), son 13 yılda ise filosuna 235 uçak ekledi. İşte THY'nin 100'üncü, 200'üncü ve 300'üncü uçağına ilişkin önemli detaylar...
  • git yagdanlıgı başka yerde yap çok degil birkaç yıl sonra bakalım hala böyle düşünecekmisin trol seni
  • sen britanyanın uşağısın pis kuzeyli. kendini bizimle bir tutma!! yaşasın tam bağımsız irlanda!
  • Burası maalesef hayatı boyunca bir baltaya sap olamamış, bunun sebebini hep başkalarında aramış, işi gücü kuru kuruya eleştirmek olan insanlarla dolu. Birçok otomobil, teknoloji ve alışveriş sitesine üyeyim. Buradaki kadar ciddiyetten uzak insanları başka bir yerde görmedim.
  • Büyük gurur ne mutlu siz THY çalışanlarına başarılarınız daim olsun inşallah. Bu yaştan sonra bizlere gururlanacak bir sebep daha verdiniz tebrik ederiz teşekkür ederiz yolunuz açık olsun.
  • Atmartini daglar inlesin daglar taslar dinlesin ( Ben 2001 aEmekli oldum iki uc kiralik ucaklarla birllikte 100 yuz ucagimiz vardi , Simdi 300. Insallah. 3000 olacak. Temenimiz. Bu. Yalniz. Agirlik. Boeing tipine. Vermek lazim Cumhur baskani. Icin. Mutlaka. Jumbo 747 super serini , arzu ediyoruz saygilar sunuyorum.
  • Tgs ve thy çalışanlarının haklarını yiyerek alındı bu uçaklar. 10 binlerin ahı var elbet bir yerden çıkar. Airbus 330 kargo ve 320 yolcu uçağı pert oldu. Devamı gelir elbet. Ufak tefek hasarlı uçak kazalarını saymıyorum
  • Ryanair kıyaslaması çok âciz olmuş. Konfor, güvenlik ve "İkram" kalitesi konusunda THY tartışılmaz bir seviyede. İkram neden tırnak içinde kıyas yapan kardeşim biliyorsun değil mi? Ryanair'de ikram yok ve hatta tuvaletler bile ücretli olma konusu tartışılan bir şirket. Devlet desteğine gelince daha önceki hükümetler döneminde sanki desteklemiyorlar-mıydı, bu gayet normal uçak üretemezsen iyi operatör olacaksın, tıpkı emirates, qatar, etihad ve hatta AFL gibi. Yapılana bak yapandan ötürü, beğenmiyorsan git Pegasus'la uç veya çalış. Hadi bakalım..
  • Sayın editör , ( bu yorumu da yayinlamayacaksiniz biliyorum )öncelikle yaptığım yorumların yayinlamamanizin sebeblerini çok merak ediyorum. Yaptığım yorumlarda hiçbir hakaret veya küfür içeren bir kelime yok iken sadece ucaklarla ilgili yorum yaptım. Ama yayinlamadiniz öncelikle sizler kamu hizmeti yapmaktasiniz hatirlatmak isterim , dolayısıyla yapılan yorumları yayınlamak durumundasiniz eğer yorum yayınlamak istemiyor iseniz ya yorum kısmını kaldiracaksiniz yada bu kamu hizmetini yapmayacaksiniz. Düşüncelerimizi özgürce ifade edebileceğimiz bir platform olarak görmüştük demek ki yanılmışız. Bundan sonra sizi takip etmemek daha doğrusu. Yorumları yayinlamamaya devam edebilirsiniz.
  • Yorum yap(a)mama hakkı kazandınız!!!!!
  • Tebrikler THY. Nice ucaklar alip büyümeye devam. AK Parti TESEKKÜRLER.

Türk Hava Yolları (THY), 2003 yılı itibariyle başladığı atılımları sonunda 65 uçaklık filosunu 300 uçaklık dev bir filoya dönüştürdü.

Yaptığı sponsorluklar, reklam anlaşmaları ve yeni destinasyonlarıyla 2003 yılında başlayan THY'nin atılım süreci 2016 itibariyle bambaşka bir boyuta ulaştı.

Dünyanın en ünlü sporcularıyla anlaşmalar yapan şirket, dün de yarım milyar dolara yaklaşan dev bir yapımın sponsoru olarak dünyaya adını duyurmuştu.

5 UÇAKTAN 300’E…

Filosunu da dünyadaki rakipleriyle baş edecek seviyeye getirmek için yol belirleyen THY'nin, kurulduğu ilk yılda filosunda; 2 adet King Bird (5 koltuklu), 2 adet Junkers F-13 (4 koltuklu) ve 1 adet ATH-9 (10 koltuklu) olmak üzere 5 uçak bulunuyordu. Kuruluş tarihinden itibaren 70 yıllık süre zarfında 5 uçaklık filosu, 2003 yılı sonunda 65 uçağa yükselmişti.

Bu tarihten sonra Türk Hava Yolları, küresel marka olma yolunda atılımlarına başladı.

2004 yılı sonunda uçak sayısı 65'ten 73'e, yolcu sayısı ise 10 milyondan 12 milyon'a yükselirken 2005 yılı sonunda da uçak sayısı 83'e, yolcu sayısı 14 milyon'a yükseldi. Sonraki yıllarda da THY hem uçak sayısını hem de yolcu sayısını artırmaya devam etti.

THY’nin büyüme planları kapsamında 2023 yılı için 420 uçağın üzerine çıkma hedefi var. Bu hedef doğrultusunda da filosunu her geçen gün büyüten THY, önemli bir kilometre taşını daha tarihine ekleyecek.

Önümüzdeki günlerde test uçuşlarının tamamlanmasıyla İstanbul'a gelecek olan TC-LNC tescilli Airbus A330 tipi uçakla birlikte Türk Hava Yolları üçüncü kez dalya diyerek 300 uçaklık filoya kavuşacak.

THY'NİN 'DALYA'LARI TC-JGU VE TC-JYI

Yakın zamanda yeni bir eşiği daha geçecek olan Türk Hava Yolları, ilk iki dalyasını Boeing tipi uçaklarla gerçekleştirmişti. THY, 100'üncü uçağını 2006 yılı Ağustos ayı sonlarına doğru İstanbul'a getirmişti. TC-JGU tesciline sahip Boeing B737-800 tipi uçağına "100" yazısı giydirilmişti.

İlk dalyadan 6 yıl sonra yani 2012 yılında Türk Hava Yolları ikinci kez dalya diyerek filosunu 200 uçağa çıkardı. TC-JYI tescilli Boeing B737-900ER tipi uçağa ise Tac Mahal, Piramitler, Pisa Kulesi gibi önemli yapıların siluetleri ve 200'üncü uçak yazısı giydirilmişti.



©AirportHaber

65'ten 300'e Türk Hava Yolları

Yorumlar Tüm Yorumlar (65)

hobi ~ 8 yıl önce
git yagdanlıgı başka yerde yap çok degil birkaç yıl sonra bakalım hala böyle düşünecekmisin trol seni

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dublinli ~ 8 yıl önce
sen britanyanın uşağısın pis kuzeyli. kendini bizimle bir tutma!! yaşasın tam bağımsız irlanda!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Carlos ~ 8 yıl önce
Burası maalesef hayatı boyunca bir baltaya sap olamamış, bunun sebebini hep başkalarında aramış, işi gücü kuru kuruya eleştirmek olan insanlarla dolu. Birçok otomobil, teknoloji ve alışveriş sitesine üyeyim. Buradaki kadar ciddiyetten uzak insanları başka bir yerde görmedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cakal carlos ! ~ 8 yıl önce
herkesi kendin gibi goruyorsun demek ki! ve ciddiyetten uzak insanlari baska bir yerde gormediysen, bu siteye girme ve yorum da yapma!
zorla ~ 8 yıl önce
zorla mı tutuyoruz carlos seni? güle güle.
hobi ~ 8 yıl önce
ben anlamadıgım konuda pek yorum yapmam sormak istiyorum bu kanıya nasıl vardın kısmen katılmakla beraber yaptıgın yorum eleştiri sınırını geçmiş
KDS ~ 8 yıl önce
Büyük gurur ne mutlu siz THY çalışanlarına başarılarınız daim olsun inşallah. Bu yaştan sonra bizlere gururlanacak bir sebep daha verdiniz tebrik ederiz teşekkür ederiz yolunuz açık olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siyaset ~ 8 yıl önce
Atmartini daglar inlesin daglar taslar dinlesin ( Ben 2001 aEmekli oldum iki uc kiralik ucaklarla birllikte 100 yuz ucagimiz vardi , Simdi 300. Insallah. 3000 olacak. Temenimiz. Bu. Yalniz. Agirlik. Boeing tipine. Vermek lazim Cumhur baskani. Icin. Mutlaka. Jumbo 747 super serini , arzu ediyoruz saygilar sunuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!! ~ 8 yıl önce
olur hemen verelim siparisi! baska bir arzun?
Tgs personeli ~ 8 yıl önce
Tgs ve thy çalışanlarının haklarını yiyerek alındı bu uçaklar. 10 binlerin ahı var elbet bir yerden çıkar. Airbus 330 kargo ve 320 yolcu uçağı pert oldu. Devamı gelir elbet. Ufak tefek hasarlı uçak kazalarını saymıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 8 yıl önce
Ryanair kıyaslaması çok âciz olmuş. Konfor, güvenlik ve "İkram" kalitesi konusunda THY tartışılmaz bir seviyede. İkram neden tırnak içinde kıyas yapan kardeşim biliyorsun değil mi? Ryanair'de ikram yok ve hatta tuvaletler bile ücretli olma konusu tartışılan bir şirket. Devlet desteğine gelince daha önceki hükümetler döneminde sanki desteklemiyorlar-mıydı, bu gayet normal uçak üretemezsen iyi operatör olacaksın, tıpkı emirates, qatar, etihad ve hatta AFL gibi. Yapılana bak yapandan ötürü, beğenmiyorsan git Pegasus'la uç veya çalış. Hadi bakalım..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1933 vs. 1985 ~ 8 yıl önce
thy'yi üste çıkamak isterken daha da batırıyorsunuz bu açıklamalarla. komik olmayın. bilet fiyatları aynı mı ki konforunu karşılaştırıyorsunuz? siz mecidiyeköy'den bakırköy'e 30 tl taksi parası veriyorsunuz, ben 10 euro'ya dublin'den paris'e uçuyorum. güvenlik konusuna hiç girmiyorum. ryan air tarihinde ölümcül kaza yok!! pek değerli thy'nin istatistik sayfası yüklenmiyor sanırım sizde! ikramı yok demişsiniz. adamlar low cost uçuyor! thy gibi leş ünvanlar peşinde değiller. tipik bir ad hominem savunması yapmışsınız. kendinizi daha çok rezil etmeyin.
THY ~ 8 yıl önce
Thy boyle vizyonsuz giderse batar ... Dunyada yukselen ve inen trendler var.Bu trendler genelde Amerikadan cikip doguya dogru gider.Ryanair ornegi cok guzel bir ornek.Insanlar artik Low-cost ucmak istiyor.Yemegin,Bagajin,Biletin hatta tuvaletin ucretli olmasini istiyor ...cunku baska insanlarin kulandigi servisleri odenek istemiyorlar .... Bu sadece havacilikta deil diger sektorlerdede ayni 'Ikea,Aldi,Dacia ....'. THY kontrolsuz ve sagliksiz buyuyor boyle giderse sonu iyi gozukmuyor ...
Editör'e ~ 8 yıl önce
Sayın editör , ( bu yorumu da yayinlamayacaksiniz biliyorum )öncelikle yaptığım yorumların yayinlamamanizin sebeblerini çok merak ediyorum. Yaptığım yorumlarda hiçbir hakaret veya küfür içeren bir kelime yok iken sadece ucaklarla ilgili yorum yaptım. Ama yayinlamadiniz öncelikle sizler kamu hizmeti yapmaktasiniz hatirlatmak isterim , dolayısıyla yapılan yorumları yayınlamak durumundasiniz eğer yorum yayınlamak istemiyor iseniz ya yorum kısmını kaldiracaksiniz yada bu kamu hizmetini yapmayacaksiniz. Düşüncelerimizi özgürce ifade edebileceğimiz bir platform olarak görmüştük demek ki yanılmışız. Bundan sonra sizi takip etmemek daha doğrusu. Yorumları yayinlamamaya devam edebilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler ~ 8 yıl önce
Yorum yap(a)mama hakkı kazandınız!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK ~ 8 yıl önce
Tebrikler THY. Nice ucaklar alip büyümeye devam. AK Parti TESEKKÜRLER.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lufthansa ~ 8 yıl önce
Lufthansa için Almanların Merkel'e teşekkür ettiğini görebilir misiniz hayır, çünkü beyinlerini kullanıyorlar.
:) ~ 8 yıl önce
ak troller iş başında

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000