26 Haziran 2012, Salı 07:41:37

60 TON YARDIM MALZEMESİ

Türkiye'den yaklaşık 5,2 milyon lira tutarındaki insani yardım malzemesi THY'ye ait kargo uçağıyla yarın Somali'ye gönderilecek.
  • yardim etmek guzelde benim memleketimdeki yardima muhtac ac yatan ayakkabisi bile olmayan cocuklara kim yardim edicek dag okullarinda bilgisayari olmayan okullar ne yapsin herseyimiz tam yardim edelim bizede elbet biri yardim eder.
  • ne oldu ..kimse THY ye laf atmiyor.. bunda daha kulp takamadinizmi? .. Acaba neden?? eyvah eyvah!! ne oldu ki acaba .. hahha
  • THY Kargo kutluyorum, bu tür organizasyonların içinde, MNG, ULS ve ACT yi de görmek isteriz.

 Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın Somali'ye yapılan insani yardıma ilişkin basın açıklaması Başbakanlık Basın Merkezi'nin internet sitesinde yayınlandı.
     

AFAD tarafından Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, TİKA, Emniyet Genel Müdürlüğü, Kızılay, ASELSAN ve Türk Hava Yolları koordinasyonunda Somali'ye insani yardım malzemesi gönderilmesinin planlandığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''59 ton ağırlığında ve yaklaşık 5,2 milyon TL tutarındaki insani yardım malzemesi THY'ye ait kargo uçağı ile 26 Haziran 2012 Salı (yarın) günü Somali'ye gönderilecektir. Gıda, ilaç ve tıbbi malzeme, giyim malzemesi, sondaj malzemeleri ile haberleşme ekip ve ekipmanları içeren insani yardım paketinde ayrıca 400 adet bilgisayar ve 100 adet yazıcı bulunmaktadır. Saat 01.00'da Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan hareket edecek uçağın aynı gün öğlen saatlerinde Somali'nin başkenti Mogadişu'da olması beklenmektedir.

Bu yardımla birlikte bugüne kadar Somali'ye gönderilen yardım malzemelerinin toplamı 22 bin 234 tona, tutarı ise 99,3 milyon liraya ulaşmıştır.'' 

60 TON YARDIM MALZEMESİ

Yorumlar

iyide ~ 12 yıl önce
yardim etmek guzelde benim memleketimdeki yardima muhtac ac yatan ayakkabisi bile olmayan cocuklara kim yardim edicek dag okullarinda bilgisayari olmayan okullar ne yapsin herseyimiz tam yardim edelim bizede elbet biri yardim eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
?? ~ 12 yıl önce
ne oldu ..kimse THY ye laf atmiyor.. bunda daha kulp takamadinizmi? .. Acaba neden?? eyvah eyvah!! ne oldu ki acaba .. hahha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NG ~ 12 yıl önce
THY Kargo kutluyorum, bu tür organizasyonların içinde, MNG, ULS ve ACT yi de görmek isteriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000