20 Haziran 2012, Çarşamba 09:38:03

6 YENİ HAT DAHA

Türk Hava Yolları Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada 6 yeni hat daha açacağını duyurdu.
  • Geçenlerde esenboğa ile ilgili bir haber okumuştum.Esenboğa havalimanı'nın usulararası hava trafik merkezi yapılması konusunda çalışmalar başlamış.Bununla birlikte THY Ankara'dan yurtdışına direk uçuşlarda başlatmış, üstelik büyük uçakların(Airbus A380,Boeing 747-8 v.s.) iniş-kalkışına uygun mevcut paralel pislerden bağımsız havalimanı'nın Güneydoğu kısmına 3. bir pist yapılacağı yönünde haberlerde dolaşıyor.Aslında bana gayet mantıklı geldi bu.Asya Ülkeleri,Suudi Arabistan v.b. ülkelerden Avrupa üzerine uçan şirketler için ,Esenboğa bu şekilde çok güçlü bir ayak olabilir her yönüyle.Bir çok ülkeden,şehirden önce Ankara üzerinde A380,B747 gibi uçakları görebiliriz belki ne dersiniz? :)))
  • Neden turk hava yolları Paris Ankara hattı acmıyor bıktık artık İstanbul dan aktarmayla gitmekten lütfen bunu sayın Ali kıdık gündeme getirsinler hersene aynı çile
  • yeni hatlar acağına önce personeli arttırsın, kim uçucak o hatarda
  • izmir kim yaa:)) iphonenun yeni modelimi?
  • THY HEP BÖYLE YENI HATLAR ACMAKLA HAVAYA GIRECEGINE, TÜRKIYE NIN 3. BÜYÜK SEHRI IZMIRE COK YOGUNLUGUN YASANDIGI DÜSSELDORF TAN ANTALYA VE IZMIRE THY NIN BU TALEBI GÖREREK TARIFELI SEFER ACMASINI BEKLIYORUZ. BU HATLARI GALIBA SUNEXPRESSIN TEKELINE VERDILER. ARTIK THY YERINE ISTANBUL HAVA YOLLARI DIYESIM GELIYOR.
  • esenboğa başlıklı arkadaşa tamamen katılıyorum gün gelecek herkes ankaraya istanbuldan gelmek isteyecek.
  • Sıradakiler A Korunya (İspanya), Abuja (Nijerya), Atlanta (ABD), Atıra (Kazakistan), Buenos Aires (Arjantin), Cibuti, Duala (Kamerun), Gence (Azerbaycan), Harkiv (Ukrayna), Hurgada (Mısır), Kano (Nijerya), Köstence (Romanya), Lahor (Pakistan), Male (Maldivler), Manila (Filipinler), Marsilya (Fransa), Niamey (Nijer), Nuakşot (Moritanya), Oran (Cezayir), Samara (Rusya), Sebha (Libya), Şarm el-Şeyh (Mısır), Tallin (Estonya), Vagadugu (Burkina Faso), Vilnius (Litvanya), Yaunde (Kamerun).
  • Alay etmek için söylemişsiniz ama aslında AHL- SAW arasında tabii ki uçak değil ama helikopter hattı hiç de kötü bir fikir değil. Sürekli yeni hat açan THY filoyu ikiye bölüp bazı uçakları SAW'a konuşlandırabilir. SAW 'a inen transit yolcu helikopterle AHL'ye birkaç dakikada geçtikten sonra oradan kalkan THY uçağına binebilir. Bu tarz uygulama Fransa'nın Nice havalimanı ile Monaco arasında var. THY bu helikopter servisini kendi logosu olan helikopterlerle verebilir ve transit yolcuların toplam bilet ücretine dahil edebilir.
  • Valla ben aslen Ankaralıyım,1994-2000 yılları arasında istanbul'da yaşadım, ne zaman büyük depremi yaşayacağı belli olmayan, hergün en az iki saatimi trafikte geçirdiğim, bir şehirden kendimi tekrar anavatana attığım çok mesut ve bahtiyarım, ama tabii sizin bir de seyrettiğiniz ama doğru dürüst giremediğiniz deniziniz var, olsun bizim sitenin de havuzu var Saygılar
  • Angara'dan hub olmaz; çünkü Angara'ya gitmenin en güzel yani İstanbul'a dönüşü :))))))

 

Türk Hava Yolları, Londra, Manchester ve Birmingham’dan sonra şimdi de İskoçya`nın başkenti Edinburgh seferlerine başlıyor. İstanbul – Edinburgh seferleri 16 Temmuz 2012`den itibaren, Pazartesi, Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri olmak üzere haftada 4 gün karşılıklı olarak icra edilecek.

Türk Hava Yolları ayrıca 2 Temmuz’da Ulan Batur (Moğolistan), 5 Temmuz’da Abidjan (Fildişi sahili), 9 Temmuz’da Aalborg-Billund (Danimarka) ve 18 Temmuz’da Osh (Kırgızistan) olmak üzere 5 yeni hat daha açmayı planlıyor.
Tarifeli sefer gün ve saatleri şöyle olacak;

İstanbul- Edinburgh Kalkış / Varış
Pazartesi, Salı, Perşembe, Cumartesi 09:10 11:40 (TK1343)
Edinburgh -İstanbul Kalkış / Varış
Pazartesi, Salı, Perşembe, Cumartesi 12:40 19:00 (TK1344)

İstanbul- Bişkek Kalkış / Varış
Pazartesi, Çarşamba, Cuma 19:05     03:15  +1  (TK342)
Bişkek- Ulan Batur Kalkış / Varış
Salı, Perşembe, Cumartesi 04:15     10:05         (TK342)
Ulan Batur- Bişkek Departure/Arrival
Salı, Perşembe, Cumartesi 11:05      12:50        (TK343)
Bişkek-İstanbul Kalkış / Varış
Salı, Perşembe, Cumartesi 13:50      16:35        (TK343)

İstanbul-Akra Kalkış / Varış
Salı, Perşembe, Cuma, Pazar 15:20     19:35       (TK631)
Akra-Abidjan Kalkış / Varış
Salı, Perşembe, Cuma, Pazar 20:35     21:45        (TK631)  
Abidjan-İstanbul Kalkış / Varış
Salı, Perşembe, Cuma, Pazar 22:45      08:35 +1 (TK631)

İstanbul-Aalborg Kalkış / Varış
Pazartesi, Çarşamba, Cumartesi 11:15     13:50       (TK1347)
Aalborg_Billund Kalkış / Varış
Pazartesi, Çarşamba, Cumartesi 14:40     15:30        (TK1347)  
Billund-İstanbul Kalkış / Varış
Pazartesi, Çarşamba, Cumartesi 16:20       20:45      (TK1347)

İstanbul-Osh Kalkış / Varış
Pazartesi, Çarşamba, Cumartesi 18:35    02:25  +1  (TK360)
Osh-İstanbul Kalkış / Varış
Salı, Perşembe, Pazar 04:00    06:30        (TK361)

*Tüm saatler yereldir.
*+1: Ertesi gün varış.

Türk Hava Yolları yolcuları biletlerini www.thy.com web sitesinden, 444 0 849 numaralı Çağrı Merkezi’nden veya satış ofislerinden ayırtabilir.

Türk Hava Yolları A.O.
Basın Müşavirliği                                         

 

6 YENİ HAT DAHA

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

anatolia ~ 12 yıl önce
Geçenlerde esenboğa ile ilgili bir haber okumuştum.Esenboğa havalimanı'nın usulararası hava trafik merkezi yapılması konusunda çalışmalar başlamış.Bununla birlikte THY Ankara'dan yurtdışına direk uçuşlarda başlatmış, üstelik büyük uçakların(Airbus A380,Boeing 747-8 v.s.) iniş-kalkışına uygun mevcut paralel pislerden bağımsız havalimanı'nın Güneydoğu kısmına 3. bir pist yapılacağı yönünde haberlerde dolaşıyor.Aslında bana gayet mantıklı geldi bu.Asya Ülkeleri,Suudi Arabistan v.b. ülkelerden Avrupa üzerine uçan şirketler için ,Esenboğa bu şekilde çok güçlü bir ayak olabilir her yönüyle.Bir çok ülkeden,şehirden önce Ankara üzerinde A380,B747 gibi uçakları görebiliriz belki ne dersiniz? :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taner ~ 12 yıl önce
Neden turk hava yolları Paris Ankara hattı acmıyor bıktık artık İstanbul dan aktarmayla gitmekten lütfen bunu sayın Ali kıdık gündeme getirsinler hersene aynı çile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
üye ~ 12 yıl önce
yeni hatlar acağına önce personeli arttırsın, kim uçucak o hatarda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)) ~ 12 yıl önce
izmir kim yaa:)) iphonenun yeni modelimi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BIRDE IZMIRE VE ANTALYA YA YENI HATLAR ACILSA...! ~ 12 yıl önce
THY HEP BÖYLE YENI HATLAR ACMAKLA HAVAYA GIRECEGINE, TÜRKIYE NIN 3. BÜYÜK SEHRI IZMIRE COK YOGUNLUGUN YASANDIGI DÜSSELDORF TAN ANTALYA VE IZMIRE THY NIN BU TALEBI GÖREREK TARIFELI SEFER ACMASINI BEKLIYORUZ. BU HATLARI GALIBA SUNEXPRESSIN TEKELINE VERDILER. ARTIK THY YERINE ISTANBUL HAVA YOLLARI DIYESIM GELIYOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ankaralı ~ 12 yıl önce
esenboğa başlıklı arkadaşa tamamen katılıyorum gün gelecek herkes ankaraya istanbuldan gelmek isteyecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2012'de diğer açılacak hatlar ~ 12 yıl önce
Sıradakiler A Korunya (İspanya), Abuja (Nijerya), Atlanta (ABD), Atıra (Kazakistan), Buenos Aires (Arjantin), Cibuti, Duala (Kamerun), Gence (Azerbaycan), Harkiv (Ukrayna), Hurgada (Mısır), Kano (Nijerya), Köstence (Romanya), Lahor (Pakistan), Male (Maldivler), Manila (Filipinler), Marsilya (Fransa), Niamey (Nijer), Nuakşot (Moritanya), Oran (Cezayir), Samara (Rusya), Sebha (Libya), Şarm el-Şeyh (Mısır), Tallin (Estonya), Vagadugu (Burkina Faso), Vilnius (Litvanya), Yaunde (Kamerun).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baba Muhalefet'e cevap ~ 12 yıl önce
Alay etmek için söylemişsiniz ama aslında AHL- SAW arasında tabii ki uçak değil ama helikopter hattı hiç de kötü bir fikir değil. Sürekli yeni hat açan THY filoyu ikiye bölüp bazı uçakları SAW'a konuşlandırabilir. SAW 'a inen transit yolcu helikopterle AHL'ye birkaç dakikada geçtikten sonra oradan kalkan THY uçağına binebilir. Bu tarz uygulama Fransa'nın Nice havalimanı ile Monaco arasında var. THY bu helikopter servisini kendi logosu olan helikopterlerle verebilir ve transit yolcuların toplam bilet ücretine dahil edebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Angara'dan hub olur ~ 12 yıl önce
Valla ben aslen Ankaralıyım,1994-2000 yılları arasında istanbul'da yaşadım, ne zaman büyük depremi yaşayacağı belli olmayan, hergün en az iki saatimi trafikte geçirdiğim, bir şehirden kendimi tekrar anavatana attığım çok mesut ve bahtiyarım, ama tabii sizin bir de seyrettiğiniz ama doğru dürüst giremediğiniz deniziniz var, olsun bizim sitenin de havuzu var Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esenboğa Kardeşim... ~ 12 yıl önce
Angara'dan hub olmaz; çünkü Angara'ya gitmenin en güzel yani İstanbul'a dönüşü :))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000