19 Temmuz 2013, Cuma 14:21:25

400 UÇAKLA GÖKLERİ FETHEDECEĞİZ!

1933 yılında 5 uçak ve 27 koltuk kapasitesi ile havada ilk adımlarını atan THY, son 10 yılda adeta uçuşa geçerek inanılması güç bir başarıya imza attı. Hedefte ise 400 uçaklık dev filo ile 2020 yılında gökleri fethetmek var...
  • YATAGIN UZERINDEKI CARSAF SUREKLI YENILENIYOR.YATAGA EL ATAN YOK.YATAK DELINIRSE USTUNDEKILER ALTA DUSER...BILMEM ANLATABILDIMMI....
  • Gazikci THY milleti gazziklayan bi havayolu ornegin londradan ist 500ile600 pound bu paraya thialanda bile daha ucuza gidebilin ve boing 777 ile ucuyon thy isea320 veya737 ile ucuyor nalet olsun boyle milli havayoluna
  • ÖNCE TORPİLSİZ İŞE ALMA OLAYINI ÇÖZÜN,MİLLETİN EMEĞİNİ HAKKINI ÇALAN SİZLERSİNİZ İŞDE ,EĞER HÜKÜMETTEN SAĞDAN SOLDAN TANIDIĞIN YOKSA İŞE BİLE HAKKINLA BÜTÜN SINAVLARI VERİP GİREMİYOSUN AMA HAK BU İLLAKİ ÇIKAR VE BENİMDE HAKKIMI ALDINIZ HELAL ETMİYORUM ..
  • Baskanim o kadar ucak personel yatirim vs vs vs .. Bu arada genel mudurluk basta olmak uzere istanbul daki diger ofislerin icler acisi durumuna bir el atsaniz iyi olmaz mi.. Icler acisi sartlarda calisiliyor, otopark yok, acik ofis iyi hos ancak gurultu buyuk sorun, otopark tam bir eziyet. Yakismiyor baskanim koskoca thy ye. Esin dostun binalarini kiralamakla bu sorun cozulmez baskanimm.
  • Ey THY yonetimi, teknikteki çalışanlara bir an önce sahip çık. 15 senesini doduran yuvadan ucuyor. Uçanlar senin A takımın. Yoksa bu rakakmlar hayal olur. Todays tip...
  • LH kaç yolcu taşıdı? ryanair kaç taşıdı? easy jet kaç taşıdı ve THY kaç taşıdı? THY nin ceo su apaçık yalan söylüyor. sonra bu adamlar çıkıp dinden imandan bahsediyor. yalakaları insanların orucuna dil uzatıyor. sizin ne dininiz din nesöylediğin laf ne adamlığınız adamlık. 5 para etmezsiniz.
  • Bir toplantıda Resûlulah sallellahu aleyhi ve sellem etrafındaki sahâbilere birşeyler anlatırken, bir bedevî geldi ve - Kıyâmet ne zaman kopacak? diye sordu. Resûlulah sallellahu aleyhi ve sellem sözünü kesmeyip konuşmasına devam etti. (O kadar ki) oradakilerden kimisi (kendi içinden) "bedevîyi işitti ama, sorusundan hoşlanmadı"; kimisi de " galiba işitmedi" diye durumu yorumladı. Derken Resûlulah sallellahu aleyhi ve sellem, sözünü bitirince -" O, Kıyâmeti soran nerede?" buyurdu. Bedevî; -Benim, buradayım ya Resülellah! dedi. Bunun üzerine Hz. Peygamber; -"Emânet zâyi edildi mi Kıyâmeti bekle!" buyurdu. Bedevî; -emânet nasıl zayi' olur? dedi. Resûlulah sallellahu aleyhi ve sellem de; -" İş, ehil olmayana verildi mi Kıyâmeti bekle!"buyurdu (2)
  • Topçu Hava Yolları durmak yok THY'yi soymaya devammmmmmmmmmmmm!..
  • Arkanızdayız başkanım yapacağız ve herkeste görecek.
  • Al al da yeterli teknik ekibi düşün biraz. Kolay saniliyor araba bakımı gibi sanmakla uçağı yürür sanmak yanlış. Ekipte hatt agirdilerinin dışında fabrikadan çıktığı gibi uçuyor saniyor. Tiptan muhendislikten yüksek eğitimli teknik ekip olmasa işiniz zor. Ucus ekibi de ucus ekibi devam edin böyle...

O Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketlerinden biri… 10 yıl önce yıllık 1,5 milyar dolar ciro, 65 uçak ve yıllık 10 milyon yolcu ile kendi halinde bir şirket olan Türk Hava Yolları (THY) şimdilerde yılda 13 milyar dolarları aşan cirosu, 235 uçağın yer aldığı dev filosu ve 10 yılda 4 kat birden arttırdığı 40 milyonun üzerindeki yolcu sayısı ile rakiplerine adeta parmak ısırtıyor.

THY'nin attığı son adımlar çıtanın bu noktada da kalmayacağını çok net bir şekilde gözler önüne seriyor. Türk Sivil Havacılık tarihinin en büyük uçak alımlarına imza atan şirket, filosuna katmak üzere siparişini verdiği 275 uçağı heyecanla beklerken, sağladığı standartlar ile de 5. yıldıza doğru emin adımlarla koşuyor. Çok kısa zaman içinde bu yıldızı da uçaklarının gövdesine takmayı planlayan şirket, böylelikle dünyadaki 5 yıldızlı 7. havayolu şirketi unvanına sahip olmuş olacak.

Şirket teknik anlamda dünya genelinde yankı bulan dev yatırımların yanı sıra marka değerini ve bilinirliliğini arttırmaya yönelikte çok ciddi atılımlar gerçekleştiriyor. FC Barcelona, Manchester United ve Shakhtar Donetsk gibi dünyaca ünlü spor kulüpleri ile sponsorluk anlaşmaları imzalayarak tüm dünyanın ilgisini üzerine çekerken, reklamlarında oynattığı, Kobe Bryant, Lionel Messi, Caroline Wozniacki ve Youssou N'Dour gibi bir birinden ünlü isimler ile de hafızalarda her daim yer edinmeyi başarıyor...

YOLCU TAŞIMADA AVRUPA İKİNCİSİYİZ!

Haber7 tarafından düzenlenen bir ankette yılın şirketi seçilen Türk Hava Yolları adına ödülü alan Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, son on yıla bakıldığında Türk Hava Yolları'nın geldiği nokta bakımından bu ödülleri hak ettiğini düşündüğünü dile getirerek ''Avrupa ve Dünya ölçeğinde ki bütün sıralamalarda hep yukarı çıkan bir Türk Hava Yolları görüyoruz. En son geçen hafta itibariyle Avrupa'da yolcu taşımada ikinci sıraya geçtik. Bu önemli bir sıralama. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha iyi yerlere gelmek için çaba sarf edeceğiz.Türkiye'nin dış itibarının genişlediği, ekonomisinin büyüdüğü bir ortamda jeopolitik olarak da çok iyi bir yerde olan İstanbul gibi bir noktayı bizde hak ettiği yolcu sayısına ulaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz.'' dedi.

400 UÇAKLIK DEV FİLO İLE GÖKLERİ FETHEDECEK

İleriye dönük alınan kararlar çerçevesinde THY'nin tarihi uçak siparişleri verdiğini ve şu anda 275'e yakın uçağın teslimini beklediklerini ifade eden Topçu, verdikleri uçak siparişlerinin şuan da ki liste fiyatının ise 38 milyar dolar olduğunu söyledi. Topçu, 2020 kadar bu uçakların da bünyeye katılması halinde THY'nin yaklaşık 400 uçaklık dev bir filosunun olacağını ve gökleri adeta fethedeceğini söyledi.

KENDİMİZLE YARIŞIYORUZ!

Bu rakamın attıkları adımların ne kadar büyük olduğunu ve hedeflerinin neler olduğunu çok net bir şekilde ifade ettiğini söyleyen Topçu, '' 2023 vizyonu çerçevesinde 2020 ye kadar olan uçak siparişlerimizi şuana kadar verdik. Tabiki 2023 vizyonumuzu 2008'de ortaya koymuştuk ama birçok revizeden sonra hedefi daha da büyüttük. İnşallah bundan sonra da hedefler geriye doğru değil de daha da büyümeye doğru revize edilir. Çünkü THY şu anda dünya çapında pazardaki rekabet gücünü çok yukarı çıkardı. Rekabet edebiliyoruz, sunduğumuz ürün, hizmet paketi gerçekten rakiplerimizden çok iyi. Tercih ediliyoruz. Öyle bir noktaya geldik ki daha iyi nasıl hizmet veririz noktasında artık kendimizle yarışıyoruz.'' şeklinde konuştu...

UÇULAN ÜLKE KATEGORİSİNDE BİRİNCİYİZ

THY'nin taklit eden değil taklit edilen şirket konumuna geldiğini ve bundan sonrada yapacağı her iyi şeyin ardında THY çalışanlarının olacağını dile getiren Topçu, çıtayı daha iyi noktalara çıkarmak için çalışmaları yoğunlaştırdıklarını belirterek, '' Şu an itibariyle 235 uçakla hizmet veriyoruz. Dünyanın 103 ülkesine uçuyoruz. Bu uçuş ağı bizi dünyada 4. sıraya yükseltiyor. Uçuş ağı bakımından böyle ama uçtuğumuz ülke bakımından birinci sıradayız. Bu birinciliğimizi her ay yeni bir ülke ilave ederek geliştiriyoruz. İnşallah yılsonu itibariyle 115 ülkeye çıkma hedefimiz var. Çünkü çok büyük bir hat kuruldu. Bütün dünyadaki seferlerimizin toplandığı nokta İstanbul'dan bütün dünyaya dağıtım yapıyoruz. '' dedi.

THY'NİN AĞI 22 GLOBAL ŞİRKETİ İSTANBUL'A ÇEKTİ

THY'nin başarısının İstanbul'a da çok ciddi katkı sağladığını ifade eden Topçu, global şirketlerin merkezlerini artık İstanbul'a taşımaya başladığını belirterek, son 2 yılda 22 global şirketin merkezi İstanbul'a taşındığını söyledi. Merkezlerini İstanbul'a taşıyan şirketlerin bir çoğunun Türk Hava Yolları'nın kolay ulaşım sağlayan ağını gördükleri için bu yönde karar aldıklarını sözlerine ekleyen Topçu, ' Artık İstanbul'dan dünyaya ulaşmak, Türkiye'nin herhangi bir şehrinden çok daha kolay bir hale geldi. Çünkü 10 saat batıya uçunca Amerika'ya gidiyorsunuz, doğuya uçtuğunuzda Çin'e gidiyorsunuz, Kuzey'de bütün İskandinav ülkelerine gidebiliyorsunuz. 3 saatlik mesafede uçtuğunuz zaman ise 35 ülkeye ulaşabiliyorsunuz. İstanbul artık dünyanın merkezi gibi oldu.'' dedi.

GEZİ PARKI OLAYLARINDAKİ ''DIŞ GÜÇLER'' İDDİASI

Gezi Parkı olaylarında 3. Havalimanı'na karşı açılan pankartlar ve yapılan eleştiriler ile bu eylemlerin arkasında İstanbul'un dünya uçuş merkezi olmasına karşı çıkan güçlerin olduğu iddialarına yönelik Topçu, ellerinde böyle bir bilginin olmadığını ancak global ortamda her şirketle rekabet ettiklerini ifade ederek, ''Bu rekabet, rekabet ahlakı çerçevesinde yapılan bir rekabet. Yoksa bizim rekabet ahlakının dışına çıktığımız falan yok. Elimizde bir başkasının da bunun dışına çıktığına dair bir veri yok. THY ilk 6 ayda yolcu sayısını hem iç hatlarda hem de dış hatlarda %26 artıran bir hava yolu şirketi. Yoluna karlı olarak devam ediyor. Ne yaptığını biliyor, iyi bir ekibi iyi bir yönetimi var. Herkes canla başla daha iyi yapmak için çalışıyor. Bizde bu rekabet içinde şirketimizi daha iyi bir yere getirmek için çaba sarf ediyoruz. Tabi engellemeler olacak ama bunları aşacak güçteyiz. Ülke olarak güçlüyüz, ekonomimiz gayet iyi gidiyor. Yeter ki enerjimizi içte değil dışta harcayalım. Türkiye'nin bütün kaybı budur. Türkiye'nin içindeki enerjiyi gerçekten büyümesi, gelişmesine harcadığı dönemlere bakın Türkiye sıçramıştır. Son 10 yılda da baktığımız zaman Türk ekonomisi nereden nereye geldi. İşte bunun anlaşılması daha kolaydır.'' dedi.

TÜRKİYE MERKEZ OLACAKSA 3. HAVALİMANI ŞART!

3. Havalimanı'na karşı çıkanların Türkiye'nin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmaktan ziyade çevreci bir mantıkla olaya yaklaştığını dile getiren Topçu, İstanbul'a 3. bir havalimanın şart olduğunu belirterek bunun gerekçelerini şu sözlerle aktardı:

''Bu stratejik bir karardır. Yani ülkelerin ekonomisini, siyasetini etkileyen olaylardır. Havaalanlarının dengeleri nasıl değiştirdiğini zaman zaman görüyoruz. Atatürk havalimanının toplam alanı 10 kilometrekare. Avrupa'da ki küçük havaalanları bile 15 ile 60 kilometrekare arasında değişiyor. Şimdi böyle bir ortamda dünyanın uçuş merkezi olmamız zor. Böyle 10 kilometrelik bir havaalanının İstanbul'u Türkiye'yi taşıması mümkün değil. Biz 2007'den beri Atatürk Havalimanı'nın ne zaman kilitleneceği konusunda görüşler paylaşıyoruz. O yüzden Türkiye gerçekten böyle önemli bir dağıtım merkezi haline gelecekse muhakkak büyük bir havaalanına sahip olması gerekiyor. Bunu da çok hızlı bir şekilde gerçekleştirmesi gerekiyor. Ülkelerin havayollarının rekabet içinde olduğu bir ortamda Türkiye'nin bu yarışın dışına kalması mümkün değil.''

HÜKÜMETİN THY'Yİ SATMA GİBİ BİR NİYETİ YOK

Geçtiğimiz günlerde, bazı basın yayın organlarında ''THY satılıyor'' şeklinde çıkan haberlere yönelik Topçu; ''Biz burada şirketi yöneten kişileriz. Şirketin yüzde 49 sahibi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı. Bugüne kadar bu 49' u özelleştirme konusunda devlet tarafından herhangi bir bilgi bize gelmedi, herhangi böyle bir niyet paylaşılmadı. Bu tamamen bizim dışımızda olan bir konu. Aynı zamanda bu haber yalanlandı ve bildiğim kadarıyla hükümetin yüzde 49'u özelleştirme konusunda herhangi bir niyeti yok.

MESSİ VE BRYANT'LI REKLAM THY'NİN DEĞERİNİ ARTTIRDI

THY'nin yaptığı sponsorluklar ve reklamlarında dünyaca ünlü yıldızları oynatması ile ilgili Topçu, ''Çok iyi bir havayolu şirketi hizmet paketi sunabilirsiniz. Ama önemli olan bunun bir marka haline gelmesi. O markanın değeriyle satılması. Yoksa sürdürülebilir bir rekabet içinde olman söz konusu değil. Biz çok iyi bir ürün ortaya koyuyoruz. Uçaklarımız çok yeni, Avrupa'nın en geniş filosuna sahibiz. Uçuş noktası bakımından çok kısa bir sürede ulaştırma imkanımız var. Ama bunların tanıtılması gerekiyor. Daha önceki THY imajının dışına çıkıp bir marka olmuş THY sunumu gerekiyor. Bu sunumunda yolu tanıtımla oluyor. Bu konuyla ilgili çok çalıştık. İyi firmalarla çalıştık, iyi sponsorluklar yaptık. Bu sponsorluklar sadece THY'yi değil Türkiye'yi tanıtıyor. Bu tanıtım filmlerinin hemen hemen hepsini global televizyonlarda gösterime sunuyoruz. Bugüne kadar yaptığımız bu filmler çok beğenildi. Spor çok seyredilen bir şey olduğu için sporun her dalıyla evlere girmeye çalıştık. Spor üzerinden taraftar kimliğiyle bu işe yanaşıldı. Bizde bunu iyi değerlendirdik. Bu da THY'nin marka değerini yükseltti. Çünkü markalı markasız ayrımını ortaya koyduğumuz zaman marka olayı kaliteyi de, karlılığı da etkileyen bir konu. Her zaman daha iyisini yapmaya çalışıyorsun, müşteri memnuniyetine önem veriyorsun. Bizim iddiamız bize bir kere binen yolcunun bir daha tercih etmesiydi. Biz bunu sponsorluklarla başarmış olduk. Bugün artık THY ile uçtum demek bir statü getiriyor. Ama daha iyiyi yapmak için kendi içimizde çaba sarf ediyoruz. Yeni tanıtım filmleri konusunda da çalışmaya devam ediyoruz.'' dedi.

AKLIMIZA GELENİ OYNATIRIZ

''Aklınızda, reklam filimlerinde oynatmayı düşündüğünüz ama bir türlü oynatmadığınız bir isim var mı?'' şeklindeki soruya Topçu, (gülerek) ''aklımıza kim gelirse oynatırız'' cevabını verdi.

BİLET FİYATLARINA MÜDAHALE SÖZ KONUSU DEĞİL

THY'nin bilet fiyatları ile ilgili politikasına yönelik, dinamik bir talebe göre fiyat politikaları olduğunu ve gelir yönetimi konusunda bu fiyatları bilgisayarların otomatik olarak verdiğini ifade eden Topçu;'' Fiyat konusunda herhangi bir kişinin müdahalesi söz konusu değil. Geçen yıl 250 binin üzerindeki yolcumuzu her şey dahil 49 liraya uçurduk. Bunlar daha önceden alma şartıyla alınan biletler. Zaman kısıtlaması olmayan vatandaşlarımız bu biletleri kullanıyorlar. THY'nin her an promosyon ücretleri var. Takip edildiği zaman yurt içi yurt dışı bu tip promosyonlar yapıyoruz. Ama tabi ticari bir şirket olduğu için kar etmesi gerekiyor. Kar etmediği zaman hem kaliteyle ilgili hem de ulaşım imkânlarını kolaylaştırmak konusunda gelir yönetim politikalarını aktif olarak uygulamaya devam ediyoruz.'' dedi

YÖRESEL ÜRÜNLER SUNULMAYA DEVAM EDECEK

THY olarak asıl misyonlarının yolcuya hizmet olduğunu ve yolcuya hizmet ederken de bu ülkenin değerlerini göstermek için çaba sarf ettiklerini söyleyen Topçu;

''Bu konuyla ilgili de ilk önce ülkemizin çayını ikram ettik, 2003'ten beri THY de artık yerli çay içiliyor. Ondan sonra üzümü tanıttık, fındık ikram etmeye başladık, en son Malatya kayısısını bütün yolcularımıza tanıtımını yapıyoruz. Bu da Türkiye'nin ne kadar zengin tatlara sahip olduğunu talep arttırmaya da ciddi katkıları olduğunu düşünüyoruz.'' dedi. Topçu, bu tip stratejik ve yöreye katkı yapan ürünleri uçaklarda sunmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi. (Haber7)

400 UÇAKLA GÖKLERİ FETHEDECEĞİZ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

TEKNIK ~ 11 yıl önce
YATAGIN UZERINDEKI CARSAF SUREKLI YENILENIYOR.YATAGA EL ATAN YOK.YATAK DELINIRSE USTUNDEKILER ALTA DUSER...BILMEM ANLATABILDIMMI....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Gazikci THY milleti gazziklayan bi havayolu ornegin londradan ist 500ile600 pound bu paraya thialanda bile daha ucuza gidebilin ve boing 777 ile ucuyon thy isea320 veya737 ile ucuyor nalet olsun boyle milli havayoluna

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İŞSİZ PİLOT ~ 11 yıl önce
ÖNCE TORPİLSİZ İŞE ALMA OLAYINI ÇÖZÜN,MİLLETİN EMEĞİNİ HAKKINI ÇALAN SİZLERSİNİZ İŞDE ,EĞER HÜKÜMETTEN SAĞDAN SOLDAN TANIDIĞIN YOKSA İŞE BİLE HAKKINLA BÜTÜN SINAVLARI VERİP GİREMİYOSUN AMA HAK BU İLLAKİ ÇIKAR VE BENİMDE HAKKIMI ALDINIZ HELAL ETMİYORUM ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baskanim ~ 11 yıl önce
Baskanim o kadar ucak personel yatirim vs vs vs .. Bu arada genel mudurluk basta olmak uzere istanbul daki diger ofislerin icler acisi durumuna bir el atsaniz iyi olmaz mi.. Icler acisi sartlarda calisiliyor, otopark yok, acik ofis iyi hos ancak gurultu buyuk sorun, otopark tam bir eziyet. Yakismiyor baskanim koskoca thy ye. Esin dostun binalarini kiralamakla bu sorun cozulmez baskanimm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baskanına ~ 11 yıl önce
İş buldun da böyle saçma şeylere mi kafana takıyosun sen hiç bilir misin yıllarca işsizlik nedir?
teknik ~ 11 yıl önce
Ey THY yonetimi, teknikteki çalışanlara bir an önce sahip çık. 15 senesini doduran yuvadan ucuyor. Uçanlar senin A takımın. Yoksa bu rakakmlar hayal olur. Todays tip...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tyler ~ 11 yıl önce
LH kaç yolcu taşıdı? ryanair kaç taşıdı? easy jet kaç taşıdı ve THY kaç taşıdı? THY nin ceo su apaçık yalan söylüyor. sonra bu adamlar çıkıp dinden imandan bahsediyor. yalakaları insanların orucuna dil uzatıyor. sizin ne dininiz din nesöylediğin laf ne adamlığınız adamlık. 5 para etmezsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadisten günümüz ~ 11 yıl önce
Bir toplantıda Resûlulah sallellahu aleyhi ve sellem etrafındaki sahâbilere birşeyler anlatırken, bir bedevî geldi ve - Kıyâmet ne zaman kopacak? diye sordu. Resûlulah sallellahu aleyhi ve sellem sözünü kesmeyip konuşmasına devam etti. (O kadar ki) oradakilerden kimisi (kendi içinden) "bedevîyi işitti ama, sorusundan hoşlanmadı"; kimisi de " galiba işitmedi" diye durumu yorumladı. Derken Resûlulah sallellahu aleyhi ve sellem, sözünü bitirince -" O, Kıyâmeti soran nerede?" buyurdu. Bedevî; -Benim, buradayım ya Resülellah! dedi. Bunun üzerine Hz. Peygamber; -"Emânet zâyi edildi mi Kıyâmeti bekle!" buyurdu. Bedevî; -emânet nasıl zayi' olur? dedi. Resûlulah sallellahu aleyhi ve sellem de; -" İş, ehil olmayana verildi mi Kıyâmeti bekle!"buyurdu (2)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Efendim? ~ 11 yıl önce
Bunum bi Turkce altyazilisi var mi?
Blueman ~ 11 yıl önce
Topçu Hava Yolları durmak yok THY'yi soymaya devammmmmmmmmmmmm!..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 11 yıl önce
Arkanızdayız başkanım yapacağız ve herkeste görecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
altyapi dusun ~ 11 yıl önce
Al al da yeterli teknik ekibi düşün biraz. Kolay saniliyor araba bakımı gibi sanmakla uçağı yürür sanmak yanlış. Ekipte hatt agirdilerinin dışında fabrikadan çıktığı gibi uçuyor saniyor. Tiptan muhendislikten yüksek eğitimli teknik ekip olmasa işiniz zor. Ucus ekibi de ucus ekibi devam edin böyle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dedikleriniz ~ 11 yıl önce
bu ifadeleriniz her ne kadar doğru ise de, haklılığınızı diğer meslek grupları ile kıyaslamak sureti ile kanıtlayamazsınız. ekmek parası kazanılan her meslek grubunun bir haysiyeti ve onuru vardır, tamam teknisyenliğin hele uçak teknisyenliğinin önemini sorunlarını biliyoruz ama bu ifadeler ile olmaz. o zaman da sana derler ki, git sende özel muayenehane aç veya mühendis gibi büro aç derler, kalırsın öyle, olmaz, umarım bir gün sorunlarınızın çözümü ile birlikte sizler de hak ettiğiniz yere gelirsiniz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000