03 Mart 2012, Cumartesi 11:30:06

346 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ...

3 Mart 1974 tarihinde Türk Hava Yolları uçağının düşmesi sonucu 346 kişi hayatını kaybetmişti...
  • Gerçekten Havacılık tarihinin en trajedik kazası olduğunu düşünüyorum.Mcdonnell douglas firmasının o dönem en prestijli uçağı olan DC 10 kazadan 2 yıl öncesinde American Airlines Havayolları uçağında aynı sorun yaşanmış olup yani kargo kapağı iyi kilitlenmediğinden uçmuştur.Fakat Amerikan Airlines Şanslıydı uçağın pilotu zorda olsa uçağı indirmeyi başarmıştır.Fakat Türk Hava Yolları aynı şansa sahip olamamıştır ne yazıkki.Sonuçta ilk kazadan tedbir almayan ve sorumlu olan Mcdonnell douglas firmasıdır.Belki önceden önlem alınsaydı bunlar yaşanmayacaktı.Malesef şirket o mahsum insanlar öldükten sonra tüm DC 10 larda kargo kapaklarında yeni düzenleme yapmıştır.Zaten 1998 yılında Boeing sirketi almıştır.Ölenleri saygıyla anıyorum.
  • Nejat Berkoz Oral Ulusman Erhan Ozer Hayri Tezcan Engin Ucoklar Ayse Bilgili Rana Altinay Sibel Sahin Nilgun Yilmazer Fatma Barka Naciye Sonmez Sema Hidir Hepsinie Allah'tan Rahmet diliyorum
  • bu kazayı parisde yaşayan bir akrabama net olarak anlatmıştı yaşda çok büyüktür.. dc 10 modeli uçağın düşme sebebi arka cargo kapağının tam olarak kapanmadığını o zamanki sistemlerde gelişmediği içinde pilotun cocpitte ekranlarda herhangi bir uyarı sinyal almaması sonucu kalkıştan hemen sonra yüksek basınçla cargo açılıyor büyük bir cargo kapağıdır açılıyor ve uçak malesef düşüyor pilot mücaleke etmesine rağmen uçağı döndürüp indiremiyor havaalanına paris orly.. hem üretici firma mcdonald douglas firmasının suçu var hem de havalanı yer görevlisinin cargo kapağının tam olarak kapandığını kontrol etmemesinde kaynaklanan son derece üzücü bir kaza..
  • McDonnell Douglas imalatı olan A310-10 uçağımızın kargo kapısının kapanmasında ki; problem gerçekte kilitin dili yerine oturmadığı halde kapının dıştan kapanmış gibi gözüküp pilot mahallinde de kapanmış gibi kapı açık ikazının verilmemesi idi. Douglas modifikasyon ve kapama prosedürü çıkarmış fakat modifikasyonu sanırım kötü reklam olmasın diye Alert( Mod tatbiki için Tarih veya uçuş saati verilerek uçuşun sonlandırılması) yaptırmamıştı. Bu hatası korkunç kazaya ve kendininde verdiği tazminatlar ve itibar kaybı sebebi ile en büyük uçak imalatçısı iken küçülmesine neden oldu. Allah ölenlere rahmet geride kalanlara sabır versin.
  • bu kaza dünya'da Terörizm ya da çarpışma kaynaklı olmayan kazalarda, 1985'deki Japon Havayolları kazasının arkasından hala ikinci sırada gelir. avrupa'da THY'nin imajı bu kazayla yerle bir olmuştur.hala çeşitli sponsorluklar ve sevimliliklerle bu imaj düzeltilmeye çalışılmaktadır.
  • Bu uçak Boeing 747 ye rakip olarak üretilen içinde asansor sistemi bulunan Tri-jet öncülerinden o dönemin en iyi uçaklarından biri olarak gösterilmiş THY avrupada ilk bu uçağı kullanan şirket olmuştur. Fakat yakın bır geçmişte American Airlines ait bir DC-10 kargo kapısında aynı arıza sonucu çok büyük bir tehlike atlatmıstı fakat o ucakta hidrolikler boşalmadığı için uçak kontrolünü kaybetmemiştir. Birçok iletişim sorunları sonuçu ortaya çıkan bir kaza olmuştur. Thy alt yapısı bu uçağı uçurmaya yetecek kadar güçlü olmadığı halde almıştır. Bu uçağın en büyük rakibi L-1011 Tri-Jet olmuştur ve güvenlik anlamında dünyadaki en güvenli uçaklardan biri olmuştur uçtuğu sürece keşke Thy onu almış olsaydı bu kaza yaşanmamış olsaydı...
  • bu kaza o yıllarda her ay bir suikast gerçekleştiren asalanın parmağı olduğuda söylenmiştir.
  • BASTA ORAL ULUSMAN OLMAK UZERE HAYATLARINI KAYIP EDEN TUM THY PERSONELINE ALLAHTAN RAHMET DILIYORUM BU VESILE ILE TABIKI TUM OLENLERDE DAHIL
  • n.g. kanalında bu kazayı incelemişlerdi,bu olaydan birkaç ay önce abd de olmuştu aynı şekilde arka kargo kapısının kopması şeklinde onda da kabin çökmüştü o uçak indi ama malesef THY inemedi çünkü öteki uçaktaki yolcu sayısı az olduğu için kabinin çökmesi az oldu,sistemler kontrol edilecek durumdaydı hala ama,iptal edilen bir uçuşun yolcularıda bu uçuşa yönlendirildiği için uçaktaki yolcu sayısıyla birlikte kabin çökmesi de daha fazla hasar verdi,son anlarında dalışı yavaşlatmışlar ama yeterli olmamış malesef..Mekanları cennet olsun..
  • O UCAK BUZLANMADAN DUSMEDI,KOKPITTEKI OTOPSIDE PILOTLAR DA BULUNAN ALKOL UCAGIN BUZLANMASINI ONLIYECEK KADR PROMILLIYDI. ARSIVLERI ACIN,HERKES GORSUN,UCUS ISLETMEDE KILITLI ODANIN ACILMASI LAZIM ARTIK! KORSAKOV VLAD.
Kazanın 38. yıldönümünde akıllara tekrar o zor anlar geldi

Tarih 3 Mart 1974'ü gösterdiğinde Türk Hava Yolları'nın MD tipi 981 sefer sayılı yolcu uçağı İstanbul'dan kalkarak Paris'e uçtu. Buradan da yolcularını alan THY uçağının yeni rotası İngiltere'nin Londra şehriydi. Ancak, uçak rotasına varamadan yük kapısının düşük basınç sonucu patlaması nedeniyle Paris'in kuzeyindeki Ermenonville Ormanı'na düşmüştü.

Bu acı kazada 13'ü mürattebat tam 346 kişi hayatını kaybetmiş ve bugün itibariyle dünya havacılık tarihinin en büyük 5. kazası olarak kayıtlara geçmişti. Uçağın düşmesine üretici firma olan McDonnell Douglas'ın uçağın arka bagaj kapısındaki yapım hatasının neden olduğu anlaşılmıştı. Daha sonra MD DC-10 tipindeki tüm uçaklar kontrol altına alınmıştı.

İşte bu kazanın üzerinden tam 38 yıl geçmesine rağmen ölenlerin ailelerinin akıllarından hiç çıkmadı.

İşte bu acı kazayla ilgili bazı detay ve fotoğrafların olduğu slayt video:


346 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 12 yıl önce
Gerçekten Havacılık tarihinin en trajedik kazası olduğunu düşünüyorum.Mcdonnell douglas firmasının o dönem en prestijli uçağı olan DC 10 kazadan 2 yıl öncesinde American Airlines Havayolları uçağında aynı sorun yaşanmış olup yani kargo kapağı iyi kilitlenmediğinden uçmuştur.Fakat Amerikan Airlines Şanslıydı uçağın pilotu zorda olsa uçağı indirmeyi başarmıştır.Fakat Türk Hava Yolları aynı şansa sahip olamamıştır ne yazıkki.Sonuçta ilk kazadan tedbir almayan ve sorumlu olan Mcdonnell douglas firmasıdır.Belki önceden önlem alınsaydı bunlar yaşanmayacaktı.Malesef şirket o mahsum insanlar öldükten sonra tüm DC 10 larda kargo kapaklarında yeni düzenleme yapmıştır.Zaten 1998 yılında Boeing sirketi almıştır.Ölenleri saygıyla anıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Nejat Berkoz Oral Ulusman Erhan Ozer Hayri Tezcan Engin Ucoklar Ayse Bilgili Rana Altinay Sibel Sahin Nilgun Yilmazer Fatma Barka Naciye Sonmez Sema Hidir Hepsinie Allah'tan Rahmet diliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu kazayı parisde yaşayan bir akrabama net olarak anlatmıştı yaşda çok büyüktür.. dc 10 modeli uçağın düşme sebebi arka cargo kapağının tam olarak kapanmadığını o zamanki sistemlerde gelişmediği içinde pilotun cocpitte ekranlarda herhangi bir uyarı sinyal almaması sonucu kalkıştan hemen sonra yüksek basınçla cargo açılıyor büyük bir cargo kapağıdır açılıyor ve uçak malesef düşüyor pilot mücaleke etmesine rağmen uçağı döndürüp indiremiyor havaalanına paris orly.. hem üretici firma mcdonald douglas firmasının suçu var hem de havalanı yer görevlisinin cargo kapağının tam olarak kapandığını kontrol etmemesinde kaynaklanan son derece üzücü bir kaza..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
McDonnell Douglas imalatı olan A310-10 uçağımızın kargo kapısının kapanmasında ki; problem gerçekte kilitin dili yerine oturmadığı halde kapının dıştan kapanmış gibi gözüküp pilot mahallinde de kapanmış gibi kapı açık ikazının verilmemesi idi. Douglas modifikasyon ve kapama prosedürü çıkarmış fakat modifikasyonu sanırım kötü reklam olmasın diye Alert( Mod tatbiki için Tarih veya uçuş saati verilerek uçuşun sonlandırılması) yaptırmamıştı. Bu hatası korkunç kazaya ve kendininde verdiği tazminatlar ve itibar kaybı sebebi ile en büyük uçak imalatçısı iken küçülmesine neden oldu. Allah ölenlere rahmet geride kalanlara sabır versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu kaza dünya'da Terörizm ya da çarpışma kaynaklı olmayan kazalarda, 1985'deki Japon Havayolları kazasının arkasından hala ikinci sırada gelir. avrupa'da THY'nin imajı bu kazayla yerle bir olmuştur.hala çeşitli sponsorluklar ve sevimliliklerle bu imaj düzeltilmeye çalışılmaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu uçak Boeing 747 ye rakip olarak üretilen içinde asansor sistemi bulunan Tri-jet öncülerinden o dönemin en iyi uçaklarından biri olarak gösterilmiş THY avrupada ilk bu uçağı kullanan şirket olmuştur. Fakat yakın bır geçmişte American Airlines ait bir DC-10 kargo kapısında aynı arıza sonucu çok büyük bir tehlike atlatmıstı fakat o ucakta hidrolikler boşalmadığı için uçak kontrolünü kaybetmemiştir. Birçok iletişim sorunları sonuçu ortaya çıkan bir kaza olmuştur. Thy alt yapısı bu uçağı uçurmaya yetecek kadar güçlü olmadığı halde almıştır. Bu uçağın en büyük rakibi L-1011 Tri-Jet olmuştur ve güvenlik anlamında dünyadaki en güvenli uçaklardan biri olmuştur uçtuğu sürece keşke Thy onu almış olsaydı bu kaza yaşanmamış olsaydı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu kaza o yıllarda her ay bir suikast gerçekleştiren asalanın parmağı olduğuda söylenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
BASTA ORAL ULUSMAN OLMAK UZERE HAYATLARINI KAYIP EDEN TUM THY PERSONELINE ALLAHTAN RAHMET DILIYORUM BU VESILE ILE TABIKI TUM OLENLERDE DAHIL

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
n.g. kanalında bu kazayı incelemişlerdi,bu olaydan birkaç ay önce abd de olmuştu aynı şekilde arka kargo kapısının kopması şeklinde onda da kabin çökmüştü o uçak indi ama malesef THY inemedi çünkü öteki uçaktaki yolcu sayısı az olduğu için kabinin çökmesi az oldu,sistemler kontrol edilecek durumdaydı hala ama,iptal edilen bir uçuşun yolcularıda bu uçuşa yönlendirildiği için uçaktaki yolcu sayısıyla birlikte kabin çökmesi de daha fazla hasar verdi,son anlarında dalışı yavaşlatmışlar ama yeterli olmamış malesef..Mekanları cennet olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
O UCAK BUZLANMADAN DUSMEDI,KOKPITTEKI OTOPSIDE PILOTLAR DA BULUNAN ALKOL UCAGIN BUZLANMASINI ONLIYECEK KADR PROMILLIYDI. ARSIVLERI ACIN,HERKES GORSUN,UCUS ISLETMEDE KILITLI ODANIN ACILMASI LAZIM ARTIK! KORSAKOV VLAD.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000