04 Haziran 2009, Perşembe 08:41:16

30 yıldır bilet biriktiriyor

Türkiye’den Kıbrıs’a ilk seyahatini 1979 yılında gerçekleştiren Semine Duygun, o günden bugüne kadar kullandığı tüm uçak biletlerini bir kolleksiyonda topladı.
  • takdim edildi
  • Türkiye’den Kıbrıs’a ilk uçak yolculuğunu 1979’da gerçekleştiren ve o günden itibaren, içerisinde birçok KTHY biletininde bulunduğu uçak biletlerini biriktirmeye başlayan Semine Duygun, bayram öncesi KTHY Genel Müdürlüğü’nde misafir edildi. 25 Kasım Çarşamba günü, Kıbrıs’a gelişinin 30. yılını kutlayan ve 42. kez Kuzey Kıbrıs’ı ziyarete gelen Duygun, çalışıp kazandığı paralarla aldığı biletlerin kendisi için önem taşıdığını, uçak biletlerini anılara sahip çıkmak adına saklamaya başladığını ve bunun zamanla bir koleksiyona dönüştüğünü söyledi. Duygun’a KTHY Ticaret Başkanı Ecevit ALPER tarafından, KTHY’na göstermiş olduğu ilgiden dolayı bir plaket ve KTHY’nin maket uçağı takdi
  • benimde bagaj etiketlerim biniş kartlarım biletlerim hep duruo hiç atmadım :)
  • Ben de bagaj etiketlerini biriktiriyorum :)
  • cok gzl ..benim de 290i gecen binis kart koleksyionum var :)
  • Hiç kimsenin aklına gelmeyen bir koleksiyon değil malesef... Ben de şu ana kadar ki biniş kartlarımdan oluşan bir koleksiyon hazırlıyorum...

Uçak biletleri koleksiyonu içerisinde, Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY), Türk Hava Yolları (THY), Noble Air ve İstanbul Hava Yolları’nın (İHY) biletleri var.

30 yıldır Kıbrıs’a gelip gittiğini ve uçak biletlerini biriktirerek koleksiyonculuğa başladığını anlatan Duygun, Kıbrıs’a çok değer verdiğini, sürekli Kıbrıs’ta olduğu için gençliğinin de Kıbrıs’ta geçtiğini söyledi.

Hiç kimsenin aklına gelmeyen bir koleksiyon yaptığına inandığını kaydeden Duygun, ilk koleksiyonuna Kıbrıs’ta başladığını belirtti. Uçak biletleri koleksiyonunun yanında yine Kıbrıs’tan 30 yıl önce aldığı bebekleri de koleksiyonuna kattığını ifade eden Duygun, bu bebeklerin şu anda İstanbul’da oyuncak müzesinde sergilendiğini belirtti.

Semine Duygunİstanbullu olduğunu ve sürekli Kıbrıs’a gidip geldiğini anlatan Duygun, Denizkızı Otel’in sürekli müşterisi olduğu için kendisine otel tarafından bir teşekkür belgesi de verildiğini anlattı.

Semine Duygun, “Ben, Kıbrıs’a kumar oynamaya gelmiyorum. Sadece gezmeye geliyorum. Deniz Kızı’na sürekli geliyorum ve bugüne kadar 30’uncu gelişim. Her gelişimde çok heyecanlanıyorum ve İstanbul’da tanıdığım herkese sürekli Kıbrıs’ı tavsiye ediyorum” dedi.

Duygun, artık pek fazla uçak bileti biriktiremeyecek. Çünkü dünyada bir çok hava yolu şirketi, eski klasik bilet uygulamasından vazgeçti; yerine internet ortamından e-bilet veriyor ve bunlar da beyaz kağıttan başka birşey değil.

(Kıbrıs Gazetesi)

30 yıldır bilet biriktiriyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
takdim edildi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Türkiye’den Kıbrıs’a ilk uçak yolculuğunu 1979’da gerçekleştiren ve o günden itibaren, içerisinde birçok KTHY biletininde bulunduğu uçak biletlerini biriktirmeye başlayan Semine Duygun, bayram öncesi KTHY Genel Müdürlüğü’nde misafir edildi. 25 Kasım Çarşamba günü, Kıbrıs’a gelişinin 30. yılını kutlayan ve 42. kez Kuzey Kıbrıs’ı ziyarete gelen Duygun, çalışıp kazandığı paralarla aldığı biletlerin kendisi için önem taşıdığını, uçak biletlerini anılara sahip çıkmak adına saklamaya başladığını ve bunun zamanla bir koleksiyona dönüştüğünü söyledi. Duygun’a KTHY Ticaret Başkanı Ecevit ALPER tarafından, KTHY’na göstermiş olduğu ilgiden dolayı bir plaket ve KTHY’nin maket uçağı takdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
benimde bagaj etiketlerim biniş kartlarım biletlerim hep duruo hiç atmadım :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ben de bagaj etiketlerini biriktiriyorum :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
cok gzl ..benim de 290i gecen binis kart koleksyionum var :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hiç kimsenin aklına gelmeyen bir koleksiyon değil malesef... Ben de şu ana kadar ki biniş kartlarımdan oluşan bir koleksiyon hazırlıyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000