25 Şubat 2013, Pazartesi 08:20:15

3. HAVALİMANINA 3D TEKLİFİ

ABD Başkanı Obama'nın, ''Birliğin Durumu'' konuşmasında ''Geleceğin Sanayi Devrimi'' şeklinde ifade ettiği, 3 boyutlu (3D) tasarım ve yazıcı teknolojisi alanında Türkiye'de hizmet veren firma, 1994 yılından beri faaliyette bulunuyor.
  • 3.Havalimanı Yapım ve İşletme işi zaten 3 boyutlu... 1.si bu işi Tav alacak ve inşasını yapacak.. 2.si bu işi IC içtaş alacak ve inşasını yapacak 3.sü bu işi THY alacak IC içtaş yapacak başka boyutuna gerek varmı bu işin .....??
  • 3D yazıcı, geleceğin teknolojisi. duymayan bilmeyen varsa 10 yıl içinde hayatın içine bomba gibi düşcek. bildiğimiz tüm ticari faaliyetleri değiştirecek! inanılmaz bir gelişme. üretim ve nakliye mantığı tamamen yıkılıp yeniden kurulacak. her ev bir fabrika olacak (gelişmiş ülkeleri kast ediyorum tr dahil değil) fabrikaların çoğu iflas edecek. dizayn ve tasarım firmaları ve bu işlerde çalışanlar el üstünde tutulacak. 3d yazıcılara hammadde üretenler ancak hayatta kalacak. obama doğru söylüyor yeni sanayi devrimi kapıda!

90 Hızlı İmalat Teknolojileri AŞ Genel Müdürü Burak Pekcan, 3D teknolojisi ile bir nevi firmaların ürün geliştirme ve Ar-Ge merkezi gibi çalıştıklarını belirterek, ''Türkiye'de kendi ürününü geliştiren, hatta Ar-Ge ekibi olmayan sadece projesi olan firmalar geliyor ve 3D teknolojisi ile ürünü istekleri doğrultusunda geliştiriyoruz'' dedi.

İnşaat sektöründe son yıllarda yapılacak projenin 3 boyutlu olarak takip edilebilmesi veya her gelişmede geriye bilgi verip en son güncel dataların alınmasının sağlanması için dünyada 3 boyutlu teknolojilerin kullanılmaya başlandığını ifade eden Pekcan, ''Bir ihaleye teklif verilirken o ihaleyi 3 boyutlu olarak görselleştirip 'ben bunu yapacağım' diyor, öyle teklif veriyorsunuz. Bu ihaleler havaalanı ihaleleri, endüstriyel tesis ihaleleri, yani büyük tesisler. İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı ihalesine de 3 boyutlu olarak teklif verilmesi gerekiyor ki, verilen sözler ile tesis farklı olmasın. Yakın gelecekte de kamuda da tüm projelerin 3 boyutlu olarak ihale edileceğini ve isteneceğini düşünüyorum'' öngörüsünde bulundu.
Türkiye'nin ihraç ettiği, tekstil sektörü hariç hemen hemen tüm sektörlerde 3D ürün geliştirme teknolojilerinin kullanıldığının altını çizen Pekcan, şöyle konuştu:

''Bunlar elle tutulur, savunma sanayinde kullanılan ürünler. Örneğin THY uçak koltuklarını üretmek için şirket kurdu, onların da prototiplerini biz yaptık. Fiat Fiorino yapılırken 3 boyutlu tasarım süreci sonrasında bir adet prototip üretiliyor. Biz bu araç için plastik olarak torpido, tampon vesaire birçok parça ürettik.

Bir otobüs firması fuara gidecekti, ama otobüsün ön konsolu yetişmemiş, bunu biz ürettik. İlk giden 5-10 arabaya bizim ürettiğimiz ürünler takıldı, kullanıldı. Karsan'ın New York taksi projesinde detay parçalarını biz yaptık, projede aktif olarak yer aldık. Prototip parçalarını biz ürettik. Biz fotokopici gibiyiz, bize 3 boyutlu ne data yollarsanız, biz basıp yollarız size.'' (Haber7)

3. HAVALİMANINA 3D TEKLİFİ

Yorumlar

3 Boyutlu ? !! ~ 11 yıl önce
3.Havalimanı Yapım ve İşletme işi zaten 3 boyutlu... 1.si bu işi Tav alacak ve inşasını yapacak.. 2.si bu işi IC içtaş alacak ve inşasını yapacak 3.sü bu işi THY alacak IC içtaş yapacak başka boyutuna gerek varmı bu işin .....??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TYLER ~ 11 yıl önce
3D yazıcı, geleceğin teknolojisi. duymayan bilmeyen varsa 10 yıl içinde hayatın içine bomba gibi düşcek. bildiğimiz tüm ticari faaliyetleri değiştirecek! inanılmaz bir gelişme. üretim ve nakliye mantığı tamamen yıkılıp yeniden kurulacak. her ev bir fabrika olacak (gelişmiş ülkeleri kast ediyorum tr dahil değil) fabrikaların çoğu iflas edecek. dizayn ve tasarım firmaları ve bu işlerde çalışanlar el üstünde tutulacak. 3d yazıcılara hammadde üretenler ancak hayatta kalacak. obama doğru söylüyor yeni sanayi devrimi kapıda!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000