09 Ekim 2013, Çarşamba 10:10:55

UÇAKTA KÜRTÇE ANONSA "HAYIR!"

Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
  • Nihat Özdemir 3. havalimanı inş. 2014 mayıs ayında başlıyacaz dedi, bakan ise bir, iki ay içerisinde inş. başlanacağını söylüyor. Kime inanalım... :)
  • yalann söylüyorsun. nooolomazzzz...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme (UDH) Bakanı Binali Yıldırım, Anadolu Ajansı Editör Masası'nın sorularını yanıtladı. UDH Bakanı Yıldırım, 3. havalimanına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Üçüncü havalimanında sözleşmenin yapılmasıyla ilgili tüm işlemler tamamlandığını ifade eden Bakan Yıldırım, "Üçüncü havalimanının yapımına bir kaç ay içinde başlayabiliriz. 3. Havalimanı ile ilgili ihaleye çıkmadan önce biz ÇED Raporu'nu aldık. ÇED'den muaf olacağı iddiaları doğru değil" ifadelerini kullandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, havayolu şirketlerinin bilet fiyatlarına getirilecek tavan fiyat uygulaması hakkında da konuştu. Bakan Yıldırım, "Uçak biletlerinde tavan fiyat uygulaması şirketlerin kendi rızasıyla yapılacak. Havayolu şirketleri SHGM ile anlaşmaya vardılar. Şirketler uygulayacakları bilet fiyatlarına kendileri bir sınır koyacaklar" dedi.

"İŞİ ÇIĞRINDAN ÇIKARMAMAK LAZIM"

Türk Hava Yolları uçaklarında 'Kürtçe anons' talebini değerlendiren Bakan Yıldırım, "Bir ülkenin resmi dili bellidir. Türkiye'nin resmi dili Türkçe. Resmi dil hepimizi bağlar. Anonslar başka dilde nasıl yapılıyor; başka bir ülkenin vatandaşı varsa onların zorluk çekmemesi için İngilizce, Arabistan'a gidince Arapça anons yapılıyor. Türkiye'de resmi dilimizi bilmeyen var mı? Herkes resmi dilimizi biliyor. Onun için çığırından çıkarmamak lazım. Benim düşüncem resmi dil yeterlidir. Diğer konu da zaten imkanlar ortadadır. Öğretim için bir engel yoktur. İkinci bir dil, ana dil öğretiminde engel yoktur. Kurslar vardır, üniversitede enstitüler vardır, öğrensin. Ama resmi dilimiz hepimizi bağlayan bir dildir. Bunu tartışma konusu yapmamamız lazım" şeklinde konuştu.

UÇAKTA KÜRTÇE ANONSA "HAYIR!"

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Nihat Özdemir 3. havalimanı inş. 2014 mayıs ayında başlıyacaz dedi, bakan ise bir, iki ay içerisinde inş. başlanacağını söylüyor. Kime inanalım... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hshakan ~ 11 yıl önce
yalann söylüyorsun. nooolomazzzz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000