03 Ocak 2016, Pazar 14:00:38

3 günlük kar THY'ye pahalıya patladı

İstanbul'u 3 gündür etkisi altına alan kar yağışı çok sayıda uçuşun iptaline neden oldu. Türk Hava Yolları 3 günlük süreçte 529 seferini iptal etti, 9 bin 700 yolcuyu otele yerleştirdi.
  • Kar yagacagi ve agir olacagi 2 hafta onceden rapor edildi. Azcik akli calisan yonetici, yolculara haber verip ucaklarini ertelemelerini, havalimanina gelmemelerini soyleyebilirdi.
  • Acıyorum Tgs yüzünden koskaca Türk Hava Yollarının düştüğü duruma.
  • Sibiryaya 40 yıl -40'de 55cm karda bile, uçaklar nasıl uçuyor acaba? Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan çok, bu üzden bu durumdayız zaten. Havalimanını temizleyecek kar makine sayısından, gereken uzman personel sayısına kadar hazırlıksızız gerçeğini kimse görmek istemiyor.
  • ispanyada gecen sene biriki saat kar yagdi havalimaninda 4 saat bekledik oluyor boyle seyler..ama organizasyonda bir problem varsa gozden gecirilmeli ve tedbir alinmali tabiki
  • Kar yağınca kaybolan yönetici yapmışlar. Başka sözüm yok.
  • Amsterdam'a 5 cm kar yagdıydı aynı gün ve ertesi gün nerdeyse bütün uçuşlar iptal edilmişdi tren seferleri durma noktasına gelmişdi yani böyle olaylar hertarafda oluyor gözümüzde çooook büyüttügümüz ülkelerde de
  • Ve pert olan havalimani personeli
  • Diğer ülkelere karşı rezil olduğumuzu düşünenler siz ABD nin kar yağışı pilançosundan haberiniz yok sanırım. Gülünç durumunuz var.
  • Yonetim icin farketmez , zarar tazmini icin 300-400 kisiyi isten cikarabilirler.
  • Bir temettü hayalimiz vardı, bu saatten sonra muhtemelen anca 3ün 1i

İstanbul'da hafta ortasında başlayan ve 3 gün boyunca etkili olan yoğun kar yağışı, hava ulaşımını olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle Türk Hava Yolları 3 gün boyunca 529 seferini iptal etmek zorunda kaldı.

İstanbul'da başta Atatürk Havalimanı olmak üzere Sabiha Gökçen Havalimanı'nda diğer havayolu şirketleri de yüzlerce uçak seferini iptal etti. Sefer iptallerinin yanı sıra hava muhalefeti nedeniyle çok sayıda uçuş rötarlı yapıldı.

9 BİN 700 YOLCU OTELE YERLEŞTİRİLDİ
Uçak seferleri iptal olan bazı yolcular otellerde konaklarken, uçuşların başlamasını bekleyen diğer yolcular ise havalimanlarında sabahlamak zorunda kaldı. Kar yağışı boyunca 529 uçak seferini iptal eden Türk Hava Yolları kar yağışı bilançosu belli oldu. THY üç gün boyunca 9 bin 700 yolcuya otel hizmeti verirken, 28 bin 900 yolcuya ise yemek ikramında bulundu.

Seferlerin normale dönmesinin ardından ortaya çıkan bilançonun maddi değerinin önümüzdeki günlerde açıklanacağı öğrenildi.

3 günlük kar THY'ye pahalıya patladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

Sorumsuzluk ~ 8 yıl önce
Kar yagacagi ve agir olacagi 2 hafta onceden rapor edildi. Azcik akli calisan yonetici, yolculara haber verip ucaklarini ertelemelerini, havalimanina gelmemelerini soyleyebilirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 8 yıl önce
Acıyorum Tgs yüzünden koskaca Türk Hava Yollarının düştüğü duruma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gezgin ~ 8 yıl önce
Sibiryaya 40 yıl -40'de 55cm karda bile, uçaklar nasıl uçuyor acaba? Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan çok, bu üzden bu durumdayız zaten. Havalimanını temizleyecek kar makine sayısından, gereken uzman personel sayısına kadar hazırlıksızız gerçeğini kimse görmek istemiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 8 yıl önce
sibiryadan günde kaç uçak kalkıyor ona bir bakmak lazım!
. ~ 8 yıl önce
ispanyada gecen sene biriki saat kar yagdi havalimaninda 4 saat bekledik oluyor boyle seyler..ama organizasyonda bir problem varsa gozden gecirilmeli ve tedbir alinmali tabiki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yönetici ~ 8 yıl önce
Kar yağınca kaybolan yönetici yapmışlar. Başka sözüm yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airport Security ~ 8 yıl önce
Amsterdam'a 5 cm kar yagdıydı aynı gün ve ertesi gün nerdeyse bütün uçuşlar iptal edilmişdi tren seferleri durma noktasına gelmişdi yani böyle olaylar hertarafda oluyor gözümüzde çooook büyüttügümüz ülkelerde de

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 8 yıl önce
5 degil de 50 cm olmasin sakin ? ne zaman orada 5 cm karda tren,ucak vs hersey iptal edilmis bunca sene yasadik gormedik!
Enteresan ~ 8 yıl önce
Biraz uydurma olmuş bu yazı. 5cm de ne zaman iptal yaşandı AMS da ?
Kimseli ~ 8 yıl önce
Ve pert olan havalimani personeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MANTIK... ~ 8 yıl önce
Diğer ülkelere karşı rezil olduğumuzu düşünenler siz ABD nin kar yağışı pilançosundan haberiniz yok sanırım. Gülünç durumunuz var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vay ~ 8 yıl önce
Ah rizeli kardeşim neredeyse kandiriyurdun pizu:) demek PİLANÇO ha :))
THY ~ 8 yıl önce
Yonetim icin farketmez , zarar tazmini icin 300-400 kisiyi isten cikarabilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uzman ~ 8 yıl önce
Bir temettü hayalimiz vardı, bu saatten sonra muhtemelen anca 3ün 1i

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komik ~ 8 yıl önce
Uzman kardeş! Geçen sene aldığın temettüden mi istiyorsun?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000