23 Temmuz 2008, Çarşamba 07:41:33

"243 YTL'ye Bodrum bileti"

Vatan Gazetesi yazarlarından Reha Muhtar, 'uçakta kazıklandım' hikâyesini bakın köşesinde nasıl anlatıyor...
  • Havacilik ekonomisini ogreneceksiniz, ogreneceksiniz de, su komunis devirden kalma tek fiyat politikalarini kafanizdan silseniz diyorum :)
  • ellerine saglık arkadaş okuyunca çok güldüm.ay ilaç almam lazım ,yok şeker hastasıyım diyenler ücretli olunca iyileşti.hasta olan insan bilinçli olmalıdır yanında getiri ihtiyaçlarını.otobüsten in sonra uçagı satın al bu şekilde davrananlar yüzünden şirketler zor durumda.verdiginiz bilet parası sigorta ve vergilerden ibaret şirketler ikramı prestij için yapıyor bunu kafanıza sokun artık.uçak bir ulaştırma aracı aç doyurma yeri degil akılları fikirleri suda yemekte içmekte yuh yahu madem açsın evinde yede gel uçakta neyle doymayı düşünüyorsun.bu kafalarla avrupa birligine girilmez rezil oluruz,aşın kendinizi.biraz davranmasını bilin.hem 49 ytl uç sonrada vip servisi bekle nedir bu ya aranızda kim bedavaya günahını veriyor??rehacık sende okadar para varki bilet fiyatını bilmiyorsun ama canının çektigi ve yıl olmuş böyle olan sistemin domates suyunun ücretini biliyorsun.okadar paran varsa onuda ödeyi ver maden thy vip bileti kadar ödedin thy binseydin hem ucuz olsun hem bok atalım kalemi olan yazıyor işte..
  • Burası PEGASUS alırsın uçarsın..
  • valla insanın parası olunca böle şeyler sorun olmuyo 1,500ytl olsada farketmez iyki varsın pegasus ben hosteslerine bitiyorum :)) dogru yer dogru zaman derler ,ozmn da uçarken olsa gerek.
  • ucuz taşımacılık bileti erken alınca oluyosa sona kalınca zaten mecbur dayaylım gitsin oluyosa yerim ben öyle ucuz taşımacılığı
  • ne yazıkkikimse Reha Muhtarın yazısını anlamamış.avrupa da yıllar önce başlayan bu uygulamada ülkenin milli havayollarına baktığınızda ciddi fiyat farkları olduğu görülür ve yolcu ikram için para ödesede yinede bu pahalı biletin fiyatına ulaşamaz.2005 kasımda pegasus bu işe girerken ilk alkollü içecekle başlayarak yumuşak geçişyapmış daha sonrada tüm ikramı satmaya başlamıştır.birşey varki uçakta her istediğinizi yemeniz mümkün olduğundan bu uygulamaya sıcak bakıyorum.ikram menüsünde günlük kullanılan malzemelerin yüklenmeside diğer ürünlerin ücretini arttırmaktadır.satışlı ve satışsız uçuşları kıyasladığınızda bir kaç bardak su içemeden uçamayan ,ilaç saati gelen,şeker hastası olan yolcular birden kaybolmuştur,onlar artık uçmamaktadır.diğer yandanda bundan gerçekten kar sağladıklarıda kaçınılmazdır.
  • SONA KALAN 243 YTL'YE KALIR.
  • yhaaa rehacımmm senin 26 lira dediğin internet check-in parası deil. pegasusta internet chekc-in işlemi ücretsiz :))) 26 lira dediğin paraa koltuk ücretiiidir muhtemelenn eee aga gibyy önde oturursan werirsin 26 lirayııı bunuda internet check-in dersinnn bilmeden :))) yazını okudum cok güldümmm :)))) bence ucagı daha sık kullan :))) bilet tutarına gelince ben 40 liraya trabzona gittim we geldim bunun haricinde herhangi bir ücret ödemedim son anda bileti alırsan her hawayolu gibii yüksek ödersin ücretini buda gayet normall.. ne yaptıgını bilmion be abyyy nasıl bilet aldın merak ediommm.
  • bence herkez kendi işine baksın çünkü bizim biletlerimiz promosyenel biletlerde mevcut neden bunları yazmıyosunuz bence pahalı olması zorunuza gitti gittiğiniz kafelerde 600 ytl hesap bırakmasın biliosunuz biletmi pahalı geldi :)
  • angelman58 rumuzlu arkadaş çok şanslı bir insansın heralde bir gün bende bu ucuz biletlerden bulursam dişimi kıracağım

Benim kazıklanmama örnek ise, sahibi de çok yakın dostum olan Pegasus Havayolları’ndan...

Bodrum’dan dönüş saati en uygun diye Pegasus’u seçtim...

Doğrusu bu ya üç aşağı beş yukarı aynıdır diye fiyatına da bakmadım... Sonra uçağa bindiğimde hatırladım ki, Pegasus THY’yi pahalı bulan müşteriye hizmet etmektedir...

Şirketin yolcu politikası budur...

Mümkün olduğunca otobüs müşterisini uçakla uçurarak pastayı büyütüyorlar...

Doğru bir strateji...

Uçağa bindim, hostes geldi, “ne içersiniz” diye sordu...

Bir kere hostesin üzerine geçirdiği tulum, uçak hostesinden çok şehirlerarası bir otübüs şirketinin personelininkini andırıyor ya neyse... Baktım domates suyu var arabanın üzerinde, “hadi ver bir domates suyu” dedim...

Hostes verdi domates suyunu, demez mi “4 lira rica edeceğim...”

Öylesine bakakalmışım...

40 yıldır uçakta parayla meyve suyu içtiğimi hatırlamıyorum...

Neyse yanımdakilere hemen yorum yaptım, “Normaldir... Fiyat ucuz olunca, servis paralı olur...”

Dedim ama, içimi de bir kurt kemirdi durdu...

Biletleri alırken de yardımcım İstanbul’dan check-in yaptırmak istemiş, yerleri vermek için kızın banka kartından 26 lira para çekmişlerdi...

Bu da ilk kez başıma geliyordu ve yine biletin ucuzluğuna verdim...

“Olur a” dedim, “otobüs şirketi fiyatına bilet satıyorlarsa ek hizmetlerin bedelini alıyorlardır...”

Döndüğümde ilk işim uçak biletinin fiyatına bakmak oldu...

Şimdi sıkı durun...

Bodrum Havaalanı’nın uluslararası uçuşlar kısmından kalkan, uçakta meyve suyu servisinde ek ücret isteyen, yer belirlemeye de ayrıca para alan Pegasus bileti tek gidiş Bodrum-İstanbul arası 243 YTL... Yazıyla iki yüz kırk üç YTL...

O lüks sınıfına giren Türk Hava Yolları biletleri 100 YTL’den başlıyormuş, 250 YTL’ye kadar çıkıyormuş...

Türk Hava Yolları’nın şampanya ve yemek servisli Business Class fiyatı bile 350 YTL... İstanbul Kempinski’den Maça Kızı ve Pegasus’a kadar bütün yakın dostlarıma hatırlatmalıyım ki, “bu fiyatlar abes ve uçuyor...”


Herhangi birinizden bir avanta talebim olmadığını bilmektesiniz... Zaten siz de öyle insanlar değilisiniz...

Ama bu fiyatları uygular, “gittiği yere kadar gider” derseniz, işletme olarak bitersiniz... Benden “dostça” uyarması... Gerisi 4 liralık bir domates suyu parası...

Hiçbirimiz için önemi yok...

Vatan / Reha Muhtar

"243 YTL'ye Bodrum bileti"

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Seattle ~ 16 yıl önce
Havacilik ekonomisini ogreneceksiniz, ogreneceksiniz de, su komunis devirden kalma tek fiyat politikalarini kafanizdan silseniz diyorum :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
ellerine saglık arkadaş okuyunca çok güldüm.ay ilaç almam lazım ,yok şeker hastasıyım diyenler ücretli olunca iyileşti.hasta olan insan bilinçli olmalıdır yanında getiri ihtiyaçlarını.otobüsten in sonra uçagı satın al bu şekilde davrananlar yüzünden şirketler zor durumda.verdiginiz bilet parası sigorta ve vergilerden ibaret şirketler ikramı prestij için yapıyor bunu kafanıza sokun artık.uçak bir ulaştırma aracı aç doyurma yeri degil akılları fikirleri suda yemekte içmekte yuh yahu madem açsın evinde yede gel uçakta neyle doymayı düşünüyorsun.bu kafalarla avrupa birligine girilmez rezil oluruz,aşın kendinizi.biraz davranmasını bilin.hem 49 ytl uç sonrada vip servisi bekle nedir bu ya aranızda kim bedavaya günahını veriyor??rehacık sende okadar para varki bilet fiyatını bilmiyorsun ama canının çektigi ve yıl olmuş böyle olan sistemin domates suyunun ücretini biliyorsun.okadar paran varsa onuda ödeyi ver maden thy vip bileti kadar ödedin thy binseydin hem ucuz olsun hem bok atalım kalemi olan yazıyor işte..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PEGASUS SEVEN ~ 16 yıl önce
Burası PEGASUS alırsın uçarsın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sercan coşkun ~ 16 yıl önce
valla insanın parası olunca böle şeyler sorun olmuyo 1,500ytl olsada farketmez iyki varsın pegasus ben hosteslerine bitiyorum :)) dogru yer dogru zaman derler ,ozmn da uçarken olsa gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
ucuz taşımacılık bileti erken alınca oluyosa sona kalınca zaten mecbur dayaylım gitsin oluyosa yerim ben öyle ucuz taşımacılığı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazgülü ~ 16 yıl önce
ne yazıkkikimse Reha Muhtarın yazısını anlamamış.avrupa da yıllar önce başlayan bu uygulamada ülkenin milli havayollarına baktığınızda ciddi fiyat farkları olduğu görülür ve yolcu ikram için para ödesede yinede bu pahalı biletin fiyatına ulaşamaz.2005 kasımda pegasus bu işe girerken ilk alkollü içecekle başlayarak yumuşak geçişyapmış daha sonrada tüm ikramı satmaya başlamıştır.birşey varki uçakta her istediğinizi yemeniz mümkün olduğundan bu uygulamaya sıcak bakıyorum.ikram menüsünde günlük kullanılan malzemelerin yüklenmeside diğer ürünlerin ücretini arttırmaktadır.satışlı ve satışsız uçuşları kıyasladığınızda bir kaç bardak su içemeden uçamayan ,ilaç saati gelen,şeker hastası olan yolcular birden kaybolmuştur,onlar artık uçmamaktadır.diğer yandanda bundan gerçekten kar sağladıklarıda kaçınılmazdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
efe737 ~ 16 yıl önce
SONA KALAN 243 YTL'YE KALIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
yhaaa rehacımmm senin 26 lira dediğin internet check-in parası deil. pegasusta internet chekc-in işlemi ücretsiz :))) 26 lira dediğin paraa koltuk ücretiiidir muhtemelenn eee aga gibyy önde oturursan werirsin 26 lirayııı bunuda internet check-in dersinnn bilmeden :))) yazını okudum cok güldümmm :)))) bence ucagı daha sık kullan :))) bilet tutarına gelince ben 40 liraya trabzona gittim we geldim bunun haricinde herhangi bir ücret ödemedim son anda bileti alırsan her hawayolu gibii yüksek ödersin ücretini buda gayet normall.. ne yaptıgını bilmion be abyyy nasıl bilet aldın merak ediommm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pgs agent ~ 16 yıl önce
bence herkez kendi işine baksın çünkü bizim biletlerimiz promosyenel biletlerde mevcut neden bunları yazmıyosunuz bence pahalı olması zorunuza gitti gittiğiniz kafelerde 600 ytl hesap bırakmasın biliosunuz biletmi pahalı geldi :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mokok ~ 16 yıl önce
angelman58 rumuzlu arkadaş çok şanslı bir insansın heralde bir gün bende bu ucuz biletlerden bulursam dişimi kıracağım

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000