10 Nisan 2009, Cuma 08:14:25

22 lüzumsuz uçağın park sahasında işi ne?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) hesaplarını inceleyen Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu (YDK), uçuş güvenliği zafiyetinin giderilmesi için bir dizi uyarıda bulundu.
  • DHMİ ADAM GİBİ İŞ YAPSADA O LÜZUMSUZ UÇAKLARDAN ATATÜRK HAVALİMANIMIZ KURTULSA.DHMİ UYUMA,MEVZUATINI İŞLETTİR.EĞER MEVZUAT YETMİYORSA REVİZE ET.KOSKOCA DEVLET KURUMUNUN O HURDALARI KALDIRACAK GÜCÜ YOK MU?AYIPTIR YAHU.NERDE BU OTORİTE.
  • kaptana yazık olmuş bence KTHY ye gitsin sendika kurar.

Sadece Atatürk Havalimanı’nda mania limitlerini aşmış 6 bin 291 binanın tehlike yarattığını belirten YDK’nin tespit ve önerileri şöyle:

Kontrolsüz yapılaşma nedeniyle hava alanları kullanılamaz duruma gelmektedir. Tüm havaalanlarında mania ekipleri kurularak bölge belediye imar elemanları ile birlikte bilgilendirilmeleri önem arz etmektedir.

Atatürk Havalimanı’nda bir kısmı hacizli, bir kısmı kullanım süresi dolmuş, park sahasını işgal eden 22 uçak var. Bunlar aprondan kaldırılmalıdır.

Avrupa Birliği uyum sürecinde personelin ivedilikle nitelikli ve yabancı dil bilen personelle takviye edilmesi için pozisyon ihdas edilmeli, mevcut personelin yabancı dil seviyesi yükseltilmelidir.

2010 yılına kadar 500 ilave hava trafik kontrolörüne ihtiyaç var.

Havaalanlarında, özel eğitilmiş "havacılık polisi" istihdamına gidilmesi, genel havacılık güvenliğinin tek elden ilgili otorite birimlerince yürütülmesi gerekmektedir.

Atatürk ve Esenboğa gibi dünya ölçekli havaalanlarında bile özellikle check-in ve güvenlik hizmetlerinde sıkıntılar yaşanmaktadır. Uçuş müsaadesi verilmesinde terminal ve apron kapasitesi dikkate alınmalıdır.

BM askerlerini taşıyan uçak Trabzon’a acil indi

Birleşmiş Milletler askerlerini Afganistan’ın başkenti Kabil’e götürmek üzere dün sabah Norveç’ten havalanan Hollanda havayolu şirketi Amsterdam Airlines’a ait uçak, öğle saatlerinde yakıt ikmali için Trabzon Havalimanı’na indi. İçinde 69 BM askerinin bulunduğu uçak, yeniden havalandıktan bir süre sonra teknik arıza nedeniyle Trabzon’a acil iniş yaptı. Askerler Trabzon’un Yomra İlçesi’ndeki Novotel’e yerleştirildi.

Yanlış piste inen 2 pilota uçuş yasağı

Gürcistan'daki Tiflis Novo Alexeyevka Uluslararası Havalimanı yerine, Vazani Askeri Havalimanı’na inen ve mahsur kalan THY’nin Boeing 737-800 tipi Kastamonu uçağına, önceki gün push back aracıyla manevra yaptırıldı ve İstanbul’a döndü. Uçağın Kaptan pilotu Mehmet Kesik ile ikinci pilot Murat Çelik, raporlarını THY Uçuş İşletme Başkanlığı’na teslim etti. THY soruşturma tamamlanana kadar iki pilota görev verilmeyeceğini açıkladı.

22 lüzumsuz uçağın park sahasında işi ne?

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
DHMİ ADAM GİBİ İŞ YAPSADA O LÜZUMSUZ UÇAKLARDAN ATATÜRK HAVALİMANIMIZ KURTULSA.DHMİ UYUMA,MEVZUATINI İŞLETTİR.EĞER MEVZUAT YETMİYORSA REVİZE ET.KOSKOCA DEVLET KURUMUNUN O HURDALARI KALDIRACAK GÜCÜ YOK MU?AYIPTIR YAHU.NERDE BU OTORİTE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kaptana yazık olmuş bence KTHY ye gitsin sendika kurar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000