09 Eylül 2012, Pazar 09:43:05

"200'DEN FAZLASI RİSK OLUR"

Akşam Gazetesi havacılık yazarı Tolga Turgut bu hafta köşesinde THY'nin geniş gövdeli uçak alımı konusundaki tartışmaları ve kararını masaya yatırdı...
  • Tolga bey bu kadar acik ve net havacilik hakkinda tiyolar vermeyin ne de olsa MUHASEBE CİKİSLİ HAMDİ TOPCU BEY internetten ogrendigi kadar islettigi sirketi sizin sayenizde daha da iyi bir yere getiremek icin sizden beslenecektir. Bence yazilarinizdan telif haklari isteyin :)))) cok ciddiym
  • THY'nin şu anda 186 uçağı var. 5'i kargo uçağı olmak üzere 40 uçak siparişi var. 2013'ün sonuna doğru filodaki uçak sayısının 212 olması bekleniyor. Şu anda siparişi verilecek geniş gövdeli uçak mevcut siparişler göz önüne alındığında 6-7 seneden önce filoya katılmaz. Bu nedenle şimdiden siparişi verilmeli.O zamana 3.havalimanı kısmen de olsa faaliyete geçmiş olur.THY'de 3.havalimanı ile ilgili plan programını genişleme stratejisine göre yapar.
  • Ucak sayısı alt yapının güçlendirilmesi ile paralel gitmeli.Ben de yazara katılıyorum.THY pazardaki boşluğu aldı .Bu alt yapı ile uçak sayısını arttırdıkca karlılığı azalacaktir.Agrasif bir ortaklık içerisindeki diğer havayolları UCUS ağlarını ortaklıkla arttırmaya başladı.Bunun en son ornegi Quantas ve Emirates.THY yeni uçaktan ziyade gittiği yerden dönmeyen A340 filosunu yenilemelidir.A330 ve A350 de az yakıt nedeniyle tercih edilecek uçaklar olmalı.B777 ler de şirkete gerekli ancak sadece kapasitesi yüksek meydanlarda kullanılmalıdır.
  • Geçengün gazatelerde airbus ilanları vardı..THY Yİ ETKİLEMEK VE KAMUOYU YARATMAK İÇİN VERİLMİŞ İLANLAR.Uçak satabilmek için verilen bu ialnlar, ilanların yer aldığı gazte yönetimlerini de köşe yaszarlarınnı da etkilemek için verilmişti.... Köşe yazarlarını yaptığı youmlara, gazeteci,lerin yaptıkları yorumlara itibar etmemek gerekiyor artık.....İlanlar Başyazarları da, Köşe yazarlarını da, haberleri de etkilir. Biçimlendiriyor....gerisi size kalmış....
  • THY karari bencede cok isabetli bir karar..devir nakit devridir,borc yuzdesi cok buyuk bir sirket en ufak sallantida alabora olur örnekleri cok var..THY aldigi ucaklarinin uzun donemli borclarini cevirerek zaten bir risk aldi ama daha var kanimca.. 3 havaalaniyla 747 ile bunu taclandirabilir ..
  • Bu GOS raporlari THY TİPİ SİRKETLERİN 777 almasinin kardan cok zarar getirdigini ve bunun ornekleri yasayan bir cok orta plus olcekli sirketin 777 leri 330 200/300 ucaklari ile ikame ederek duzluge ciktigini belirtiyor. Ornek olarak İST - JFK-İST ucusunda ayni yuk ve yolcu ile 777 ucaginin ortalama (34.000 kilo) 34 ton fazla yakit yaktigini bununda orta uzun vadede cok buyuk bir mali yuk getirdigini ifade etmektedir. Ancak 12 saat ustu ucuslarda 300 pax+ full cargo ile verimliligi yakaladigi belirtilmektedir. Sonuc olarak bu tip sirketler 777 de israr ettigi surece kisa orta vadede bunun zararlari ile karsi karsiya kalacaktir.
  • yazarin yorumuna katiliyorum ancak bir noktayi eklemek isterim.bakim merkezi, personeli, altyapiyi gelistirmek, yenilemek, cesitlendirmek, yedeklemek ancak yeni ucak alim programi ile olur. bugun anlasmyai yapin ne 380 ne 747-8 size 3-4 yildan once yeni ucak vermez.dolayisiyla master plan yapip buyumenizi simdiden planlamaniz lazim. ucak anlasmasini piyasa dusukken simdi yapin, buyumenizi altyapinizi ona gore sekillendirin. vizyon hedef yoksa ancak rakiplere bakar durursunuz.tabi politik durumda onemli rum kesimi baskanken avrupa sirketi airbus a siparis vermek ne kadar dogru, yeni hat izni almadan amerikadan 747 almak ne kadar dogru. bir havalanina hat izni almak zor degil tamam ama yinede 6-8 ay gerekiyor yaniliyormuyum? yeni havaalani ihalesi sonuclanir sonuclanmaz derhal yeni ucak secimi bununla beraber sonuclanirsa ihtiyaca daha iyi cevap verecegini dusunuyorum.
  • İster B747-8 ister A380 için sipariş verilince ilk teslimin kaç yıl sonra olacağını düşünen var mı? değil 3ncü havalimanı belki 4ncü havalimanında alabiliriz :)
  • THY İÇİN 2014 SENESİNE KADAR 202 UÇAĞA SAHİP OLMAK YETERLİ OLACAKTIR...ÖNCELİKLE THY AVUSTRALYA KITASINA UÇMAYA BAŞLAMALIDIR...BUNLARIN DIŞINDA AMERİKADA EN AZINDAN 3 FARKLI NOKTAYA DAHA UÇULMALIDIR...OKYANUS ÖTESİ VE UZAKDOĞU UÇUŞLARI TRANSİT YOLCU BAKIMINDAN ÇOK KARLI HATLARDIR VE ÇOĞU UÇUŞTA BU SEFERLER OVERBOOK OLMAKTADIR...
  • Bu adam ve buradaki yorumcular dogru karar diyorsa kesin yanlistir bu karar! Hemen gens gövde ucak almak lazim. PEK/SHA hatlarina gider bu ucaklar. tika basa dolu ucaklar ve business kabinler...

Tolga Turgut'un köşesi:

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'nun 'Henüz geniş gövdeli uçaklarla ilgili bir alım kararımız yok. Boeing 747 veya Airbus 380 tipindeki büyük gövdeli uçakları bünyemize katabilmemiz için filomuzda yer açmamız gerekiyor' açıklaması üst yönetiminin stratejik olarak riskli bir konuda ayaklarının yere basmaya başladığı izlenimini verdi.

THY, son 10 yılda müthiş bir hamleyle filosunu 60 uçaktan neredeyse 200 uçağa taşıyarak süratle büyüdü. Ancak Boeing 747-8 veya Airbus 380 almak ve işletmek apayrı bir hazırlık ve iş planı gerektirecektir. 1 Temmuz 2012 tarihli yazımızda bu konuyla ilgili bazı hususlara dikkat çekmiştik. Kanımca THY üst yönetiminin son zamanlarda verdiği en önemli iki isabetli stratejik karardan biri mega geniş gövdeli uçak projesini ertelemek olmuştur. Diğeri ise Polonyalı LOT Havayolları'nı satın almaktan vazgeçmek (veya vazgeçmek zorunda kalmak) idi.

Flight Global Data Research isimli kuruluşun 2011 yıl sonu verilerine dayanarak yayınladığı bilgilere göre, THY, 7 Milyar dolarlık cirosuyla dünyanın 22. büyük havayolu konumunda yer almaktadır. Yine aynı veriler doğrultusunda yolcu sayısı (32,6 milyon) ve yolcu başı kilometre cirosuna (RPK) göre ise dünyanın  24. büyük havayolu durumundadır. Diğer bir ifadeyle THY artık mega oyuncular ligindedir ve artık işi daha da zorlaşmıştır. Havacılık tarihi hızlı büyüyen pek çok şirketin daha sonra aynı noktada ne kadar zor tutunduğunu, hatta kimilerinin yok olduğunu tescilleyen pek çok hikaye ile doludur.    

ALT YAPIYA YATIRIM ŞART

THY eriştiği 194 uçaklık filo ve 16 bine yakın personeliyle bundan böyle olgunluk evresinin zirvesindedir. Pek çok şirket doğar, büyür, olgunlaşır ve sonra da düşüşe geçmemek için çabalar. THY yönetimi şu sıralar bu hassas noktadır ve bundan böyle alınacak kararlarda stratejik olarak hata yapma riski yüksektir. Kurumsal olarak her noktasına bu agresif büyümenin nüfuz etmesi zaman alacaktır. Zira bu nedenle pilotaj eğitimi, emniyet prosedürleri, bakım ve onarıma yatırım, açılan yeni uçuş noktalarındaki ticari başarı ve sendikalarla olumlu ilişkiler gibi hususlar THY üst yönetiminin en önemli ajandası olmalıdır.

THY'nin şu anda olgunlaşma evresinde olduğunu rakamlar da tescil eder nitelikte. Zira 2010 ve 2011 yılı kıyaslandığında uçak doluluk oranı yüzde 1,1 gerileyerek yüzde 72,6'ya düşerken net karlılığında ise gözle görülür düşüş mevcut. 2012 yılında da durum farklı değil. Tabii ki açılan yeni uçuş noktalarında yüksek doluluk oranlarına ulaşabilmek için THY'nin zamana ve pazarlamaya çok bütçe ayırması gerekiyor. Bu nedenlerle dev geniş gövdeli uçakları filoya katmak şu an için daha da büyük risk anlamına gelebilir. İlaveten bir havayolunun büyümesi ana üslerinin (hub) alt yapı potansiyeli ve kapasiteleriyle doğru orantılıdır.

Bu nedenle İstanbul'un üçüncü havalimanı ihalesi yapılmadan hatta açılmadan fiziki olarak büyüme şansı çok zor ve risklidir. Açıkçası ben THY'nin doğru bir filo karışımı (fleet mix) ile uçak sayısında en tepe noktasının 200 olacağına inanıp daha fazlasını çok riskli bulanlardanım.

"200'DEN FAZLASI RİSK OLUR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Dikkatli olun ~ 12 yıl önce
Tolga bey bu kadar acik ve net havacilik hakkinda tiyolar vermeyin ne de olsa MUHASEBE CİKİSLİ HAMDİ TOPCU BEY internetten ogrendigi kadar islettigi sirketi sizin sayenizde daha da iyi bir yere getiremek icin sizden beslenecektir. Bence yazilarinizdan telif haklari isteyin :)))) cok ciddiym

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 12 yıl önce
THY'nin şu anda 186 uçağı var. 5'i kargo uçağı olmak üzere 40 uçak siparişi var. 2013'ün sonuna doğru filodaki uçak sayısının 212 olması bekleniyor. Şu anda siparişi verilecek geniş gövdeli uçak mevcut siparişler göz önüne alındığında 6-7 seneden önce filoya katılmaz. Bu nedenle şimdiden siparişi verilmeli.O zamana 3.havalimanı kısmen de olsa faaliyete geçmiş olur.THY'de 3.havalimanı ile ilgili plan programını genişleme stratejisine göre yapar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Le Kpt ~ 12 yıl önce
Ucak sayısı alt yapının güçlendirilmesi ile paralel gitmeli.Ben de yazara katılıyorum.THY pazardaki boşluğu aldı .Bu alt yapı ile uçak sayısını arttırdıkca karlılığı azalacaktir.Agrasif bir ortaklık içerisindeki diğer havayolları UCUS ağlarını ortaklıkla arttırmaya başladı.Bunun en son ornegi Quantas ve Emirates.THY yeni uçaktan ziyade gittiği yerden dönmeyen A340 filosunu yenilemelidir.A330 ve A350 de az yakıt nedeniyle tercih edilecek uçaklar olmalı.B777 ler de şirkete gerekli ancak sadece kapasitesi yüksek meydanlarda kullanılmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airbus ~ 12 yıl önce
Geçengün gazatelerde airbus ilanları vardı..THY Yİ ETKİLEMEK VE KAMUOYU YARATMAK İÇİN VERİLMİŞ İLANLAR.Uçak satabilmek için verilen bu ialnlar, ilanların yer aldığı gazte yönetimlerini de köşe yaszarlarınnı da etkilemek için verilmişti.... Köşe yazarlarını yaptığı youmlara, gazeteci,lerin yaptıkları yorumlara itibar etmemek gerekiyor artık.....İlanlar Başyazarları da, Köşe yazarlarını da, haberleri de etkilir. Biçimlendiriyor....gerisi size kalmış....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
siradan bir vatandas ~ 12 yıl önce
THY karari bencede cok isabetli bir karar..devir nakit devridir,borc yuzdesi cok buyuk bir sirket en ufak sallantida alabora olur örnekleri cok var..THY aldigi ucaklarinin uzun donemli borclarini cevirerek zaten bir risk aldi ama daha var kanimca.. 3 havaalaniyla 747 ile bunu taclandirabilir ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Global ops research ~ 12 yıl önce
Bu GOS raporlari THY TİPİ SİRKETLERİN 777 almasinin kardan cok zarar getirdigini ve bunun ornekleri yasayan bir cok orta plus olcekli sirketin 777 leri 330 200/300 ucaklari ile ikame ederek duzluge ciktigini belirtiyor. Ornek olarak İST - JFK-İST ucusunda ayni yuk ve yolcu ile 777 ucaginin ortalama (34.000 kilo) 34 ton fazla yakit yaktigini bununda orta uzun vadede cok buyuk bir mali yuk getirdigini ifade etmektedir. Ancak 12 saat ustu ucuslarda 300 pax+ full cargo ile verimliligi yakaladigi belirtilmektedir. Sonuc olarak bu tip sirketler 777 de israr ettigi surece kisa orta vadede bunun zararlari ile karsi karsiya kalacaktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
yazarin yorumuna katiliyorum ancak bir noktayi eklemek isterim.bakim merkezi, personeli, altyapiyi gelistirmek, yenilemek, cesitlendirmek, yedeklemek ancak yeni ucak alim programi ile olur. bugun anlasmyai yapin ne 380 ne 747-8 size 3-4 yildan once yeni ucak vermez.dolayisiyla master plan yapip buyumenizi simdiden planlamaniz lazim. ucak anlasmasini piyasa dusukken simdi yapin, buyumenizi altyapinizi ona gore sekillendirin. vizyon hedef yoksa ancak rakiplere bakar durursunuz.tabi politik durumda onemli rum kesimi baskanken avrupa sirketi airbus a siparis vermek ne kadar dogru, yeni hat izni almadan amerikadan 747 almak ne kadar dogru. bir havalanina hat izni almak zor degil tamam ama yinede 6-8 ay gerekiyor yaniliyormuyum? yeni havaalani ihalesi sonuclanir sonuclanmaz derhal yeni ucak secimi bununla beraber sonuclanirsa ihtiyaca daha iyi cevap verecegini dusunuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A380 olmalı ~ 12 yıl önce
İster B747-8 ister A380 için sipariş verilince ilk teslimin kaç yıl sonra olacağını düşünen var mı? değil 3ncü havalimanı belki 4ncü havalimanında alabiliriz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
202 UÇAK YETERLİDİR ... ~ 12 yıl önce
THY İÇİN 2014 SENESİNE KADAR 202 UÇAĞA SAHİP OLMAK YETERLİ OLACAKTIR...ÖNCELİKLE THY AVUSTRALYA KITASINA UÇMAYA BAŞLAMALIDIR...BUNLARIN DIŞINDA AMERİKADA EN AZINDAN 3 FARKLI NOKTAYA DAHA UÇULMALIDIR...OKYANUS ÖTESİ VE UZAKDOĞU UÇUŞLARI TRANSİT YOLCU BAKIMINDAN ÇOK KARLI HATLARDIR VE ÇOĞU UÇUŞTA BU SEFERLER OVERBOOK OLMAKTADIR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dogruya kesin yanlistir ~ 12 yıl önce
Bu adam ve buradaki yorumcular dogru karar diyorsa kesin yanlistir bu karar! Hemen gens gövde ucak almak lazim. PEK/SHA hatlarina gider bu ucaklar. tika basa dolu ucaklar ve business kabinler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000