07 Haziran 2012, Perşembe 15:54:23

"20 YIL BOYUNCA GREV YAPMADIK"

Atatürk Havalimanı’nda devam eden Hava-İş eylemine destek gelmeye devam ediyor…
  • badem biyikli tiplerle 2023 e gidecegime bu tiplerle 80lere giderim. Beyniniz o kadar uyusmus ki soyuldugunuzu, Allah diye diye bizi dürttüklerini goremiyorsunuz
  • hala thy de çalışan personel acaba nasıl bir vicdana sahip? onlar için mücadele edenler işten atılırken, kendileri sanki hiçbirsey olmamıs gibi işlerine devam ediyor. adamın biri demiş ben ateist pilotum. benim allah inancım yok, o nedenle bende yoktur hak, hukuk, vicdan, ahlak, adamlık. e ya diğerleri? hiç mi inanmıyorsunuz diğer tarafta bizi bekleyen başka bir dünya olduğuna?
  • SN AYÇİN SEN DİZ ÇÖKMEDİN,AMA BEN DİZ ÇÖKTÜM.BEN APRONDA ÇALIŞIYORDUM BENİ ATTILAR SEN AYNI LAFLARI O ZAMAN DA ETTİN AMA SONRA UNUTULUP GİTTİ HEPSİ BEN 3 COCUĞUMLA BERABER DİZ ÇÖKTÜM VE EŞİMDEN AYRILMAK ZORUNDA KALDIM.SEN HALA AYNI LAFLARI EDİYORSUN BU ATILAN ARKADAŞLAR DA AYNI OLACKLAR.AMA SEN BİR KEZ BİLE ONURLU DAVRANIP BENDE İSTİFA EDİYORUM DİYEMEDİN KOLTUK TALI GELDİ TABİ.. SONRA DA ARKADAŞLARIMIZA BEN NE YAPAYIM İŞVERENİN SUCU İŞCİLERDE DİRENMEDİ DİYORSUN.UTANMAK DİYE BİR KAVRAM VE DUYGU VAR AMA SEN ONU UNUTALI COK OLMUŞ..YAZIK SANA İNANIP ARKANDAN GELEN HERKESE....
  • tiplere bak izaya gel. bu tipleri gorunce zaten ben urkuyorum. 80lere geri gidiyoruz saniyorum.
  • Desteğe bak... Disk Genel Başkanı, Proleter Devrimci Duruş, Köz Gazetesi, Zeytinburnu Deri İşçileri Derneği, Kaldıraç İşçi Gazetesi, Türkiye Komünist Partisi 1920, Emek ve Özgürlük Cephesi, Genel İş Sendikası, Birleşik Metal İş Sendikası, Nakliyat İş Borusan İşçileri, TÜM BEL- SEN ve CHP Şişli Kadın Kolları... Nerede AKP karşıtı varsa orada. Aynen bu kafayla devam. Bu gidişle 305 olur 3005. Siz bağırdığınızla kalırsınız.
  • hiç kimse kusura bakmasın yunanistan, ispanya, italya da şirketler firmalar battı sendikalar nerede hep bana hep bana hadi kurtarın şirketleri neredesiniz alın size iflaslar türkiyede de sendikalar mevcut ekonomik durumu düşünmek istemezler hesap kitap yoktur onlarda sadece ben bunu isterim ben şunu isterim deler o kadar konuşacak o kadar şey var kı şu an türkiyenin bir şehrinde tam olarak 12 tane tekstil fabrikası sendikaların talepleri yüzünden ya iflas etti ya da kapatılmak zorunda kalındı onbinlerce insan sokakta nal topluyor sorarım size sendika bu insanlara bakabilecek midir hayır ya ney aklınızı başınaıza koyacaksınız yoksa ne olur fabrikaları kapanır işsizlik çoğalır ortada herşey.. sendika ağaları az yiyecek çok çalışacak hesap kitap yapmayı bilecek ekonomiyi takip edecek..
  • Sayın yorumcu adımı yazıyorum mail adresimi bulmanız o kadar kolayki!! Telefonumu soruyorsunuz yok canım o kadarda değil BDP_CHP ile dirsek temasında olan bir sendika için bu kadar yeter, Ben bu şirkete personel almış olsaydım 305 kişi işten atılmazdı peşinden gittiğiniz adama bak yaptığınız işe bak, sanki Camide namaz kılarken işten atılmışlar, sizin gibi idoolojik körler yüzünden 300 kişi işinden oldu
  • Atilla Ayçin sendika başkanlığından istifa etmelidir ancak SENDİKA KAPATILMAMALIDIR,SENDİKAL HAKLAR ÖNLENMEMELİDİR. İşçi ve çalışan sınıfının tek başına patronuna karşı hiçbir yaptırım gücü yoktur.Çalışanların örgütlenmesi ülkenin geleceği için son derece önemlidir.Neden anlatamıyoruz bilmiyorum, derdimiz para veya zam değil.Mesai saati belli olan çalışanlar için şu şekilde anlatayım en iyisi.Bir gün patronunuz size geliyor ve diyorki arkadaşlar artık Pazar günleride çalışıyoruz ve ücret artışıda yapmıyorum size.Allah aşkına hangi çalışan kabul eder böyle bir şartı,verilen haklar nasıl geri alınır.Ancak yönetimin personele dayatmak istediği bu şartları medya görmezden geliyor ve bizi para peşinde koşan onun için eylem yapan insanlar olarak gösteriyorlar.Halka yanlış beyanatlar veriliyor.
  • argo tabirle neyin kafası bu. 305 kişi işten atılmış. siz yok işe siyaset bulaştı yok bilmem ne. bu emeğin alınterinin siyaseti. sizlerde biraz yürek olsun, haksızlığa karşı, sömürüye karşı duruş sergileyin. yüreğiniz yetsinde bu 305 kişinin yanında olun... aman ha sakın bana dokunmaz demeyin. bugün biz yarın siz ama farkında değilsiniz. yazık sizlere çok yazık en azından bizler şunu diyebiliyoruz. ekmeğim onurum için mücadele verdim. ya siz
  • Bu sendikanın amacı işçinin menfaatlerini korumak değil ki. İşçiyi işten attırır sonrada kendi siyasi propagandasına malzeme yapar. Asıl işi budur. Tamamen siyasi parti organı gibi sürekli hükümet karşıtlığı ve propaganda yapar. İyide sayın ayçin sen sendika başkanı mısın, siyasi parti sözcüsü müsün? Karar ver.

Hava-İş, TBMM’ye sunulan Havacılık Hizmetlerinde Grev Yasağı getiren teklifi “Kendimi iyi hissetmiyorum” diyerek protesto etmiş, eylem sonucunda 305 Türk Hava Yolları personeli işten çıkartılmıştı. Olaylar sonucunda işten çıkan personellerin işe alınması için tekrar eylem yapan Hava-İş, bugün 10. gününe girdi.

Sendikalar ve sivil toplum örgütlerinin yanı sıra siyasi partilerden de destek gören eylem devam ederken, bugün Atatürk Havalimanı’nda Dış Hatlar Terminali’nde toplanan Hava-İş’e bazı sendikalar destek verdi.

Disk Genel Başkanı Erol Ekici, Nakliyat İş Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Tekstil İş Genel Başkanı Rıdvan Budak, Proleter Devrimci Duruş, Köz Gazetesi, Zeytinburnu Deri İşçileri Derneği, Kaldıraç İşçi Gazetesi, Türkiye Komünist Partisi 1920, Emek ve Özgürlük Cephesi, Genel İş Sendikası, Birleşik Metal İş Sendikası, Nakliyat İş Borusan İşçileri, TÜM BEL- SEN ve CHP Şişli Kadın Kolları’nın katıldığı eylem, sloganlar ve marşlar eşliğinde devam ediyor.

Bu arada Sendikal Güç Birliği Platformuna bağlı 10 sendika adına Dönem Sözcüsü TÜMTİS Sendikası Başkanı Kenan Öztrük tarfından yapılan açıklamada, Hava-İş Sendikamızın üyelerinin haksız işten çıkarılmalarını ve getirilen grev yasağını protesto etmek ve direnen işçileri desteklemek amacıyla 9 Haziran Cumartesi günü Atatürk Havalimanında Ankara, İzmir Antalya, Adana, Bursa ve Gaziantep THY Merkez Bilet Satış Buroları önünde kitlesel basın açıklaması yapacakları belirtildi.

Eylemde konuşan Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, AK Parti iktidarını sert sözlerle eleştirerek sindirme politikası izlendiğini ve mücadelelerinin devam edeceğini vurguladı.

İŞTE ATİLAY AYÇİN'İN YAPTIĞI KONUŞMA

Bu arada konuşmaların ardından Hava-İş Sendikası THY A.O. ve Teknik A.Ş. yönetiminin uygulamaya koyduğu işçi kıyımına karşı yolculara bilgilendirme broşürü dağıttı.



"20 YIL BOYUNCA GREV YAPMADIK"

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Tiplere bak diyen findik beyinli ~ 12 yıl önce
badem biyikli tiplerle 2023 e gidecegime bu tiplerle 80lere giderim. Beyniniz o kadar uyusmus ki soyuldugunuzu, Allah diye diye bizi dürttüklerini goremiyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hala thy de çalışanlar! ~ 12 yıl önce
hala thy de çalışan personel acaba nasıl bir vicdana sahip? onlar için mücadele edenler işten atılırken, kendileri sanki hiçbirsey olmamıs gibi işlerine devam ediyor. adamın biri demiş ben ateist pilotum. benim allah inancım yok, o nedenle bende yoktur hak, hukuk, vicdan, ahlak, adamlık. e ya diğerleri? hiç mi inanmıyorsunuz diğer tarafta bizi bekleyen başka bir dünya olduğuna?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DİZ ÇÖKEN APRON İŞCİSİ ~ 12 yıl önce
SN AYÇİN SEN DİZ ÇÖKMEDİN,AMA BEN DİZ ÇÖKTÜM.BEN APRONDA ÇALIŞIYORDUM BENİ ATTILAR SEN AYNI LAFLARI O ZAMAN DA ETTİN AMA SONRA UNUTULUP GİTTİ HEPSİ BEN 3 COCUĞUMLA BERABER DİZ ÇÖKTÜM VE EŞİMDEN AYRILMAK ZORUNDA KALDIM.SEN HALA AYNI LAFLARI EDİYORSUN BU ATILAN ARKADAŞLAR DA AYNI OLACKLAR.AMA SEN BİR KEZ BİLE ONURLU DAVRANIP BENDE İSTİFA EDİYORUM DİYEMEDİN KOLTUK TALI GELDİ TABİ.. SONRA DA ARKADAŞLARIMIZA BEN NE YAPAYIM İŞVERENİN SUCU İŞCİLERDE DİRENMEDİ DİYORSUN.UTANMAK DİYE BİR KAVRAM VE DUYGU VAR AMA SEN ONU UNUTALI COK OLMUŞ..YAZIK SANA İNANIP ARKANDAN GELEN HERKESE....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TIPLER ~ 12 yıl önce
tiplere bak izaya gel. bu tipleri gorunce zaten ben urkuyorum. 80lere geri gidiyoruz saniyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal ~ 12 yıl önce
Desteğe bak... Disk Genel Başkanı, Proleter Devrimci Duruş, Köz Gazetesi, Zeytinburnu Deri İşçileri Derneği, Kaldıraç İşçi Gazetesi, Türkiye Komünist Partisi 1920, Emek ve Özgürlük Cephesi, Genel İş Sendikası, Birleşik Metal İş Sendikası, Nakliyat İş Borusan İşçileri, TÜM BEL- SEN ve CHP Şişli Kadın Kolları... Nerede AKP karşıtı varsa orada. Aynen bu kafayla devam. Bu gidişle 305 olur 3005. Siz bağırdığınızla kalırsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cemal ~ 12 yıl önce
hiç kimse kusura bakmasın yunanistan, ispanya, italya da şirketler firmalar battı sendikalar nerede hep bana hep bana hadi kurtarın şirketleri neredesiniz alın size iflaslar türkiyede de sendikalar mevcut ekonomik durumu düşünmek istemezler hesap kitap yoktur onlarda sadece ben bunu isterim ben şunu isterim deler o kadar konuşacak o kadar şey var kı şu an türkiyenin bir şehrinde tam olarak 12 tane tekstil fabrikası sendikaların talepleri yüzünden ya iflas etti ya da kapatılmak zorunda kalındı onbinlerce insan sokakta nal topluyor sorarım size sendika bu insanlara bakabilecek midir hayır ya ney aklınızı başınaıza koyacaksınız yoksa ne olur fabrikaları kapanır işsizlik çoğalır ortada herşey.. sendika ağaları az yiyecek çok çalışacak hesap kitap yapmayı bilecek ekonomiyi takip edecek..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kişilik önemli ~ 12 yıl önce
Sayın yorumcu adımı yazıyorum mail adresimi bulmanız o kadar kolayki!! Telefonumu soruyorsunuz yok canım o kadarda değil BDP_CHP ile dirsek temasında olan bir sendika için bu kadar yeter, Ben bu şirkete personel almış olsaydım 305 kişi işten atılmazdı peşinden gittiğiniz adama bak yaptığınız işe bak, sanki Camide namaz kılarken işten atılmışlar, sizin gibi idoolojik körler yüzünden 300 kişi işinden oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ziyaretçi ~ 12 yıl önce
Atilla Ayçin sendika başkanlığından istifa etmelidir ancak SENDİKA KAPATILMAMALIDIR,SENDİKAL HAKLAR ÖNLENMEMELİDİR. İşçi ve çalışan sınıfının tek başına patronuna karşı hiçbir yaptırım gücü yoktur.Çalışanların örgütlenmesi ülkenin geleceği için son derece önemlidir.Neden anlatamıyoruz bilmiyorum, derdimiz para veya zam değil.Mesai saati belli olan çalışanlar için şu şekilde anlatayım en iyisi.Bir gün patronunuz size geliyor ve diyorki arkadaşlar artık Pazar günleride çalışıyoruz ve ücret artışıda yapmıyorum size.Allah aşkına hangi çalışan kabul eder böyle bir şartı,verilen haklar nasıl geri alınır.Ancak yönetimin personele dayatmak istediği bu şartları medya görmezden geliyor ve bizi para peşinde koşan onun için eylem yapan insanlar olarak gösteriyorlar.Halka yanlış beyanatlar veriliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kimsininiz ~ 12 yıl önce
argo tabirle neyin kafası bu. 305 kişi işten atılmış. siz yok işe siyaset bulaştı yok bilmem ne. bu emeğin alınterinin siyaseti. sizlerde biraz yürek olsun, haksızlığa karşı, sömürüye karşı duruş sergileyin. yüreğiniz yetsinde bu 305 kişinin yanında olun... aman ha sakın bana dokunmaz demeyin. bugün biz yarın siz ama farkında değilsiniz. yazık sizlere çok yazık en azından bizler şunu diyebiliyoruz. ekmeğim onurum için mücadele verdim. ya siz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Bu sendikanın amacı işçinin menfaatlerini korumak değil ki. İşçiyi işten attırır sonrada kendi siyasi propagandasına malzeme yapar. Asıl işi budur. Tamamen siyasi parti organı gibi sürekli hükümet karşıtlığı ve propaganda yapar. İyide sayın ayçin sen sendika başkanı mısın, siyasi parti sözcüsü müsün? Karar ver.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000