23 Kasım 2009, Pazartesi 08:00:48

"20 kez biletim iptal edildi"

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda uçuş takip sisteminin cumartesi gecesi çökmesi nedeniyle yolcular rötar ve iptal bilgilerini alamadıkları için, havalimanında büyük karmaşa yaşadı. Yolcular ve havalimanı yetkilileri arasında yumruklaşmaya dönüşen kavgalar çıktığı öğrenildi.
  • FRANKFURT yada AMSTERDAM da bunalr devamli oluyor ve yumruklasan hic görmedim cünkü biliyodurlar dogaya karsi gelinimezzz
  • ya boyle plansiz projesiz buyursen ,bi hava mulefetinde veya bi olumsuz gelismede park yeri bulamazsin ucaklari izmire,ankaraya yonlendirirsin.
  • ATC ler ILS i CAT III e nasıl çıkaracak ? Bi anlatır mısın ?
  • ATC ler neden İLS i CAT III e çıkarmıyor?yok yapamıyorlarsa yapan birini getirsinler.nasıl olsa parta çok.yapın ihaleyi yapan birini getirin yoksa siz gidin...
  • uçaklar inemiyor! hemen catIII c yapalım. uçaklar pistten çıkıyor! hemen uzatalım. pilot yemek yiyor ! hemen işten atalım....... bilgi dersen yok.alt yapı dersen yok. herşey şark kurnazlıklarıyla halledilmeye çalışıyor.alanlar meydanlar daha tam olarak bitmeden açılış yapar..pist yapılır ya ışıklandırılması unutulur yada tam karşısında dağ olduğu görülür..... istanbul uluslar arası meydan pist yapılıyor dünya standartlarında değil ils koyamıyorsun ne cat III si etraftaki binalardan alçalma kriterlerini saglayamıyorsun öteki pistin sorunlu meydan yaparken sorumsuzca davrananların iş yükü çalışanların omzuna biniyor daha çok konuşulur bu konuda ama neyse.....
  • G550 alacağınıza, bu sistemi kursaydınız Türkiye'nin dışa açılan kapısına.
  • Bu haberi tv'den izledim. Yolcuların en çok şikayet ettiği, konu hakkında kendilerine bilgi verecek, onları yönlendirecek bir yetkiliyi bulamamaları idi. Kimse havayolu şirketlerini hava muhalafetinden dolayı suçlayamaz. Tek sorun bazılarının kriz anlarında ortaya çıkıp açıklama yapmamasından kaynaklanıyor. Çok yazık. Vatandaş her yerde yalnız.
  • Acil durum eylem planları vardır. Bu her istaysonda var. Yolcu sersefil edilmez. Kimse hava şartlarıyla savaşın demiyor. İrade ve yetki sahibi yöneticiler paniğe mahal vermeden iletişim içinde bilgilendirerek ve yönlendirerek bu işi çözebilmeliydiler. Ama o vasıfta yönetici var mı bilmiyorum. Dünkü veletleri müdür yapan zihniyet herhalde bu işi en iyi biliyordur umarım. Biz daha iyisini yaparız diyenler bugün birşey yapamadıklarını görüp herhalde yüzlerini kızartmışlardır.
  • E bundan sonra sık sık sis olacak. Her yıl bu böyle. DHMİ bunun tek sorumlusu bence. Tabii bir de SHGM var sorumluluklarını uygulamayan. Yaz bir ihtar yazısı, AHL'yi altı ay içinde CAT IIIC'e çıkarmazsan tüm uçuşlara kapatırım de. CAT IIIC yapmak bu yaşanan rezilliklerden daha mı pahalı? Ulaştırma Bakanı esas bu nedenlerden dolayı istifa etmeli. Etmeli ama gitmeden önce SHGM ve DHMİ'ni de gmtürmeli ki, istifası bir işe yarasın. Gelecek olanlara da ders olsun.

İstanbul’da yaşanan sis krizinde yönetim hataları da havayolu şirketlerini zor durumda bıraktı. Park yeri kapasitesi dolan havalimanlarına uçakların yönlendirilmeye devam etmesi nedeniyle, zaman zaman yolcu uçakları havada 1.5 saati aşkın bekledi. Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bekleyen ve seferleri iptal olan yolcular çevrelerdeki otellere yerleştirildi. Sonuçta 72 uçak divert etti (başka meydanlara indi), 125 sefer de iptal oldu.

Cumartesi günü yaşanan bu kaos dün sabah da devam etti. Dün sabah 05.05’te sis etkisini yitirmesine, görüş mesafesinin 2 bin 500 metreye çıkmasına ve Atatürk Havalimanı pistleri uçak iniş ve kalkışlarına uygun hale gelmesine karşın uçuşlar düzelmedi. Uçak ve ekip yetersizliği nedeniyle seferler gecikmeli yapıldı. Bu durum havalimanındaki gerilimi daha artırdı. Saatlerce havalimanında bekleyen yolculardan bazıları darbuka çalarak protesto ederken, bazıları da havayolu şirketi görevlileriyle tartıştı. 50 saate yakın Adıyaman’a gitmek için uçak seferini beklediğini belirten Abdurrahman Kurtuluş, “20 kez biletim iptal edildi. Burada sabahlamak zorunda kaldım. Uçağın ne zaman kalkacağı da belli değil. Bunun sorumluluğunu kim üstelenecek bilmiyorum” derken, 32 saatten beri limanda bekleyen Sertaç Özer ise Türk Hava Yolları yetkililerini suçladı.

Havalimanı yetkilileri, uçak seferlerinin aksamasının özellikle havayolu şirketlerine ek maliyet getireceğini belirtti. Yetkili şu bilgileri verdi: “Yolcular otellere yerleştirildi. Havalimanında bekleyenlere sürekli ikramlarda bulunuldu. Bunlar ek maliyet demek. Ayrıca uçaklar başka havalimanlarına gönderildi ve oradan tekrar buraya geldi. Bu da yakıt masrafını artırdı. Şirketler için zor bir durum. Ancak bir hafta boyunca beklemeler yaşanabilir. Çünkü örneğin, bir uçakta yurtdışına gidecek 150 yolcu varsa, uçak yetersizliği dolayısıyla bu kişileri sadece boş olan yerlere alabiliyorlar. Yabancı firmalar da uçuşlarını erteliyor. Bir süre daha bu durum devam edebilir.”

Sis etkisini sürdürecek

Sis etkisini hafta boyunca iç ve batı bölgelerde sürdürmeye devam edecek. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre bugün yurtta yağış beklenmiyor. Güney Ege, Akdeniz ve Doğu Anadolu bölgeyelerinde hava açık olurken, diğer bölgelerde sis bekleniyor. Haftanın diğer günlerinde de durumun değişmeyeceği öngörülüyor. Sisin hafta boyunca özellikle batı ve iç kesimlerde etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarında da önemli bir değişiklik yok.

(Radikal)

"20 kez biletim iptal edildi"

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
FRANKFURT yada AMSTERDAM da bunalr devamli oluyor ve yumruklasan hic görmedim cünkü biliyodurlar dogaya karsi gelinimezzz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ya boyle plansiz projesiz buyursen ,bi hava mulefetinde veya bi olumsuz gelismede park yeri bulamazsin ucaklari izmire,ankaraya yonlendirirsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ATC ler ILS i CAT III e nasıl çıkaracak ? Bi anlatır mısın ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ATC ler neden İLS i CAT III e çıkarmıyor?yok yapamıyorlarsa yapan birini getirsinler.nasıl olsa parta çok.yapın ihaleyi yapan birini getirin yoksa siz gidin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
uçaklar inemiyor! hemen catIII c yapalım. uçaklar pistten çıkıyor! hemen uzatalım. pilot yemek yiyor ! hemen işten atalım....... bilgi dersen yok.alt yapı dersen yok. herşey şark kurnazlıklarıyla halledilmeye çalışıyor.alanlar meydanlar daha tam olarak bitmeden açılış yapar..pist yapılır ya ışıklandırılması unutulur yada tam karşısında dağ olduğu görülür..... istanbul uluslar arası meydan pist yapılıyor dünya standartlarında değil ils koyamıyorsun ne cat III si etraftaki binalardan alçalma kriterlerini saglayamıyorsun öteki pistin sorunlu meydan yaparken sorumsuzca davrananların iş yükü çalışanların omzuna biniyor daha çok konuşulur bu konuda ama neyse.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
G550 alacağınıza, bu sistemi kursaydınız Türkiye'nin dışa açılan kapısına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu haberi tv'den izledim. Yolcuların en çok şikayet ettiği, konu hakkında kendilerine bilgi verecek, onları yönlendirecek bir yetkiliyi bulamamaları idi. Kimse havayolu şirketlerini hava muhalafetinden dolayı suçlayamaz. Tek sorun bazılarının kriz anlarında ortaya çıkıp açıklama yapmamasından kaynaklanıyor. Çok yazık. Vatandaş her yerde yalnız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Acil durum eylem planları vardır. Bu her istaysonda var. Yolcu sersefil edilmez. Kimse hava şartlarıyla savaşın demiyor. İrade ve yetki sahibi yöneticiler paniğe mahal vermeden iletişim içinde bilgilendirerek ve yönlendirerek bu işi çözebilmeliydiler. Ama o vasıfta yönetici var mı bilmiyorum. Dünkü veletleri müdür yapan zihniyet herhalde bu işi en iyi biliyordur umarım. Biz daha iyisini yaparız diyenler bugün birşey yapamadıklarını görüp herhalde yüzlerini kızartmışlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
E bundan sonra sık sık sis olacak. Her yıl bu böyle. DHMİ bunun tek sorumlusu bence. Tabii bir de SHGM var sorumluluklarını uygulamayan. Yaz bir ihtar yazısı, AHL'yi altı ay içinde CAT IIIC'e çıkarmazsan tüm uçuşlara kapatırım de. CAT IIIC yapmak bu yaşanan rezilliklerden daha mı pahalı? Ulaştırma Bakanı esas bu nedenlerden dolayı istifa etmeli. Etmeli ama gitmeden önce SHGM ve DHMİ'ni de gmtürmeli ki, istifası bir işe yarasın. Gelecek olanlara da ders olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000